Öneri [Anti Macro Önerisi] Skill Animation Canceling - Skill Cooldown

Tonyukuk

Üye
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Macro karşıtı biri değilim. Artık hepimizin hakimi olduğu, sağladığı kolaylıklar ve avantajlarla oyunların vazgeçilmezi haline gelen bu sistemle savaşmak da zaten anlamsız olacaktır. Herhangi bir şekilde engellenmesi mümkün olmayan ve hatta engellenmesi doğru olmayan Macro yazılımlarının aşırı avantaj sağlayabildiği iki durumun önüne geçilmesinin daha doğru ve her şeyden önemlisi daha sağlıklı sonuç vereceğine inanıyorum.

1- Skill Animation Canceling (Yetenek Animasyon İptali)

Macro yazılımlarının sağladığı en büyük avantajlardan biri yetenek kullanımı sırasında ortaya çıkan animasyonun başarılı şekilde iptal edilmesini sağlamak. Hem animasyonun yol açtığı zaman kaybının önüne geçmek, hem de yeteneğin başarılı şekilde kullanılmasını sağlamak ve bunu her seferinde hatasız ve seri bir şekilde yapabilmek.

Bu durum oyunun hemen hemen her alanında oyuncular arasında adaletsizliğe, kimin yazılımı daha iyiyse onun ciddi avantaj sağladığı bir duruma dönüşüyor ki oyuncuların bu kadar Macro karşıtı olmasının da en büyük sebepleri arasında geliyor.

Halbuki animasyon iptalinin önüne geçildiği taktirde bu adaletsizlik tamamen ortadan kalkacaktır. Yetenek kullanımı sırasında ortaya çıkan animasyonun iptali, yeteneğinde iptalini sağlarsa, Macro sahibi olmayan bir oyuncuda, en hızlı Macro yazılımına sahip olan oyuncuda mevcut animasyonu bekleyecekleri için daha eşit şartlarda rekabet etme imkanı bulacaklardır.

2- Skill Cooldown (Yetenek Bekleme Süresi)

İkinci olarak Macro yazılımlarının rekabeti bozucu etkisini bekleme süresinin milisaniye düzeyinde olduğu yetenek kullanımlarında görüyoruz. Bekleme süresinin neredeyse olmadığı bu yeteneklerin çok hızlı ve hatasız bir şekilde kullanımı da yine oyuncular arası rekabeti bozucu bir etkiye sahip.

Bu sebeple her yeteneğin en azından saniye düzeyinde bir bekleme süresine sahip olması, oluşacak bu adaletsizliğin bir nebze önüne geçecek ve rekabeti arttıracaktır diye düşünüyorum.

Benim bu zamana kadar çeşitli oyunlardan edindiğim tecrübeler hep bu şekilde oldu. Oyuncuların ekipmanlarına yaptığı tuş atamaları ve bu sayede geliştirdikleri Combo sistemleriyle savaşmanın, engellemeye çalışmanın, yasaklamanın herhangi bir mantığı yok. Bu yolla elde edilebilecek bir sonuçta yok. Yukarıda anlatmaya çalıştığım düzen zaten Macronun illegal bir yazılımmışcasına çalışmasına engel olacaktır. Bu sayede Macro kullansın kullanmasın her oyuncu daha eşit rekabet edebilecektir.

Herkese iyi oyunlar dilerim.

LocustAviru

Üye
Merhaba Arkadaşlar Macroyu hiç bir şekilde engelleyemezsiniz sadece 3. part yazılım şeklinde olan macrolar a karşı riseonline yönetimi ağır cezalar uygular tespit ettikleleri kişilere.

Senin Klavyen Mausendeki Macroya Kimse karışamaz Bunu Sesli Sohbette Burhan Bey belirtmişti Fakat Art niyetli bir şekilde oyunu ve oyuncuları ciddi anlamda etkileyen bir şekilde kullanıldığı tespit edilirse bu kişilerede ceza veriliceğinide söyleyebilirim

Tonyukuk

Üye
Merhaba Arkadaşlar Macroyu hiç bir şekilde engelleyemezsiniz sadece 3. part yazılım şeklinde olan macrolar a karşı riseonline yönetimi ağır cezalar uygular tespit ettikleleri kişilere.

Senin Klavyen Mausendeki Macroya Kimse karışamaz Bunu Sesli Sohbette Burhan Bey belirtmişti Fakat Art niyetli bir şekilde oyunu ve oyuncuları ciddi anlamda etkileyen bir şekilde kullanıldığı tespit edilirse bu kişilerede ceza veriliceğinide söyleyebilirim

Merhabalar, konuyu dikkatli okumadığınızı düşünüyorum.
Bende zaten Macronun engellenemeyeceğini ve hatta engellenmesinin doğru olmadığını söyledim.
Oyuncular ekipmanlarının bütün özelliklerini kullanabilmeli ki bu en doğal hakları zaten.

Ben çok daha başka bir sorundan bahsetmeye çalıştım.
Demek istediğim, olmasını istediğim şu; Macro kullanan bir oyuncu ile kullanmayan oyuncunun rekabet edebilmesi.
En azından Macroya illegal bir yazılımmışcasına işlev sağlayan yukarıda bahsettiğim avantajların ortadan kalkaması.

Tonyukuk

Üye
combo bu oyunun butun olayi ama bilemedim simdi
Haklısınız. Combo yalnızca bu oyunun değil, bu tarz mücadele edilen her oyun için hayati öneme sahip.
Çok çeşitli oyunlarda, çok farklı combo sistemleriyle oynadım.
Lakin animasyon iptalinin bir combo sistemi değilde, bir hata olduğunu düşünüyorum.

guney

Üye
Haklısınız. Combo yalnızca bu oyunun değil, bu tarz mücadele edilen her oyun için hayati öneme sahip.
Çok çeşitli oyunlarda, çok farklı combo sistemleriyle oynadım.
Lakin animasyon iptalinin bir combo sistemi değilde, bir hata olduğunu düşünüyorum.
Haklisin gulu seven dikenine katlanir misali olacak, bu combo tarziyla oynarsak macro kacinilmaz olur her turlu

HarvesTime

Üye
malum oyunda herkesin makro olması ve makrocuların oyunun içine etmesi yüzünden oynanmıyor zaten pk alanında 100 bin çarla makro açıyor adam... koxp yasak yazılım makro yasak ama mouse makro serbestmi olacak yani ? umarım knight yöneticilerinin nasılsa para yatırıyorlar zihniyetine sahip olmaz rise online yetkilileri

guney

Üye
malum oyunda herkesin makro olması ve makrocuların oyunun içine etmesi yüzünden oynanmıyor zaten pk alanında 100 bin çarla makro açıyor adam... koxp yasak yazılım makro yasak ama mouse makro serbestmi olacak yani ? umarım knight yöneticilerinin nasılsa para yatırıyorlar zihniyetine sahip olmaz rise online yetkilileri
Yasak olur ama animasyon iptali ile kombo yapilan bi oyunda bunun onune nasil gececekler sence

MusTi

Rise Online World Mod Team
Senior Moderatör
Teşekkürler Güzel Öneri

Tonyukuk

Üye
Eğer öneriler dikkate alınırsa şayet, Macro kullanmak aman aman adaletsizlik yaratmayacaktır oyunda.
Örnek vermek gerekirse Animasyon iptali ile avantaj sağlanamadığı ve 3sn. bekleme süresi olan bir yeteneği Macro yazılımı ile milisaniyede 50 kere de bastırsanız ancak 3 saniyede bir animasyon bekleme süresi ile birlikte vuracağı için, Macrosuz oynayan oyuncuya karşı tek avantajı tuşa eli ile basmaması olacaktır ki bu da hiç bir fark oluşturmayacaktır.

O yüzden anlatmak istediğim şey Macro ile savaşmaktansa bu konuların hallolunması.
Bahsettiğim şekilde işleyen çok sayıda mmorpg oynadım ve hiç birinde Macro bir sorun değildi.
Kısacası burada sağlanması gereken şey şu, Macro kullanmak bana normal bir oyuncunun tuşa basarak vurduğundan daha hızlı bir vuruş imkanı sağlamamalı. Bu olduğu zaman emin olun Macro kimse için bir sorun teşkil etmeyecektir.

Batnhau

Üye
Bunun önüne geçmenin yolu animasyon iptalinin kaldırılması değil kesinlikle. Zaten bu konuyu çözeceklerini söylüyorlar. Ayrıca skilleri mekanikler sayesinde daha hızlı atamayacaksak sıra tabanlı strateji oyunundan ne farkı kalır?

Siyah34

Üye
Rush diye bi oyun var onlar bu durumu büyük çoğunlukla engellediler ama.

Minato

Üye
Pedal ve macro mantığından kurtulmak gerekli. Diğer türlü insanlar birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışsa bunu el emeğiyle değil de yan uygulamalar aracılığıyla emeksiz şekilde yapacak. El emeği her konuda üstünlük sağlamalı. Bu sadece pvp için geçerli değil pve için de geçerli.

Primusinterpares

Üye
Destek ekibi lideri Burhan Bey'in konuşmasından bir kesit:

"Bir makronun yapabileceği şey oyunumuzda bir insanın yapabileceği şeyden daha seri olamayacak. Üstelik makro belirli saniye aralıklarıyla sıraladığınız skill'leri vurmaya yarayan bir program ve biz skill'lere çeşitli fonksiyonlar (bir skill'in belli bir HP altında daha fazla hasar vurması gibi) eklediğimiz için oyuncunun eliyle oynaması oyuncu için daha yararlı olacak. Yani makroyu işlevsizleştirmiş olacağız. Zaten sahip olduğumuz güvenlik sistemi de bir oyuncunun yaptığı her işi görebileceğimiz, izleyebileceğimiz bir sistem. PvE haritalarında küçük bir fayda sağlayabilecek tuş atamalarına göz yumabiliriz ama özellikle PvP haritalarında buna müsade edemeyiz. Bu sebeple oyuncularımıza sonrasında sorun yaşamamaları için elle oynamalarını tavsiye ederim."

Bence oyundan animasyon iptali çıkartılırsa aksiyon çok yavanlaşır, combo mekaniği kesinlikle ayrı bir adrenalin katıyor oyuna, belki uzun süreli vs'lerde dediğin gibi bir durum olabilir ama aktif savaş esnasında skill vurma anlamında bir macro ile yapılabilecek şeyler çok çok sınırlı. Ayrıca animasyon iptali söz konusu olursa yine o zaman da skill'leri zaman kaybı olmaksızın vurmak için macro'ya başvuranlar olacaktır, bir şey değişeceğini sanmıyorum. Hele ki yukarıda örnek verilen dinamikler (HP'ye göre kritik hasar vb.) söz konusu iken 3.parti yazılımların yarardan çok zarar vereceği aşikar, hem ban yeme riski açısından hem de çatışma esnasında dezavantajlı olması açısından.

anil

Üye
Animasyon iptali Türk oyuncular tarafından "combo" olarak tanımlansa da, aslında alakası bile yok. Sorun şu ki, çok büyük çaplı MMORPG'lerde bile animasyon iptali bulunuyor. Bu bir tasarım tercihi mi yoksa istenmeyen bir durum mu emin değilim. Açıkçası animasyon iptali belli durumlarda çok işe yaradığı gibi, belli durumlarda da bahsettiğin sorunlara yol açıyor.

Assassin

Üye
Rise onlinede de yayıncıların bilgi chatini bir resimle ya da webcamle kapattığını görücez herhalde

Batnhau

Üye
Animasyon iptali Türk oyuncular tarafından "combo" olarak tanımlansa da, aslında alakası bile yok. Sorun şu ki, çok büyük çaplı MMORPG'lerde bile animasyon iptali bulunuyor. Bu bir tasarım tercihi mi yoksa istenmeyen bir durum mu emin değilim. Açıkçası animasyon iptali belli durumlarda çok işe yaradığı gibi, belli durumlarda da bahsettiğin sorunlara yol açıyor.
Turk bir oyuncu olarak animasyon iptalini combo olarak gormuyorum. Sadece skillerini kisa araliklarla arka arkaya fail almadan vurmani yani combo yapmani daha hizli bir hale getirebilmek icin kullandigim bir arac olarak goruyorum. Animasyon iptaline karsi on yargisi olanlara tavsiyem biraz pratik yapmalari. Eminim onlar da sevecektir :) birakalim illegal program kullanimini gelistirici ekip dusunsun.

Iyi forumlar.

anil

Üye
Turk bir oyuncu olarak animasyon iptalini combo olarak gormuyorum. Sadece skillerini kisa araliklarla arka arkaya fail almadan vurmani yani combo yapmani daha hizli bir hale getirebilmek icin kullandigim bir arac olarak goruyorum. Animasyon iptaline karsi on yargisi olanlara tavsiyem biraz pratik yapmalari. Eminim onlar da sevecektir :) birakalim illegal program kullanimini gelistirici ekip dusunsun.

Iyi forumlar.
Hangi kitleden bahsettiğimi anlamışsınızdır zaten. Animasyon iptali benim de oynadığım oyunlarda sorun yaşamadığım, hatta işime gelen bir şeydi. Açıkçası çoğu oyunda da var ve hile gibi durumlar da olmuyor. Bir de tabii şu var animasyon iptali olmadan hem pve, hem de pvp epey sıkıcı hale gelebilir, yavaşlayabilir.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt