Auction House pazar itemler değersizleştirmesi!

HeaveN

Üye
Selam Arkadaşlar Auction House Pazar - off kurup satış yapabiliyoruz tek sıkıntı bir item satmak istediğimizde
her zaman ks geliyor herkes birbirine ks atıyor item düştükce düşüyo bedava gidiyo bildiğin...

Aldığın item 10gb verdiysen ertesi gün satmak istesen 10gb değil altına koyman lazım yada o gün aynı item birisi
koyuyo hep altına fiyat düşürülüyo auction çok güzel ama sıkıntılar çok var pazar öldürdü gibi geliyor bana gün geçtikce
sizin görüşleriniz nedir arkadaşlar merak ettim sanki bana öyle geliyor.

Teşekkürler yorum öneriler yazabilirsiniz.

Witch_King

Üye
AH kullanış açısından bence güzel bir olay. Çoğumuzun artık pazar kuracak bolca saatleri yok. Artık pcyi açık bırakıp pazar kurmakta bana mantıksız geliyor. Açıkçası en son afk balık kasayım dedim 1 ay elektrik faturası %40 fazla geldi. Bunu bir de pazar için ben yapmam artık.

Fiyat konusuna gelince %100 haklısın. Bir item koyuyoruz 2 saat sonra bakıyorum 3-5 m ucuzuna hemen koymuşlar. Öyle öyle item asıl ederinin çok aşağısına gidiyor. Ama buna da bir engel koyamazsın maalesef. Serbest piyasa sonuçta. Burada da hayatın her alanında olduğu gibi kendi bindiği dalı kesen gene bizleriz maalesef :)

HeaveN

Üye
@Witch_King aynen bence güzel ama fiyat düşüren mesela örnek veriyim 5gb lik bir item 5gb ks atarsın en az fazla bu 5m 10m olsun abi adam bi ks atmış
en az 60 70m ks atanlar var onlarda zarar yapıyo yada yeni basmış satıp item alıyım diyen kişiler haliba.

mageonlineworld

Üye
anlattık bunları dedik cabal online daki pazar sistemi gibi olsun belirli bir fıyatın altına veya ustune koyamıyorsun. buda ani düşüşü veya yükselişi engelliyor. dinlemiyorlar yada yapamıyorlar. belkide code açısından uzun ve zorlu bir olaydır bilemıyorum.

Crushbane

Üye
World of Warcraft'ta 15-20 sene önce gördüğüm sistemdir Ah. Rise'da biraz kolunu bacağını kırıp getirdi bu sistemi çok da iyi yaptı. Şimdiki hali bile işimizi görüyor fazlasıyla. Wow yapımcıları da hala aynı sistemi kullanıyor. Sanıyorum gelmiş geçmiş en iyi oyunun yapımcıları bu sistemin işe yaramadığını düşünselerdi 20 senede değiştirip başka bir sisteme geçerlerdi. Bu sistemi değiştirmek benim için, futbol topunu yıllardır yuvarlak olarak kullandık hadi bir de üçgeni deneyelim demek gibi birşey. İtemlerin fiyatını düşüren de ah'den çok row asistant olmuştur.

Witch_King

Üye
World of Warcraft'ta 15-20 sene önce gördüğüm sistemdir Ah. Rise'da biraz kolunu bacağını kırıp getirdi bu sistemi çok da iyi yaptı. Şimdiki hali bile işimizi görüyor fazlasıyla. Wow yapımcıları da hala aynı sistemi kullanıyor. Sanıyorum gelmiş geçmiş en iyi oyunun yapımcıları bu sistemin işe yaramadığını düşünselerdi 20 senede değiştirip başka bir sisteme geçerlerdi. Bu sistemi değiştirmek benim için, futbol topunu yıllardır yuvarlak olarak kullandık hadi bir de üçgeni deneyelim demek gibi birşey. İtemlerin fiyatını düşüren de ah'den çok row asistant olmuştur.
AH konusuna katılıyorum. Ben de destekliyorum bu sistemi zaten. Evet row geldiğinden beri bütün itemlerin fiyatı bariz düştü. İnanılmaz sayıda item girdi pazara çünkü. Adam charı bırakıyor rowa sabah çantaya bakıyorsun 5 fp , 3 weapon, 10 epic sc bilmemne. Bütün karakterlerde böyle düşünürsek her yer item doldu. Ticarette altın kural şaşmaz. Ne kadar çok varsa bir maldan değeri o kadar düşer.

kylimcy

Üye

Dediklerine genel anlamda katılıyorum fakat bir şey eklemek istiyorum.

Wow oyuncu kitlesi ile bu oyunun oyuncu kitlesi çok farklı. Resmen kendi emeğinin ederinin olmadığını düşünen tipler var. Ben ameleyim demekle aynı şey aslında :) Item konusunda tamamen senin dediklerin doğru. Bunun dışında toplayıcılık konusunda da malesef gözü aç olan çok kişi var. Algıda seçicilikten midir bilmem ama özellikle dikkatimi çeken birkaç karakter var. Her yerde bolca bulunan pine tree için bile 1 tane alabilecekken ks atıyor bu tipler. AH üzerinde bu kişilerin satış fiyatlarına bakıyorum en düşük fiyattan çok daha fazla ucuza koymuş. Utanmasa para verecek üstüne.

Bu kitle oyunun birçok yerini gerçekten diğer oyuncular için mahvediyor denilebilir.

AH için son 3 veya 7 gün satışlarının ortalamasına göre +-%10 veya %20 kısıtlaması gelmesi pazarı da bozmaz en azından. Bir eşya ortalama 10m ise değeri en düşük 9m fiyat verilsin ya da 8 verilsin. Kalkıp da 6-7m'e konulamasın AH'a. Satış fiyatı yazacağımız alanın altında min. max. fiyatlar görülebilsin. Pazarda istediği fiyata satsın o kişi bunda kısıtlama olmasın.

Cabbar34

Üye
anlattık bunları dedik cabal online daki pazar sistemi gibi olsun belirli bir fıyatın altına veya ustune koyamıyorsun. buda ani düşüşü veya yükselişi engelliyor. dinlemiyorlar yada yapamıyorlar. belkide code açısından uzun ve zorlu bir olaydır bilemıyorum.
bu bahsettiğin şu durumda yapılabılır birşey değil..bir droba min fiyat eklersen max fiyatınıda eklemek zorundasın..drobun marketteki yoğunluğna göre talabe göre min ve max fiyatında değişiklik olması lazım buda çok ciddi çalışmalar gerektirir...bdo daki pazar sisteminden bahsediyosun sanırım..

kylimcy

Üye
bu bahsettiğin şu durumda yapılabılır birşey değil..bir droba min fiyat eklersen max fiyatınıda eklemek zorundasın..drobun marketteki yoğunluğna göre talabe göre min ve max fiyatında değişiklik olması lazım buda çok ciddi çalışmalar gerektirir...bdo daki pazar sisteminden bahsediyosun sanırım..

Diğer oyunları oynamıyorum. Açıkçası oynamadım da :) Tek oynadığım oyun Rise Online. Tabiki çalışması ağır olabilir buna bir şey diyemem fakat bu topluluğun bir düzende ah kullanabilmesi için gerekli gördüğüm için söyledim.

Basit bir örnek vereyim. Geçenlerde ortalama 4.5-5k'ya satılan bir toplama malzemesini 999 ile 1.5k arası fiyata koyan birçok hesap vardı. Hepsi 1'er tane koymuş. Şu anda da bu tür şeyler yumurtada vs. yapılıyor. Fiyat düşürmek için topluca yan hesaplardan 1'er tane ucuza koyuyorlar. Bunun önlenmesi gerekiyor. Bunu da sürekli takip ile değil kısıtlama ile yapabilirsin.

Zbam

Üye
Selam Arkadaşlar Auction House Pazar - off kurup satış yapabiliyoruz tek sıkıntı bir item satmak istediğimizde
her zaman ks geliyor herkes birbirine ks atıyor item düştükce düşüyo bedava gidiyo bildiğin...

Aldığın item 10gb verdiysen ertesi gün satmak istesen 10gb değil altına koyman lazım yada o gün aynı item birisi
koyuyo hep altına fiyat düşürülüyo auction çok güzel ama sıkıntılar çok var pazar öldürdü gibi geliyor bana gün geçtikce

İtemı sen 10 gb ye satmak istiyosun diye o item 10 gb olmuyor piyasa kendi kendine belirler fiyatı arz talep.Ks fiyatı en fazla değerine kadar düşürür dolandırıcılar komisyoncular pazarcılar azalır Auction kapatılsın demek hepsiburada trendyol gibi sitelerde fiyata göre sırala kapatılsın demek gibi birşey

GizliPriest

Üye
Dediklerine genel anlamda katılıyorum fakat bir şey eklemek istiyorum.

Wow oyuncu kitlesi ile bu oyunun oyuncu kitlesi çok farklı. Resmen kendi emeğinin ederinin olmadığını düşünen tipler var. Ben ameleyim demekle aynı şey aslında :) Item konusunda tamamen senin dediklerin doğru. Bunun dışında toplayıcılık konusunda da malesef gözü aç olan çok kişi var. Algıda seçicilikten midir bilmem ama özellikle dikkatimi çeken birkaç karakter var. Her yerde bolca bulunan pine tree için bile 1 tane alabilecekken ks atıyor bu tipler. AH üzerinde bu kişilerin satış fiyatlarına bakıyorum en düşük fiyattan çok daha fazla ucuza koymuş. Utanmasa para verecek üstüne.

Bu kitle oyunun birçok yerini gerçekten diğer oyuncular için mahvediyor denilebilir.

AH için son 3 veya 7 gün satışlarının ortalamasına göre +-%10 veya %20 kısıtlaması gelmesi pazarı da bozmaz en azından. Bir eşya ortalama 10m ise değeri en düşük 9m fiyat verilsin ya da 8 verilsin. Kalkıp da 6-7m'e konulamasın AH'a. Satış fiyatı yazacağımız alanın altında min. max. fiyatlar görülebilsin. Pazarda istediği fiyata satsın o kişi bunda kısıtlama olmasın.
En mantıklısı bu

machinee

Üye
Diğer oyunları oynamıyorum. Açıkçası oynamadım da :) Tek oynadığım oyun Rise Online. Tabiki çalışması ağır olabilir buna bir şey diyemem fakat bu topluluğun bir düzende ah kullanabilmesi için gerekli gördüğüm için söyledim.

Basit bir örnek vereyim. Geçenlerde ortalama 4.5-5k'ya satılan bir toplama malzemesini 999 ile 1.5k arası fiyata koyan birçok hesap vardı. Hepsi 1'er tane koymuş. Şu anda da bu tür şeyler yumurtada vs. yapılıyor. Fiyat düşürmek için topluca yan hesaplardan 1'er tane ucuza koyuyorlar. Bunun önlenmesi gerekiyor. Bunu da sürekli takip ile değil kısıtlama ile yapabilirsin.

kardeşim hiç kimse 1-1 malzeme koymuyor. bazı çakallar 1er tane kalacak şekilde satın alıyor. pazara koyan adamlık bir durum yok.

konuya gelecek olursak itemlerin fiyatını düşüren AH değil Row oldu. Yıl 2023 olacak hala ciddi ciddi normal pazara 24 saat açık pc mi bırakalım?
enerji israfından başka bir şey değil. milleti kazıklayamıyorsunuz diye ne yapacağınızı şaşırdınız vallahi. madem itemler bedavaya gidiyor topla hepsini.

DendroctonuS

Üye

Aslında 2 türlü bakmak lazım. Alıcıysan faydana oluyor satıcıysan zararına. Satıcı olduğun zaman sık sık takip edip fiyatta oynama yapman lazım onda da vergi kesiliyor kısacası satana zarar sürekli. İnsanlar bilinçli olsa kırım yapıp durmasa herkes rahat edecek herkesin itemi sırasıyla satılacak

:NaturoN:

Üye
Boş bir tartışma konusu, aklı başında bütün mmorpg oyunları artık bu şekilde. Gidip kendin farmla ve fiyatı koy. Sadece al sattan para kazanmak ne hocam :D Ayrıca itemler değerinin altına gidiyor diye bir şey olmaz. Eğer item o parayı hakediyorsa bir şekilde yükseliyor zaten fiyatı. Serbest piyasa ekonomisi :)

N1pple

Üye
AH çok iyi bir sistem boş yere elektrik yakmıyorsun vakit kaybetmiyorsun herşeye hızlıca ulaşabiliyorsun, problem insanlarda en basit örneği skill book 3-4 m den giderken ah de görüntülenmediği zamanlarda şuan 2m. Atıyorum dün gece bir facelifter aldım 1kişi ahye 6m koymuş o kişiden sonraki en yakın insan 7.5m be kardeşim bu kadar mı görgüsüzsün iş bilmezsin bu fiyata koymanın mantığı nedir. Sistemde sıkıntı yok sistemi bozan bizleriz bunu hayatın bir çok yerinde yapıyoruz maalesef.

Porteur

Üye
Piyasa herzaman dengeye oturur. Demekki o eşyanın fiyatı koyduğunuz fiyat değilmiş.
Niye sürekli piyasa başlıkları açılıyor?
Sürekli eşya mı alıp satıyorsunz ? Sürekli eşya alıp satıyorsanız böyle riskleri bilip ağlamamanız gerekiyor..

Alkoer

Üye
Ben AH yokken pazar kurmadım hiç desem yeridir. AH geldiğinden beri 8slot hep dolu. Birçok oyuncu böyledir.

Ayrıca rowa sayesinde piyasaya inanılmaz sayıda item ve coin giriyor bunu göz ardı etmeyin. Fiyat düşüşünün en büyük sebebi bu. Üstüne AH nin sağladığı kolaylık eklenince olay bitiyor.

priesttt

Üye
Talep yoksa fiyat düşer, skill book a bak 2m den aşağı düşmüyor habire birileri koyuyor ama

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt