Bilgisayar dıt dıt dıt diyor kapanıyor

washigo

Üye
Bende Monster laptop var. Sistem özelliklerinde sorun yok oyunu rahatlıkla oynatır hatta betalarda oynadım. Oyunun açılmasını beklerken geçen ay format atmıştım temizlensin PC diye. Şimdi karakter oluşturmaya girdim 10 dk filan uğraştım karaktere dıt dıt dıt etti 30 saniye boyunca sonra PC kapandı. Şimdi açmaya çalışıyorum PC açılır açılmaz 30 saniye dıt dıt dıt diyor kapanıyor... Sorun nedir ? Isındı mı acaba ? Soğumasını mı beklesem ? Çözümü olan var mı ?

Son düzenleme:

EaGLe*

Üye
her dıt/bip ın bios da bir karşılığı. uzun/kısa ve sayı olarak. bunu int te arabilirsin. muhtemelen ısı dan dolayı olabilir açıldıktan sonra kapandığı için. bir müddek bekledikten sonra tekrar denebilirsiniz. eğer uzun süre temizlik yapılmadı ise fan larınız tıkanmış olabilir.

hakoez

Üye
işlemcinin macununuda yeniletmekte fayda var uzun süredir değişmediyse.

washigo

Üye
1 ay önce ellerimde değiştirdim... Daha önce de BDO oynarken otomatik kapanmıştı. Oyunu ekran kartında değil de işlemcide oynamaya çalışıyormuşum. Ama o zaman da sadece oyun kapanıyordu ses çıkmıyordu

washigo

Üye
her dıt/bip ın bios da bir karşılığı. uzun/kısa ve sayı olarak. bunu int te arabilirsin. muhtemelen ısı dan dolayı olabilir açıldıktan sonra kapandığı için. bir müddek bekledikten sonra tekrar denebilirsiniz. eğer uzun süre temizlik yapılmadı ise fan larınız tıkanmış olabilir.
1 ay önce temizlik yaptım. Nvidia ayarlarında sorun diye düşünüyorum ama bakacam bakalım

ZIWRO

Üye
merhaba,
1. BİOS pilini çıkar ve 1 dakika bekle 2. anakarta takılan dvd-rw,harddisk,ön panel ses kabloları,ön panel USB kablolarını çıkar sadece güç kaynağının kabloları anakarta bağlı olsun
diğerlerinden çıkar 3. elinizde başka işlemci varsa eski işlemciyle değiştirip deneye bilir misiniz 4. ve bilgisayara sadece klavye ve fare takılı olsun diğer takılan her şeyi çıkarın

eğer bunlardan hepsinde aynı bip sesi geliyorsa üzgünüm anakartın değişmeden bu sorun çözülemez gibi gözüküyor

washigo

Üye
turbo fan özelliği olması lazım çoğu monsterda onu açtıp kontrol edermisiniz.
Bende de turbo fan var... Dıt dıt sesi başlamadan önce çıt diye bir ses geldi turbo fanın ordan. Hiç aklıma gelmemişti yarın bir sökeyim

EaGLe*

Üye
Bende de turbo fan var... Dıt dıt sesi başlamadan önce çıt diye bir ses geldi turbo fanın ordan. Hiç aklıma gelmemişti yarın bir sökeyim
işlemci ve ekran kartı tarafındaki sabitleme vidalarını iyice sıkıldığından emin olun bakır bağlantılarda. ve mümkünse işlemci ve ekran kartı fanlarının yerlerini değiştirin. termal macun yenileme ile sıkıntınız gidecektir.

anil

Üye
Afaki tespit zor, anakart arızası da olabilir, fan arızası da. Başka oyunlarda da ya da işlemlerde aynı şeyi yapıyor mu? Onu da dene. Termal macun diyenlere bakma, termal macun hemen biten bir şey değildir ve bitse bile öyle küt diye kapatmaz pc'yi aşırı ısınma olmadıkça.

Laptopu kapa, fişini çıkar, bataryayı sök. Birkaç kere güç tuşuna bas, sonra birkaç saniye de basılı tut. Ardından bataryayı tekrar takıp aç dene. Değişim yoksa sadece bataryayla ve sadece fişte çalıştırmayı da dene. Batarya problemi de olabilir.

Olabilir oğlu olabilir kısacası :)

washigo

Üye
Rise online ı açmadıkça sıradan işlemlerde PC kapanmıyor denedim... Rise ı açınca 2. Fan devreye giriyor ondan sonra başlıyor sıkıntı... Bakalım yarın sökecem haberdar ederim.... Herkese de teşekkür ediyorum

kumanli

Üye
Büyük ihtimal ısınma probleminden kaynaklı kapanıyor. Termal macun yenileme işlemini tekrar edip fanları kontrol edin.

TheKRZM

Üye
Arkadaşım öncelikle yukarıdaki yorumların hepsini unut ve yazacaklarımı dikkatli olarak oku.

1- Monster cihazların mükemmele yakın bir soğutma sistemi var. Termal macunu çok kalitesiz kullanmış olabilirsin.
2- Ekran kartınına ait bütün program ve sürücüleri kaldırıp kendi sitesinden doğru sürücüyü kur mutlaka. ( beta olmasın )
3- Priform sitesinden Speecy uygulamasını indirip sistem ısı değerlerini anlık ve doğru olarak kontrol et. ( burayada oyunda ve masaüstünde olacak şekilde 2 foto at.)
4- Furmark Programını indirerek ekran kartını test etmeni ve testi 2-3dk arasında tutmanı öneririm. Bu süre içerisinde ekran kartı ve işlemcinin ulaştığı max değeri buraya at. ( Eğer termal problemin var ise 2-3dkdan fazlası ekran kartına zarar vereilir.)

Yazdıklarımı yapıp fotoları attıktan sonra bir yol haritası önerebilirim.

washigo

Üye
Herkese teşekkür ediyorum sorun yazılımsal değilmiş. Laptopun içinden plastik bir parça kırılmış o da fana takılmış. Fanı döndermiyordu. Çıkardım sorun çözüldü

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt