Bazı bilinmez değerler ve ne işe yaradıkları hakkında hurafeler

BenGeldim

Üye
Deli sorular 1:
Anti deflerdeki değerler eğer 3 se bu hasarın %3 ünümü yoksa elimizdeki silahın atak gücünün %3 ünümü siler?

Deli sorular 2:
Curse, holy damage, magic resistance lar nedir?
Şuan çalışıyormu?
Çalışıyorsa bunlara birer örnek please

Deli sorular 3:
Wariorde int, dex ve magic power ne işe yarar?
Priestte magic power, dex ne işe yarar?
Magede str int ve dex ne işe yarar? ( int takıdan aldığımızdada resist verirmi? Stattan aldığımızda resist veriyor)
Rogue de int ve magic power ne işe yarar?

Yaramıyorsa bazı eşyalarda neden varlar?

Deli sorular 4:
Mesela golden snake diyelim fire damageli. Bunun damagesini resistleyen, resist flame resistmi posion resistmi?

Deli sorular 5:
Karakter bölümünde dark diye birşey var o nedir? İtemlerde ise magic resistance var ama karakter bölümünde böyle bir şey yok. Açıklar mısınız?

Bilmeyen yazmasın.. hurafeye gerek yok

Son düzenleme:

platoon0x

Üye
aynı şeyi atak ve defans statları için de sorabilirim, 400 defanstan 800 e çıkınca yediğimiz damage yarı yarıya azalıyor mu yoksa taban bir hasar azaltması var ve defans statı onun üstüne mi koyuyor, bunların hiçbirini bilmiyoruz.

veya priest in %300 fiziksel hasar vuran skilli ile warriorun %300 fiziksel hasar vuran skilli neden aynı ap lerde aynı vurmuyor, bunlar da soru işareti

BenGeldim

Üye
aynı şeyi atak ve defans statları için de sorabilirim, 400 defanstan 800 e çıkınca yediğimiz damage yarı yarıya azalıyor mu yoksa taban bir hasar azaltması var ve defans statı onun üstüne mi koyuyor, bunların hiçbirini bilmiyoruz.

veya priest in %300 fiziksel hasar vuran skilli ile warriorun %300 fiziksel hasar vuran skilli neden aynı ap lerde aynı vurmuyor, bunlar da soru işareti
Bu konularda league of legend yani lol oyunu çok başarılı herşey açık net yazıyor.

Dvorah

Üye

Soru garip çünkü azalan vermler kanunu diye bir şey var bu hemen hemen her oyunda var.

harmony

Üye
Deli sorular 1:
Anti deflerdeki değerler eğer 3 se bu hasarın %3 ünümü yoksa elimizdeki silahın atak gücünün %3 ünümü siler?

Deli sorular 2:
Şuan çalışıyormu?

Deli sorular 3:
Priestte magic power ne işe yarar?
Magede str int ve dex ne işe yarar? ( int takıdan aldığımızdada resist verirmi? Stattan aldığımızda resist veriyor)

Deli sorular 4:
Mesela golden snake diyelim fire damageli. Bunun damagesini resistleyen, resist flame resistmi posion resistmi?

Deli sorular 5:
Karakter bölümünde dark diye birşey var o nedir? İtemlerde ise magic resistance var ama karakter bölümünde böyle bir şey yok. Açıklar mısınız?

Harpyler arada curse etkisi bırakıyor üstüne( hp bar rengi falan değişiyor, zamanla hasar vermeye başlıyor. ), curse resistance varsa üzerinde aldığın curse hasarını azaltıyor.

Priestin holy shock gibi yetenekleri( moblarda holy hasara sahip olan var mı bilmiyorum. ) sanırsam holy damage olarak çalışıyor, aynı şekilde resistance varsa daha az hasar alırsın.

Emin olmamakla birlikte magic resistance fr-lr-ice gibi elementel hasarlara karşı savunma sağlıyor.

Son düzenleme:

Dreamwalker

Üye

Defansın etkinliği gelen hasarın miktarına göre değişiyor. Kabaca, 400 gelen hasara karşı 5000 defansın olsun, tahminen 100 civarı hasar alırsın yani 300 azaltır. Ama hasar 1000 ise 400-500 daha az yersin. Kısacası düşük hasarlara karşı yüksek defans daha az savunma sağlarken yüksek hasara karşı daha efektif oluyor.

BenGeldim

Üye
Arkadaşlar mevzu çok derin ve kimse bilmiyor. Siz şimdi bilmişçilik yapıp sallamasyon rakamlarla yorum yaparsanız bu soruları cevaplamayacaklar ve KURALLARINI BİLMEDİĞİNİZ bir oyunu oynamaya devam edeceksiniz. Kozmik odanın sırlarını sormadım elbet cevaplarlar heralde yetkililer:)

GizliPriest

Üye

Skill açıklamalarını okursan öğrenirsin. Priest toplam saldırı gucunun %300 vuruyor. Warrior saf saldırı gucunun %300.

BenGeldim

Üye
33e
Skill açıklamalarını okursan öğrenirsin. Priest toplam saldırı gucunun %300 vuruyor. Warrior saf saldırı gucunun %300.
Saf ve toplam derken anlamadım aga mesela ikisindede 3000 ap var biri wolflü biri kitaplı. Burdan devam et aga

GizliPriest

Üye
Deli sorular 1:

Deli sorular 2:
Şuan çalışıyormu?

Deli sorular 3:

Deli sorular 4:

Deli sorular 5:

Dostum curse resist. Undead King harpy tarzı moblarin attığı lanet hasarini azaltıyor. Holy resist priest skillerinin hasarını azaltıyor. Golden snake fire dmg vuruyorsa fire resistance işe yarıyor. Dex skilleri STR agirlikli karakterler de yani priest ve warrior da skill ve R skill sekme oranını azaltıyor. İnt bütün karakterler de mana havuzunu artırıyor. STR statları rogue ve mage de inventory ağırlığını artırıyor. Rogue de MP ne işe yarıyor bilmiyorum. Priest de büyü vurduğu skill hasarını artırıyor.

GizliPriest

Üye
33e

Saf ve toplam derken anlamadım aga mesela ikisindede 3000 ap var biri wolflü biri kitaplı. Burdan devam et aga
Kitaplı hasar sayılır çünkü priestin skillidir kitap. Wolf ve str warrior da sakilmaz. Cunku başka karakterden aldığı buffdır. diğer oyunda da bu yüzden berserker warrior daha çok vurur çünkü berserker skilli bütün hasarının % sini vurur. Hell blade skilli yani attack warrior saf hasarının % sini vurur. Bu yüzden berserker warrior tercih edilirdi.

Theploutos

Üye
Deli sorular 1:

Deli sorular 2:
Şuan çalışıyormu?

Deli sorular 3:

Deli sorular 4:

Deli sorular 5:

önce 1.sorunun cevabıyla başlayayım 3 diyorsa %3 dür örneğin anti defleri farzederek konuşayım ok savunma 10 veriyor diyelim ve karşına okcu geldi 1000 1000 vuruyor sana onu taktığında artık 900 900 vurmaya başlar bu soru umarım acıklığa kavusmuştur
2.soru
curse zehir zaten onun resisti zehir hasarlarına karşı direnc saglıyor kazandığın her 10 resist %1 e takabül eder örnek harpyler 20 20 vuruyor zehri curse reistin 100 diyelim artık zehir hasarı 18 18 vurmaya başlar magic resist büyü hasarına karşı direncdir büyücülere karşı ve büyü hasarı veren moblardan yediğin damageyi azaltır
3.soru olarak
bu statları sanırım warior kasan adamda neden magic int felan var diye soruyor olabilirsin ama hepsinin kendine has ayrı ayrı özelliği var o statların istediğine vermek sana kalmış
int- resistini ve mananı arttırır
str -fiziksel vuruş hasarını
hp-can ve defansını
mp-magic hasarını şeklinde
4cü soruda evet işe yarar ancak genelde daggerla vurduğu için dagger anti olması daha büyük avantaj
bu yüzden genelde fire damageli silahlar daha ön plandadır
fire damage en cok damage veren bonusdur
5.soruyu oyun erken erişimde ileride gelecek olan güncellemeler sayesinde bizde öğrencez

Dreamwalker

Üye
Arkadaşlar mevzu çok derin ve kimse bilmiyor. Siz şimdi bilmişçilik yapıp sallamasyon rakamlarla yorum yaparsanız bu soruları cevaplamayacaklar ve KURALLARINI BİLMEDİĞİNİZ bir oyunu oynamaya devam edeceksiniz. Kozmik odanın sırlarını sormadım elbet cevaplarlar heralde yetkililer:)
Mekaniklerin nasıl çalıştığını anlayabilmen için örnek rakamlar vermek senin için sallamasyonsa sana ne desek boş :)

platoon0x

Üye
uzun zamandır bu kadar komik bir şey okumamıştım, senin mantığınla warriorun skilli sadece saf ap ye göre hasar vuruyorsa warriora dışarıdan gelen adrenaline ve str buffunun skillin vurduğu hasarı arttırmaması gerekmez mi?

• Beğen
Tepkiler: Geo

Justice

Yönetici
Game Designer
Deli sorular 1:

Deli sorular 2:
Şuan çalışıyormu?

Deli sorular 3:
Priestte magic power, dex ne işe yarar?

Deli sorular 4:

Deli sorular 5:

Merhaba,

1) Silah defanslarındaki her bir değer o silaha karşı %0.5 savunma sağlar. Örneğin; 10 sword defense bonusunuz varsa kılıç silahıyla yapılan saldırılardan %5 daha az hasar alırsınız.

2) Oyunumuzda "Fire, Ice, Lightning, Poison, Holy Damage ve Curse" gibi rezistanslar bulunmaktadır. Fire, Ice ve Lightning bildiğiniz üzere ilgili element saldırılarına karşı size savunma sağlıyor. Poison Resistance; zehir tabanlı yetenekler ve zehir hasarı bulunan silah saldırılarına karşı size savunma sağlar. Curse Resistance; lanet tabanlı saldırılara (şu an için sadece yaratıklarda var diye biliyorum zira bunların çalışmalarını ben yapmadım) karşı size savunma sağlar. Holy Damage Resistance ise Priest sınıfının büyü saldırılarına karşı size savunma sağlar.

3) Intelligence'ın hem stat puanlarından hem de eşyalardan gelen haliyle mana ve rezistans sağlaması gerekiyor, savaşçıda neden çalışmıyor bilmiyorum. Geliştirici ekibe bu yönde bildirimde bulunabilirsiniz. Ben daha önce görüştüğümde bu şekilde kalacağı bildirilmişti.
Dexterity; fiziksel hasar uygulayan silahlarla yapılan saldırılarda isabet oranını çok az da olsa arttırır.
Magic Power diye bir özellik bulunmuyor. Magic'i kastediyorsanız büyü tabanlı saldırılardaki hasarınıza katkıda bulunur.
Strength; savaşçı ve rahip sınıflarına saldırı gücü verirken, tüm sınıflara ek olarak max ağırlık bonusu verir.

Eşyalar sınıflara özel yaratılmış birer eşya değildir. Eşyalar Aarvad doğasında vardır ve siz bu eşyaları sınıflarınıza uygun gördükçe kuşanır ve kullanırsınız. Oyunun doğasında neden bu şekilde varlar şeklinde bir soru yöneltilemez.

4) Ateş saldırısına (Fire Damage) sahip yakın dövüş silahlarına karşı ates rezistansı (Fire Resistance) kullanmalısınız.

5) Dark rezistans Arcane Mage için oluşturulmuştu ancak Arcane Mage çalışması için fırsat bulunamadı henüz. Arcane Mage'in saldırılarına karşı ya Arcane ya da Dark Resistance ile savunmanızı arttırabileceksiniz.

BenGeldim

Üye
Merhaba,

1) Silah defanslarındaki her bir değer o silaha karşı %0.5 savunma sağlar. Örneğin; 10 sword defense bonusunuz varsa kılıç silahıyla yapılan saldırılardan %5 daha az hasar alırsınız.

2) Oyunumuzda "Fire, Ice, Lightning, Poison, Holy Damage ve Curse" gibi rezistanslar bulunmaktadır. Fire, Ice ve Lightning bildiğiniz üzere ilgili element saldırılarına karşı size savunma sağlıyor. Poison Resistance; zehir tabanlı yetenekler ve zehir hasarı bulunan silah saldırılarına karşı size savunma sağlar. Curse Resistance; lanet tabanlı saldırılara (şu an için sadece yaratıklarda var diye biliyorum zira bunların çalışmalarını ben yapmadım) karşı size savunma sağlar. Holy Damage Resistance ise Priest sınıfının büyü saldırılarına karşı size savunma sağlar.

3) Intelligence'ın hem stat puanlarından hem de eşyalardan gelen haliyle mana ve rezistans sağlaması gerekiyor, savaşçıda neden çalışmıyor bilmiyorum. Geliştirici ekibe bu yönde bildirimde bulunabilirsiniz. Ben daha önce görüştüğümde bu şekilde kalacağı bildirilmişti.
Dexterity; fiziksel hasar uygulayan silahlarla yapılan saldırılarda isabet oranını çok az da olsa arttırır.
Magic Power diye bir özellik bulunmuyor. Magic'i kastediyorsanız büyü tabanlı saldırılardaki hasarınıza katkıda bulunur.
Strength; savaşçı ve rahip sınıflarına saldırı gücü verirken, tüm sınıflara ek olarak max ağırlık bonusu verir.

Eşyalar sınıflara özel yaratılmış birer eşya değildir. Eşyalar Aarvad doğasında vardır ve siz bu eşyaları sınıflarınıza uygun gördükçe kuşanır ve kullanırsınız. Oyunun doğasında neden bu şekilde varlar şeklinde bir soru yöneltilemez.

4) Ateş saldırısına (Fire Damage) sahip yakın dövüş silahlarına karşı ates rezistansı (Fire Resistance) kullanmalısınız.

5) Dark rezistans Arcane Mage için oluşturulmuştu ancak Arcane Mage çalışması için fırsat bulunamadı henüz. Arcane Mage'in saldırılarına karşı ya Arcane ya da Dark Resistance ile savunmanızı arttırabileceksiniz.
Çok yararlı ve net oldu. Çok teşekkürler. Oyunu bilmeden oyun oynamak kötü birşeydi :) Şimdi harika oldu.
Şöyle bir şeyi ben test etmiştimki doğru çıktı. Kendime fr attığımda hatred blade li asasla duello atarken rahat atabiliyorum hatta kesiyordum. Fr resistance ım yokken beni çok zorluyordu. Demekki sebebi buymuş. Ben acaba posion resistance da fr ataklı lr ataklı silahlara dirençmi sağlıyor diye şüphe ediyordum.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt