Bilgisayar önerisi ( yetkili yada bilen cevaplarsa sevinirim )

astimx1

Üye
Merhaba yetkili veya anlayan biri yardımcı olursa sevinirim ;

Turbox Tx1310 i5 4440 4.Gen 16GB Ram 256GB SSD 4GB RX550 Ekran Kartı

Bu özellikte bir PC ile oyunu düşük ayarlarda oynayabilirmiyim ?

Aspertuta

Üye

Oynarsın, o sistemden daha eski ve yaşlı sistemim 1080p orta/düşük ayarlarda onuyorum. Rotüş, texture ve gölgeler medium diğerleri low. Bir de Amd sharpness açık 30-60 fps arası dolaşıyor oyun (maksimum fps 60 da kısıtladım işlemci çok ısındığı için.) Dorion 1'de falan 15 lere kadar düşüyor o da aşırı kalabalık pazar ortamı yüzünden.

İşlemci hızını 3.2'den 3.8'e hız aşırtınca 25 lere çıkıyor pazar yerinde de. Şu an tek sorunum ssd diskte yer kalmayınca mekanik diske taşıdım oyunu, anlık fps dropları var yer yer, bir de 1 veya 2 nci servere ilk girdiğimde yaklaşık bir dakika oyunun toparlanması sürüyor, sebebi mekanik disk. Kurarken SSD'ye kurun ben de geri taşıyacağım.

Ekran kartım 2Gb bellek kullamı 1.8 GB civarında. Ram 8 GB 5.5-6.5 arasında dolaşıyor.

Sistemi oynatır mı oynatmaz mı merak eden arkadaşlar için benim sistem:
Amd Phenom II x4 955 black edition 3.2 Ghz (ikinci nesil i5'e denk diyebiliriz kabaca)
8 GB DDR3 dual channel ram
AMD R7 260x 2GB 128 Bit ekran kartı (GTX 750 Ti muadili diyebiliriz buna da)
1080p 1 MS 75 HZ AOC monitör.

Son düzenleme:

HazyShade

Üye

Benzer özellikte PC ile Low veya VeryLow da oynanabiliyor.
Burada bir diğer önemli konu monitor çözünürlüğü, 1920x1080 çözünürlükten daha yüksek bir monitorun varsa kasılma başlıyor, minor geç basıyor , petler ve oyuncalar dura dura hareket ediyor.
Oyunu tam ekran oynarken çözünürlük değiştirmen işe yaramıyor. Monitör neyse ona geri getiriyor. ( Başka oyunlarda oyun tam ekranda iken 1024x768 yaparak ciddi performans artışı yakalanabilirken burada öyle bir şansın yok. Pencere modunda 1024x768 i de sadece balık tutarken felan kullanabilirsin.)

Tengrikut

Üye
@DarkMist

VeryLow en düşük oyun içi ayarlarda yaratıklar da görünmeme,harita geçişlerinde crash, yaratık ve oyuncuların piksel piksel yürüyormuş görünümü oluyor. Orta ve yüksek ayarlarda bu tür hatalar olduğunu görmedim. Windows Ekran çözünürlüğünüzü oyun içerisinden eşitlerseniz - aynı yaparsanız çözünürlük problemini halledebilirsin devam ediyorsa.

Windows ekran çözünürlüğü = 1024x768
Rise online görüntü/çözünürlük = 1024x768

@astimx1 discord üzerinden raw-support yada oyun içinden "yardım" bölümünden yetkililere ulaşman daha sağlıklı olur (bilgisayar forumlarından bu hazır sistemle ilgili tavsiye almayı unutma çok eleştri yapılmış)

Son düzenleme:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt