Alpha Sürüm ?

JohnPlane

Üye
Alpha Sürüm nedir ?
Yazılım yayımı yaşam döngüsü, bilgisayar yazılımlarının ilk geliştirme aşamalarından başlayarak; yayındaki mevcut sürümün hatalarının giderilmesi, iyileştirme odaklı yeni ara sürümlerin yayınlarak yazılımın güncellenmesi de dâhil olmak üzere nihai (kararlı) sürüme ulaşana dek geçen geliştirme ve olgunlaştırma aşamalarının tamamını ifade etmek için kullanılan terimdir.

Oyunu deneyimlemek isteyen bir oyuncuyum fakat Alpha diye hardcore farm server açıldı. Oyun şuan o kadar sıkıcı ki giriyorum 15 dakika içerisinde sıkılıp çıkıyorum. Şimdi bazıları diyor e bu alpha sürüm ne bekliyorsun ?

Anlıyorum bu alpha sürüm ama ben her leveli deneyimlemek için günde 10 saat exp kasamam.

Bu database exp ve drop zorluğunu neden bu derece yaptıklarına anlam veremiyorum gerçekten yani herkesin hemfikir olduğu bir konu var belirli bir zümre hariç diğer oyuncular bıraktı. Alpha-1 de bile daha çok vakit geçirmiştik oyunda tabiki bunlar hep deneyim oluyor official de göz önüne alınır umarım.

Oyunun resmi sürümünü heyecanla bekliyoruz. Bu oyunu sevdik oynayacağız. Söylemler tamamen yapıcı olma ve bu oyunun gelişimine katkı sağlama amaçlı.

Acele etmeden sağlam adımlarla gidin Official servera :=)

BrhnGndz

Üye
Alfa sürüm kapatılıp kapalı betaya geçilmesi gerekiyor., test işinden çıktı olay zarar veren bir sürece gidiyor. kapalı ve açık beta birlikte yapılıp çarlar silinmemeli bu iki süreçte.
Beta sürecinde;
-Günlük haftalık aylık görev sistemi test edilmeli. Hayvanlardan gelen exp düşürülmeli, hatta kapatılması dahi düşünülebilir, sadece görevler ile gidilmeli, görevler ile mob kestirilmeli, 1 tane malum mob var gece gündüz millet alfada ks atıyor, exp kasma görevlere yayılmalı, son lvle ulaşana günlük haftalık aylık görevler exp yerine taş verebilir, bu taştan en üst klasman 3 itemden biri düşmesi sağlanabilir.
-Zindanlar test edilmeli, özellikle solo oyuncuları için, çok fazla solo oyuncu var oyunda, clan kursalar oyunun gidişatı değişir :)
-Drop oranları bu süreçte artmalı.
-Etkinlikler 3-5 kez test edilmeli.
-Solo takılacak oyuncular bir şekilde zindan bireysel etkinlikler ile desteklenerek item yapabilmesi sağlanmalı, gurup sadece işin pvp kısmında etkin olmalı, pve kısmında bu kadar etkin olursa yararlı olacağını düşünmüyorum. Zaten clan savaşları başladığında her solo oyuncu bir yere entegre olacaktır, ama pve kısmında çok fazla eziliyor, item yapamayan solo oyuncular oyuna devam etmezler.
-Beta süreçlerinde üst klasman istemlerin +6 ve sonrası trade kapatılmalı.
-Yönetim, düpe vb tarz işlere bulaşanlar hakkında oyunculara ceza kanununda geçen haklarını kullanacaklarını tebliğ etmeli, bu oyun sizin malınız, düpe yaparak markaya zarar veriliyor, bu bilişim suçudur, official süreçte bu hakkın kullanılacağı kesin bir dille duyurulmalı.
-Oyunun bu derece zor olması gurubu hazır olanların işine yarayacaktır, solo oyuncular bu şekilde çok duracaklarını düşünmüyorum, zamanla fark açılacak çünkü.
---
** EYYY SOLO OYUNCULAR AYAĞA KALKIN :) **

sentezz60

Üye
Alfa sürüm kapatılıp kapalı betaya geçilmesi gerekiyor., test işinden çıktı olay zarar veren bir sürece gidiyor. kapalı ve açık beta birlikte yapılıp çarlar silinmemeli bu iki süreçte.
Beta sürecinde;
-Günlük haftalık aylık görev sistemi test edilmeli. Hayvanlardan gelen exp düşürülmeli, hatta kapatılması dahi düşünülebilir, sadece görevler ile gidilmeli, görevler ile mob kestirilmeli, 1 tane malum mob var gece gündüz millet alfada ks atıyor, exp kasma görevlere yayılmalı, son lvle ulaşana günlük haftalık aylık görevler exp yerine taş verebilir, bu taştan en üst klasman 3 itemden biri düşmesi sağlanabilir.
-Zindanlar test edilmeli, özellikle solo oyuncuları için, çok fazla solo oyuncu var oyunda, clan kursalar oyunun gidişatı değişir :)
-Drop oranları bu süreçte artmalı.
-Etkinlikler 3-5 kez test edilmeli.
-Solo takılacak oyuncular bir şekilde zindan bireysel etkinlikler ile desteklenerek item yapabilmesi sağlanmalı, gurup sadece işin pvp kısmında etkin olmalı, pve kısmında bu kadar etkin olursa yararlı olacağını düşünmüyorum. Zaten clan savaşları başladığında her solo oyuncu bir yere entegre olacaktır, ama pve kısmında çok fazla eziliyor, item yapamayan solo oyuncular oyuna devam etmezler.
-Beta süreçlerinde üst klasman istemlerin +6 ve sonrası trade kapatılmalı.
-Yönetim, düpe vb tarz işlere bulaşanlar hakkında oyunculara ceza kanununda geçen haklarını kullanacaklarını tebliğ etmeli, bu oyun sizin malınız, düpe yaparak markaya zarar veriliyor, bu bilişim suçudur, official süreçte bu hakkın kullanılacağı kesin bir dille duyurulmalı.
-Oyunun bu derece zor olması gurubu hazır olanların işine yarayacaktır, solo oyuncular bu şekilde çok duracaklarını düşünmüyorum, zamanla fark açılacak çünkü.
---
** EYYY SOLO OYUNCULAR AYAĞA KALKIN :) **
Bu oyunu oynamak icin bazi fedakarliklar yapicaz
60-80 derece de calisan bir ekran karti.

En az +7 ve uzeri esyalar soulbound olmali
Zombi gibi ayni mobu 10 saat keserek farm yada exp kasmamaliyiz.

Oyun YENİ ise iceriklerde yeni olmak zorunda.

Ayni icerikleri ayni zihniyet ile sunmak, istedigimiz bu değil.

Yoksa kim Ekran Kartini 60-80 derecede harcamak isterki.

Degisim olmali. Özgünlük . Özgürlük olmali.

Sadece OYUN MAĞAZAMIZ UCUZ GELIN YERLI OYUN OYNAYIN demekle olmuyor.

Bence bu Soulbound ve Farm - Exp gibi sistemler oyuncularla birlikte gelistirilmeli.Anketler düzenlene bilir.

Beta geldiginde tamamen bu Özgun icerikleri test etmemiz lazim.

BrhnGndz

Üye

Bence bu Soulbound ve Farm - Exp gibi sistemler oyuncularla birlikte gelistirilmeli.Anketler düzenlene bilir.

Moblar exp vermemeli o yüzden yazdım hocam, görevler ile ilerleme olmalı 4 5 ay sürebilir hatta bu süreç ama sadece görevler ile. Bu şekliyle exp kasacak ne vakit var ne o rahatlık var. Exp ile de bitmeyecek İtem için yine uzun süre farm gerekiyor.

JohnPlane

Üye

Soulbound gördüğümüz üzere en önemli olarak öne çıktı bu alpha 2.0 da

Exp zorluğu sabit mob kesme üzerine kurulu olursa kesinlikle bu oyunun sabit kitlesi olmayacak.

Exp tamamen görevlerle ilerlemesi gerekiyor böyle aşırı sıkıcı gerçekten.

Farm, dungeon ve eventlerle aktif şekilde olursa gerçekten harika olur lakin oda slotlarda saatlerce farm yapmak gerekli denirse malum oyunun farmcı kitlesi hariç yine oyunda başka oyuncu olmaz.

Yolcu

Üye
Arkadaşlar Rise online sahip çıkılması gerekiyor kendine rakip gören oyun da en büyük sıkıntı para hırsları ve "Yapımcı firmaya bildirdik" yapıyorlar yapmadılar vs vs daha şimdiden rise online duyar duymaz ilgili oyunun GM leri (Playerları ezen sadece para hırsı ile çalışan para kazanmadıkları hiçbir işi ve güncellemeyi yapmayan Kosper ve hilecilere para için göz yuman zamanında kendi hataları yüzünden soyulan çar ve klanlara göz yuman hem de otpli çarlar) canavar gibi çalışmaya başladı. En azında rise onlineda yapımcı firma gibi bir dert yok. Oyun tamamen kendi oyunumuz . Tam destek devam Rise online. Hep beraber bu oyunu dizayn edeceğiz. Siz isteyin anında cevap My love RİSE ONLİNE......

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt