Anti defans

feelfree

Üye
PVP alanında karakterler arası dengeyi sağlamanın yollarından birinin anti-defans olduğunu düşünüyorum.
Oyun içerisin de ki çoğu anti-defans eşyalarının ulaşılabilirliğini zor ve varsayılan katsayıları yetersiz buluyorum.
Özellikle assassı güçlü kılan temel unsuru oyunda ki anti-defans yoksunluğuna bağlıyorum.
Daha kolay ulaşılabilir anti-defans eşyalar ve tabiki de assass oyuncular için de "counter-gameplay" sağlayabilecek bir sistem gerekli.
Bu yönde ilgili çalışmalarınız var mı ?

N3v3N

Üye
Sorun antiler degilki.

Assas sınıfınin skilleri özene bezene düzenlenip getiriliyor. Diğer sınıflara gelince o özeni goremiyoruz. Tek skille hem görünmez oluyor hem can caliyor, uçması var, hızlı koşması var, kritik geldi tek seferde 3-4k vuruyor,3sn de 5-6k hasar vuruyor, 2 assasin critic basıp 3snde yatiramayacagi çar yok, HP def warrior kadar, party içine giriyor kesiyor hoplaya zıplaya çıkıyor, stun yese cure atıyor, yetmiyor kör etme atıyor o da yetmiyor skil bari kilitliyor...

Bu kadar ozelligi olan sınıfa en az %30 anti cikarman lazım. Bu seferde hasarları düşecek fakat yine ölmeyecekler. Çözüm anti cikartmak değil.

Bu kadar ozellik verilen sınıfın daha kırılgan olmasi gerekir.

Balerion

Üye
Sorun antiler degilki.

Assas sınıfınin skilleri özene bezene düzenlenip getiriliyor. Diğer sınıflara gelince o özeni goremiyoruz. Tek skille hem görünmez oluyor hem can caliyor, uçması var, hızlı koşması var, kritik geldi tek seferde 3-4k vuruyor,3sn de 5-6k hasar vuruyor, 2 assasin critic basıp 3snde yatiramayacagi çar yok, HP def warrior kadar, party içine giriyor kesiyor hoplaya zıplaya çıkıyor, stun yese cure atıyor, yetmiyor kör etme atıyor o da yetmiyor skil bari kilitliyor...

Bu kadar ozelligi olan sınıfa en az %30 anti cikarman lazım. Bu seferde hasarları düşecek fakat yine ölmeyecekler. Çözüm anti cikartmak değil.

Bu kadar ozellik verilen sınıfın daha kırılgan olmasi gerekir.
Katılıyorum, asas nerf için artık çok geç rework şart. Bu dengesizlikte fazla ileri gidildi. İki aydir dv'ye çikmiyorum 65 bin liralik çarla mob farmliyorum anca :D

platoon0x

Üye
suikastçı / assassin / rogue dediğimiz çar genel olarak çoğu oyunda dayanıklı olmaz, hatta bildiğin kağıt gibi filan olur, süvari okçuları yer, piyade süvarileri yer, piyadeleri de okçular yer gibi çok basit ve temel bir taş kağıt makas mantığı olur savaş tabanlı oyunlarda, bkz; age of empires,

buradaki süvari: assassin
okçu: mage / okçu
piyade: warrior

olarak orantılayabilirsiniz x / rise online karakterlerine göre.

şimdi oturup atlı hızında koşup, mızraklı piyade dayanıklılığına sahip olan ve çok vuran bir karakter yaratırsanız ona ne derler? rise da ne derler bilmiyorum fakat age of empires te hile kodu yazılıp bi araba çağırılıyordu ya, ona benziyor bence biraz :D

uzun lafın kısası asasa nerf şart, hasarına ne kadar nerf gelmeli tartışılır fakat dayanıklılığına ve en önemlisi "savaşa girme riskini alıp hiçbirşey kaybetmeden kaçabilme özgürlüğüne" müdahale gelmesi şart, 2 tane vur, öldü mü? beleş np, ölmedi mi? topuk.

feelfree

Üye
Hocam asasın sorunu çok vurması değil bir türlü yatmaması. Anti defanslar artarsa ayni asaslar daha da düşmeyecek
Bahsettiğiniz dayanıklılık konusunu eşyalara yansıtarak açıklayabilir misiniz ?
Hangi eşyalarla , hangi eşyalı assass karaktere karşı dayanamıyorsunuz ?
Bahsettiğiniz dayanıklılık iki farklı jobun eşya dizilim kalitesi birbirine yakınsa ve assass açık ara öndeyse anlam ifade edicektir.
Diğer türlü sizden önde eşya dizilimine sahip birine dayanamamanız gayet doğal.

İndeterminekolit

Üye
Yav halen asas da asas diye konuşuyorsunuz , aylardır konuşuyordunuz zaten. Death valleyde assastan fazla okçu,BP var arkadaşlar tüm slotlar BP.Niye herkes asas olmadı o zaman? Roguelerin çoğu halen okçu?Farm ağırlıklı karakter dizmişsiniz,pvp ağırlıklı karakter dizenler sizi öldürünce rahatsız olup oyun yöneticilerini eleştirme hakkı görüyorsunuz kendinizde.

SessizCogunlugunSesi

Üye
Yav halen asas da asas diye konuşuyorsunuz , aylardır konuşuyordunuz zaten. Death valleyde assastan fazla okçu,BP var arkadaşlar tüm slotlar BP.Niye herkes asas olmadı o zaman? Roguelerin çoğu halen okçu?Farm ağırlıklı karakter dizmişsiniz,pvp ağırlıklı karakter dizenler sizi öldürünce rahatsız olup oyun yöneticilerini eleştirme hakkı görüyorsunuz kendinizde.
Bp yi pk ağırlık dizdik diyelim assassinimi kesecek?Eşyanın tabiatına aykırı.

mehmetcvgn

Üye
Şu acıklamana sen kendin inandın mı?

Balerion

Üye
Hocam siz şaşırmışsıniz sanırım. Ne slotu? Slotta priest var ne demek, pve'den mi bahsediyoruz? Pvpden bahsediyoruz. 100 gblik priedt 10 gblik asası düsüremiyor ne slotundan bahsediyorsunuz?

Onu geçtim diger dediginiz de çelişkili. Bu oyunda 75 cap ve öncesinde bir kamyon elit shopper ne priestler dizdi pk için. Kağıt gibi ezildiler. Ben 7 krysis 8 spike 7 heavy set ile +8 tabariseli adamı kesiyodum. Oyunun ilk +8 epik itemlerinden biriydi kim bilir kaç para verdigi çar. Şimdi neden priestler slotlarda, çünkü pkda hiçbir değerleri yok.

Konuyla alakası yok ama şunu da soyleyeyim evet asas pvede çok kötü, pvpde warriorun falan kötü oldugu kadar kötü değil ama, başka hiçbir savunman olmadıgi icin hemen slot mılot diyorsunuz. Az daha gayret hadi asası pve'de de kral yapın da rahatlayın.

İndeterminekolit

Üye
Hocam siz şaşırmışsıniz sanırım. Ne slotu? Slotta priest var ne demek, pve'den mi bahsediyoruz? Pvpden bahsediyoruz. 100 gblik priedt 10 gblik asası düsüremiyor ne slotundan bahsediyorsunuz?

Onu geçtim diger dediginiz de çelişkili. Bu oyunda 75 cap ve öncesinde bir kamyon elit shopper ne priestler dizdi pk için. Kağıt gibi ezildiler. Ben 7 krysis 8 spike 7 heavy set ile +8 tabariseli adamı kesiyodum. Oyunun ilk +8 epik itemlerinden biriydi kim bilir kaç para verdigi çar. Şimdi neden priestler slotlarda, çünkü pkda hiçbir değerleri yok.

Konuyla alakası yok ama şunu da soyleyeyim evet asas pvede çok kötü, pvpde warriorun falan kötü oldugu kadar kötü değil ama, başka hiçbir savunman olmadıgi icin hemen slot mılot diyorsunuz. Az daha gayret hadi asası pve'de de kral yapın da rahatlayın.
Şaşırmadım hocam ,15 seneden fazladır mmorpg oynuyoruz.Death valleye düzenli çıkan biri BP, archer bolluğunu görür. Warrior konusunda bir yorum yapmadım.BP nin bu oyunda güçlü dizayn edildigini görüyorum ve benim gibi düşünen çok insan var.Priest karakteri esasında support karakterdir he eyvallah BP dizmişsindir defansından feragat etmişsindir, pve de güçlü karakter yapmışsındır. Fakat pvpde de güçlü olmak istiyorsundur anlıyorum.E tamam onda da ölümsüzlük alıyorsun, healini atıyorsun, seri db torture atıyorsun,warrior kadar seri DPS çıkarıyorsun?? Db attıgın çogu rogueye cure alamazsa 2 atıyorsun? E daha ne istiyordun yani asas gibi hızlı da koşsan okçu gibi kitlesen zaten deat valleyin %99 u BP olur oyun oynanmaz.
He bu arada bahsettiğin gibi 100 gb lik BP nin 10 gb lik asası kesememesi mümkün değil asas elinden kaçar evet ama 1 v1de o BP yi kesemiyor zaten

Balerion

Üye
Şaşırmadım hocam ,15 seneden fazladır mmorpg oynuyoruz.Death valleye düzenli çıkan biri BP, archer bolluğunu görür. Warrior konusunda bir yorum yapmadım.BP nin bu oyunda güçlü dizayn edildigini görüyorum ve benim gibi düşünen çok insan var.Priest karakteri esasında support karakterdir he eyvallah BP dizmişsindir defansından feragat etmişsindir, pve de güçlü karakter yapmışsındır. Fakat pvpde de güçlü olmak istiyorsundur anlıyorum.E tamam onda da ölümsüzlük alıyorsun, healini atıyorsun, seri db torture atıyorsun,warrior kadar seri DPS çıkarıyorsun?? Db attıgın çogu rogueye cure alamazsa 2 atıyorsun? E daha ne istiyordun yani asas gibi hızlı da koşsan okçu gibi kitlesen zaten deat valleyin %99 u BP olur oyun oynanmaz.
He bu arada bahsettiğin gibi 100 gb lik BP nin 10 gb lik asası kesememesi mümkün değil asas elinden kaçar evet ama 1 v1de o BP yi kesemiyor zaten
hocam ben de onu diyorum işte, bp zaten güçlü, hatta baya op ama asas bpden o kadar üstün ki bpnin op'liginin esamesi okunmaz. Asas da damage olarak o kadar aşıri güclü değil bu arada ama yatmama sorunu çok ciddi sıkıntı. Bir oyunun bel kemiği asas olamaz, ya warrior olur ya da paladin. O yüzdeb BP support karakterdir diyemezsin. Pk'snın bel kemiği bu iki karakterden biri olmayan oyunun pksı kısa sürede bayar ve baydı da. Dvde sadece asas var. Siz istediginiz kadar slotlarda bp var diyin, pk'da sadece asas var.
Ve 100 gblik priest 10 gblik asası kesemiyor. Asas düşmüyor. Priest de hemen düşmez ama eninde sonunda prieste bi kör bi kritik tutar ve asas her türlü o killi alır. Yatmayan sınıf eninde sonunda yatırır.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt