Alfa Öncesi Bilgilendirme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Muti

Üye
Sonunda yönetim dayanamayıp dombranın teline vurdu. Hazırlık yapılmadan savaş meydanına gidilirse, keklik gibi avlanıp avcı konumundan av konumuna düşülür. Artık ne zaman açılacak gibi konuları direkt olarak kaldırmanızın zamanı gelmiştir. Sabırlı tayfayı da bıktırdılar artık sabırsız tayfa. :mad:
istersen olumsuz yorum yapanların evine gece operasyonu yapıp silivriye de tıksınlar, ne dersin? Dombrayla bilmem neyle ne alakası var bu işin, hani şu işi de milli mesele haline getirdiniz ya bişey demiyorum. Ayrışmayı, bölünmeyi, birbirini şeytan ilan etmeyi bu kadar seven bir halk görmedim.

May Payne

Üye
istersen olumsuz yorum yapanların evine gece operasyonu yapıp silivriye de tıksınlar, ne dersin? Dombrayla bilmem neyle ne alakası var bu işin, hani şu işi de milli mesele haline getirdiniz ya bişey demiyorum. Ayrışmayı, bölünmeyi, birbirini şeytan ilan etmeyi bu kadar seven bir halk görmedim.
Bence fena olmaz. Kış aylarında Silivri daha da soğuktur. :D Artık canları sıkmaya başladılar yani. Eleştiri iyidir de yerinde yapılırsa tat verir. Bekleyemeyenler PUBG falan takılsınlar. Boş konuşmaktan, yok yere ortalığı karıştırmaktan iyidir bence.

karagülle52

Üye
Oyuncuların sitemi oyunu oynayabilmek için. Eleştiriyi hak etti oyunu yapanlar onu söyleyeyim. Kötü bir şey yaptıkları için değil. Geç kaldılar. Tarihler ertelendi. Sorunları çözmeye çalışıyorlar evet biliyorum. Başka sebepler de olabilir beni ilgilendirmez ben beklerim fakat olay şu burada verilen tarihlerde açılamayan bir oyun var. Tarih verilmeseydi bu kadar sorun olur muydu ? Belki olmazdı. En basit tabiriyle sorunları çözmeye çalıştıkları için alfaya geç kalan bir oyun var ortada. Daha ilerisine de gerek yok zaten. Bu bile psikolojik olarak zarar vermeye yeter de artar. O yüzden en kısa sürede açılmasını diliyorum. Her iki tarafın da yararına bu.

shady19071907

Üye
Oyuncuların sitemi oyunu oynayabilmek için. Eleştiriyi hak etti oyunu yapanlar onu söyleyeyim. Kötü bir şey yaptıkları için değil. Geç kaldılar. Tarihler ertelendi. Sorunları çözmeye çalışıyorlar evet biliyorum. Başka sebepler de olabilir beni ilgilendirmez ben beklerim fakat olay şu burada verilen tarihlerde açılamayan bir oyun var. Tarih verilmeseydi bu kadar sorun olur muydu ? Belki olmazdı. En basit tabiriyle sorunları çözmeye çalıştıkları için alfaya geç kalan bir oyun var ortada. Daha ilerisine de gerek yok zaten. Bu bile psikolojik olarak zarar vermeye yeter de artar. O yüzden en kısa sürede açılmasını diliyorum. Her iki tarafın da yararına bu.
Oyuncuların anlayamadığı ya da anlamak istemediği "ALFA" sürecidir. ALFA süreçleri oyun oynamak için değil test amaçlıdır. ALFA'ya geçtiğin zaman tek savaş haritasında takılıp duracaksın yeri geldiğinde buglar, yeri geldiğinde laglar olup duracak, sen bu tarz şeyleri yaşarken oyun yönetimi de ALFA'dan geri bildirim alacaktır. Tek ALFA için bir tarih verdiler bu kadar net vermemeleri lazımdı ama yine içimizde yaşadığımız devirde bunlar çok olan şeylerdir ve bu dönemde Cyberpunk 2077'in üst üste kaç defa ertelenmesi gibi büyük bir gerçekte var. ALFA sürecinin 20 kasımdan aralık ayının 30'una çekilmesinin çok büyük etkisi olmayacak. Kapalı ya da açık beta olsaydı şuan yazdıklarına katılırdım fakat yazdıkların tek taraflı bakış açısı yorumuna saygı duysam da

bitlikecon

Üye
Olsun!! kebapçının camına ekmek banar gibi, banarız ekmeğimizi riseforuma....bekliyoruzz..

May Payne

Üye
Tamam arkadaşlar sakin olun. 3 ay içerisinde Altay tanklarını ve TFX projesini ben kendim bizzat tamamlayacağım sabırsızlar için <3. Hatta TCG Anadolu'dan da 14 adet daha üretip saldırıya geçeceğiz. Bunlar hep amariga'nın oyunu. Savaşmayı hepimiz istiyoruz tamam sakin. :D

Black Vortex

Üye
cyberpunk 2077 gibi oyunu yapan firma CD Project. Bu firmanın geliri 141 milyon dolar. bu firma cyberpunk 2077 yi steam üzerinden satışa çıkarmalarına rağmen 3-5 kere ertelendi. herkes cyberpunk oyununu dolandırıcılar çıkarıyor. bu oyun tutmaz. bir yıl çıksın parayı vuracak sonra oyunu kapatır mı dedi ? en basit örnek bu diyorum ve kenarıya çekiliyorum. Allah akıl vermiş akıl. bütün hayatınızı oyunlara odaklayıp çıkmadı öl geber istifa oynamam hesabımı silin lanet insanlar diyerek vasıfsız insan moduna bağlamayın. hayatınıza bakın sonuçta bu bir oyun. çıkacağı zaman hepimiz görüp oynayacağız.

May Payne

Üye

angelamerkelcaps.jpg

AsiTR

Üye
"Tarihler tutmayabilir, güncellemelerde sorunlar çıkabilir, bu tür sorunlara daima hazırlıklı olmanız gerekir."

Sayın Justice'nin kurduğu bu cümle varya çok tehlikeli her yere çekilebilir bir cümle. Neyse konuyu uzatıp oyunu öleseye savunan, yapıcı dahi olsa eleştiriye tahamül etmeyen arkadaşların tepkisini çekmeden hayırlı olsun diyorum.

Nasip kısmet be hep bu işler.

Justice

Yönetici
Game Designer
Bu süreçte yıllık izin alan takipçilerimiz çalıştıkları firmadan aldıkları resmi izin belgelerini saklasınlar lütfen. Açık beta veya resmi sürümde bu kullanıcıların gönüllerini almak adına mağazada satılan bir eşya veya premium hediye edebiliriz.

TheHandOfGod

Üye
Merhaba,

Sabır ve sükunetle süreci takip eden, eleştirse dahi bunu uygarca yapabilen tüm takipçilerimize selam olsun. Çok küçük bir azınlık olsa da bazı takipçilerimizin aklında soru işaretleri oluşmuş. Aşağıdaki bilgilendirmeyi yapmam bu açıdan elzemdir.

Anti-cheat güvenliğin sadece bir ayağıdır. Anti-cheat ile her saldırıyı veya tehdidi engelleyemezsiniz, üçüncü parti yazılımları gibi yalnızca bazı temel tehditler için uygularsınız. Anti-cheat uygulamasının yanı sıra bizim de birçok ek güvenlik geliştirmeleri ve önlemler aldığımızı belirtmiştik. Bu güvenlik uygulamaları sağlıklı bir oyun sunmada çok büyük önem taşımaktadır. Araba çarpışma testlerinde olduğu gibi tüm güvenlik önlemlerini uyguladıktan sonra bir takım testler yaparsınız, nihayetinde insanların sorunsuz kullanmalarını amaçlarsınız. Günlerdir yaptığımız saldırı testlerinde istenen güvenlik düzeyine gelinmemesi (veya arabalarda olduğu gibi ideale yakın çarpışma sonucunun henüz alınmaması) nedeniyle oyunu siz değerli oyuncularımızın deneyimine sunmayı istemedik. Anti-cheat aktivasyonu alındı ancak genel güvenlik istediğimiz kadar yüksek seviyede değil. Sizleri de saldırı ve güvenlik testlerinin büyük başarıyla tamamlanmadığı bir aşamaya dahil etmek istemedik.

Oyun türleri birer denklem ise; MMORPG, bu türler içinde en çok bilinmeyene sahip denklemdir. Yıllarca da hesap yapsanız hatalar ve sorunlar çıkabilir. Birkaç saat öncesinde bildirdiğimiz durumlarda bile son dakika sorunlar yaşanabilir. Önemli olan sorunları çözme eğiliminin gösterilmesidir. Tarihler tutmayabilir, güncellemelerde sorunlar çıkabilir, bu tür sorunlara daima hazırlıklı olmanız gerekir. MMORPG'de dünyanın en iyi firmaları dahi kesin ve net konuşamaz. %100 başarıyla tamamlanan güvenlik testlerinizin dahi sonucunda sorun yaşamanız her zaman ihtimal dahilindedir, öyle de hazırlıklı olmak gerekir.

Bazen bize bildirimlerde bulunuyorsunuz, her hadsizliğe karşı cevap veremeyiz, zamanla yapacağımız çalışmalar en güzel cevap olacaktır. En ufak fırsatta firmayı karalamaya çalışacak insanlar elbette olacaktır. Eleştirilere açığız ancak testleri bile başlamamış bir oyunun geleceği hakkında haksız itham ve mesnetsiz iddialarda bulunmak da iyi niyetli bir yaklaşım değildir. Ufku dar insanlar söylemlerine devam edecektir, bu tür kişiler nihayetinde başarısız olmaya ve yanılmaya mahkumdur.

Gecikmelerden dolayı en büyük zararı firmanın gördüğünü unutmayınız. Ayrıca bu aşamalardaki gecikmeler resmi açılış tarihine etki etmemektedir, tüm birimler kendi alanlarındaki çalışmalara devam etmektedir. Sanat ekibinin görsel çalışmalar yapması diğer alanlarda çalışma olmadığı anlamına gelmiyor.

Güzel sonuçlar alıyoruz. Çok yakında görüşmek üzere.

Hoşça kalın, sağlıklı kalın.
MMORPG oyunlarında dünyanın en iyileri bile kesin konuşamazken bizlerin birden fazla kez net tarihler verilerek beklentiye sokulması benim açımdan en büyük hayal kırıklığı. Her yapılan eleştiri oyunu kötülemek amaçlı mı yapılıyor bilmiyorum ama kendi açımdan yazdığım olumsuz eleştirilerin tamamı büyük heyecan duymamdan kaynaklanıyor. Yıllardır hayalini kurduğum ko tarzı pvp sistemi ve wow tarzı pve sisteminin birleşimi gibi ve belki de daha fazlası olacak bu oyun.10 aydır ilk video nete düştüğünden beri takip ediyorum. Yavaş yavaş büyüyen bir kitle oldu kitle büyüdükçe fikir ayrılıklarının da oluşması gayet normaldir. Ama bazı arkadaşlar da yapılan bu süreç hatalarını eleştiren kişilere hakaret edip rencide edici şekilde cevap veriyorlar. Hatta discord üzerinde mod arkadaşlar oyunu koşulsuz şartsız savunanlara karşı bu kişilerin ettiği küfürleri bile görmezden geliyorlar. Neticede beklenen etkinlik alfa da olsa, bunun bile bu kadar heyecan ve beklenti içerisinde olunması bence kötü bir şey değil sizler adına sevindirici olmalıdır. Elbette alfa tam sürüm değil açıklanana göre sadece bir harita olacak herkes her şeyin farkında ama ona rağmen büyük beklenti içerisinde bir çok kişi var. İnşallah en kısa sürede istediğiniz seviyeye gelir ve emeklerinizin karşılığını almaya başlarsınız..

PLuTOOOOO

Üye
sabırla heyecan ve hevesle bekliyoruz. kolay gelsin emeğinize sağlık

May Payne

Üye
Bu süreçte yıllık izin alan takipçilerimiz çalıştıkları firmadan aldıkları resmi izin belgelerini saklasınlar lütfen. Açık beta veya resmi sürümde bu kullanıcıların gönüllerini almak adına mağazada satılan bir eşya veya premium hediye edebiliriz.
Kimse onlara izin alın demedi. Kafalarına göre iş yapıyorlar. Zaten bu salgın döneminde tatil yapacak halleri yok. Öyle yada böyle süreci evlerinde geçireceklerdi zaten. Teselli etmek yönetime kalmış tabi. Lakin bunun önüne geçemezsiniz bilesiniz.

BOSUNASAYMA15HARF

Üye
Bir araba firması ile kendinizi kıyaslamanız biraz yanlış olmuş açıkcası şöyle bir eleştride bulunacağım evet belliki içinizde çalışan cheatlerden anlayan biri var ki bu yönde bir paylaşım yapılmış fakat şöyle de bir gerçek var siz bir oyun yapıyorsunuz oyunu alpha sürecinde kusursuz açmanız zaten imkansız amacınız hile bug düpe vs herşeyi görmek ise , öncelikle oyuncuya giriş sağlayıp hile yapmalarına ve bug bulmalarına izin vermelisiniz ki loglardan veya oyuncuyla iletişime geçerek nasıl yaptığını öğrenip fixleyebilesiniz 100 kafanın bildiği bug veya hile mi daha etkili yoksa 2-3 kişinin mi ? Siz eğer alpha için bu kadar plansız ve bugsuz çıkarmaya çalışıyorsanız biz daha çok bekleriz sizlerde öyle sanırım plansız ilerliyorsunuz bunun testlerini"alpha hazırız " dediğinizden itibaren yapmanız gerekiyordu tabi bunlar benim görüşlerim bilmiyorum tam ne oluyor vs

JusTTory

Üye
sağlık raporları kabul olur mu :D

adem94

Üye
Böyle birşey yaparsanız saçmalık olur :) sonuçta alfa testi......

May Payne

Üye
Bir araba firması ile kendinizi kıyaslamanız biraz yanlış olmuş açıkcası şöyle bir eleştride bulunacağım evet belliki içinizde çalışan cheatlerden anlayan biri var ki bu yönde bir paylaşım yapılmış fakat şöyle de bir gerçek var siz bir oyun yapıyorsunuz oyunu alpha sürecinde kusursuz açmanız zaten imkansız amacınız hile bug düpe vs herşeyi görmek ise , öncelikle oyuncuya giriş sağlayıp hile yapmalarına ve bug bulmalarına izin vermelisiniz ki loglardan veya oyuncuyla iletişime geçerek nasıl yaptığını öğrenip fixleyebilesiniz 100 kafanın bildiği bug veya hile mi daha etkili yoksa 2-3 kişinin mi ? Siz eğer alpha için bu kadar plansız ve bugsuz çıkarmaya çalışıyorsanız biz daha çok bekleriz sizlerde öyle sanırım plansız ilerliyorsunuz bunun testlerini"alpha hazırız " dediğinizden itibaren yapmanız gerekiyordu tabi bunlar benim görüşlerim bilmiyorum tam ne oluyor vs
Hocam anlamak mı istemiyorsun yoksa bilerek mi yapıyorsun bilmiyorum ama neden açmamak istesinler onu bir anlat hele. :D Bu adamlar para kazanmak istemiyorlar mı? Hobi olsun diye mi yapıyorlar bu oyunu? Araba firması ile karşılaştırmıyor, kontrollerden geçmemiş bir araç müşteriye satılır ise, müşteri de o kontorllerden geçmemiş aracı alıp uçurumdan aşağı uçarsa yada kamyonun altına girip geberirse ucu firmaya dokunuyor onu demek istiyor. Yazmak için yazıyorsunuz peh peh peh. :D

BOSUNASAYMA15HARF

Üye
Hocam anlamak mı istemiyorsun yoksa bilerek mi yapıyorsun bilmiyorum ama neden açmamak istesinler onu bir anlat hele. :D Bu adamlar para kazanmak istemiyorlar mı? Hobi olsun diye mi yapıyorlar bu oyunu? Araba firması ile karşılaştırmıyor, kontrollerden geçmemiş bir araç müşteriye satılır ise, müşteri de o kontorllerden geçmemiş aracı alıp uçurumdan aşağı uçarsa yada kamyonun altına girip geberirse ucu firmaya dokunuyor onu demek istiyor. Yazmak için yazıyorsunuz peh peh peh. :D
anlattıklarımı anlamayan yada anlayamayan biriyle tartışmıcam sen devam et kanka körü körüne eleştiriyi sana değil firmaya yapıyorum sana kg işinde ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt