Aşırı Donma ve FPS sorunu

boserhat

Üye
Öncelikle merhaba arkadaşlar.
Oyuna başlamak istiyorum fakat bir türlü donma ve fps sorunu yüzünden başlayamadım.

Bilgisayar özellikleri aşağıdaki gibidir. Oyun esnasındaki görüntülerini atıyorum. aşağıdaki bilgisayar özellikleri ile en azından orta ayarlarda oynamam gerekmiyor mu? orta ayarları geçtim very low da bile oynayamıyorum. konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilecek kimse var mı?
CPU
Intel(R) Core(TM) i5-10400F CPU @ 2.90GHz
Temel hız: 2,90 GHz
Yuvalar: 1
Çekirdekler: 6
Mantıksal işlemciler: 12
Sanallaştırma: Etkin
L1 önbelleği: 384 KB
L2 önbelleği: 1,5 MB
L3 önbelleği: 12,0 MB

Kullanım 22%
Hız 3,98 GHz
Çalışma zamanı 2:02:12:13
İşlemler 166
İş Parçacığı 2091
Tanıtıcılar 69319
Ekran Kartı:
GPU 0

NVIDIA GeForce GT 740

Sürücü sürümü: 30.0.14.7414
Sürücü tarihi: 12.12.2022
DirectX sürümü: 12 (FL 11.0)
Fiziksel konum: PCI veri yolu 1, aygıt 0, işlev 0

Kullanım 95%
Adanmış GPU belleği 3,7/4,0 GB
Paylaşılan GPU belleği 0,2/7,9 GB
GPU Belleği 3,9/11,9 GB
Ram:
Bellek

16,0 GB

Hız: 3200 MHz
Kullanılan yuvalar: 1 / 4
Form faktörü: DIMM
Donanıma ayrılmış: 166 MB

Kullanılabilir 8,3 GB
Önbelleğe alınmış 8,1 GB
Tamamlanan 12,2/18,2 GB
Disk belleği havuzu 400 MB
Disk belleği olmayan havuz 237 MB
Kullanılan (Sıkıştırılmış) 7,5 GB (56,7 MB)

PrioVendetta

Üye
Oyun ekran kartından ziyade işlemciye çok yükleniyor işlemcin o kadar iyi sayılmaz. Ekran kartında çok eski bir ekran kartı. Death Valley mapinde oynaman imkansız gibi bişey.

boserhat

Üye
Ben işlemcinin kötü olduğunu düşünmüyorum, bir nevi ekran kartı olabilir ama bu kadar kötü olmamalı diye düşünüyorum. RX 580 8gb ekran kartı eklesem değişir mi birşeyler?

ECOMI

Üye
Sana şöyle söyleyeyim, bende monster Abra a5 v9.2.2 var. Özelliklerine bakabilirsin internetten. Her şeyi denedim, oyuna girdiğim an işlemci turboyu kısıtlayıp sürekli takılma ve donmalar yaşıyordum. Hiçbir çözüm oyunda daha iyi verim almama yardımcı olmadı. Format bile attım olmuyor yani. Sorun tamamen ısınma ile alakalı işlemcinin kendini otomatik koruma moduna alması.

Çözüm şu;
Laptopun içini açtım, işlemci ve ekran kartının termal macununu ve fanların etrafındaki tozları aldım. Bilgisayar fişek gibi oldu. En üst grafik ayarlarında bile rahatlıkla oynayabiliyorum şimdi. Boşuna rise online ekibinden bir destek bekleme, sana bir link atıyorlar tüm çözümler burada olmuyorsa yapacak başka bir şey yok diyorlar. Halbu ki var. TERMAL MACUN.

Dediklerimi yapamıyorsan bir bilgisayarcıya götür. Eminim şu anki halinden çok daha rahat bir şekilde oynayacaksındır. Fakat bu sistem özellikleri ile çok da bir şey bekleme tabii.

boserhat

Üye
Bende çok birşey beklemiyorum zaten, şöyle birşey var ama daha görüntü kalitesi yüksek oyunlarda hiçbir sorun olmuyor, ya orta seviye ya da yüksek seviyede rahatlıkla online oyun oynayabiliyorum. FPS seviyeleri de mükemmel diyebilirim. Termal bakımları yeni zaten o yönde sıkıntı yok.

ECOMI

Üye
Yani garipmiş. Benim 13 senelik Casper marka bir laptopum daha var. Onla bile rahatlıkla dorion, lunaskar, haddar arası git gel yapabiliyorum. Hatta girip dungeon bile yapabilmeme imkan veriyor. En düşük ayarlarda 20 fps üzerine çıkmıyor ama bunlara imkan veriyor. Pazar için kullanıyorum genelde. Sen nasıl olurda donmalar ve fps sorunlarından bu pc ile bahsediyorsun tüm bakımların yapılı ve diğer oyunları oynayabiliyorken anlam veremedim.

https://forum.riseonlineworld.com/k...crash-problemleri-icin-sistem-ayarlari.16509/

Bir de bu linkteki çözümleri dene. Belki bir tık yardımcı olur.

boserhat

Üye
valla almayı düşünüyordum ama vazgeçeceğim sanırım. O ekran kartında da aynı sorunu yaşarsam korkusu var. oyunda bir sorun var bence. hangi oyun 4 gb ekran kartına ram kullanır. bazen 10 gb üstüne çıkıyor ram harcaması da. çok ilginç geldi bana. bu oyun makina bozar gibi geliyor bana.

Faraza

Üye
valla almayı düşünüyordum ama vazgeçeceğim sanırım. O ekran kartında da aynı sorunu yaşarsam korkusu var. oyunda bir sorun var bence. hangi oyun 4 gb ekran kartına ram kullanır. bazen 10 gb üstüne çıkıyor ram harcaması da. çok ilginç geldi bana. bu oyun makina bozar gibi geliyor bana.
.

Son düzenleme:

turkoglu

Yeni Üye
gardaşım ekran kartın cok kötü ayrıca işlemcinde orta segment bi işlemci

youteknohd

Üye
Sistemini Fanları temizlet, Sonra termal macun sür işlemcine sonra bu bakımlar bittikten sonra sistemini test ed oyunu açılıyormu, açılmıyormu diye baktın sorun devam ediyor ekran kartını değiştirmen gerek işlemcin eski değil iyi sadece ekran kartında sorun oyüzden yeni ekran kartı alıp oyuna devam edebilirsin.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt