Bence sorunlar

Daleorp

Üye
Güzide ve yeni kurulmuş oyunumuz için bazı KİŞİSEL tespitlerimi sundum.
Oynun kırılma anlarından bahsetmek istiyorum.

1.si oyuncu kitlesi: Solo oyuncular veya başka mmorpg lerden sıkılmış Nostalji arayan insanlar(başlangıçta çoğunluktaydık) ve diğer oyun dediğimiz oyundan gelenler. Dolayısıyla kitle doğal yapısı olarak başka bir oynu da terkedip geldiği için terkedip de gitmeye meyilliydi bunu daha ilk zamanlarda oyun içi konuşmalarda da farkedebilmiştim.

2.si sistem: başlangıçta bir sürü kişi bu yüzden bıraktı. Sistem gereksinimleri özellikle diğer oyundan gelecek kanser kitleyi engellediği için ıyi oldu fakat ekonomik zorluklardan dolayı gelemeyen arkadaşlar için de kayıp oldu.(ilk ay)

3.sü aşırı güçlü bp = bp oyuncuları madem çok güçlü sizde açın dediler dediler herkes açtı ve sw yi mahvettik ben de sinir olup açmış keyfime bakmıştım. (ilk 3-4 ay)

4.sü meslekler = oynu meslekler için oynayan kitlenin tamamı, yazın oyunu bıraktı bakın tamamı diyorum.

5.si yönetimin gelir giden dengesizliği= parayı düzgün kanalize edememenin cezasını oyunculara kestiler( sürekli açılan; pot farm item gb alış satış konularının tamamı yani)

6.sı Modern mmorpg görmüş kitle= kıyaslancak oyun sayısı aşırı çoğaldı herkesin beklentisi yüksekti örneğin: kostümüzasyon ve dansları aylık satılması, pelerin ve Binek lerin aylık satılması yanlışlıkları ve kişiselleştirilelemesi gibi aşırı gerekli şeylerin yapılmamış olması.

7.si row.

8.si umut = herkes farklı bir oyun olacağını düşünüyordu. Malesef olmadı.

Son düzenleme:

BEARFACT

Yönetici
Game Master
Merhaba,

Oyun henüz erken erişim olarak 7. Ayında herhangi bir kırılma noktası olduğunu düşünmüyorum.

Solo oyuncular için yapılabilir olan her şey düşünülüyor ve zaman zaman entegreleri gerçekleştirilecek. Farklı oyunlara gidip-gelmesi çok normal oyuncuların bu duruma çok ekstra yapabileceğimiz bir şey bulunmuyor maalesef. Elimizden geldiğince gelen oyunculara oyunda keyifli vakit geçirtmeyi, arayış içerisinde olan yeni oyunculara ışık tutmaya çalışıyoruz.

Sistem gereksinimleri ile alakalı çok fazla bir yorumum olamaz.

BP ya da farklı bir sınıf zaman zaman güçlü ya da güçsüz olabilir. Meta diye tabir ettiğimiz dönem her sınıf için değişebiliyor, 65 Level son seviye iken çok güçlüydü tek şikayet BP güçsüzleştirilsin olarak geliyordu şu an nerdeyse her sınıftan geliyor, hepsi tek tek kontrol ediliyor.

Oyun erken erişim sürecinde olduğu gibi meslekler kısmı da yeni. Bi ara değişikliğe bile uğradı biliyorsunuz, köklü değişiklikler gelebilir bu haliyle kalabilir bunu zamanla birlikte göreceğiz, değişmesini istediğiniz kısımlar için oyun içi destek bileti atarak bu konuda yardımınız dokunabilir.

Yönetimin gelir gider dengesizliği konusunda tüm kontrolleri yaptığına, günlük haftalık aylık tüm kazanımlara baktığını düşünmeniz ve buna göre yorum yapmanız gerekiyor bence.

Modern MMORPG olarak bahsettiğiniz oyunların büyük bir kısmı hüsran yaşadı umarım bunu da göz önünde bulunduruyorsunuzdur :) Bir çoğunu bende oynadım. Aylık satılan kozmetikler, oyun içi kullandığınız eşyalar, row assistant vb bunlar olmak zorunda aylık olarak sizlere sunduğumuz hizmette 7 gün 24 saat bir kesinti olmaması gerekiyor.

Cabbar34

Üye
Güzide ve yeni kurulmuş oyunumuz için bazı KİŞİSEL tespitlerimi sundum.
Oynun kırılma anlarından bahsetmek istiyorum.

1.si oyuncu kitlesi: Solo oyuncular veya başka mmorpg lerden sıkılmış Nostalji arayan insanlar(başlangıçta çoğunluktaydık) ve diğer oyun dediğimiz oyundan gelenler. Dolayısıyla kitle doğal yapısı olarak başka bir oynu da terkedip geldiği için terkedip de gitmeye meyilliydi bunu daha ilk zamanlarda oyun içi konuşmalarda da farkedebilmiştim.

2.si sistem: başlangıçta bir sürü kişi bu yüzden bıraktı. Sistem gereksinimleri özellikle diğer oyundan gelecek kanser kitleyi engellediği için ıyi oldu fakat ekonomik zorluklardan dolayı gelemeyen arkadaşlar için de kayıp oldu.(ilk ay)

3.sü aşırı güçlü bp = bp oyuncuları madem çok güçlü sizde açın dediler dediler herkes açtı ve sw yi mahvettik ben de sinir olup açmış keyfime bakmıştım. (ilk 3-4 ay)

4.sü meslekler = oynu meslekler için oynayan kitlenin tamamı, yazın oyunu bıraktı bakın tamamı diyorum.

5.si yönetimin gelir giden dengesizliği= parayı düzgün kanalize edememenin cezasını oyunculara kestiler( sürekli açılan; pot farm item gb alış satış konularının tamamı yani)

6.sı Modern mmorpg görmüş kitle= kıyaslancak oyun sayısı aşırı çoğaldı herkesin beklentisi yüksekti örneğin: kostümüzasyon ve dansları aylık satılması, pelerin ve Binek lerin aylık satılması yanlışlıkları ve kişiselleştirilelemesi gibi aşırı gerekli şeylerin yapılmamış olması.

7.si row.

8.si umut = herkes farklı bir oyun olacağını düşünüyordu. Malesef olmadı.
bp oyunu nasıl mehvediyor onu çzemedik..bizim sabah aksam merketden pot mana çekicek paramızda yok malesef..strateji yaptık en uygun bp idi açtık..bizde meraklısı değiliz bp nin. pot basmıyosun kar edıyosun malıs atıp mobu zayıflatıp seri kesıyosun..anlamıyosunuz anlamakta istemiyosunuz.bu kitle pk kitlesi değil bu kitle ticaret kitlesi vericeksin kardeşim adam farmdan kazanıcak herşeyden kazanıcak ister siteye satıcak ister oyunda harcıycak ama vericeksiniz..bu adamların aylık sadece aldığı premium bile şirkete kardır..zındana gir zarar farm at zarar bos kovala zarar et süt ot topla zarar ee kardeşim ben o bu şu ne diye marketden alış veriş yapsın..hataları bugları onları bunları geçtik..bak üstüne basa basa soyluyorum..eğer droplar oyunun ilk 3 haftası gibi olsaydı şuan dw de adım atıcak yer bulamazdın slotlarda farm yeri bulamazdın..vericeksin kardeşim vericek..şu forumdaki konulara yorumlara bi bakın herkes zor dıyor kardeşim zor farm zor lvl zor upgrade zor..gelmişim 40 yaşına 10 saatde 1 tane mino çıkıcak onuda 4m ye satıcam ..he oldu paşam oyun bu şekildeyken daha çok beklersiniz

MaRaKeSH

Üye
zaten algıda seçicilik denen şey burda devreye giriyor. Kendini geliştirmek için oyun içerisinde coin kasması gereken adam ne yapmalı farm yapmalı, craft yapmalı, boss kovalamalı. burdan yakaladığı itemleri de başkalarına oyun parası karşılığı satıp bunuda oyun içinde harcamalarında kullanmalı. Ama oyuncu bunu yapamıyor her ay oyuna en az 500 tl yatırıyor oyuncular bunu yapmaya da hazır zaten ama karakter gelişiminde geri kalıyor halen birçoğunun üzerinde 8 en ezik giysiler bide bunların craftları çıktı. erken erişimdi deyip herşeyi sıfırdan başlatsalar bile bu mantıkta hiçbir şey yapılamaz. Bide yetmezmiş gibi herşey yolunda diyorlar bizler birer müşteri değilmiyiz müşteriler neden dinlenmiyor bu kadar negatif yorum yapılıyor bir sıkıntı var belli.

Daleorp

Üye
Merhaba,

Oyun henüz erken erişim olarak 7. Ayında herhangi bir kırılma noktası olduğunu düşünmüyorum.

Solo oyuncular için yapılabilir olan her şey düşünülüyor ve zaman zaman entegreleri gerçekleştirilecek. Farklı oyunlara gidip-gelmesi çok normal oyuncuların bu duruma çok ekstra yapabileceğimiz bir şey bulunmuyor maalesef. Elimizden geldiğince gelen oyunculara oyunda keyifli vakit geçirtmeyi, arayış içerisinde olan yeni oyunculara ışık tutmaya çalışıyoruz.

BP ya da farklı bir sınıf zaman zaman güçlü ya da güçsüz olabilir. Meta diye tabir ettiğimiz dönem her sınıf için değişebiliyor, 65 Level son seviye iken çok güçlüydü tek şikayet BP güçsüzleştirilsin olarak geliyordu şu an nerdeyse her sınıftan geliyor, hepsi tek tek kontrol ediliyor.

Oyun erken erişim sürecinde olduğu gibi meslekler kısmı da yeni. Bi ara değişikliğe bile uğradı biliyorsunuz, köklü değişiklikler gelebilir bu haliyle kalabilir bunu zamanla birlikte göreceğiz, değişmesini istediğiniz kısımlar için oyun içi destek bileti atarak bu konuda yardımınız dokunabilir.

Yönetimin gelir gider dengesizliği konusunda tüm kontrolleri yaptığına, günlük haftalık aylık tüm kazanımlara baktığını düşünmeniz ve buna göre yorum yapmanız gerekiyor bence.

Modern MMORPG olarak bahsettiğiniz oyunların büyük bir kısmı hüsran yaşadı umarım bunu da göz önünde bulunduruyorsunuzdur :) Bir çoğunu bende oynadım. Aylık satılan kozmetikler, oyun içi kullandığınız eşyalar, row assistant vb bunlar olmak zorunda aylık olarak sizlere sunduğumuz hizmette 7 gün 24 saat bir kesinti olmaması gerekiyor.
1.Lütfen 2022 oynanma oranlarını inceleyiniz. Özellikle steamda en çok oynanan 2.oyunun ne olduğunu araştırabilir misiniz?

2. En amiral gemisi oyunlar bile zarar etse bile kozmetik konusunda bol ellidir çünkü bir çok psikolojik gerçeğe hakimdirler. (kostümleri, petleri, Binek leri 5 katı fiyatına satın fakat kalıcı olsun, istediğimde değiştirebileyim gibi bir kişiselleştirme hem şirketin hem oyuncunun işine gelirdi.)

3. 36 lwl balıkçılığı olan birisi olarak harcanan emek zaman maddiyat kısmı olarak erken erişim açıklaması ne kadar makul olabilir benim açımdan bakın?

4.sü hiçbir modern mmorpg de row benzeri bir uygulama bulunmaz. Oyunların amacı bir şeyler kesip geliştirmek olması doğasında olduğu için mantıken de hatalıdır. Bunun çözümü row değildi.

5.si yönetimin bu mesajda da görüldüğü üzere bizi ciddiye alıp cevap vermesi de çoğunlukla olumlu bir şey fakat alınan çoğu kararın ekonomik oldugunu düşünüyorum.
(yayınlarda yönetici, etkinliklere ne kadar çok para gittiğinden hayıflandıgından beri şirketin parayla ilgili problem yaşadıgını düşünmem bence çok normaldi)

BaziKritikOlaylar

Üye
Merhaba,

Bence siz hayal dünyasında yaşıyorsunuz, twitch girince bile herşey ap açık ortaya çıkıyor.

GrejuwalTRl

Üye
Bence siz hayal dünyasında yaşıyorsunuz, twitch girince bile herşey ap açık ortaya çıkıyor.
Twitch girince yayın açan rise online oynayan izleenme sayısı total olarak 500 lerde ilk zamanlar nasıldı yıkılıyordu simdi nasıl kimse dönüp bakmıyor. Sebebi yönetimdir. Bir gün beni bu forumdan da banlarlar. :)

BySavas

Üye
Merhaba,

Oyunun açılışında kaç user vardı şimdi kaç user var?

Ben özellikle sistem gereksinimleri fazla diye oynuyamıyorum. Malum oyun öylesine mükemmel kodlanmışki rise ne yazıkki geride kalmış kodlama hatası var şöyleki örnek vereyim;
Misal 1. örnek ve 2. örnekte karakterin elindeki silahı baz alalım ayar kısmı very low her 2 sindede
1. örnek kamera bakış açısı uzak yapınca çirkin pis gözüküyor bunda sorun yok,
2. örnek kamera bakış açısı yakın yapınca ultra hd gözüküyor bunda sorun var, hd kalitede gözükmemesi lazım nede olsa very lowda değilmi ?

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt