Selam ,
1 - Bir konunun lüzumlu olup olmayacağına yorum yazan ve fikir sahibi olarak ben karar veririm ve benim fikrimdir . Bana göre lüzumsuz sana göre lüzumludur ne yazıp yazmayacağıma sen karar veremezsin sadece karşı fikrin varsa savunabilirsin .
2-
Oyun tabikide bir oyunla kıyaslanıcak çünkü oyunun kitlesi ; malum oyundan gelen ve malum oyundaki problemlerin burada çözülmüş ve üzerine katılmış şekliyle oynamak isteyenler. Tıpkı benim gibi . Gelinen şuanki noktadan bile çok memnunum bilgisayarımda farkli bir oyun yüklü değil .
3- Taşın arkasından skill atmasına yapicak birşey yok diyebilen birisiniz . Çok sağ duyulusunuz . Ayni sağ duyuyu warriorla ayni vuran ama warrior gibi canı defansı olmayan, warrior gibi adam kitleyemeyen , mage gibi el düşüremeyen, mage gibi yarım el gate atamayan Asas sınıfınada gösterebilirsiniz. İşinize gelirse tabi .
4 - Okçu sınıfı oynayarak bir asasın ne kadar vuracağı ile ilgili tahminde bulunmayın .
5- Fiyat ne kadar olursa olsun çift item alınmasından kaynaklı asas dizim maliyeti diğer sınıftan çok daha fazladır .
6- Malesefki tüm oyunlarda makro kullanılıyor . Bu gelişen teknolojik donanımlar ile bir standrat bulmuş halde . Lakin beni şahsen karşıda bir job un makro kullanması negatif etkilemiyor . Sebebi oyunun izin verdiği limitlerde bende makronun yaptığı gibi skill atabiliyorum . Ki birçok arkadaşımızda atabiliyor gerçekçi olalım . Bu sebeple oyunlarda makro kullanımı ciddi rahatsızlıklara yol açmıyor .
Lakin warrior sınıfında EL İLE STABİL YAPILAMAYACAK bir çift skill durumu olduğu için bu durum hepimizi negatif etkiliyor .
Suikastçi sınıfı diyoruz . Nedir ? ani hasar verebilen ve kırılgan çevik job ? Peki bakıyoruz benim wariordan daha fazla vurmam lazım ? Ama aynı vuruyorum . O zaman wariorda mi suikastçi
Slide skilimiz var , wariordada des var . Üstelik benimki 80 saniyede bir . Ama suikastçi olan benim 
Kesinlikle ve kesinlikle bu oyunda bir job dengesizliği yok . Bu benim düşüncem .
Selam
Sevgili TheSEZGIN,
Kişilerin açmış oldukları konuların lüzumlu olup olmadığı sizin inisiyatifinizde değildir. Yinelemekte fayda. Konuyu görürsünüz, gerek duyarsanız içeriğine göz atmak için tıklarsınız. Sizi tatmin etmez ya da alakadar etmezse, kapatır önünüze bakarsınız. Aksi yönde aldığınız her türlü aksiyon, lüzum olduğu kanaatini doğurur ve bu paralelde yapmış olduğunuz görüşler de bunun delili niteliğindedir.
Yazdıklarıma agresif tavır takınarak cevap vermenizden ötürü, ne yazdığımdan çok, bana kim yazdı gene şeklindeki mütalaanızdan ötürü, muhteviyattan yoksun yanıtlamalara başvurursunuz. Ben diğer oyun ile kıyas yapılmasından rahatsız değil, yer yer işine geldiği noktada örnek teşkil etmesinden, yer yer de aleyhte olduğundan, diğer oyun ile bu oyunu kıyas etmeyi bırakın diyen arkadaşların tavırlarından rahatsızım. Bana kalırsa da mukayese edilmeli.
"Warrior" ile "Assas" kıyaslamanız beraberinde "Mage"i kapsayan el düşürme ve gate skilli ile devam eden fikriniz manasız bir örneklendirmeye işaret etmekte.
Nedenleriyle;
"Assas" hızlı koşabilir, görünmez olabilir ve bu sayede bir tık daha fazla hasar çıkartabilir. Kör edebilir ve kolaylıkla warrioru kesebilir. Ki Serverda her birimiz gün içerisinde aktif oyunu oynayan oyuncular olduğumuzdan mütevellit, Death Valley sahnesinde, ben solo dolanan warriora pek rastlamıyorum. Ya da gidip dur bir farm slotuna bakınıp geleyim diyen Warriora da rastlamıyorum. Dolayısıyla Warrior özellikleri ve gereksinimleri gereği, solo oynamaya hiç bir zaman müsait olmamış bir sınıf "Assas"a kıyasla. Magelerin Gate skilli ve el düşürme yetenekleri, o karaktere tanınmış özellikler. O skilleri neden oraya koydunuz da "Assasa" koymadınız derseniz, bu beni alakadar eden bir durum olmaktan çok, yönetimin takdiridir. "Assas" oynamak sizi rahatsız ediyorsa, tercihinizde değişikliğe gidebilirsiniz. Bununla birlikte, daha önce de vermiş olduğum örnekte, Rise Online resmi Web sitesinde, Sezon puanı sıralamasına gittiğinizde, geçen ayın her iki ırkın ilk 30'unu baz alarak yapmış olduğum kanıt barındıran paylaşımımda, %80'den fazla oyuncunun "Assas" oynuyor olması da, bu sınıfın ne kadar işlevsel olduğunu bizlere sunmaktadır. Toplam kasılan BP miktarında da başı çekiyorlar.
Okçu sınıfı oynayarak, sizin ne kadar vurduğunuz hakkında neden tahmin bulunmayayım. Siz, beni, baktığım pencerenin dışında olup bitenlerin farkında olamayan birisi olarak mı addediyorsunuz. Gerek "ZeroSeven" Mamiler ile takıldığım zamanlar, gerek yayıncıların sunmuş olduğu kesitlerden olsun, gerekse bana vurdukları hasarlardan olsun, zaten size yanıt vermek için alıntıladığım yazınızdaki 1500 hasarlı kısmı yalanlamış oluyorum. Rahatsızlığınız kişisel ise, bu süjede yapabileceğim ve sizi memnun edecek bir durumum mevcut değil. Her sınıfı gözlemeyen, hemen hemen her takı ve item ile analizlerimi matematiksel düzlemde ele alan birisi olarak, veriler ışığında büyük bir mutluluk ile mütalaalarımı paylaşacağım. "TAHMİN" lerimi değil. Tahmin varsayım demek. Ben farazi konuşmayı sevmem.
"Assas"ın itemlerinin pahalı olmasının en temel ve belirgin özelliği, popüler olması. Neden popüler, sizin de iştirak edeceğiniz üzere, diğer oyundan ötürü. Peki burada neden böyle, çünkü işlevsel. Bakınız, yukarıda size yanıt verirken, daha önce farklı bir konuda bunu dile getirdiğim adlı kısma.
"Makro"yu güzellemenizden ben utandım. Kusura bakmayın, insanın yapabilecekleri ile, bunu bir yardımcı program veya ekipmana yaptırıyor olması, o kişi nezdinde bu avantaja dönüşüyor. Eğer oyuncu iyi değilse, normalde kesebilmeyi başaramayacak birisini kesebilecek pozisyona getiriyor. Yok iyiyse, bu sefer de normalde yapamayacakları aksiyonlarda, ek yardım ile minor kaçırmaması ya da başka her ne ise, onları o kişiye sunarak, 1vs2 1vs3 ya da karambolden kurtulmasını sağlıyor. Dolayısıyla da ölmesi gerekecek yerde ölmeyip, hayatta tutuyor. Bu da direkt olarak üstünlük sağlıyor.
Makro ve diğer her neler var ise, bunlar hoş şeyler değil. Kişilere avantaj sağlar. Arkadaşınızı bu şekilde savunuyor olmanız üzücü.
Warrior kısmıyla da ilgili olarak söylediğim üzere, yönetimin pozisyon alması gerekiyor. 2 skilli aynı anda atmalarını engelleyebilecek bir ayarlama getirebilirler kanısındayım.
Son cümlelerinizde vurgulamak için Warrioru öne koyduğunuz ideanız, teoride sizi haklı gösteriyor gibi algılansa da, pratikte gözlemlenen süreçlerde, "Assas"lar bariz efektif şekilde oyunu oynamaktalar.
Saygılarımla