Öneri (Anında Çözülen Şikayet) ROW Oracle partilerinde haksız kazanç hakkında.

wistler10

Üye
Selamlar,

23 Ekim saat gece 4 sularında yaşanan olay ve oyun deneyimimiz hakkında yaşadığımız deneyimi paylaşmak istedim bu forumda.

PK 4 ve PK 5 sunucularında bilindiği üzere bir süredir denk geldiğimiz bir durum. 1 adet PB solo oracle dönüyor yanında da 7 tane yaveri ile birlikte. Güzel para hocam... 8 kişilik parti, 1 mob ortalama 6-7 saniyede düşüyor, seri şekilde gold, scroll ve çöp itemlerle birlikte yaptığımız hesaplamalarda 24 saatte 3gb gibi bir para kazanımı söz konusu. Tabi ki eksisi artısı vardır bu hesabın ...
Yani 7/24 slotta ve aynı adamlarla güzel para kazanılıyor. Bu durum suiistimale çokça açık olduğu görüşündeydik ve bir süre takip ettik sonucunda da olayı gecenin köründe aktif olan ve bize anında yanıt veren GM'e ilettik. Ekran görüntüleriyle de pekiştirdik güzelce bu talebimizi.
İşlem uygulama hızları gerçekten takdirimizi kazandı. Slotta sadece atak yapan oyuncular kaldı, diğer arkadaşlar birden yok oldu. Biraz da güldük eğlendik :) Bu mesajı anlık olarak okuyan diğer oyuncular da protean kingdom 4 ve 5 teki oracle slotlarına gelerek kendi gözleriyle görebilirler.

Daha temiz daha rekabetçi bir ortam hazırlama konusunda yetkilileri bu özverili davranışından dolayı tebrik ediyorum. Umarım başarılarının devamı gelir ve oyun daha güzel daha keyifli bir hal alır.

Sevgiler. <3

cagrierbay

Üye
Helal olsun bu oyunu oynadığımıza değdiğine bir kez daha şahit olduk, gerçek GM'lik budur. Rise Forever (y)

merakli5

Üye
benim anlamadığım, adam row açtıysa arkasında da arkadaşları varsa oturur kasar istediğini yapar yani bunda ne var :D ? sana batan nedir ? bi arkadaş tanıyorum ben kendi eliyle kasıyor daha önce beni kastı, üstümüzü doldurup gold u sıfırlatıyor, böylelikle partiye aliyor biz oturuyoruz o kesiyo, daha sonra birikten goldu bizden aliyor bizde expimize bakıyoruz, sonuçta mobun attıgı gold belli spawn süresi belli, zaten oyunda farm diye bişiy kalmamış, drop desen yerlerde sürünüyo, milletin 3 kuruşuna göz koyucağınıza sizde oyununuza bakın allah aşkına. bune kıskançlık nasıl problemli bi durum anlamış değilim..

8 tane arkadaş 8 tane row açıp ss de gold arttıran yemekten yiyip kasıyormuş, hem exp aliyolar hem gold hemde düşen itemleri satiyolar, aşırı haksız bi kazanç hemen şikayet edelim asflafksjdfglksdjglks ama bir tanesi oturuyo arkadaşların, bizde direkt gm e söyledik sadece atak yapanlar kaldı eheheh

HERO

Üye
benim anlamadığım, adam row açtıysa arkasında da arkadaşları varsa oturur kasar istediğini yapar yani bunda ne var :D ? sana batan nedir ? bi arkadaş tanıyorum ben kendi eliyle kasıyor daha önce beni kastı, üstümüzü doldurup gold u sıfırlatıyor, böylelikle partiye aliyor biz oturuyoruz o kesiyo, daha sonra birikten goldu bizden aliyor bizde expimize bakıyoruz, sonuçta mobun attıgı gold belli spawn süresi belli, zaten oyunda farm diye bişiy kalmamış, drop desen yerlerde sürünüyo, milletin 3 kuruşuna göz koyucağınıza sizde oyununuza bakın allah aşkına. bune kıskançlık nasıl problemli bi durum anlamış değilim..
Bu Systeme taksi Denis ve yasaktir.
Oyunun kuralarina bakabilirsin.
Gercek "arkadaşin" olsa seni parasiz da kasar bi düşün :)

merakli5

Üye
anlamadığım şey belki adamın arkadaşlarıdır ? sonuçta r.o.w açmak serbest o slotta, oturmakta kesmekte, sonuçta oyunda bi coin drobu var spawn süresi var herşey legal, yada adamın arkadaşları gerçekse ve boşu boşuna ban vs yemişse diyorum, aşırı saçma bi olay değil mi o zaman ? :d iyi niyetim tabi söz konusu, senin dediğin gibi taksi yapiyorsa sonuna kadar ceza almalı bencede

HERO

Üye
vallah rapor atim her slotu gezdim ss aldim bakalim ne olucak.

Yani belli adam tek oldunu, her charin ismi benziyor, lvl hep ayni, sadece bi kisi vurior, slota ks atinca birden ikinci char dalmaya basliyor.

Kimse gelip de bana demesin burda "arkadas" kaziyorum :D

cagrierbay

Üye
Oynadığımız oyunda taksi yasak, bunu savunmak da ilginç, hepsinin peşindeyim sürekli de bildireceğim emek hırsızlığı yapanlara yer yok ;)

SandraB

Üye

8 tane arkadaş 8 tane row açıp ss de gold arttıran yemekten yiyip kasıyormuş, hem exp aliyolar hem gold hemde düşen itemleri satiyolar, aşırı haksız bi kazanç hemen şikayet edelim asflafksjdfglksdjglks ama bir tanesi oturuyo arkadaşların, bizde direkt gm e söyledik sadece atak yapanlar kaldı eheheh
yaptıkları olay taksicilige giriyor ve oyunda taksicilik yasak kendi charları olsa dahi olay tamamen taksicilik

Hafuj

Üye
Biraz dar pencereden bakmışsın tek tür mobta olan birşey değil bu, adamın 8 pc si oldumu taksiye de girmiyor yapılan tamamen yasala bir durumda oluyor. Row ile birlikte bu durumlar olacağı netti. örneği başka oyunda var, exp için kukla tarzı da gündemdeydi yönetim bu sistemi seçti pot ve hammer satmak için olabilir.

cagrierbay

Üye
ben peşlerindeyim her gece de atmaya devam edeceğim GM'ler işlerini aslanlar gibi yapıyor, o akıllarınca gb kasacaklarını zannedenlerde bunu yapamayacaklarını boşa yorulunca anlayacaklar. :)

RickSancheZz

Üye
taksi ve arkadaş kasma arasındaki ince çizgi :D Günahlarını almayayımda %99,99 taksidir.

levbom

Üye
taksi değil taksi para karşılığı başka userleri kasmak. bu arakdaşın anlattığı olayda 8 charda atak yapan kişinin. kendi kendini kasıyor muhtemelen level aldıktan sonra charlarıda kasıcak. biraz daha karışık bir durum. aynı şekilde harpylerdede aynı isimli kullanıcıların oldugu charları görebiliyoruz. buna nasıl bir çözüm bulunur yada bulunmalımıdır bilemiyorum. sonuçta adam kendine 8 tane char kasıyor :)

Alkoer

Üye
Row çalışan kanalda slotlar full row olmayan kanalda slotlar bomboş. Elle kasan yok.

İster taxi ister kendi çarları olsun bu olay bence yanlış. P2w dedikleri işte tam da bu hemde en babası.

8pc alacak paran var 1 tane çara row alacak paran var ve 0 emek harcayarak gb leri kas. Buna p2w değil diyenin aklından şüphe ederim.

Yönetim row dan para kazanacam diye oyunu berbat etti. Vakti olmayan adamlar xp kassın diye getirilen sistem oyunun ta kendisi oldu.

Daha row gelmeden söyledik 8pc adamlar gelicek diye. Sabah haddar girdim townda 4 parti adam var hepsi aynı clandan row süresi -pot filan depolayıp kasmaya devam ettiler.

Oyun bumu? Biz elimizle kasarak item alamayacak mıyız? Tek çare parayı verip 24 saat pc açık tutmak mı?

RickSancheZz

Üye
Row çalışan kanalda slotlar full row olmayan kanalda slotlar bomboş. Elle kasan yok.

İster taxi ister kendi çarları olsun bu olay bence yanlış. P2w dedikleri işte tam da bu hemde en babası.

8pc alacak paran var 1 tane çara row alacak paran var ve 0 emek harcayarak gb leri kas. Buna p2w değil diyenin aklından şüphe ederim.

Yönetim row dan para kazanacam diye oyunu berbat etti. Vakti olmayan adamlar xp kassın diye getirilen sistem oyunun ta kendisi oldu.

Daha row gelmeden söyledik 8pc adamlar gelicek diye. Sabah haddar girdim townda 4 parti adam var hepsi aynı clandan row süresi -pot filan depolayıp kasmaya devam ettiler.

Oyun bumu? Biz elimizle kasarak item alamayacak mıyız? Tek çare parayı verip 24 saat pc açık tutmak mı?

p2w olayını bilemicem ama rowadan önce exp daha zevkliydi tabi şahsi görüşümdür.

SessizCogunlugunSesi

Üye

Bu durum yüznden ne normal farm yapabiliyon nede dungeından drop alabiliyon .Dropları kıstılar iyice.Kısacası gelişemiyoruz hiç bit şekilde.çok pc olanlar yada ekipçe row bıkanlar bir şekilde akmasada damlıyor,işlerini yüzdürüyorlar.Biz damlayı dahi görmüyoruz.pot politakasıda cabası,eskiden biriktirdiklerimizi pot parası olarak her gün eritiyoruz .Yönetimde böylece nuradına ermiş oluyor.Nereye kadar gidecek bakalım?

Son düzenleme:

levbom

Üye
oyunda birçok şey para için zaten. 60 65 arası 65 75 arası kasmaktan daha zor. 65den sonra günde 1 2 level alırken 60dan sonra görevlerle ve exp partilerle level almak 2 3 gün sürüyor. row u bile 2 tane item alarak kullanabiliyorsun. ondan bile para ve roco token kasma peşinde yetkililer. buda onların stratejisi.

Alkoer

Üye
p2w olayını bilemicem ama rowadan önce exp daha zevkliydi tabi şahsi görüşümdür.
Zevk olayı sizin kararınız. Ben 20 sene önce başka bir oyunda yaptığım xp kasma olayını tekrar burda 1000lerce saat yapmak istemiyorum.

Tabi bende hatırlıyorum xp partilerde dönen muhabbetler güzeldi zamanında ama şu çağda artık oyun sizi bu 1000lerce saat aynı mobu kesmeye mecbur etmemeli diyorum.

Ama bu duruma çözüm diye getirilen rowa oyunun şeklini tamamen değiştirdi.

Başka postta arkadaşın dediği gibi insanlar 8 saat farm atıp bişey alamıyordu şimdi 18 saat rowa akmasada birşeyler düşüyor. Ve droplar bu düşen item sayısına göre ayarlanıyor.

Yani siz elle farm atsanızda size item düşme şansı çok az çünkü 18 saat rowa bırakan adam günlük drop hakkını bitirmiş.

Bence xp ye çözüm rowa değil daha dengeli bir drop ve xp sistemiydi. Hem drop hem xp olarak moblar düzenlenmeli.

Rowa olmadan haritadaki her mob farm atmaya değecek seviyede olmalı. Daha zor mob daha çok drop atmalı. Pahalı drobu olan moblar farmlanıyor sadece şuan. Tabi rowa sayesinde emeksiz farm imkanı olunca biraz farklı moblarda farmlanıyor şimdi o ayrı.

Rowa öncesi genel olarak oyun daha zevkliydi size katılıyorum.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt