Öneri Alpha Sürecinin Geleceği Hakkında

CoMa

Üye
Merhaba. Alpha sürecinde olan bitenlerle ilgili kısa bir değerlendirme ve durum analizi ortaya koymaya çalışacağım.

Arkadaşlarım ve ben Alpha serverında clanca 70 LvL'a kastık. 70 LvL olana kadar ve 70 LvL'dan sonra pek çok boss kestik. Arada drop da aldık. Eşya ve silahlarımızı geliştirdik. Bu süreçte ortaya çıkan pek çok PvE sıkıntısını bilet, forum ya da discord yoluyla geliştirici ekibe ilettik. Sağolsun gerçekten ilgilendiler de ve yazdığımız pek çok şeyin geri dönüşünün olması, sorunların düzeltilmeye çalışılması bizleri mutlu etti.

Yönetimin beyan ettiği gibi Alpha 2 sürecinde oyunda amaçlanan şey PvE'de yaşanan hata/bugları görmek ve bunları düzeltmeye çalışmak idi. Tabi bunlar yapılırken dupe, görev bugu, boss kesme bugu, PvP alanlarındaki bug veya hatalar sıkça yaşandı. Serverda dengesizlik oldu. Açıkçası Alpha olduğu için server ne dupeyi, ne EXP buglarını ne de hasar almadan boss kesen arkadaşları umursadık. Tabi bunların düzeleceğini umarak bunları umursamadık. Şimdi ise 23 Nisandan beri Alpha 2 serverı açık. Geliştirici ekip için şu anki durumu madde madde buraya yazmak istedim. Düşünün:

• Oyunda 70 LvL seviyesine ulaştınız ve görevlerle veya diğer PvE alanlarıyla EXP kasma amaçlı işiniz kalmadı.
  • Boss kesemiyorsunuz çünkü birazdan size SS'ini de atacağım şekilde neredeyse tüm bölgelerde çıkan bossların hasar almadan bir kesme bugu var.
  • Item droplayabilmek için başta Death Valley olmak üzere haritalarda mob kesiyorsunuz. Bazen drop da alıyorsunuz ancak bu dropları pazara koyduğunuz zaman droplarınız kayboluyor ve harcadığınız zaman boşa gidiyor.
  • Eşyalarınıza "+" basıyorsunuz. Genelde geçmiyor üzülüyorsunuz, bazen de geçiyor ve seviniyorsunuz. Peki bu sevinç ne için? Itemi satamıyorsunuz er ya da geç o item kayboluyor çünkü. Peki itemi kullanmak isterseniz ne oluyor? Maalesef onda da şöyle bir durum ortaya çıkıyor: "Death Valley" haritasında 100 protean ırkı mensubuna ortalama 1 lunaskar ırkı mensubu düşüyor. Yani oyunda PvP'deki sıkıntılara yardımcı olabilmek ve elbette aynı zamanda keyif alabilmek için PvP yapmaya kalktığınızda o "+" bastığınız itemlerinizle karşı ırka değil yine moblara vurmaya başlıyorsunuz. Ne için? Mob'tan bir item daha düşsün de onu da geliştireyim ve satmaya çalışırken itemim kaybolsun diye mi yoksa geliştirilmiş bir itemle yine aynı moba vurmak için mi?

Tam bunları düşünürken ve oyunda bir amacımız kalmadığını hissetmişken geliştirici ekipten bir hamle geldi ve bir etkinlik planlaması yapıldı ancak uygulanamadı. Hiç problem değil o etkinlikte de pek çok eksik, hata, bug olacaktır ancak önemli olan oyundaki eksikleri buldurmaya çalışmak ise maalesef bu oyuna giren insanlara da bir amaç vermeniz gerekli. Peki alternatifler, çözüm önerileri neler olabilir?

1. Death Valley WAR gibi savaş etkinlikleri oyuna gelebilir.
2. Şu an düzenlenmesi planlanan "Crystal Fortress War" etkinliği gibi etkinliklerin sayılarının artırılıp günde birden fazla kez aktif olması sağlanabilir.
3. Biliyorum bu madde sizin için zor ancak en azından burada oluşacak sorunları da Alpha'da görmeniz açısından "nation transfer" ya da "clan nation transfer" tarzı bir uygulamayı sadece bir kereye özgü kullanılabilir kılabilirsiniz.
4. Pek çok kez söylediğiniz "Dungeon" sürecinin burada başlamasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle şimdiden oluşacak hatalar belirlenmiş ve çözümlemeye yaklaşmış olunur.

OYUN İÇİN BUGLAR VEYA ÖNERİLER

1. Atak olmayan magelerin ellerine aldığı kalkan veya mace/hammer tarzı eşyalar görünmüyor.
2. Priest skillerindeki problemlerin üzerine bir çalışma yapılmış olmasına rağmen sorunlar fazlasıyla devam ediyor. Priest skilleri için şöyle bir önerimiz de var. Nasıl oluyor da warriorların, rogueların atakları fazla olduğunda daha fazla vurabiliyorlarsa priestlerin de "int" ya da "hp" gibi seviyelerinin fazla olmasıyla attıkları heal miktarları neden artmasın? Ya da menzilleri artabilir. Oyuna böyle bir etki bırakılabilir.

Yazdıklarım farklı anlaşılmasın. Oyunu keyfimize göre şekillendirmek gibi bir niyetimiz yok. Ancak bu yazdıklarım 70 LvL seviyesine ulaşmış tüm oyuncularda hemen hemen ortak sorundur diye düşünüyorum. Bunun adı "Alpha" ise ve amaç oyuncuların oyunu test etmesi ise oyuncuların önce oyuna girmesi gerek. Bu şekilde devam ederse oyunda aktif oyuncu sayısı ve onların da online süreleri düşecektir diye düşünüyorum.

İyi çalışmalar diliyorum.

Pek çok kez karşılaştığımız boss buglarından bir tanesini de ek olarak bırakıyorum.

Ekli dosyalar

• Boss Bug.jpg
    Boss Bug.jpg
    559.9 KB · Görüntüleme: 64

WANTED

Üye
pek yapacak bir şey olmadığı için, bizde oynamıyoruz şuanlık, bizimde itemler kayboldu pek sıkıntı etmedik, bazılarının çoğaldı upgrade yaptılar o da sıkıntı değil, sadece yapacak bir şey kalmadı pek 70 lvl olduk, death walley'de genelde bireysel oynanabilecek bir harita değil rogue dışındaki sınıflar için, bu oyunu oynanabilir zevkli kılacak şeyler etkinliklerin artmasıdır bence de, ama şuan da yeni gelenler varsa büyük ihtimal xp kasarken sıkılıyorlardır, birçok kişinin de vurguladığı gibi bambaşka bir sistem olmalı pve kısmında, önemli olan eğlenmek ve zevk almak, tek amaç lvl almak olmamalı, dedikleri gibi 1000 tane aynı yaratıktan kesmek, ya da içinden çıkandan tüm parti için toplamak hiç zevkli değil ve sınıflar arası eşitsizlik üzerine beta da çalışılacağı için, gerçekten de şuanlık pek yapacak bir şey kalmadı (forumda takılmak daha çok zevk verebilir :D)

Oggypie

Üye
  • Eşyalarınıza "+" basıyorsunuz. Genelde geçmiyor üzülüyorsunuz, bazen de geçiyor ve seviniyorsunuz. Peki bu sevinç ne için? Itemi satamıyorsunuz er ya da geç o item kayboluyor çünkü. Peki itemi kullanmak isterseniz ne oluyor? Maalesef onda da şöyle bir durum ortaya çıkıyor: "Death Valley" haritasında 100 protean ırkı mensubuna ortalama 1 lunaskar ırkı mensubu düşüyor. Yani oyunda PvP'deki sıkıntılara yardımcı olabilmek ve elbette aynı zamanda keyif alabilmek için PvP yapmaya kalktığınızda o "+" bastığınız itemlerinizle karşı ırka değil yine moblara vurmaya başlıyorsunuz. Ne için? Mob'tan bir item daha düşsün de onu da geliştireyim ve satmaya çalışırken itemim kaybolsun diye mi yoksa geliştirilmiş bir itemle yine aynı moba vurmak için mi?
  • O kadar haklı ki..

BEAST

Üye
Bence de oyuna yeni bir etkinlik eklenmeli. Geliştirici ekibin de farkında olduğunu düşünüyorum. Karakterlerimizi 70LvL'a undead dönmek için kastık gibi oldu böyle. Onu da dediğin gibi dönüyorsun düşmüyor, düşürüyorsun satamıyorsun paran kayboluyor. Oyunda güçlenmenin tek yolu 7x24 farm slotu dönmek olmamalı. Bu şekilde Alpha 2 hızla oyuncu kaybeder.

Nation transfer bence de oyuna bir süre renk katabilir. Oyuncu sayısındaki düşüşün önüne geçebilir.

Jackass

Üye
Merhaba,

Oyunun ilk haftası dolmadan, +7 Facelifter +7 Dagger of Balance +7 Imperial, +6 +7 Rune slotlu Elite itemler dizdim ve çok güzel bir şekilde oyun oynuyordum. Sonra farkına vardım ki oyunu bitirmişim ve yapabilecek hiç birşeyim yok. Gittim itemleri pazara koyup daha farklı şeyler test etmek istedim. +7 Full Rune Slotlu Elite set dizip elime de runeli dual dagger alıp maksimum AP ve Runelerin etkilerini test etmek istedim. Bunu yapmak için elimde ki düz itemleri satmam gerekiyordu ki pazarda tüm itemlerim kayboldu. Nickimizi alıp 5 gün boyunca item telafisi hakkında bilgi verildi ve 5 gün sonunda ticket sisteminden kopyala yapıştır bir cevap ile itemlerin telafisi yapılmayacağı bildirildi ve ben oyunun her dalını test etmek isterken hevesimi kaybettim oyundan çıktım. Gidip baştan farm yapıp ki, ekibim komple oyunu bıraktığı için tek başıma yapamıyacağımdan istemeye istemeye oyunu bırakma ve officiala kadar oynamama kararı aldım. Bu kadar zor alfa olamaz. Kimse legendery runeyi adam akıllı test edemedi ve içerisinde bir bug var mı çözemedi.

Rune sisteminde ki bug'u bildiren ilk kişilerdenim. Affack ve Defance bonus (Rogue,Warrior,Mage,Priest) çalışmıyor. Hiç bir etkisi yok. Sadece fiziksel atttack runesi oyunda elde tutulur bir fark sağlıyor. Dex veya Str bonusun hiç bi amacı yok. Fiziksel 3 attack 100 üzerinde ap ekliyor karaktere. Daha çok şey test etmek isterdim fakat malesef itemlerim gittikten sonra ben bu kadar zor bir alfada tek başıma kalmışken tekrar birşeyler yapıp oyunu test edip ekibe yardım etmek istemiyorum.

Twitchten nickimi aratıp tarihlere bakıp itemlerime bakabilirsiniz.

CoMa

Üye
Merhaba,

Oyunun ilk haftası dolmadan, +7 Facelifter +7 Dagger of Balance +7 Imperial, +6 +7 Rune slotlu Elite itemler dizdim ve çok güzel bir şekilde oyun oynuyordum. Sonra farkına vardım ki oyunu bitirmişim ve yapabilecek hiç birşeyim yok. Gittim itemleri pazara koyup daha farklı şeyler test etmek istedim. +7 Full Rune Slotlu Elite set dizip elime de runeli dual dagger alıp maksimum AP ve Runelerin etkilerini test etmek istedim. Bunu yapmak için elimde ki düz itemleri satmam gerekiyordu ki pazarda tüm itemlerim kayboldu. Nickimizi alıp 5 gün boyunca item telafisi hakkında bilgi verildi ve 5 gün sonunda ticket sisteminden kopyala yapıştır bir cevap ile itemlerin telafisi yapılmayacağı bildirildi ve ben oyunun her dalını test etmek isterken hevesimi kaybettim oyundan çıktım. Gidip baştan farm yapıp ki, ekibim komple oyunu bıraktığı için tek başıma yapamıyacağımdan istemeye istemeye oyunu bırakma ve officiala kadar oynamama kararı aldım. Bu kadar zor alfa olamaz. Kimse legendery runeyi adam akıllı test edemedi ve içerisinde bir bug var mı çözemedi.

Rune sisteminde ki bug'u bildiren ilk kişilerdenim. Affack ve Defance bonus (Rogue,Warrior,Mage,Priest) çalışmıyor. Hiç bir etkisi yok. Sadece fiziksel atttack runesi oyunda elde tutulur bir fark sağlıyor. Dex veya Str bonusun hiç bi amacı yok. Fiziksel 3 attack 100 üzerinde ap ekliyor karaktere. Daha çok şey test etmek isterdim fakat malesef itemlerim gittikten sonra ben bu kadar zor bir alfada tek başıma kalmışken tekrar birşeyler yapıp oyunu test edip ekibe yardım etmek istemiyorum.

Twitchten nickimi aratıp tarihlere bakıp itemlerime bakabilirsiniz.
Benzer problemleri biz de clanca yaşadık. Açıkçası burada önemli olan itemlerin gitmesinden öte hala gidebiliyor olması, yani dropladığınız bir şeyi satıp yeni bir eşya ya da silah ya da rün vb bir şeyler alıp bunu denemenize fırsat vermeyecek bir yapıya sahip olması oyunun. Ve evet bizler de 70 LvL'ız, oyunda test edebileceğimiz şeyler ise neredeyse kalmadı. Etkinliklerin gelmesini bekliyoruz. O etkinliklerdeki sorunları official gelmeden alpha'da bizlerle yaşamalı ve fixlemeli oyun diye düşünüyoruz. Son dönemlerde forumda kullanıcıların biraz da haklı olarak isyan ettiklerini görüyorum. Burhan Bey'in soru-cevap etkinliğinde de, yetkililerin daha önceki açıklamalarında da ceza sistemine dair bir şey henüz geliştirmediklerini duymuştum.

Bence şu an yönetimin buna dair bir şeyler yapması için tam zamanı. Evet Alpha'dan dolayı işler yoğun ancak insanlar yaptıkları şeyin cezasını bilmez ise "Bilmiyordum" ya da "art niyetli yapmadım" tarzı savunmalara geçebilirler. O yüzden oyunda "DUPE" yapmanın cezası nedir?, officialde "MACRO" kullanmanın cezası nedir,? Trade loglarından dupe item olduğu anlaşılan itemi bulundurmanın cezası nedir?, Birine küfür, hakaret etmenin cezası nedir? gibi soruların cevap bulması gerekiyor.

Şimdi düşünebilirsiniz trade zaten olmayacak ruh bağı olacak haliyle dupe de olmayacak diye ancak Alpha Serverında gerçek parayla item alış-verişi yapan güruh oyun geldiğinde sınırları zorlamayacak mı? Herkesin neyle karşılaşacağını bilmeye hakkı var, illegal yöntemlere başvurmak isteyenlerin de elbette.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt