Asas Nerf yemesi Şart!

TheSEZGIN

Üye
2 priestin oldugu partide 2 asas magelerin icinden geciyorsa burada sorgulaman gereken priestin . Dediklerime gülmüşsün . Denemesi bedava arenada damage testi yapabiliriz . Warior kitlemiyor demişsin . Denemesi bedava kitleme skilinin yüzdesini hesaplayabiliriz ? Haa bu arada test yaparken yuzde 95 inin kullandigi cift skill makronuzlada test edelimde wariorun vurdugu damagenin farkinda olun . 10 saniye boyunca asas ve wariorla damage atalim deneyelim varmısın ?

bRT E

Üye
2 priestin oldugu partide 2 asas magelerin icinden geciyorsa burada sorgulaman gereken priestin . Dediklerime gülmüşsün . Denemesi bedava arenada damage testi yapabiliriz . Warior kitlemiyor demişsin . Denemesi bedava kitleme skilinin yüzdesini hesaplayabiliriz ? Haa bu arada test yaparken yuzde 95 inin kullandigi cift skill makronuzlada test edelimde wariorun vurdugu damagenin farkinda olun . 10 saniye boyunca asas ve wariorla damage atalim deneyelim varmısın ?
Warriorun ve Asasın macrosu arasında dağlar kadar fark var. Asasla 2-3 saniye bile sürmüyor 1 sayfa damage atıyorsunuz bırakın Allah aşkına. Bizde asas yokmu sanıyorsun ? Priesti sorgula demişsin zaten adam elini kaldırıp heal atana kadar magesi ölüyor priest ne yapsın. Yok damage testi yapalım yok onu yapalım bunu yapalım. Zaten yapılmış ki bunlar konuşuluyor bu kadar adam neyin derdinde. Birşey var ki yazıyoruz. Objektif olun biraz bu kadar bencil olmayın. Yakında oyunda adaletsizlikten adam kalmayacak gider klanlarınızla worm kesersiniz.

TheSEZGIN

Üye
Bak buna kargalar güler .. 1 sayfa damageyi 2 3 saniyede makroyla atmak haa . Oyun bilgini biraz güncellim . Oyunda ne yaparsan yap makro oyunun izin verdigi hizda vurur . Ama wariorun iki skilli arasinda bug var biri bitmeden digeri makro ile basilabiliyor ve neredeyse tum wariorlar bu acigi kullaniyor .

Ne oldu atip tutuyodun demin damage testi yapalim diyince sustun ?

Ben diğer jobların düşmani değilim. Oyunun dengesiz olduğunu düşünmeyen biriyim . Herkes oynadigi jobdan keyif alsin ve int priestin dayanikli olmasi gerekiyor diyende benim .

Hicbir asas bir mageye 2 3 skill atmiyor . 2 asas ayni adama girmişse atar tabiki kalan arkadaşlarida 2 asasi kesemiyosa , priesti asasa db atmiyosa , kalanlara heal kaldirmiyosa , arkadaşlari öleni çekmiyosa çıkın bu oyundan başka oyunlarda şansınızı deneyin yada boş muhabbet yapmayın .

Cevap vermeyeceğim daha pm belli warior kitlemiyor , vurmuyor , mage 2 skill yiyor diyen kim varsa test edebiliriz pm atabilirsiniz .

İyi forumlar .

bRT E

Üye
Bak buna kargalar güler .. 1 sayfa damageyi 2 3 saniyede makroyla atmak haa . Oyun bilgini biraz güncellim . Oyunda ne yaparsan yap makro oyunun izin verdigi hizda vurur . Ama wariorun iki skilli arasinda bug var biri bitmeden digeri makro ile basilabiliyor ve neredeyse tum wariorlar bu acigi kullaniyor .

Ben diğer jobların düşmani değilim. Oyunun dengesiz olduğunu düşünmeyen biriyim . Herkes oynadigi jobdan keyif alsin ve int priestin dayanikli olmasi gerekiyor diyende benim .

Hicbir asas bir mageye 2 3 skill atmiyor . 2 asas ayni adama girmişse atar tabiki kalan arkadaşlarida 2 asasi kesemiyosa , priesti asasa db atmiyosa , kalanlara heal kaldirmiyosa , arkadaşlari öleni çekmiyosa çıkın bu oyundan başka oyunlarda şansınızı deneyin yada boş muhabbet yapmayın .

Cevap vermeyeceğim daha pm belli warior kitlemiyor , vurmuyor , mage 2 skill yiyor diyen kim varsa test edebiliriz pm atabilirsiniz .

İyi forumlar .
Oyunda animasyon iptali denilen birşey var.
Warriorun 60 skilli zaten doğru dürüst damage atmıyordu. 60 üstü bir warrior çoğunlukla 44 kullanırdı çünkü damage farkı yoktu. Şu anda nadirdir 70-60 kullanan.Mageler nerf üstüne nerf yedikleri için 3-4 mage tek bir adama kitlenip 56-54 dü yanlış hatırlamıyorsam vursalar dahi zaten damage yemiyorsunuz. Statlarınızı DEX'den çalıyorsunuz HP veriyorsunuz üzerine yetmezmiş gibi Ranger takı yerine çoğunuz Black Soul set takmaya başladınız. Asassins takı takan bir asas zaten yoktur inanmıyorum. Hala yok test yapalım yok bunu yapalım. Biz full STR dahi taksak hasar belli ama asaslar stattan dahi çalıyorlar. Bunları neden yapıyorsunuz acaba ? Hasarınız yeterince yüksek olduğu için olabilirmi ? Hala bana palavra okuyorsun. Yok test edelim yok bunu yapalım.

SessizCogunlugunSesi

Üye

İyi forumlar .
Akıllısınya milleti kandıracağnımı sanıyorsun?yok 10 saniye test yapalımda bilmem ne de.Doğru söylüyorsun 10 saniye süre baaz alırsak,warriorda assas kadar hasar çıkartır.Sadece warriorla yaptığı ws belki oda 10 saniye sürebilir.Diğer bütün karakterlerle yaptıkları ws 10 saniye sürmez.Olay zaten 3-5 saniyede oluyor.Çoğunlıkla bir kör süresinde ölmüş oluyorsun.Burada başlık belki damage ile alakalı ama esas sorun,damageden çok assasın mekaniği,her şeye cevabı var,diğer karakterlerin buna cevabı yok ,defalarca sayıldı burada,başka bir başlık altındada sayıldı.Şimdi tekrar saymaya gerek yok herkes biliyor zaten.Bir arkadaş var,assas videolarını izleyin,bırak 2 assası bir parti mage ile alay ediyor.

Son düzenleme:

HeaveN

Üye
Kardeşim char 30gb harcamışım daha ne takam Asaslar 1 skipe can kalmıyo heal bile kaldıramıyoz Allah şunları nerfleyin soğuduk oyundan .

HeaveN

Üye
Yanlış Anlaşılcak ama adam İlah yapmışsınız Asasları herkesi oyundan soğuttular tm çok nerf yesin demiyoruz ama çok saçma hasarları var.

emrdrc

Üye
Ne kadar gereksiz bir konu .. Geldiğiniz oyunda Asas Critic ile tormentli bir mageye 2 skill atıyor . Dönelim buraya . Magenin 6 7 k Canı var . En baba Asas torment ile mageye 1500 vuruyor . Oda tormentli yakalarsa. Onun haricinde skilleri 800 900 bandında ve oda 2 tane skill. Canlar 7k 8 k . Ve buna ramen en kırılgan job . En çok risk alan job. Bir yere girsen çikmak mucize . 50 tane kitleme yiyosun hepsi tutuyor . 80 saniyede bir acilan slide var oda kitlenmezsen kullanirsin . İtem desen tüm sınıflardan pahalı . Elindeki itemden 2 tane almak zorundasın . Çar dizme maliyeti cok cok daha yuksek .

Gelelim kıyaslamaya . Bir warrior var kit atiyor mizrak atiyor asas gibi des ile kaciyor cani dusmuyor . Vurdugu normal skill asasin en iyi skili ile yuzde 90 ayni . Makro aciyor 2 skill i neredeyse ayni anida atabiliyor . Sabit 1300 1400 yapıştırıyor . Hasar yememe skili acabiliyor .

Mage desen malum oyundaki int mage mubarek tormentli bile en az 5 skill ile ölüyor sorarsan paper mage . Elindeki itemi dusuruyor. Attigi her kit neredeyse tutuyor . Taşin arkasindan skil atiyor . En en enn dolu asas olsun kesmek icin en az 7 skill atmasi lazim . Oda oyunda 6 7 asas var o kadar itemli. Kalanlar tüm sayfayi boşaltirsa belki ölür . Tabi o arada gate atmazsa . Yarım el hızında gate attıkları için onuda yapamiyosun .

Eleştirmeden önce bir gelindiğiniz yere dönün ve 1 saat pk atın . Unuttunuz sanırım itemli Asasın 8k 9k damage attığını orada magelere tormentle .

Bu oyunda ağlayacak tek job int priest . Gerçekten wariordan daha kolay düşüyorlar . Mage ve Warior a nerf gelsin asil . 1 gb lik carinizla farm atarken teklenip burda aglamayin carinizi guclendirin !
Warrior hakkında tamamen yalan söylüyorsun :D Yemin ederim tek warrior hiçbir tek asası bire birde kesemiyor :D Adamlar warrior ile dalga geçiyorlar yaa, kör et, uzaklaş, yakınlaş, görünmez ol, vur kaç :D
warrior yanında biri olmadan nereye des atacak hacııııı..!!!!! Sen kafanda güzel hayal kuruyorsun beee...

DAYAQQQQQQ

Üye
Sc basın , farm atiyorsan kalkan takmaya hazır ol.
db ol sc ile dön 4k heali aç damage ye ölmessin
karakterin apsini 2.5k üserine at boş 800 vura vura kesersin. arada pot basar heal alirsin artik
siz heralde asasa 1k wurduktan sonra kalan 4 k canin düşmesi icin bekliyorsunuz.

pot neden basmiyorsunu ? para mi gidiyor ?

heal neden atmiyorsunuz pot mu gidiyor ?

5k can 2 saniyede inmez , 3 saniyede inmez . Asasin 1 skili 1k wursa direk potla geri kazanirsin . 2. ve 3. skili için kalkan tak heal at kendine. bir pot daha cevir.

Doldurma ya adamı manasını çek öylece kalsın .

5k ya nasil tek yiyorsun bana anlatır mısın acaba ?
Mesele ne yapıyorsun Flll sc basıp çıplak mı geziyorsun ?
Aklım almıyor bende bp priestim bir asas bana vurdugu max 1.1 k 1.2 k .
neyiniz eksik ? ya da neyiniz yok

bana dolu değilken 5k değil 4k değil 3k değil 2.5k değil 2k yediğin bir DAMAGE resmi gösterseniz şu merakım gitse.

hee 3 asas mi geldi . Gate at . ne yapacaksın 3 asasa karşı .

yok yani çırılcıplak karakterlere mi oynuyorsunuz 5k damage mi yiyrosnuz .

TheSEZGIN

Üye
Ne oldu şimdi ws ye döndünüz Siyasi parti kurun güzel yan yollar arıyosunuz .

Hane pk da asas warriordan çok vuruyordu ? R ....

Hane mage 2 skill yiyordu ? Test edelim . R....

Hane Warrior Hiç adam kitlemiyordu ? Test edelim . R....

Warrior dediginiz job şuanda seri savage atıyor . Denemesi bedava ama pardon size kanıt değil polemik lazım denemeye gelince . R....

Neymiş asas 1 parti mage ile dalga geçiyormuş . O mageler kimse çekirdek yiyorlar o anda belliki ..

Wariorun tek başına is yapmadığını söylemişsiniz . Tabiki yapmayacak . Mage ve warrior sınıfı partide iş yapan ve parti olunca avantajlı jobtur . Oyunu sizde çok iyi biliyorsunuz işinize gelmiyor .

Siz geldiginiz yeri unutmuşsunuz dostlar . Siz gidin malum oyunda orada bir cp ile 8k damage yiyinde kendinize gelin . İtemli asas bir partinin içinden geçsin şöyle bir cp basıp sonra gözünü seveyim Rise Online 'ın ben burada en azından en babası 1.2k vuruyorlardı dersiniz .

Karın ağrınız 75 gelince 1gb BP lerle Asasa 3 atamamanız . 1gb lik mage ile Hp ler az iken tek nova ile ırk kaldıramamanız dostlar kandırmayın kimseyi ..

Vakit kaybı bu konu .

Kalın sağlıcakla.

Stupendous

Üye
Ne kadar gereksiz bir konu .. Geldiğiniz oyunda Asas Critic ile tormentli bir mageye 2 skill atıyor . Dönelim buraya . Magenin 6 7 k Canı var . En baba Asas torment ile mageye 1500 vuruyor . Oda tormentli yakalarsa. Onun haricinde skilleri 800 900 bandında ve oda 2 tane skill. Canlar 7k 8 k . Ve buna ramen en kırılgan job . En çok risk alan job. Bir yere girsen çikmak mucize . 50 tane kitleme yiyosun hepsi tutuyor . 80 saniyede bir acilan slide var oda kitlenmezsen kullanirsin . İtem desen tüm sınıflardan pahalı . Elindeki itemden 2 tane almak zorundasın . Çar dizme maliyeti cok cok daha yuksek .

Gelelim kıyaslamaya . Bir warrior var kit atiyor mizrak atiyor asas gibi des ile kaciyor cani dusmuyor . Vurdugu normal skill asasin en iyi skili ile yuzde 90 ayni . Makro aciyor 2 skill i neredeyse ayni anida atabiliyor . Sabit 1300 1400 yapıştırıyor . Hasar yememe skili acabiliyor .

Mage desen malum oyundaki int mage mubarek tormentli bile en az 5 skill ile ölüyor sorarsan paper mage . Elindeki itemi dusuruyor. Attigi her kit neredeyse tutuyor . Taşin arkasindan skil atiyor . En en enn dolu asas olsun kesmek icin en az 7 skill atmasi lazim . Oda oyunda 6 7 asas var o kadar itemli. Kalanlar tüm sayfayi boşaltirsa belki ölür . Tabi o arada gate atmazsa . Yarım el hızında gate attıkları için onuda yapamiyosun .

Eleştirmeden önce bir gelindiğiniz yere dönün ve 1 saat pk atın . Unuttunuz sanırım itemli Asasın 8k 9k damage attığını orada magelere tormentle .

Bu oyunda ağlayacak tek job int priest . Gerçekten wariordan daha kolay düşüyorlar . Mage ve Warior a nerf gelsin asil . 1 gb lik carinizla farm atarken teklenip burda aglamayin carinizi guclendirin !
Selam

Sevgili TheSEZGIN,

Bir konu başlığının lüzumsuz olup olmadığı sizin tekelinizde ve inisiyatifinizde olan bir durum değil. İnsanların sıklıkla bu hususta başlıklar açıp paylaşım yapmaları, rahatsız olunan bir durumun varlığına işaret etmektedir. Gereksiz demeden önce, siz de, sizin tarafınızdan kendi idealarınızı belirtirsiniz, tartışmanın seyri bu süreçte bir istikamette ilerler. Şimdi benim size vereceğim yanıtlamalarda olacağı gibi.

İlk olarak, diğer oyun ile bu oyun kıyasının yapılması şöyle tuhafıma gidiyor. Yoksa hiç şikayetçi değilim. Kişiye pozitif katkı sağlayacağı zaman, diğer oyun örneğin baş tacı, negatif bir yansıması olacaksa, burası farklı bir evren, orası farklı. Bunu karıştırmayı bırakalım arkadaşlar lütfen. Kalıba göre şekil alınacaksa, bu duruş, duruş değildir.

Torlu bir mage'e asas 1500 vuramaz. Lunaskar kısmında vücut bulmuş en itemli okçuların toplandığı "Clan" olan Saskatchewanlar ile takıldığımdan biliyorum, keza ben de magelerle karşı karşıya kaldığımda görmüş olduğum üzere, tor bile atılmaksızın 1k lara yakın hasarlar çıkartabiliyorsunuz. Tabi defansı olmayıp full "Attack" takılan mageler diye belirtelim. Yoksa TP magelere bu hasarları çıkartmak mümkün değil. Tor falan olduğu zaman 2k lara yakın hasarlar çıkartanlar oluyor okçular arasında. "Assas" na mümkün 1500 olsun. Oyunu tek siz oynuyor olsaydınız, size inanabilirdik lakin durum sizin aktardığınız gibi değil.

7 8k olan canları olan mageler muhtemelen, TP diye partilerinize aldığınız magelerdir. Onlar konumları gereği, bu tartışmanın içeriğinde yer alamazlar. "Risk"in tanımı kişiye göre değişebilir. Risk almak için alınan risk, risk değil, iş bilmezliktir. İş bilmezliğin cezalandırılması sonucu, oyunda öldürülmeniz de, oynadığınız "JOB"ı riskli diye tanımlamaya uygun konuma düşürmez.

Resistans yönünden zengin takılar takmanız sonucunda, kitleneceğinizi mütalaa etmiyorum. Envanterinizde, tak çıkar yapabileceğiniz, duruma özgü takılar barındırırsanız, bu sorunu da ortadan kaldırabilirsiniz.

"Taşın arkasından Skill" atıyor. Evet bu konu biraz can sıkıcı olsa da, yapabilecekleri fazla bir şey yok. Hodbin olmamak lazım. 6 Kişi oynamak zorundalar takıma 2 tane Priest almaları gerektiği için. 6 kişinin ortalama çıkardıkları hasar kişi başı 800 1k arası. Kullandıkları itemlere göre değişmekte. Warriorların canı 7k ların biraz üstünde. Meteor artı Nova atarak öldürmek istediklerinde, Warriorların takımındaki priestların doğru zamanda 10k kaldırmaları sonucunda, magelerin hepsi rahatlıkla kesilebiliyor. Bu yüzden de yer yer sizin de dediğiniz gibi "Gate" skilline başvurabiliyorlar.

Ekonomik modellemede fiyatları tayin eden, yönetim olmadığı için, bu konudaki serzenişiniz pek mutabık görünmüyor. Bu sınıfa kaymalar dolayısıyla, arz talep dengesi bozulup, mevcut itemlerin de kullanıcılar tarafından belirlenmesi sonucunda, tatsız fiyatlandırmalar vuku bulabiliyor. Bununla birlikte, zamana yayıldığında, ilk zamanlar piyasa değeri, 4x olan bir item günümüzde x fiyatına düşmüş bir şekilde, alıcı beklediğini gözlemleyebilirsiniz.

"Warrior" ile ilişkili olarak değindiğiniz "Makro" hassasiyeti için size hak veriyorum. Bu konuda yönetim ekiplerinin mevcut 2 skillin, hangi tür yazılım olursa olsun, beraber kullanılmamalarını sağlayabilecek şekilde bir ayarlama yapabileceklerine inancım tam. Bu aşamada bunu yönetim çözerse, bu sorunu kökten çözebiliriz kanısındayım. Oyuncuları tek tek takip etmek güç olsa gerek. Ek olarak, sizinle vs atan arkadaşınız da "Makro" kullanarak oyunu oynamaktadır. Umarım kendisine de, bu rahatsızlığınızı beyan etmiş olup, legal oynaması konusunda ısrarcı oluyorsunuzdur.

Saygılarımla

SessizCogunlugunSesi

Üye
Assaslar r skill oynuyor 3 saniyede sayfa atıyor,macro değil,okçular 3 lü 5 li oynuyor,priler r skill oynuyor.Waarior oynadımı macro,yemişim sizin adaletinizi.

TheSEZGIN

Üye
Selam ,

1 - Bir konunun lüzumlu olup olmayacağına yorum yazan ve fikir sahibi olarak ben karar veririm ve benim fikrimdir . Bana göre lüzumsuz sana göre lüzumludur ne yazıp yazmayacağıma sen karar veremezsin sadece karşı fikrin varsa savunabilirsin .

2- Oyun tabikide bir oyunla kıyaslanıcak çünkü oyunun kitlesi ; malum oyundan gelen ve malum oyundaki problemlerin burada çözülmüş ve üzerine katılmış şekliyle oynamak isteyenler. Tıpkı benim gibi . Gelinen şuanki noktadan bile çok memnunum bilgisayarımda farkli bir oyun yüklü değil .

3- Taşın arkasından skill atmasına yapicak birşey yok diyebilen birisiniz . Çok sağ duyulusunuz . Ayni sağ duyuyu warriorla ayni vuran ama warrior gibi canı defansı olmayan, warrior gibi adam kitleyemeyen , mage gibi el düşüremeyen, mage gibi yarım el gate atamayan Asas sınıfınada gösterebilirsiniz. İşinize gelirse tabi .

4 - Okçu sınıfı oynayarak bir asasın ne kadar vuracağı ile ilgili tahminde bulunmayın .

5- Fiyat ne kadar olursa olsun çift item alınmasından kaynaklı asas dizim maliyeti diğer sınıftan çok daha fazladır .

6- Malesefki tüm oyunlarda makro kullanılıyor . Bu gelişen teknolojik donanımlar ile bir standrat bulmuş halde . Lakin beni şahsen karşıda bir job un makro kullanması negatif etkilemiyor . Sebebi oyunun izin verdiği limitlerde bende makronun yaptığı gibi skill atabiliyorum . Ki birçok arkadaşımızda atabiliyor gerçekçi olalım . Bu sebeple oyunlarda makro kullanımı ciddi rahatsızlıklara yol açmıyor .

Lakin warrior sınıfında EL İLE STABİL YAPILAMAYACAK bir çift skill durumu olduğu için bu durum hepimizi negatif etkiliyor .

Suikastçi sınıfı diyoruz . Nedir ? ani hasar verebilen ve kırılgan çevik job ? Peki bakıyoruz benim wariordan daha fazla vurmam lazım ? Ama aynı vuruyorum . O zaman wariorda mi suikastçi :) Slide skilimiz var , wariordada des var . Üstelik benimki 80 saniyede bir . Ama suikastçi olan benim :)

Kesinlikle ve kesinlikle bu oyunda bir job dengesizliği yok . Bu benim düşüncem .

SessizCogunlugunSesi

Üye
Bence assaslara kitleme skili, bir tane de el düşürme skili verelim olsun bitsin bu iş.Eksik kalmışlar ,biraz daha düşünsek belki vardır daha eksikleri.

TheSEZGIN

Üye
Hayır tabiki :) Her jobun avantajları ve dezavantajları olacak . Sadece rahatsızlığım avantajlarını anlatıp dezavantajlarının reddedilmesi . Ben ne asasa ne de farklı bir joba nerf gelmesini istemiyorum . Bu arada asasın slide skilli kısaldı ama açıklanmadı . Asas oynayanlar hemen fark etmiştir .

Yayınlarda biri var konuşuyor asastan şikayet ediyor ve sorun düzeliyor diye bir durum yazmışsınız . Bahsi geçen kişi benim için kıymetlidir cevap vermek isterim . Süreçte sürekli serzenişte bulunduğu konu skill combo mekaniğinde hata olmasıydı ve warrior çift skill makrosuydu . Ve bu tüm jobları etkileyen bir durum . Örneğin eskiden R damage çok yavaştı . Combods stabilite sorunları vardı. Bu durumların çözüme kavuşması her jobu olumlu etkiledi . Warrior çift skill durumundanda hepimiz şikayetçiyiz zaten sizlerde yazmışsınız .

Bu arada yenileyeyim int prieste benim icin olumsuz birşey olsa bile buff gelmesinden yanayım . Gerçekten kalkanlı oldukları halde warriordan daha kolay düşüyorlar . Oynayan arkadaşlara sabır diliyorum .

Stupendous

Üye
Selam ,

1 - Bir konunun lüzumlu olup olmayacağına yorum yazan ve fikir sahibi olarak ben karar veririm ve benim fikrimdir . Bana göre lüzumsuz sana göre lüzumludur ne yazıp yazmayacağıma sen karar veremezsin sadece karşı fikrin varsa savunabilirsin .

2- Oyun tabikide bir oyunla kıyaslanıcak çünkü oyunun kitlesi ; malum oyundan gelen ve malum oyundaki problemlerin burada çözülmüş ve üzerine katılmış şekliyle oynamak isteyenler. Tıpkı benim gibi . Gelinen şuanki noktadan bile çok memnunum bilgisayarımda farkli bir oyun yüklü değil .

3- Taşın arkasından skill atmasına yapicak birşey yok diyebilen birisiniz . Çok sağ duyulusunuz . Ayni sağ duyuyu warriorla ayni vuran ama warrior gibi canı defansı olmayan, warrior gibi adam kitleyemeyen , mage gibi el düşüremeyen, mage gibi yarım el gate atamayan Asas sınıfınada gösterebilirsiniz. İşinize gelirse tabi .

4 - Okçu sınıfı oynayarak bir asasın ne kadar vuracağı ile ilgili tahminde bulunmayın .

5- Fiyat ne kadar olursa olsun çift item alınmasından kaynaklı asas dizim maliyeti diğer sınıftan çok daha fazladır .

6- Malesefki tüm oyunlarda makro kullanılıyor . Bu gelişen teknolojik donanımlar ile bir standrat bulmuş halde . Lakin beni şahsen karşıda bir job un makro kullanması negatif etkilemiyor . Sebebi oyunun izin verdiği limitlerde bende makronun yaptığı gibi skill atabiliyorum . Ki birçok arkadaşımızda atabiliyor gerçekçi olalım . Bu sebeple oyunlarda makro kullanımı ciddi rahatsızlıklara yol açmıyor .

Lakin warrior sınıfında EL İLE STABİL YAPILAMAYACAK bir çift skill durumu olduğu için bu durum hepimizi negatif etkiliyor .

Suikastçi sınıfı diyoruz . Nedir ? ani hasar verebilen ve kırılgan çevik job ? Peki bakıyoruz benim wariordan daha fazla vurmam lazım ? Ama aynı vuruyorum . O zaman wariorda mi suikastçi :) Slide skilimiz var , wariordada des var . Üstelik benimki 80 saniyede bir . Ama suikastçi olan benim :)

Kesinlikle ve kesinlikle bu oyunda bir job dengesizliği yok . Bu benim düşüncem .
Selam

Sevgili TheSEZGIN,

Kişilerin açmış oldukları konuların lüzumlu olup olmadığı sizin inisiyatifinizde değildir. Yinelemekte fayda. Konuyu görürsünüz, gerek duyarsanız içeriğine göz atmak için tıklarsınız. Sizi tatmin etmez ya da alakadar etmezse, kapatır önünüze bakarsınız. Aksi yönde aldığınız her türlü aksiyon, lüzum olduğu kanaatini doğurur ve bu paralelde yapmış olduğunuz görüşler de bunun delili niteliğindedir.

Yazdıklarıma agresif tavır takınarak cevap vermenizden ötürü, ne yazdığımdan çok, bana kim yazdı gene şeklindeki mütalaanızdan ötürü, muhteviyattan yoksun yanıtlamalara başvurursunuz. Ben diğer oyun ile kıyas yapılmasından rahatsız değil, yer yer işine geldiği noktada örnek teşkil etmesinden, yer yer de aleyhte olduğundan, diğer oyun ile bu oyunu kıyas etmeyi bırakın diyen arkadaşların tavırlarından rahatsızım. Bana kalırsa da mukayese edilmeli.

"Warrior" ile "Assas" kıyaslamanız beraberinde "Mage"i kapsayan el düşürme ve gate skilli ile devam eden fikriniz manasız bir örneklendirmeye işaret etmekte.

Nedenleriyle;
"Assas" hızlı koşabilir, görünmez olabilir ve bu sayede bir tık daha fazla hasar çıkartabilir. Kör edebilir ve kolaylıkla warrioru kesebilir. Ki Serverda her birimiz gün içerisinde aktif oyunu oynayan oyuncular olduğumuzdan mütevellit, Death Valley sahnesinde, ben solo dolanan warriora pek rastlamıyorum. Ya da gidip dur bir farm slotuna bakınıp geleyim diyen Warriora da rastlamıyorum. Dolayısıyla Warrior özellikleri ve gereksinimleri gereği, solo oynamaya hiç bir zaman müsait olmamış bir sınıf "Assas"a kıyasla. Magelerin Gate skilli ve el düşürme yetenekleri, o karaktere tanınmış özellikler. O skilleri neden oraya koydunuz da "Assasa" koymadınız derseniz, bu beni alakadar eden bir durum olmaktan çok, yönetimin takdiridir. "Assas" oynamak sizi rahatsız ediyorsa, tercihinizde değişikliğe gidebilirsiniz. Bununla birlikte, daha önce de vermiş olduğum örnekte, Rise Online resmi Web sitesinde, Sezon puanı sıralamasına gittiğinizde, geçen ayın her iki ırkın ilk 30'unu baz alarak yapmış olduğum kanıt barındıran paylaşımımda, %80'den fazla oyuncunun "Assas" oynuyor olması da, bu sınıfın ne kadar işlevsel olduğunu bizlere sunmaktadır. Toplam kasılan BP miktarında da başı çekiyorlar.

Okçu sınıfı oynayarak, sizin ne kadar vurduğunuz hakkında neden tahmin bulunmayayım. Siz, beni, baktığım pencerenin dışında olup bitenlerin farkında olamayan birisi olarak mı addediyorsunuz. Gerek "ZeroSeven" Mamiler ile takıldığım zamanlar, gerek yayıncıların sunmuş olduğu kesitlerden olsun, gerekse bana vurdukları hasarlardan olsun, zaten size yanıt vermek için alıntıladığım yazınızdaki 1500 hasarlı kısmı yalanlamış oluyorum. Rahatsızlığınız kişisel ise, bu süjede yapabileceğim ve sizi memnun edecek bir durumum mevcut değil. Her sınıfı gözlemeyen, hemen hemen her takı ve item ile analizlerimi matematiksel düzlemde ele alan birisi olarak, veriler ışığında büyük bir mutluluk ile mütalaalarımı paylaşacağım. "TAHMİN" lerimi değil. Tahmin varsayım demek. Ben farazi konuşmayı sevmem.

"Assas"ın itemlerinin pahalı olmasının en temel ve belirgin özelliği, popüler olması. Neden popüler, sizin de iştirak edeceğiniz üzere, diğer oyundan ötürü. Peki burada neden böyle, çünkü işlevsel. Bakınız, yukarıda size yanıt verirken, daha önce farklı bir konuda bunu dile getirdiğim adlı kısma.

"Makro"yu güzellemenizden ben utandım. Kusura bakmayın, insanın yapabilecekleri ile, bunu bir yardımcı program veya ekipmana yaptırıyor olması, o kişi nezdinde bu avantaja dönüşüyor. Eğer oyuncu iyi değilse, normalde kesebilmeyi başaramayacak birisini kesebilecek pozisyona getiriyor. Yok iyiyse, bu sefer de normalde yapamayacakları aksiyonlarda, ek yardım ile minor kaçırmaması ya da başka her ne ise, onları o kişiye sunarak, 1vs2 1vs3 ya da karambolden kurtulmasını sağlıyor. Dolayısıyla da ölmesi gerekecek yerde ölmeyip, hayatta tutuyor. Bu da direkt olarak üstünlük sağlıyor.

Makro ve diğer her neler var ise, bunlar hoş şeyler değil. Kişilere avantaj sağlar. Arkadaşınızı bu şekilde savunuyor olmanız üzücü.

Warrior kısmıyla da ilgili olarak söylediğim üzere, yönetimin pozisyon alması gerekiyor. 2 skilli aynı anda atmalarını engelleyebilecek bir ayarlama getirebilirler kanısındayım.

Son cümlelerinizde vurgulamak için Warrioru öne koyduğunuz ideanız, teoride sizi haklı gösteriyor gibi algılansa da, pratikte gözlemlenen süreçlerde, "Assas"lar bariz efektif şekilde oyunu oynamaktalar.

Saygılarımla

HeaveN

Üye
Güncellemede Belki Düzelir durum Mage ve Priestler hiç dayanıklılık yok arkadaş dio heal at 800 vura vura kesersin :D
adam sadece minör atsa saniye canını dolduruyo İlerde umarım priest için fiziksel koruma item gelir bu yüzden aşırı damage iyiyolar mage hiç söylemiyorum içinden geçiyolar.

TheSEZGIN

Üye
Selam ,

1- Sessiz iletisim soğuk bir dildir yanlış anlaşılmaya elverişlidir . Agrasif bir tavır ile değil yazarken tebessüm ederek yazıyordum . Şahsen öfke ve nefret ile bir oyun oynamak gibi tarzım yok . Keyif almak için ve hırslı oyun oynamayı seviyorum . Sonucu öfke doğurduğunda ara vermekten yanayım yeterince problem vsr hayatımızda :) .

2- Herzaman her ortamda kıyaslanmasından yanayım . Hiçbir zaman farklı fikirde olmadım . Sebebi ise birbirinin muadili herşey kiyaslanmali ve rekabet kaliteyi arttirmalidir . Böyle düşünüyorum .

3- Asasın itemiminin pahalı olması popülerliğinden olduğunu sanmıyorum . Fiyatı warrior itemi ile ayni olsa dahi 2 tane alinması sebebi ile direk fark yaratiyor .

4- Sanırım yazının o kısmıni okurken ilgini dağıtan durum oldu . Makro kullanımı güzellemesi yapmak herkes makro kullansın birşey olmaz demektir . Cümleme maalesef ile başladığımı ve iyi bir oyuncu olduğumu düşündüğüm için ve makro oyun limitlerinde bir aktivite yaptiği için ben ve benim gibi bir iyi oynadigini dusunen oyuncuda fark yaratmayacagini savundum . Hatta sabit skill atimindan dolayi taktik geliştirememe ve insiyatif alip kör , toxic gibi skilleri farkli zamanlarda atamama gibi negatif sonuclara bile sebep olabilir . İyi bir oyuncu asla makro ile bu sebepten skill atmaz . Kötü bir oyuncuda ortalama duzeyde oynayabilir bu durumlar sebebi ile . ( Asas nezlinde ) . Tabiki malum oyunda bu durum cok farkli cunku orada el ile atilmayacak bir minör söz konusu . Tıpkı buradaki warrior hadisesi gibi .

5- Asasların çok BP kasmasının temel sebebi gündüz solo pk atabilme işlevselliği . Bu zaten suikastçi sınıfında rutin birşey . Akşam pk larında okçular çok daha agrasif BP ler kasabiliyor . Gündüz Asas takılıp akşam okçu oynayan birçok kişi var . Bp ye takılmayın.

Uzun lafın kısası sevgili kardeşim , ben bir oyundan gelip o oyunda olmayan bazi olumlu skillerini kendilerinde hiç yokmuş gibi davranıp , Asas sinifinin o oyundan daha az vuran damagelerine karşi bu kadar abartili söylemler .

Farmer teklenir . Mage kolay düşer . Warrior party ile deler geçer . Mage nova ile ırk kaldırır . Asas kolay düşer ani hasar vurur. Bunda dokunan bir durum varsa job değiştirilebilir. Ben bu damagelerde bir yanlışlık görmüyorum .

Ben savundukça sizler yanlış anlıyorsunuz . Ben Asas kötü demiyorum . Asasın negatif yönlerini reddetmenize diğer joblardaki örneklerle cevap veriyorum .

Sevgiler .

HeaveN

Üye
Asas çok vurur hemen ölürmü .? Ölümsüz asas yapmışlar nere ölüyo ? @TheSEZGIN Asas tek yedinimi sanıyon sen dostum
asaslar wariorlardan Pk daha dayanaklı gözümle görüyorum.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt