Asasların OP Olmadığını Düşünen var mı?

Balerion

Üye
Asasların anormal düzeyde güçü olduğu ve oyunun dengesini bozduğu konusuna itirazı olan var mı? Var ise gerekçeleri nelerdir?

Sağıklı gerekçeler sunarsanız tamamdır ancak şuna ne cevap vereceksiniz çok merak ediyorum çünkü dengesizliği kabak gibi ortaya koyuyor.

• Asaslar full Dex'e vermiyor. 245de bırakıp gerisini hp veriyorlar.
  • Bunu neden yapıyorlar çünkü adamlar her halükarda 1000 vuruyor. 5 skillde indiremedikleri karakter yok. tru damage skiller kendi atağından bağimsızken neden atağı arttırsın ki?
  • Takıları full hp ve def veren vitality set. black soul ring vb. vb.

Arkadaşlar asas çok vuruyor diyince demiyor musunuz "suakastçi çok vurur, bir anda keser veya hemen ölür" Adamın vurduğu damage Allah tarafindan bahşedilmiş gibi ne rakibin defansından ne kendi atağından etkilenmiyor. Asaslar 1100 defle oyun oynuyor. Tank warior gibi defansları var. En hızlı kosan karakterin bir de yanina zıplama skili var. Bu nasıl iş gercekten anlamış değilim. Bu kadar vurmalarına rağmen hiçbir kırılganlıkları yok. Defansif olmamasi gereken bir karakter defansif oynuyor ve bunun sonucunda vurdugu damagede hiç düşmüyor.

Bunu okçu yapsa warrior yapsa gider tavuk keser anca. Dvde adam kesmeyi bırak treant bile kesemez. Asas harici karakterler full atak yüklenince bile belli bir rakamın üzerine cıkamıyor. Bp bile zırhina health basınca iyi damage çıkaramıyor. Warrior bile iyi damage vurayim diye defansiflikten taviz verip asastan kolay yatıyor.

Bunun normal olduğunu neye istinaden nasıl savunursunuz ve yonetim bunu nasıl normal görür aklım almıyor.

Nart

Üye
Katılıyorum. Burhan bey yani @Justice; @Justice daha önce bir açıklamasında şöyle demişti, Warrior<Mage, Rogue<Warrior. Fakat Warriorların rogueye karşı hiç bir üstünlüğü kalmadı. Damagesinin az olmasının yanı sıra zaten yakalamak bile imkansıza yakın. Hız avantajının yanı sıra bir de uçma skilleri var haliyle..

Bir düzenleme şart.

Witch_King

Üye
Damage yese kendine heal atıyor. AC basabiliyor.

Herkesten hızlı koşuyor. Hiçbir sınıfın vuramadığı kadar vuruyor.

Debuff atsan veya ice atsan kendine anında cure atabiliyor. Magelere karşı resist basabiliyor.

Görünmezlik diye bir şey var zaten başlı başına dengesizlik abidesi. Göremediğim düşmanla ben nasıl baş edebilirim ? Adamı fark ettiğinde 4 skill yemiş oluyorsun. Zaten char yerde. Geçmiş olsun.

Bizler neden onların skillerine karşı anti bir skill basamıyoruz? Diğer bütün sınıfların skillerini absorbe edebilecek yeteneklere sahipler. Ve hiç nerf yemiyorlar çok ilginç.

Zafer1991

Üye
Asas (suikastci karakter) her classın antisine sahip ama her classtan alıntılarla ortaya cıkarılmıs asası ilk defa burda gördüm farklı olucaz dediler malum oyundan metamız farklı dediler asası kral yaptılar,ölümsüz yaptılar asası asas harici kesen class yok dengeye bak komedi resmen bu oyunu sadece asaslar oynucaksa yönetim asas online yapsın bızım karakterlerıde asasa cevırsın herkes asas olsun. İntci pri debuffsız 2 asas kesiyor ve bu pride 8k hp var su yonetım pk atmıyor mu atsa gorurduk gerci dw'de hepsi yayıncıların ağzına bakıyor. Turnuvalar bile asas üstünden başladı asasa karsı bırak dokunmayı 10k heal gelırse sasırmam...Asas olması gereken kadar gucluyse diger classlar niye hasarlarını veya deflerını yansıtamıyor neye gore bu hasarlar hesaplanıyor matematıksel hata var statlar etkin değil bence sadece sayıdan ibaret stat puanları....

GrejuwalTRl

Üye
Arkadaşlar yanlış anlamayın lütfen söylediklerimi.
65 capin de asas karakteri oynayanlar asas oynamaktan soguyorlardı. Mageler 65 cap varken yargı dagıtıyorlardı 65 capte warıorlar hiçbirşey yapamıyordu. 65 capte battle priest oynayanlar yargı dagıtıyorlar ki yarı int yarı bp olan arkadasların videoları var youtube izledik.
Daha sonra 75 cap ile birlikte okcu karakterler ve bpler nerf yedi. Okçular söyle okcular böyle derken arkasından bpler daha sonra mageler nerf yedi. Nerf yemeyen tek karakter suan warıor. Sonuç olarak simdide asasların nerflenmesini istiyoruz. Aslında asasın nerflenmesi yerine önce ki atılan nerfler düzeltilip karakterler bufflansa sorun kalmayacak. NOT : Beta Alpha sürecinde dahil okcu oynuyorum ara ara' da Asassin oynuyorum. Asas haricinde diger karakterlere BUFF gelmeli

Balerion

Üye
Arkadaşlar yanlış anlamayın lütfen söylediklerimi.
65 capin de asas karakteri oynayanlar asas oynamaktan soguyorlardı. Mageler 65 cap varken yargı dagıtıyorlardı 65 capte warıorlar hiçbirşey yapamıyordu. 65 capte battle priest oynayanlar yargı dagıtıyorlar ki yarı int yarı bp olan arkadasların videoları var youtube izledik.
Daha sonra 75 cap ile birlikte okcu karakterler ve bpler nerf yedi. Okçular söyle okcular böyle derken arkasından bpler daha sonra mageler nerf yedi. Nerf yemeyen tek karakter suan warıor. Sonuç olarak simdide asasların nerflenmesini istiyoruz. Aslında asasın nerflenmesi yerine önce ki atılan nerfler düzeltilip karakterler bufflansa sorun kalmayacak. NOT : Beta Alpha sürecinde dahil okcu oynuyorum ara ara' da Asassin oynuyorum. Asas haricinde diger karakterlere BUFF gelmeli
Hocam ben kimsenin elden ayaktan düşürülmesini istemem ve nerfe karşıyımdır. Ama hayır burda bariz şekilde asas uçuk durumda. Ve denge için asas nerf mecburi. Ben okcu oynuyorum, warrior da oynadım bp de oynadım. Dengesizliğin %90'ı asastan, %10u bplerden kaynaklaniyor. Bp şart değil ama asas nerf şart. Yukarıdaki yazdıklarımi tekrar değerlendir lütfen, hiçbir karakter dexinin %20sinden vazgeçio hâla 1 k defanslı adama 1.1 k damage atamaz. İmkansız bu kesinlikle bir hata var ve düzeltilmeli. Asastaki hatayı kapatmak için diger karakterleri güçlebdirmek makul gelmiyor

DUR4CELL

Üye
Asas bowlda warriordan tek scream yer çakılır, mage ice atar tutar, okçu lighting atar kitlenir. Asas 1 skil atar 650-1000k arası diğer skiller zaten zaten ömür törpüsü ama asas nerf yesin.

Zafer1991

Üye
Asas bowlda warriordan tek scream yer çakılır, mage ice atar tutar, okçu lighting atar kitlenir. Asas 1 skil atar 650-1000k arası diğer skiller zaten zaten ömür törpüsü ama asas nerf yesin.
sımdı asas oldugun için @DUR4CELL böyle konusman normal benimde karakterim tek basına 3 class özelliği taşısa üstüne birde hızlı kosma ve seri cc gibi has karakter özelliği olan prieste bile bu cooldownluyken bende asası aciz ve ezik gostermeye calısırım fakat gercekler videolar pk atan,farm atan insanlar ki bunlar öle senin gibi 1-2 kişide değil herkes şikayet ediyorsa class farketmeksizin (asas hariç sen gibi) orda bi sorun vardır. Sadece asas hp verip dex takı takmadan aynı hasarı vuran class olarak 1.sırada yer almakta asasın dogası ölmemek ölmemek için de 7k+hpli gezip dmg'den feragat etmeden bende oynamak isterim ama bu, bu oyunun metasına aykırı sen anladın da asas oldugun ıcın anlamaman normal meczup'un dediği gibi lafı kısa tut nasılsa anlamak istediklerini anlıycaklar:)

Balerion

Üye
sımdı asas oldugun için @DUR4CELL böyle konusman normal benimde karakterim tek basına 3 class özelliği taşısa üstüne birde hızlı kosma ve seri cc gibi has karakter özelliği olan prieste bile bu cooldownluyken bende asası aciz ve ezik gostermeye calısırım fakat gercekler videolar pk atan,farm atan insanlar ki bunlar öle senin gibi 1-2 kişide değil herkes şikayet ediyorsa class farketmeksizin (asas hariç sen gibi) orda bi sorun vardır. Sadece asas hp verip dex takı takmadan aynı hasarı vuran class olarak 1.sırada yer almakta asasın dogası ölmemek ölmemek için de 7k+hpli gezip dmg'den feragat etmeden bende oynamak isterim ama bu, bu oyunun metasına aykırı sen anladın da asas oldugun ıcın anlamaman normal meczup'un dediği gibi lafı kısa tut nasılsa anlamak istediklerini anlıycaklar:)
Anlamamış da olabilir hocam, yazdıklarina baksana adam hiçbir şekilde kesilmemek istiyor. İlah olmak istiyor. Yani şey demiyor "abartmayın yaa iyi bir bp asası rahat keser" falan demiyor, "yok ordan ice gelirse, biri tutarsa priden heal gelmezse, 5'e tek kalırsam, 9 gezegen aynı hizaya geldiğinde güneş tutulması da olursa asas da yatabilir" diyor. Adamlar tanrılığını ilan etmeyi o kadar kanıksamiş ki yatırılabilmeyi tuhaf görüyor. He kardeş he üstünden parti geçince de ölme

abuzer

Üye
priest heal atıyor buff ac si var. db si var. torture ile min 1.5k vuruyor asasa.warrior stun üstüne 2 ayrı slowu var melee team olunca toplu cure ile içinden geçiyor herkesin. mage desen kalabalıklaştıkça server sayfa atıyor. okçu desen zaten rogue karakteri. lr si ice i bitmez. bir parti olsun bowlda terror estirir. Olay şu oyun şu an biraz daha solo farm odaklı oldugu için kalabalık partiler azaldıgı için asas ön plana çıktı. İnvis basıp kaçıyor ansızın geliyor. Bu kadar. Damage derseniz oyunda genel olarak ezik silah iyi silah damage farkı yok. Tüm joblar için böyle. Asas da ezik ile sağlamı çok farklı vurmuyor. Ama job ile ilgili nerf istemek gereksiz. Onun yerine oyuna gelecek yeni eventlerle oyuncu sayısının artması dengeleri oturtacaktır. silahlar arasındaki ap farkından kaynaklı damagelerin düzenlenmesi gerek.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Balerion

Üye
priest heal atıyor buff ac si var. db si var. torture ile min 1.5k vuruyor asasa.warrior stun üstüne 2 ayrı slowu var melee team olunca toplu cure ile içinden geçiyor herkesin. mage desen kalabalıklaştıkça server sayfa atıyor. okçu desen zaten rogue karakteri. lr si ice i bitmez. bir parti olsun bowlda terror estirir. Olay şu oyun şu an biraz daha solo farm odaklı oldugu için kalabalık partiler azaldıgı için asas ön plana çıktı. İnvis basıp kaçıyor ansızın geliyor. Bu kadar. Damage derseniz oyunda genel olarak ezik silah iyi silah damage farkı yok. Tüm joblar için böyle. Asas da ezik ile sağlamı çok farklı vurmuyor. Ama job ile ilgili nerf istemek gereksiz. Onun yerine oyuna gelecek yeni eventlerle oyuncu sayısının artması dengeleri oturtacaktır. silahlar arasındaki ap farkından kaynaklı damagelerin düzenlenmesi gerek.
Kardeş o zaman sana zahmet 20 gblik bir okcu diz, ama ful dex verme ve hiç dex takı takma. Sonra 20 gblik başka asasin aldıgı gibi adam al dv'de. Ben de oyunu birakayım hatta carimı hediye edeyim. Yahu şu oyunda priest karakteri maliceli 1500 vuruyor diyorsunuz hâla. Adamdan malice yedigin saniye sana vurmaya yetisemeden cure atıp canın azalacak olursa zaten kaçmıyor musun? Bir de bu priest karakteri str vermeyince 100 damage vuranayan bir karskter olurken sen nasıl asas dex vermediğinde ayni damage vurabilmesini adil görüyorsun? Cevap: çünkü asassın ve ilahliğa devam etmek istiyorsun.

abuzer

Üye
yahu bu söylediğin oyunun tüm matrisine matematiğine aykırı. sen aslında diyorsun ki adam rush kullanamasın (%100 speed boost), kaçamasın. oldu olacak invis basamasın. cure zaten atamasın :) Damagelere ile ilgili firmanın mantığı biraz düz. Bunu zaten eleştiriyorum. Full dex vermesen de zaten hatred için bile 236 dex veriyorsun en az. Ben warrior oynadım 4 ay, orda da 208 veya 2010 str oynadım. Sayfa atıyordum sürekli. Günde 20k bp kasıyorduk hepimiz o str ile oynarken. Ama solo bir şey yapamıyorsun warriorla. Team boşaldı ben de asasa geçtim. Bu az str dex oynama işi asaslara özgü bir durum değil, firmayla alakalı bir durum. Atak arttırmak charlarda defans ve hp kadar çok önemli değil. Ap artışıyla damage artıyor fakat defans ve hp arttırmak daha mantıklı oluyor genelde. Bunlar gerçek fakat özet olarak senin amacın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.

Balerion

Üye
yahu bu söylediğin oyunun tüm matrisine matematiğine aykırı. sen aslında diyorsun ki adam rush kullanamasın (%100 speed boast), kaçamasın. oldu olacak invis basamasın. cure zaten atamasın :) Damagelere ile ilgili firmanın mantığı biraz düz. Bunu zaten eleştiriyorum. Full dex vermesen de zaten hatred için bile 236 dex veriyorsun en az. Ben warrior oynadım 4 ay, orda da 208 veya 2010 str oynadım. Sayfa atıyordum sürekli. Günde 20k np kasıyorduk hepimiz o str ile oynarken. Ama solo bir şey yapamıyorsun warriorla. Team boşaldı ben de asasa geçtim. Bu az str dex oynama işi asaslara özgü bir durum değil, firmayla alakalı bir durum. Atak arttırmak charlarda defans ve hp kadar çok önemli değil. Ap artışıyla damage artıyor fakat defans ve hp arttırmak daha mantıklı oluyor genelde. Bunlar gerçek fakat özet olarak senin amacın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.
Benim amacım bağcıyı yemek hocam. Biraz daha izah etmeye çalıştım ama sonra sildim. Adil bir oyun mantigına ve somut delillere umarsızca direnen bir zihniyetiniz var, bununla ugraşması gereken ben değilim. Ne diyebilirim ki, o güzel metamatrisinizde 3 ay sonra asasins online olarak diğer iki asas partileriyle birbirinizi kovalarsıniz

Zafer1991

Üye
çok iyiyse sende asas oyna diyenler gelmedi mi hala
eskiden bp diyorlardı sımdı asaslar ole dıyor daha neler gorcez neler dengeyi oturtamadılar bizi anlamak istemiyorlar cunku dogruya dogru adamların herseyı var kımseye ıhtıyacları yok varsa sen sole kardes suna ıhtıyacı var de asasın tek basına pri,tek basına warrıor,tek basına mage,ne ararsan var skillerinde sıkayetım hp verıp dmglerı aynı nasıl oluyor. ben hp verım 255 veya silahı takıcak kadar str vereyım anlatmak ıcın yazıyorum 300-400 dmg dusuyor sımdı dıcenkı ole gez kardes 300 400 az vur tamam iyide benim 70 skılım fll str ıken 500 vuruyor zaten hp verınce asasa vurdugum warıora vuruyormus gibi 350 400 neden asaslarda öle düsüs olmuyor. örnegi geoo'nun videosunda var 255str fll sc var unık takılı 500 vuruyor asasa hp verse 350 vurucak :D burdan yak madem asaslar hp verınce fll dex gıbı vuruyor bizde öle olak 9k hple gezelım aynı dmg vuralım.

Alkoer

Üye
Ana stat a puan vermeden defansif takı kullanarak ataker olarak oynanan ve yüksek dmg çıkaran bir karakter varmı acaba başka oyunda. Ben görmedim.

Bazı oyunlarda 1 stat point o kadar önemli ki, ya çok pahalı bir silah alman yada ne bileyim kasması 1ay süren bir görev, lv filan alman gerekir.

Diğer classlar bufflansa bile asasın şuanki durumunun aşırı olduğunu düşünüyorum.

Opus Magnum

Üye
Bence olayın sihri takı upgrade inde gizli takılar upgrade edilebildiği zaman neyin ne olduğu daha net ortaya çıkacaktır. Ancak forumda asas oynayan 2 kesim var,

1.si mağdur edebiyatı yaparak dümene yatan yüzsüzler.
2.si gücünün farkında olup "aman ses etmeyelim böyle iyi" diyen norma kullanıcılar.

Alkoer

Üye
Bence olayın sihri takı upgrade inde gizli takılar upgrade edilebildiği zaman neyin ne olduğu daha net ortaya çıkacaktır. Ancak forumda asas oynayan 2 kesim var,

1.si mağdur edebiyatı yaparak dümene yatan yüzsüzler.
2.si gücünün farkında olup "aman ses etmeyelim böyle iyi" diyen norma kullanıcılar.
Takıların fark yaratacağını sanmıyorum. Bkz. Rünler...

Rünler gayet oyunun yönünü değiştirebilen özellikteydi betada iken. Ama daha gelmeden nerf aldılar. Nerf aldılar ki oyunda bir fark yaratmasın diye.

Oyunun şuanki versiyonu ne +lı takı ne +9-10 item nede daha ileri lvcap için uygun değil. İtemler arası fark yok.

Konu açılışına dikkat ederseniz zaten asasın dex takı takmadan yüksek dmg çıkardığı ifade ediliyor. Yarın +lı takı çıktığı zaman asas hariç diğer sınıfların gözle görülür fark yaratacağını sanmıyorum.

DUR4CELL

Üye
ben asasın ölümsüz olmadığını damagelerinde çok olmadığını diğer karakterler gibi asasında çabuk düştüğünü dile getiriyorum. Daha foruma gelip ağlamadım dostum bp nerf yesin, mage nerf yesin, warrior nerflensin demedim. Ama senin için söyleyeyim ASAS NERF YESİN.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt