Auction House pazar itemler değersizleştirmesi!

merakli5

Üye
Selam Arkadaşlar Auction House Pazar - off kurup satış yapabiliyoruz tek sıkıntı bir item satmak istediğimizde
her zaman ks geliyor herkes birbirine ks atıyor item düştükce düşüyo bedava gidiyo bildiğin...

Aldığın item 10gb verdiysen ertesi gün satmak istesen 10gb değil altına koyman lazım yada o gün aynı item birisi
koyuyo hep altına fiyat düşürülüyo auction çok güzel ama sıkıntılar çok var pazar öldürdü gibi geliyor bana gün geçtikce
sizin görüşleriniz nedir arkadaşlar merak ettim sanki bana öyle geliyor.

Teşekkürler yorum öneriler yazabilirsiniz.

İnsanlar aç olduğu için 5m altına günahını vermiceği için tutuyor, halbuki veriver 10m altına adam sevinsin giysin gitsin +sını bassın, 1 droptur yani nedir ? herkes aç herkes çok zeki herkes kar etmek istiyor vb vb- bu nedenle olan olaydir bu,
bir örneği de ülkemizde var işte.
kira fiyatları fırladı diye 2 bin tl lik evini 10 bin tl ye koyup 1 yıl kiraya verilmesini bekleyip zarar ettiğinin farkında olmadan yapılan bir zeka ürünü hareketi.
pazarda da bu mevcut, dürüstlük zaten hak getire! birine bi item satıcak onu 1m altından 3m-5m altından vericeğine başkalarıyla yarışa girip itemin değerini düşüryolar ama umurlarında değil çok ilginç bi olay.
175m teklif ediyosun eartshaker 5 e, adam 180 e veririm diyor, pazardakiler 183- ama asıl ederi 160 ? bilmiyosun alıyosun, bir çok itemle birçok örnek verilebilir, sabah ayrı pazar, akşam ayrı pazar.
durum böyleyken 8 tane pc açanlar parti şeklinde zaten kasıyor slotlarda düşürüp basıyor pazara bırakıyor.
adamın birinden item alicam pmleştik, yanına gittim başka karakteriyle trade atip itemi koydu, diğer karakteri aynı itemi hala satiyor pazarda. ve öyle basit itemler değil para eden itemler. yani diceğim şu, o itemi o + seviyesinde 5 kişi filan satiyor. başka yok. olaya gelirmisin ?
e şimdi yeni oyuncular geliyo ? insanlar zar zor bişiyler kasmaya çalişiyo drop rate yerlerde upgrade yerlerde. sabah bir sayfa item yaktım üstüne eartshaker 5 i 6 ya geçirmeye çalışarak ' yaktım ' hadi gidersin 3 haftanı zamanını verirsin farmlar + basar gene yaparsın sorun değil, giden zamanına emeğine oluyor, ama bu kadarı fazla değil mi ?
3 gündür makro reportluyorum slotlarda.
bi pri aliyor bi warrior 2 pc den, warrioru düşük skille makroya oturtup priestiyle 50sn içerisinde 1 heal atma ayarlamış, mana regini atiyor krallar gibi kasiyor.
yönetimin dediği şey makroya hayır herkes eşit olmalı. hayır arkadaş herkes eşit değil, oyun ne kadar para yatırırsan seni o kadar ödüllendiriyo. ne kadar zaman yatırırsan değil. oynamıyosun bile oyunu zaten row a bırakıp gidiyosun, yandada başka karakteirnle pazardasin. bu kadar eşit olmayan bi oyunda eşitlik varmış gibi konuşmaları komik değil mi ?
zaten bu acil itemler ucuza alınırcıların banlanması gerektiğini düşünüyorum. birde şey yaziyolar, ' değerine yakın ' ki alakası yok. tek işleri güçleri insanları keklemek, 5m 10m kar etmek, tamam ettin noldu çok mu zekisin, egon mu tatmin oldu, mutlu mu oldun ? hani şey olsa anlarım, biz protean ız onlar lunaskar, hani bizim yerde satalım bizim adamlar güçlensin sonuçta bunun yarın bugun pk sı var, yada bizim adamlara bi güzellik yapalım vs. bireysellik diz boyu.
bu bakış açısı ve karakter yapısı pk yada yansıyo. herkes illa öldürmek zorunda. illa en iyisi olmak zorunda, en ufak birşeyde takım arkadaşına laf söylüyor, küfrediyor vs. bakınız cyrstal forest.
dün gece all chat den zaten 4 kişi saçma sapan konuşuyodu ne ban yediler ne bişiy. din devlet vs her konuya girdiler.
zaten herşey çok kolay, sen pazarında ol row unda partinde expini kas, aç yandan pc ni,1 lvlmısın ? süper. yaz all chatden kasın beni diye, zaten illaki kendi 4 karakterini kasan bi arkadaş oluyo hiç bitmiyolar, git onlarla skeletona 25 ol, ordan bi tren yap oraclede 50 sin, tamam kankitolarınlada git bi ss patlat 4-5 gün, git görevleri yap 63 ol, zindan kovala 5 karakterle, sonra expine bak, her gün zindanlara gir bi yandan max lvl a yakın karakterlerini sat sitelerde, bi yandan pazarına bak, senden kralı yok ^^
oyun felaket şekilde geriye gidiyo. bilmem farkındamısınız ama oyun bu ? zevk almak için eğlenmek, zaman öldürmek için oynadığın birşey, eminim normal hayatlarında bu kadar rekabetçi değil bu insanlar.
ve eminim yönetim iyi düşüncelerle ilerliyodur gidişat için ama suistimal aşırı boyutta. Böyle devam ederse oyundan zevk alan insanlar sadece biraz para yatırıp gb ile item dizip, lvlını kasarken 1-2 arkadaş edinip bir clana girip, böyle akşamları arada pk giren insanlar olucak.
yayıncılar zaten ayrı bi komedi. + basmaları drop almaları bunlardan bahsetmiyorum bile. bp açıp birkeresinde bir karakterimle tam 3 lvl aldım hellhound kese kese, bir tane takı drobu görmedim. 3 lvl diyorum arkadaşlar. item vardı üzerimde 56 dan 59 oldum. (6 arch travel set 8 set brawler ring vs vardı üzerinde.)
hadi karakterler arasındaki dengesizlikleride geçtim illaki düzelir zamanla.
ama düzelmicekler şeylerden biri bizim karakterlerimiz, ve bu karakterler oyundaki karakterlere yansıdıkça bu iş yokuş. hepimiz birşeyler yapmaya kendince eğlenmeye çalişiyoruz, biraz sakin olun bu sadece bir oyun.

merakli5

Üye
World of Warcraft'ta 15-20 sene önce gördüğüm sistemdir Ah. Rise'da biraz kolunu bacağını kırıp getirdi bu sistemi çok da iyi yaptı. Şimdiki hali bile işimizi görüyor fazlasıyla. Wow yapımcıları da hala aynı sistemi kullanıyor. Sanıyorum gelmiş geçmiş en iyi oyunun yapımcıları bu sistemin işe yaramadığını düşünselerdi 20 senede değiştirip başka bir sisteme geçerlerdi. Bu sistemi değiştirmek benim için, futbol topunu yıllardır yuvarlak olarak kullandık hadi bir de üçgeni deneyelim demek gibi birşey. İtemlerin fiyatını düşüren de ah'den çok row asistant olmuştur.
emin ol world of warcraft oynayan ve o ahyi kullanan insanlarla bu oyunu oynayıp bu ah yi kullanan insanlar çok farklı. sistem de çok farklı. orda toplaycılık yapan bir adam flask paraları için gidip bütün matları çekip kendi filan düzenliyo bütün piyasayı yeniden. wow da olaylar oldu zaten gold alım satımından ban wave geldi, hadi bunları geçtim wowhead de artık düzenli olarak wow economy diye haberler filan çıkıyor bi süredir. bir oyundaki özelliği başka oyunun özelliğiyle kıyaslmak( üstelik yarım bilgilerle) ne kadar mantıklı bilemedim. wowun ah piyasası gibi olsa şuan oyun emin ol herkes çığlık atıyodu :)

Porteur

Üye
bu acil itemler ucuza alınırcıların banlanması gerektiğini düşünüyorum. birde şey yaziyolar, ' değerine yakın ' ki alakası yok. tek işleri güçleri insanları keklemek, 5m 10m kar etmek, tamam ettin noldu çok mu zekisin, egon mu tatmin oldu, mutlu mu oldun ?
Yazındaki birçok yere katılıyorum. Fakat şu acilcilerin banlanması kısmına +1,000,000 katılıyorum.

Crushbane

Üye
emin ol world of warcraft oynayan ve o ahyi kullanan insanlarla bu oyunu oynayıp bu ah yi kullanan insanlar çok farklı.
Hayır değil. Ben yaklaşık 15 sene wow oynadım. Tbc, wotlk en son shadowlands oynayıp bıraktım, belki dragona da göz atacağım. Şimdi de Rise oynuyorum, yarın Riota bakacağım belki. Wow'da ah yi nasıl kullandım 15 sene ? Alacağın materyali yazarsın en ucuzu seçersin alırsın. Burdaki insanlar ah'yi nasıl kullanıyor ? Aynı şekilde. Çünkü ortalama zeka bunu gerektiriyor.
orda toplaycılık yapan bir adam flask paraları için gidip bütün matları çekip kendi filan düzenliyo bütün piyasayı yeniden.
Hadi ya ! Burda da buna benzer işler yapılıyor. Adam değerli taşları topluyor pahalıdan koyuyor vesaire. Risk alıyor ama başkasının elinde biraz stok varsa, koyar ve adamı patlatabilir. Sürekli toplanan meteryaller bunlar.
bir oyundaki özelliği başka oyunun özelliğiyle kıyaslmak( üstelik yarım bilgilerle) ne kadar mantıklı bilemedim.
Galiba bazı şeylerin farkında değilsin. Mesela wow bir mmorpg, Rise da bir mmorpg. Wow'da ah sistemi var. Rise'da wow'dan gördüğü için bu sistemi getirmiş. Ortalama bir zeka bunu görür ve doğal olarak karşılaştırır. Rise Online'ı mario ile falan karşılaştırmamı bekliyorsun sanırım :)

HERO

Üye
Hayır değil. Ben yaklaşık 15 sene wow oynadım. Tbc, wotlk en son shadowlands oynayıp bıraktım, belki dragona da göz atacağım. Şimdi de Rise oynuyorum, yarın Riota bakacağım belki. Wow'da ah yi nasıl kullandım 15 sene ? Alacağın materyali yazarsın en ucuzu seçersin alırsın. Burdaki insanlar ah'yi nasıl kullanıyor ? Aynı şekilde. Çünkü ortalama zeka bunu gerektiriyor.

Hadi ya ! Burda da buna benzer işler yapılıyor. Adam değerli taşları topluyor pahalıdan koyuyor vesaire. Risk alıyor ama başkasının elinde biraz stok varsa, koyar ve adamı patlatabilir. Sürekli toplanan meteryaller bunlar.

Galiba bazı şeylerin farkında değilsin. Mesela wow bir mmorpg, Rise da bir mmorpg. Wow'da ah sistemi var. Rise'da wow'dan gördüğü için bu sistemi getirmiş. Ortalama bir zeka bunu görür ve doğal olarak karşılaştırır. Rise Online'ı mario ile falan karşılaştırmamı bekliyorsun sanırım :)
Yani wow ile row ayni Kategoride mmorpg olarak saymak mantiksiz, Armut ile elma gibi karşilaşzirma gibi.
Row daha fazla oyun kütüphanesine benziyor

Crushbane

Üye
Yani wow ile row ayni Kategoride mmorpg olarak saymak mantiksiz, Armut ile elma gibi karşilaşzirma gibi.
Sana göre sanırım Rowu sadece malum oyunla karşılaştırmamız lazım. Peki diğer mmorpg'lerle karşılaştırmazsak bu oyun nasıl gelişecek ? Allah'tan Row yöneticileri senin gibi düşünmüyor da şu an oyunda tartışılsa da bir toplayıcılık sistemi, meslekler, auction house gibi büyük ihtimalle wow'dan görülüp getirilmiş sistemler var. Wowa bakmayıp sadece malum oyuna baksalardı, elimizde çok daha yavan bir oyun vardı, hala bu çağda bilgisayar açık bırakılıp pazarda adam mı bekletilir diye millet ağlıyor olacaktı. Bence yönetim wow'dan daha fazla ne koparabilirize kafa yormalı. Balıkçılık sistemi, battleground sistemi bence bunlar da eklenebilir.

HERO

Üye
Sana göre sanırım Rowu sadece malum oyunla karşılaştırmamız lazım. Peki diğer mmorpg'lerle karşılaştırmazsak bu oyun nasıl gelişecek ? Allah'tan Row yöneticileri senin gibi düşünmüyor da şu an oyunda tartışılsa da bir toplayıcılık sistemi, meslekler, auction house gibi büyük ihtimalle wow'dan görülüp getirilmiş sistemler var. Wowa bakmayıp sadece malum oyuna baksalardı, elimizde çok daha yavan bir oyun vardı, hala bu çağda bilgisayar açık bırakılıp pazarda adam mı bekletilir diye millet ağlıyor olacaktı. Bence yönetim wow'dan daha fazla ne koparabilirize kafa yormalı. Balıkçılık sistemi, battleground sistemi bence bunlar da eklenebilir.
100de 100 katiliyorum, nekadar cok wowa benzerse okadar iyi olur.
Ama "yönetim" ko ya benzetiyor bana kalsa upgrade yanma orani cok düşük ama zor olmali, dungeon droplar yükseltmek takılar hemen kilitli olmasi ve toplaya toplaya yükseltmek, RIFT oyunda mesela end game de görevleri bitirdikden sonra classina göre silah aliyorsun, onu dungeonlari yapip, günlük görev, Boss, toplayacilik v.s. yaparak yükseltiorsun.
Yani gercek para veripde ilerlemek yapamiorsun emek ve zaman verip de

Crushbane

Üye
100de 100 katiliyorum, nekadar cok wowa benzerse okadar iyi olur.
Ama "yönetim" ko ya benzetiyor bana kalsa upgrade yanma orani cok düşük ama zor olmali, dungeon droplar yükseltmek takılar hemen kilitli olmasi ve toplaya toplaya yükseltmek, RIFT oyunda mesela end game de görevleri bitirdikden sonra classina göre silah aliyorsun, onu dungeonlari yapip, günlük görev, Boss, toplayacilik v.s. yaparak yükseltiorsun.
Yani gercek para veripde ilerlemek yapamiorsun emek ve zaman verip de
Bence de sıkıntı maalesef malum oyunun temel olarak alınmasıydı. Şimdi ne kadar wow'dan güzellik getirsen de yama olmuş oluyor. Ah sistemi mesela bence oturdu, işe yarar halde. Meslekler maalesef çok kötü durumda. Emek verip zarar etmek insanın canını sıkıyor. Zindanlar mesela, sanırım son 1 haftada 1-2 skill book alabildim. Uzun süredir de expi hariç memnun değilim. 2-3 ayda bir epic item gelecek diye zindanı farmlayacağıma o sürede ezik skille coin farmlasan ya da toplayıcılık yapsan büyük ihtimal daha kardasın. Çok aşırı bir beklentim yok; yeni ırklar, zindanlar, raidler, haritalar falan. Tabi arada konuşulur geyiği yapılır da sadece şu meslekleri düzeltseler benim için yeterli.

merakli5

Üye

yani bu yazdıklarından sonra sana cevap bile vermek istemiyorum ama senin iyiliğin için cevap vericem, kendi kafanın içinde çok mantıklı ve doğrusun, bir noktada bunu kırmak lazim ki sorgulayarak insan öğrenmeyi öğreniyor, wowdaki ah mantığı dediğin gibi en ucuz şeyi seçer alırsın, evet burada da aynı şekille kullanıyorlar.
şimdi bizim bu postun altında konuştuğumuz konu şöyle birşey. insanlar pazara veya ah ye itemi çabuk satmak için koyarak itemi değersizleştiriyor.
şimdi bu materyal değil, craft değil. bu bir item ve itemin belirli bi piyasayı olur 3 aşşağı 5 aşşağı oynar ama böyle 50m 60m aşşağı oynamaması gerekiyor diyor konuyu açan arkadaş, bizde bunun üzerine konuşuyoruz burda, böyle yaziyorum ki tam anlamamışsın, çünkü bunun üzerinden konuşuyoruz yani bu konuyla ilgili cevap veriyorum ben sana şuan anlıyormusun ?
+ wow bir mmorpg ama rise online bir mmorpg gibi değil tam, achivement sistemi yok, pvp ile pve var ama çok farklı seviyelerde, mesela wowda pve oynayabilir bir insan oyunu istediği kadar ve bitmez kontent bitene kadar, raidleri var, zone questleri var, ona bağlı birsürü dungeonu var, ve herşeyden önemlisi reputation sistemi var vs vs, ancak rise online da pve sistemi sürekli bir yaratığı öldürüp içinden birşey alma üzerine aslında pve denilen şey bu oyunda bir phase gibi yani bi noktadan sonra bir anlamı yok yada tamamen item drobu farm ile alakalı birşey vs.
rise wow dan mı aldı bu ah yi başka oyundan mı orasını bilmiyorum ve ilgilenmiyorum, tekrar dediğim gibi burada konuşulan konu senin söylediğin şeylerden çok farklı bilmem farkındamısın, umarım öylesindir bunları okudukdan sonra :)
Row daha fazla oyun kütüphanesine benziyor
kesinlikle katılıyorum.
bence rise online ı yapanlara hakaret gibi bir yazı bu, bir yenlik yada iyilik yapmak başka bir oyundaki sistemi alıp direkt olarak bu oyuna entegre etmek çok böyle birinin ödev yazısını kopyalamak gibi birşey. bu oyunun kendine has bi dünyası özelliği var. özellikle de malum oyundan gelen bi geleneği var, pazar sistemi mekan oynanış vs gibi çok büyük benzerliklere sahip, bu ayıp mı ? tabiki değil. Malum oyundan çok çok çok daha iyi bir oyun şuan bence, ancak insanların düşüncelerine göre ve gerçeğe göre hala yapılması gereken şeyler var. Benim yazımda zaten tamamen bu oyuncu suistimali ile alakalı, çünkü sen burda demişsin ya, oyun nasıl gelişicek ? wowdan ne koparabiliriz vs aslında hepimizin derdi birşeylerin daha iyi olması ama birşeyi geliştirmek için başka birşeyler karşılaştırmak nasıl bir olay ben aklıma mantığıma sığdıramıyorum, büyük ihtimal dünyaya milyonlarca kez gelsem de bakmicağım bir bakış açısı :) yani sayıları kullanmadan matematik işlemi çözmek gibi anlatabildiysem. Ve kesinlikle yöneticiler wowdan ne koparabilirize bakmamalı wowu 15 yıl oynadığını söylüyorsun ama wow öyle dengeli mükemmel bir oyun olmadı hiçbir zaman :) her zaman içinde eksikler olan oyuncuların çoğu zaman laf ettiği ancak zamanına göre biricik olan ve genede oynanan bir oyun oldu ve kendi tarihini yazdı, malum oyunda böyle biraz.

Nasıl adam olucak çocuk birşeyden belli oluyorsa görünen köy de klavuz istemiyor. Oyunun ihtiyacı olan iyileştirmeler, ne malum oyunda nede başka bir mmorpg de yer alıyor, zaten oyunlara belirli bir isimle hitap etmemizin sebebi o çünkü o biricik ve ona ait. Ancak bu oyunda pazar gibi birşeyi oyuncular suistimal ederken, gerçek para ile işlem görürken, çıkıpta şu oyuna benzesin bu oyuna benzesin şu iyi olmuş gibi şeyler, bilmiyorum. Doğru soruları objektif bir şekilde sorup, objektif bir şekilde cevap vermeye çalişmak gerekiyor. Bireysellik hat safada, çıkarcılık hat safada, böyle bir zemine ne eklersen ekle çöker, istediği kadar şu oyuna bu oyuna benzesin. Oyunun özündeki rekabetçilik 75 lvl bir adamın gelip bana farm yaparken ettiği sözde yatiyor.(ben55 lvldım) gelip ks attikdan sonra ki 4 slot var hellhound da ben sadece birisindeyim, diğerleri boşken gelip benimkileri öldürüp eğer uslu durmazsan sana burda ekmek yok yazması :D, işte rekabet böyle bir halde olduğu için, rekabet algısı da büyük olanın veya güçlü olanın güçsüzü ezdiği, itemi olanın itemsizi öldürdüğü vs gibi bi olay olduğu için, istersen falanfilanca oyunun allahı olsun burada bir fark yaratıcağını düşünmüyorum, oyunu birileri yapiyor, ancak oyunu oynayan insanlar onun değerini belirliyor, özellikle online oyunlarda.
yani diceğim şu ki, bir konuda konuşurken veya tartışırken, ben merkezcilikten uzaklaşmak gerektiği, sanada tavsiye ediyorum Crushbane, çünkü bu oyunu hepimiz oynuyoruz, ve gelip burada çene döktüğümüz içinde sevdiğimiz belli, ama birşeyleri iyileştirmek veya bi konu hakkında konuşmak istiyosak önce konunun ne olduğunu ne hakkında konuştuğumuzu veya o konu ile ilgili konuşurken öne sürülen fikirlerin tutarlılığı çok önemli. Gerçi ben şuan bir yöneticinin veya oyunun yapımcısının bunları girip okuduğunuda düşünmüyorum ama en azından bu hayatta edinmiş olmamız gereken bi ders :=)
sonuçta bu oyun single player bir oyun değil, ve ne kadar oyuncu gelirse o kadar iyi olucak platformda bi oyun, ve yeni gelicek, malum oyundan gelen ve ya başka oyundan gelen insanların bu oyunda bulacakları yardım veya oyunun içerisindeki düzen ne kadar harmonik veya birlikteliğe yakın olursa, hepimiz için ortak eşit ve iyi zevk alınabilecek bir hal alır, hiçbirimiz zaten eşit olmadığımız için en azından oyundaki zeminde eşitliğe yakın olunabilir, herkes aşşağı yukarı bir itemin fiyatını bilip ona göre alabilir, kimsenin durduk yere 60m si çöpe gitmez, oyuna yeni başlayan insanlar aaa burası kurtlar sofrası diyip çekinmez, satan daha çok satar, alan daha çok alır, güven ile alakalı birşey bu, o da birlikteliğe bağlı, meslea türkler çok misafirperverdir, genelde öylemidir ? evet. Peki her türk öylemidir ? bir düşün, sorgula bakalım.

Crushbane

Üye
+ wow bir mmorpg ama rise online bir mmorpg gibi değil tam, achivement sistemi yok, pvp ile pve var ama çok farklı seviyelerde, mesela wowda pve oynayabilir bir insan oyunu istediği kadar ve bitmez kontent bitene kadar, raidleri var, zone questleri var, ona bağlı birsürü dungeonu var, ve herşeyden önemlisi reputation sistemi var vs vs, ancak rise online da pve sistemi sürekli bir yaratığı öldürüp içinden birşey alma üzerine aslında pve denilen şey bu oyunda bir phase gibi yani bi noktadan sonra bir anlamı yok yada tamamen item drobu farm ile alakalı birşey vs.
15 sene wow oynamış birisine şunları yazan birisi ....
meslea türkler çok misafirperverdir, genelde öylemidir ? evet. Peki her türk öylemidir ? bir düşün, sorgula bakalım.
38 yaşındaki adama şunu yazan birisi .... Ne diyeyim şimdi, çocuk galiba diyip geçeceğim. Ciddiye alamayacağım kusura bakma.

Konuya dönecek olursam, başlık: Auction house'ın pazar itemlerini değersizleştirmesi. Böyle bir şey var mı ? Yok. İtemler neden değersizleşti ? Çok fazla farmlandı, row asistant geldi, afk bile farmlandı. Bir çok insan istediği itemlere kavuştu, milletin gazı kaçtı, yeterince yeni oyuncu girişi de olmadığından item fiyatları düştü, düşmeye devam ediyor, bundan sonra da düşecek. Bunun action house ile bir ilgisi yok, eski sistem de olsa itemler değersizleşecekti.

Son düzenleme:

merakli5

Üye
15 sene wow oynamış birisine şunları yazan birisi ....

38 yaşındaki adama şunu yazan birisi .... Ne diyeyim şimdi, çocuk galiba diyip geçeceğim. Ciddiye alamayacağım kusura bakma.

Konuya dönecek olursam, başlık: Auction house'ın pazar itemlerini değersizleştirmesi. Böyle bir şey var mı ? Yok. İtemler neden değersizleşti ? Çok fazla farmlandı, row asistant geldi, afk bile farmlandı. Bir çok insan istediği itemlere kavuştu, milletin gazı kaçtı, yeterince yeni oyuncu girişi de olmadığından item fiyatları düştü, düşmeye devam ediyor, bundan sonra da düşecek. Bunun action house ile bir ilgisi yok, eski sistem de olsa itemler değersizleşecekti.
sorun değil, 15 senede oyna 50 senede oyna, birşeyi öğrenmek o işi yıllarca yapmaya dayalı birşey değil ki ? 15 sene oynadın da noldu ? herşeye hakim mi oldun biliyor mu oldun, bizim zaten sıkıntımız bu :) 15 yıldır + basan biri çıkıp ben + basmayı biliyorum mu desin, yada 15 yıldır oyunculuk yapan bir oyuncu şimdi anthony hopkins ile aynı seviyedemi ? bugün rise online a hiç malum oyunu da bilmeyen bir arkadaş başlayip assas açsa lvlını kassa ve birçok kişiden çok daha iyi oynasa bu bir mucize mi ? hayır. Açıkcası ben senin mantığını anlayamıyorum, yaşını belirtmende çok üzücü olmuş, bende belirtmek istemiyorum dahada üzücü olmasın :)

bence daha fazla konuyu kirleterek muhattap olmayalim birbirimizle, çünkü en son konu ile ilgili yazdığım şeylere değil de, kişisel olarak aldığın şeylere cevap vermişsin, yani benim bu pazar oyun vs ile ilgili konuştuğum bu ' bireysellik ' kısmına ısrarla parmak basıyor gibisin :) iyi forumlar crushbane.

Crushbane

Üye
konu ile ilgili yazdığım şeylere değil de, kişisel olarak aldığın şeylere cevap vermişsin
Cevap verdim zaten. Son kısımda yazdıklarım sana da cevap, kim auction house pazar itemlerini değersizleştirdi diyorsa ona da cevap;

15 sene oynadın da noldu ? herşeye hakim mi oldun biliyor mu oldun
Oyunun yapımcısı bile bir çok oyuncu kadar oyuna hakim olmayabilir yani adam tasarımcıdır ama benden daha iyi pvp yapamayabilir. 15 senelik tecrübem var diyorum. Herşeye hakimim biliyorum demedim. Sanırım işine gelmediği için çarpıtma yoluna gidiyorsun. Şunu kabul edebilirsin adam galiba benden tecrübeli en iyisi ben çenemi kapatayım diyebilirsin. Ama yok, söylemediğim bir şey üzerinden gidiyorsun bu da senin karakterinle ilgili bana bazı fikirler veriyor.
wow bir mmorpg ama rise online bir mmorpg gibi değil tam, achivement sistemi yok, pvp ile pve var ama çok farklı seviyelerde, mesela wowda pve oynayabilir bir insan oyunu istediği kadar ve bitmez kontent bitene kadar, raidleri var, zone questleri var, ona bağlı birsürü dungeonu var, ve herşeyden önemlisi reputation sistemi var vs vs, ancak rise online da pve sistemi sürekli bir yaratığı öldürüp içinden birşey alma üzerine aslında pve denilen şey bu oyunda bir phase gibi yani bi noktadan sonra bir anlamı yok yada tamamen item drobu farm ile alakalı birşey vs.
Rise'ın achievement sistemi yok, wow'un var bu yüzden farklılar. Wow'un klasik versiyonunda achievement sistemi mi vardı ? Burning crusade zamanı achievement sistemi mi vardı ? Lütfen konuya hakim değilsen bilmediğin konular hakkında konuşma.

Rise ile wow, elma ile armutmuş karşılaştırmayalım bunlar farklı kendine has falan filan. Dalga geçiyorsunuz sanırım hiç farklılık olmasa zaten World of Rise Online ismini koyardı Row yapımcıları. Row diye bir oyuna gerek kalmazdı.

Rise ile wow, elma ile armutsa, wow classic ile wow retail nedir ? Sizin kafaya göre bunlar da karşılaştırılamaz. Achievement sistemi var mı yok. Arena sistemi var mı yok. Pvp'si Pve'si sürekli değişti. Oyun içinde mini oyunlar eklendi ... vs.

Wow classic ile (15-20 sene önceki haliyle) Wow retailin (bugünkü hali) adlarını değiştirsek. Farklı oyunlar gibi sunsak senin gibi bazıları şöyle derdi:
Bunlar kendine has iki farklı mmorpg. x'in achievement sistemi yok, y'nin var. x'in arena sistemi, uçan binek sistemi yok, y'de mevcut. Zindanlarındaki loot sistemi farklı ve bunun gibi bir çok karşılaştırma yaptıktan sonra bu ikisinin elma ve armut olduğunu söyleyip konuyu kapatırdınız sanırım.

Sana söylemek istediğim son bir şey var:
yani bu yazdıklarından sonra sana cevap bile vermek istemiyorum ama senin iyiliğin için cevap vericem, kendi kafanın içinde çok mantıklı ve doğrusun, bir noktada bunu kırmak lazim ki sorgulayarak insan öğrenmeyi öğreniyor.

Son düzenleme:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt