Attığımız taş ürküttüğümz kuşa değmez

Mitraileusse

Üye
Minimum 6 ay kadar en az 8 12 saat arası craft yapmak gerekiyor hangi sınıf olursa olsun ki bu sadece epiklere uğraşmak için ama sen yok bende para var parayı masaya wurup istediğim elementi alır o şekilde levem kasarım diyorsan onu yapman için bile 2 3 ay lazım . bende kendi yorumumu katarak ben o kadar zamanı crafta harcamaktansa farma harcarım en az 10 katını kazanırım sağlamasını yapıyorum . Craft resmen zaman kaybı bana göre ünig item yapabiliceksiniz ama bu 1 seneyi bulacak belkide .
Şunuda söylemek isterim kolay bi crafttada neden kolay oluyor denecekti bunun ortasını bulmak bence imkansız

Hafuj

Üye
Craftı aylardır merakla bekliyordum ve açıkcası hayal kırıklığına uğradım.Ben Blacksmithing ile ilgileniyordum ve bu işin aşırı meşakatli ciddi emek isteyen bir yol olduğunu biliyordum ama gördüğüm kadarıyla bu kadar emeğin karşılığında yapılacak olan silahlar bu emeğin karşılığı değil.Örneğin War Schtye itemini koymuşsunuz abi zaten bu item hem kutudan çıkıyor hem mobtan çıkıyor bide üstüne craft eklenirse bu item para etmez ama benim bu itemi yapmam için aylar gerekiyor ve maaliyetide cabası.Bu kadar emeğin karşılığında benim daha çok değere sahip itemler üretebilmem gerekiyor ki ben bu işi yapabileyim.Kısacası Attığımız taş ürküttüğümz kuşa değmez !
Ben aynı fikirde değilim bence çok güzel olur yaparsan nedeni War schtye para etmez demişsin ama sanırım normalinden 5 atak fazla o itemin. Claymore ve Ruby axe çok güzel item keşke benim olsa +8 i :) rogue itemleri çok basılacağını sanmıyorum ama warrior bp itemleri ile para kazanılır, nadir taşların drop oranı artıralacak dendi fiyatları düşer merak etme en kötü o slotlarda sen farmlarsın

BySavas

Üye
craftlanan eşyaların trade olması kadar saçma birşey olamaz.

feya

Üye
craftlanan eşyaların trade olması kadar saçma birşey olamaz.
Burda craftlanan eşyaların trade olması saçma değil,asıl saçma ham maddenin trade olması.Çünkü craftla uğraşan kişi yıllarca lvl kasmaya çalışıp item üretmeye çalışacak,öbür yandan adam günlük ham madde toplayıp piyasaya sürüp sıcak paraya kavuşacak.O zaman şöyle olsun,exp kasanlarda günlük kastıkları expi pazara çıkarıp satsın.Kendimce şunu düşünüyorum,ham maddenin trade olması sadece köfte ekmekçilerin işine gelicek.Ham madde no trade olsun,ama adam yılarını verip bir takı ve ya silah üretmiş ve bu da no trade olursa neden uğraşsın bu meslekle

MontesQue

Üye
Craft ile ilgili şahsi düşüncem craft konusunda gerek toplayıcılık gerek üretim seviyesi için ciddi emek harcıyacağız bu konuda sıkıntı yok ama sıkıntı şuki ben neden craft'ımı geliştireyim ki ? bana karşılığında erişemiyeceğim bir item vermiyor craft'a zaman harcıyacagıma craftın son seviyesinde alıcagım itemi o süre zarfında gider deathlord dan zibil gibi kasarım..

Craft sisteminde olması gereken şey şu daha iyi veya daha kotu item bunları tartışmam lakin crafttan elde edilecek itemler yanlızca crafttan elde edilmeliki insanlar craft sistemine emek harcasın ben War Scythe yada Heartseeker üretmek için günlerimi haftalarımı yada aylarımı neden craft'a bağlayayım ? saçmalık craft sistemi tamamen hayal kırıklığı oldu benim içinde hiç emek harcamama gerek yok 70 cap getirirlerse kasarım belki pk atarım yada alt f4 atar giderim oyun gün geçtikçe bende fazlasıyla hayal kırıklığı uyandırdı

Zbam

Üye
Craft ile ilgili şahsi düşüncem craft konusunda gerek toplayıcılık gerek üretim seviyesi için ciddi emek harcıyacağız bu konuda sıkıntı yok ama sıkıntı şuki ben neden craft'ımı geliştireyim ki ? bana karşılığında erişemiyeceğim bir item vermiyor craft'a zaman harcıyacagıma craftın son seviyesinde alıcagım itemi o süre zarfında gider deathlord dan zibil gibi kasarım..

Craft sisteminde olması gereken şey şu daha iyi veya daha kotu item bunları tartışmam lakin crafttan elde edilecek itemler yanlızca crafttan elde edilmeliki insanlar craft sistemine emek harcasın ben War Scythe yada Heartseeker üretmek için günlerimi haftalarımı yada aylarımı neden craft'a bağlayayım ? saçmalık craft sistemi tamamen hayal kırıklığı oldu benim içinde hiç emek harcamama gerek yok 70 cap getirirlerse kasarım belki pk atarım yada alt f4 atar giderim oyun gün geçtikçe bende fazlasıyla hayal kırıklığı uyandırdı
Neden sürekli craftta sadece War Scythe yada Heartseeker üretilebilecek gibi konuşuyosunuz unique itemlar var enchanted itemlar var bunları kim üretecek?

murolity

Üye
craft sisteminde verilen itemlerin kutu boss ve zindan dan farklı olması gerekirdi. Pazarda 40 m olan bir item için neden günlerce materyal toplasın ki insanlar ? Dersen ben crafta direk +8 veriyorum o ayrı ama öyle bir şeyde olmayacaktır.

MontesQue

Üye
Neden sürekli craftta sadece War Scythe yada Heartseeker üretilebilecek gibi konuşuyosunuz unique itemlar var enchanted itemlar var bunları kim üretecek?
Dostum 65 cap'teyiz şuanda ona göre yazdım War ve Heartseeker aşırı kolay droplanan itemler Craft'ta uniq üretimi seviyesine gelene kadar 70 cap'i ile beraber o uniqleri oyundada kolay elde edebilceksin kesilen tonla boss kırılan tonla kutu ve girilen tonla dungeon sayesinde benim beklentim şu olurdu Crafttan , Craft ile elde edilen itemler Craft dışında elde edilememeli ki Craft kasmanın mantığı olsun oyunda Boss'un drobu farklı farm slotlarının dropları nasıl farklı ise craft itemlerin droplarıda crafta özgü olmalı bir çok mmo oynadım yakın tarihte New World oynadım adamlar ayrıştırmış itemleri atıyorum X item oyun içi moblardan düşer Y item etkinlikten düşer W item yanlızca Craftlanabilir gibi gibi daha hoş olurdu ve kasmanın bir mantıgı olurdu bu şekilde Craft kasan adamla kasmayan adam arasında pek bir fark olmayacak 2 side War Scythe Heartseeker elde edebilicek Craft'ın kendine has bir durumu olmayacak yanlızca Enchanted item için de o topa girmek saçma

BySavas

Üye
Burda craftlanan eşyaların trade olması saçma değil,asıl saçma ham maddenin trade olması.Çünkü craftla uğraşan kişi yıllarca lvl kasmaya çalışıp item üretmeye çalışacak,öbür yandan adam günlük ham madde toplayıp piyasaya sürüp sıcak paraya kavuşacak.O zaman şöyle olsun,exp kasanlarda günlük kastıkları expi pazara çıkarıp satsın.Kendimce şunu düşünüyorum,ham maddenin trade olması sadece köfte ekmekçilerin işine gelicek.Ham madde no trade olsun,ama adam yılarını verip bir takı ve ya silah üretmiş ve bu da no trade olursa neden uğraşsın bu meslekle
amaç karakteri geliştirmektir sana ne lazımsa onu üretir kullanırsın. Bunun ticaretini yapamazsın. Gerekli biletleri şahsen ben oluşturucam yönetimi bilgilendirme konusunda. @Justice @SunRise @BEARFACT

Alkoer

Üye
craft sisteminde verilen itemlerin kutu boss ve zindan dan farklı olması gerekirdi. Pazarda 40 m olan bir item için neden günlerce materyal toplasın ki insanlar ? Dersen ben crafta direk +8 veriyorum o ayrı ama öyle bir şeyde olmayacaktır.
farklı olması kısmına kesinlikle katılıyorum. oyun içindeki klasik silah ve armorlardan farklı olarak sadece pvp yada sadece pve yönelik daha farklı itemler olabilirdi. oyunda çok övdükleri 1vs1 sistemi var buna yönelik sadece 1vs1 de işe yarayan itemler olabilirdi . rogue job u için ne güzel xp-gold veren item yapmışlar diğer classlara da olabilirdi mesela.

40m pazarda satılan item şuan için craft yapılır gibi duruyor ama yarın 70lv cap gelince yeni itemler yüzünden bu itemlerin craftı tamamen gereksiz olabilir. veya yeni itemler zor elde edilir olursa craft değerlenebilir. bu konuda ne desek yanlış olur. zamanla görücez.

genel olarak ben craftı beğenmedim. oyun içi drobu olan itemleri aynen kopyala yapıştır yapmak pek yaratıcı gelmedi bana. örnek : arch sword +8 156 ap ve %15 rock dmg var bunu 140ap ama %50 rock dmg yaparsın farm yapan adam bunu hedefler. yada 180ap ama 0 rock dmg yaparsın pvp ci adamda bunu craftlamaya çalışır.

bunlar sadece benim şuan aklıma gelenler. alpha çıkmadan önce duyurusu yapılan craft sistemini official çıkışta beğenmemiştim şuan bu uzun kapatılma döneminden sonrada yeterli görmedim. standart bir oyuncu mavi takı üretmek için gerekli seviyeye bile gelemeyecektir büyük ihtimal.

Zbam

Üye
amaç karakteri geliştirmektir sana ne lazımsa onu üretir kullanırsın. Bunun ticaretini yapamazsın. Gerekli biletleri şahsen ben oluşturucam yönetimi bilgilendirme konusunda. @Justice @SunRise @BEARFACT
Alakasız tüm meslekler tek kişinin uğraşabileceğinden fazla geniş ayrıca amaç tabiki karakteri geliştirmek bu cümle nekadar doğruysa yanındaki bunun ticareti yapamassın cümleside okadar alakasız konuyla

Zbam

Üye
Dostum 65 cap'teyiz şuanda ona göre yazdım War ve Heartseeker aşırı kolay droplanan itemler Craft'ta uniq üretimi seviyesine gelene kadar 70 cap'i ile beraber o uniqleri oyundada kolay elde edebilceksin kesilen tonla boss kırılan tonla kutu ve girilen tonla dungeon sayesinde benim beklentim şu olurdu Crafttan , Craft ile elde edilen itemler Craft dışında elde edilememeli ki Craft kasmanın mantığı olsun oyunda Boss'un drobu farklı farm slotlarının dropları nasıl farklı ise craft itemlerin droplarıda crafta özgü olmalı bir çok mmo oynadım yakın tarihte New World oynadım adamlar ayrıştırmış itemleri atıyorum X item oyun içi moblardan düşer Y item etkinlikten düşer W item yanlızca Craftlanabilir gibi gibi daha hoş olurdu ve kasmanın bir mantıgı olurdu bu şekilde Craft kasan adamla kasmayan adam arasında pek bir fark olmayacak 2 side War Scythe Heartseeker elde edebilicek Craft'ın kendine has bir durumu olmayacak yanlızca Enchanted item için de o topa girmek saçma
Piyasa serbest herkes senin gibi düşünüp o topa girmesse weapon crafting inanılmaz değerli olur demedi deme oyuncu olduğu sürece craft değerli olacak benden demesi:D

Unbeatable

Üye
Şuan craft yapılmaz boşa tartışmaya gerek yok siz kolaymı sanıyorsunuz o son levellere gelmeyi inanın kusacak hale geliceksiniz karşılığında hali hazırda drobu olan itemi yapucaksınız şaka gibi

Lolgamelol2

Üye
bizde bekliyoruz kardeş preleri cektim gb'leri cektim ama ortada crafting yok..

UNDERT0KER

Üye
Bence Craft İşi Farm İşinden Daha İyi Olsa Kimse Farm Yapmaz Ve Oyundaki Yaratıklar Boş İş Olur. Millet Kazmasını Küreğini Alır Etrafta Dolaşır O Zaman Canavarları Kaldıralım Direk Herkes Materyal Toplasın. Bana Kalırsa En Mantıklısı Craft Seven Craft Yapsın Farm Seven Farm Yapsın. Şöyle Bir Şey Olursa İyi Olur Hem Farm Hem Craft Açısından. Kutulardaki Ve Grup Zindanda ki Epik İtemlerin Dropları Azaltılsın Uniq İtemlerin Drobu Artsın. Bu Sayede Farmlanan Ve Craftlanan İtemlerin Değeri Düşmez Hem de Kutulardan Uniq Atma Oranı Yüksek Olduğu İçin Kutuların Fiyatı da Artar Hem de Grup Zindanda Ayda Yılda Bir İtem Alıyoruz İtem Almışken 10-20m'lik İtem Değil 3-5 Gbl'lik İtem Almış Oluruz. Bu Sayede 4'ü Dengelenmiş Olur. Mevcut Uniq İtemler Zaten Öyle Ahım Şahım İtemler Değil.

MaRaKeSH

Üye
Craftın bir çok alanda birleştirici olacağına inanıyorum. Toplayanında, craft yapanında, pazar yapanında, son kullanıcınında sistemsel olarak kazanacağı bir bir proje olacağını düşünüyorum. Farm mantığımızı da değiştirecek bir kere insanlar materyal farmlıyacak ve bu farmı bugüne kadar hiç girmediği slotlarda yapacaklar, herşey toplamayla olmayacak sonuçta. kimisi topladığını satacak ben toplayıcıyım dicek ki değerli toplamacılıklarda var de bunun bu kadar rahatsızlığa yol açması enteresan. isteyen satar, isteyen kasar, isteyen craftlar herkes ne crafter olmak zorunda nede farmer olmak zorunda herkes hepsi olmak zorunda da değil. Bu işler uzun soluklu işler warscyte örneği dip bir örnek bu arada basic itemlerle tanıtım yapılan bir sistemde unig kazanımlarının hesap edilmesi de çok üzücü. herkese hayırlı olur inşallah

N3v3N

Üye
İtem droplarini öyle bı kisarlarki mecbur herkes craft yapmak zorunda kalır :) craft online olur.

birol2003

Üye
Zamanla herşey dengelenir arkadaşlari şu an biraz deneme yanılma yöntemi ile gidildiğini farketmiyormusunuz, daha rune itemler konuşulmadı, bunlar droplardamı yoksa craftlamı yapılacak netleşmemiş, karakter dengleride daha oturmamış durumda bazı karakterleri çok üstün yapan özellikler var, ve eminim zaman içerisinde itemlere ve karakterlere diğer oyundan farklı özellikler eklenip çıkarılacak ve tamamen farklılaştırılacak.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt