Armorsmithing Yetersizliği - Lack Of Armorsmithing

Awareness

Üye
Öncelikle Mage ve Priest sınıfı için üretilen armorlarla başlamak istiyorum konuya.

(n)1 - Mage ve Priest

Aşağıdaki resimde gördüğünüz üzere Enchant Statslar direk basılı olarak zırhlarda çıkıyor yani siz Common armorda yaptıgınız gibi ister Health Statsı ister STR Statsı basamıyorsunuz.

Bu yüzden Armorsmithing ile elde edilen bu iki zırh istenilen Intelligence'dan da ötürü hiç bir şekilde tercih edilmiyor bu şekilde devam ederse edilmeyecektir de. Ayrıca ne Tank Priest ne TP Mage giyemeyecektir/giymeyecektir health alamadıkları için . Bu sebeple bu 2 class icin Armorsmithing koca bir SIFIR dan ibarettir. Düzenleme gerekmektedir. (Şunu diyebilir arkadaşlar STR ve Magic bonus var işte BP giysin yada Nova atan mage'ler giysin bu seferde Req. Intelligence engeli ile karşılasıyor bu arkadaşlar.)

armorsmihng.png

Gelelim Rogue ve Warrior'a;

(n)2- Rogue

- Bu 2 class için en mantıklı olan tabiki Rogue , insanlar gir çık yapmak için asas karakterleri ile defansa ihtiyaç duyuyorlar. Fakat enhanced Elite giydiklerinde malesef Dex statsında azalma oluyor. Atıyorum Enhanced full Elite Set giyecekseniz +7 si bile normal Elite+7 elite setin verdiği dexe ulasamayacaksınız.

Enhanced Rogue Elite SET +7 maliyeti 20-25GB arasındayken , Normal Rogue Elite SET +7 2 GB bile etmiyor ve yani 10 katı fazla parayla düşük dex alıyorsunuz

(Yaklaşık 12x fiyat farkı verip DEX 'iniz düşecek ve sadece tüm classlara %2def bonus alacaksınız :) şaka değil matematik. Hee bir de Unique Rune + sı var enhancedların fakat rune lar arası ahım sahım bir fark yok yani epic rune bassanız yine unique rune bastıgınız adamın Dexini geçeceksiniz yada anca kafa kafaya belki gelir onda da 10x fazla para ödeyeceğinizden emin olun Rune fiyatlarına bakıp.)

(n)3- Warrior
- Son Class Warrior için ise şunu söyleyeyim Warrior oynayan arkadaşlar bilir ki baskı önemlidir. Karısık olarak yapılan dropla elde edilen Imperial +8 ve Elite +8 armorların hepsi bu enhanced elite armorların hepsinden iyi olacaktır . Hem maliyet bakımından hem aldığı STR bakamından.

Son düzenleme:

Rosalindaa

Üye
Ben bunları aylar önce yazdım konusunu açtım attığımız taş ürküttüğümüz kuşa değmiyor diye ki sen bunları birde üretenin gözünden düşün

AdrenaLine60

Üye
Yani o kadar emek, zaman ve para harcayıp mesleği kasıp 1 tane bile armor satmaması gerçekten kötü olduğu anlamına geliyor. Mage ve priest için söylediklerinize katılıyorum ekstra olarak şunu söylemeliyim biz var olan bir itemi craftlıyoruz sıfırdan üretmiyoruz. Nasıl var olan itemi craftayıp daha kötü hale getirebiliriz aklım almıyor doğrusu.

Awareness

Üye
Ben bunları aylar önce yazdım konusunu açtım attığımız taş ürküttüğümüz kuşa değmiyor diye ki sen bunları birde üretenin gözünden düşün
Aylar önce bende gerekli kişilere söyledim. İşleri yoğun olduğundan post açmak istememiştim anlayış göstererek ama hiç bir aksiyon olmadığını görünce açmak zorunda kaldım postu.

Hoş yine bir işe yarayacağını düşünmüyorum.Yine de gözlere sokmak da ve hatırlatmak da fayda olacağını hatta kendilerinin de olumlu etkileneceğini düşünüyorum. Messlekler ne kadar iyi olursa daha fazla oyuncu çekeceklerini otomatikman pk cılar içinde çeşitllik ve ayrı bir zevk yaratacağını düşünüyorum.

JaxSui

J
Oyunun en başında droplanan itemler craft ile üretilen itemlerden her zaman daha iyi olacak denilmişti. Yani bunları seçmek tercih meselesi. Ha isterdim ki ek olarak bunlara STR dex MP HP int basılabilsin.

Awareness

Üye
Oyunun en başında droplanan itemler craft ile üretilen itemlerden her zaman daha iyi olacak denilmişti. Yani bunları seçmek tercih meselesi. Ha isterdim ki ek olarak bunlara STR dex MP HP int basılabilsin.
Yanlışın var, Burhan Bey'in dediği şey şuydu;

Droplanan itemler, "Crafted" önadlı armorlardan iyi fakat "enhanced" önadlı armorlardan bir tık kötü olacak. Sorabilirsiniz kendisine.

Son düzenleme:

RickSancheZz

Üye
craft sistemine bi değişiklik şart ama nasıl bi değişiklik onu bilemiyorum, inanın armor smittingde ürettiğiniz ürünler işe yarar şeyler olsa bu sefer üretimde istenen materyallerin fiyatı artacak, yine kar edemeyeceksiniz, ben weaponda 36 oldum 3 aydır 1 tane ürün üretmedim, materyaller ürettiğim şeyin parasına denk geliyor bazen topladığım malzemeler üreteceğim üründen pahalıya geliyor.

Bum

Üye
@Justice Burhan Bey'in veya hangi yönetici ilgilenecekse artık acilen önemsemesi gereken bir konu. Priest ve Mage'in STR ve MP vermesi, Warrior ve Rogue'un verdiği STR ve DEX'in az olması bu itemleri tercih edilmez hale getiriyor.

Yahu ben gidiyorum 10 tane elite göğüslük dropluyorum veya satın alıyorum, üstüne 30 level skining ve 30 level leatherworking kasıyorum Bear ve Leopar derisi bulup işliyorum, üstüne 30 level mining ve blacksmith kasıyorum Iron Plate, Titanium Plate ve Gold Plate işliyorum hepsinin üstüne 20 level armor smithing kasıp bu göğüslüğü üretebiliyorum. Bırakın da farmcının 20 30 dakikada bir aldığı +1 elite göğüslüğe oranla benim ürettiğim enhanced elite göğüslük daha üstün olsun ya. Çok bir şey istemiyoruz konu bu kadar basit. Şu kadar gb harcadım bu kadar para harcadım gibi bir sıkıntım yok çünkü harcamadım ama ben bu saydıklarımın hepsine emek harcadım. Bu emeğin sonucu unique bir item üretiyorum ama aynı itemin 100 kat daha az emeğiyle droplanmış epic hali hem dex str bonusu olarak daha iyi hem de epic upgrade scroll ile daha yüksek oranlarla daha ucuza upgrade edilebiliniyor üstüne ekstra rün bakımından epic rünlere daha kolay ulaşılabiliniyor. Sorunun üstünde sorun var bu işte ve düzeltilmesi gerektiği kanaatindeyim.

Awareness

Üye
@Justice Burhan Bey'in veya hangi yönetici ilgilenecekse artık acilen önemsemesi gereken bir konu. Priest ve Mage'in STR ve MP vermesi, Warrior ve Rogue'un verdiği STR ve DEX'in az olması bu itemleri tercih edilmez hale getiriyor.

Yahu ben gidiyorum 10 tane elite göğüslük dropluyorum veya satın alıyorum, üstüne 30 level skining ve 30 level leatherworking kasıyorum Bear ve Leopar derisi bulup işliyorum, üstüne 30 level mining ve blacksmith kasıyorum Iron Plate, Titanium Plate ve Gold Plate işliyorum hepsinin üstüne 20 level armor smithing kasıp bu göğüslüğü üretebiliyorum. Bırakın da farmcının 20 30 dakikada bir aldığı +1 elite göğüslüğe oranla benim ürettiğim enhanced elite göğüslük daha üstün olsun ya. Çok bir şey istemiyoruz konu bu kadar basit. Şu kadar gb harcadım bu kadar para harcadım gibi bir sıkıntım yok çünkü harcamadım ama ben bu saydıklarımın hepsine emek harcadım. Bu emeğin sonucu unique bir item üretiyorum ama aynı itemin 100 kat daha az emeğiyle droplanmış epic hali hem dex str bonusu olarak daha iyi hem de epic upgrade scroll ile daha yüksek oranlarla daha ucuza upgrade edilebiliniyor üstüne ekstra rün bakımından epic rünlere daha kolay ulaşılabiliniyor. Sorunun üstünde sorun var bu işte ve düzeltilmesi gerektiği kanaatindeyim.

Verilen emeği oldukça güzel açıklamışsınız tek tek. Para kazanmayı ben bir yana koydum, hatta emeği de bi yana koydum, insanın zamanını boşa harcaması en büyük yanlış oluyor bu tarz dengesiz yapılmış mesleklerde. Umarım bu yanlıştan bi an önce dönülür.

En kolay yol olarak loglardan bile baksalar satıs rakamlarına ve meslek meslek hangisi verimli hangisinde satıs fazla hangisinde arz fazla talep yok , problemlileri 1 aylık bi raporla çıkarsalar direk zaten mudahele edilecek meslekler ortaya çıkacaktır. Ama malesef üzülerek söylüyorum ki yetersizlik başka konularda olduğu gibi bu meslek konusunda da söz konusu. Sadece armor smithing için demiyorum mesleklerin geneli kontrol edilmelidir bizim için değil kendi oyunlarının daha iyi yere gelebilmesi için.

Bum

Üye
1 aydan fazladır craft yaparken veren "You're busy." hatasını üstünden büyük yama ve hotfixler geçmiş olmasına rağmen hala çözmemiş(umursamamış) yönetimden çok mu şey bekliyoruz acaba. sağolsunlar bu konuda da önceki alchemy konusu vesaire konular gibi umursamayıp çizgilerini bozmadılar

Dün gerçekleştirilen soru-cevap etkinliğinde sevgili @Ries tam şu saniyede diyor ki "Atacker int priest mantığı bizim oyunumuzda olmayacak" ama ürettiğimiz priest elite ve imperial armorlar bize STR bonuslu veriliyor.

Awareness

Üye
Dün gerçekleştirilen soru-cevap etkinliğinde sevgili @Ries tam şu saniyede diyor ki "Atacker int priest mantığı bizim oyunumuzda olmayacak" ama ürettiğimiz priest elite ve imperial armorlar bize STR bonuslu veriliyor.

Yani gerçekten söylenen ile yapılan uygulamanın bu kadar net bir şekilde çelişmesi çok üzücü özellikle gelişmekte olan bir oyun için.

Awareness

Üye
1724251590600.png

1,5 yıl sonra Mage ve Priest'teki durum yeni görülmüş tebrik ediyorum 9.5.0 güncellmesi ile

Başka bir 1.5 yıl daha bekleriz diğer 2 classa artık

DijitaLOsuruk

Üye
Abi zaten şöyle bir durum var oyunda çoğu player araştırma yapmayı sevmeyen kesinlikle bu dediğim yanlış anlaşılmasın KO'dan gelip dümdüz o mantıkla oynayan player Rise online yönetimi de farklı bir şeyler yapacağım craft olacak toplama olacak deyip gathering ve craft sistemini bitirdi bir çok mmorpg oyunun içinde olan bir sistemdir fakat bu şekilde değildir sistemleri Crafterlar bir çok mmorpgde el üstünde tutulur çünkü kasmak ve yapmak gerçekten büyük emek ister. Sonuçta normal player levelını kasar setini giyer ve farm'a başlar ama toplayıcı levelını kasar toplayıcılık levelını kasar daha da uğraşarak craftını kasar birde burada dv'ye inmesi gerektiği için üstünü başını yapar yani farmer olan birisinden daha çok uğraşması gerekir.Ama gel gelelim Rise online'da kaç tane leatherworking kasan kişi tailor kasan kişi oh be bugunde karakterim para kazandı diyebiliyor yaptığı masrafları bile çıkaramıyor kaç tane playerın enhanced set giydiğini gördünüz devamlı satılacak itemler olmadığı sürece craft ve gather sistemi ilerlemeyecektir. Çok basit bir örnek leather set giyiyorsan repair yapmak için leatherworking kasan bir playerın bir parçasına sahip olmaları gerekmeli gibi basit ama çözüm odaklı şeyler düşünülmeli düşünün ki armorsmith kasmışsın bir sürü zaman bir sürü para bir sürü emek harcamışsın 1 parça set satabilmek için günlerini veriyorsun ve onu da değerinde satamıyorsun 2 gündür pazarım kurulu duruyor Crude taşları satabilmek için uğraşıyorum ve fiyatları oldukça komik gidip haddarda black mummy farmlasam daha cok para kazanırım evet primium cok iyi oldu herkes yapmasın toplayıcılığı ama yanlış zamanda yanlış hamle ile getirdiler çünkü craftta değiştirilen hiç birşey yok cooking mesleği mesela şuan için günde kaç tane yemek satabiliyorlar neden çünkü tamamen gather üstüne kurulmuş sistem bi satarlarsa grilled perch with potatoes satarlar oda belirli aktivitelerde alıyor playerlar stone işi ne oldu hype'landı millet kalelerini bastı sonra finito :D evrensel bir oyun değil bunu ekipin anlaması lazım sürekli satılmayacak bu itemler new world bile evrensel oyun olmasına ramen

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt