Bir item nasıl +3 yanabilir?

kaleninneferi17

Üye
Bir uniqe silah nasıl +3 basarken yanabilir bu nasıl bir mantıksızlıktır arcana olmuş 30 m +3 basarken de mi illa arcana kullanıcaz +4 +5 geçtim bir silahı neden +3 basarken yanma ihtimali olan bir sistem uygulanır?

sanne2

Üye
Uniqlerde +3e düşük ihtimal yanma ihtimali var yazıyordu, illa arcana kullanmıycaksın ama arcana kullanmazsan düşük ihtimal de olsa yanma ihtimali olduğunu kabullenerek basıcaksın.

Stupendous

Üye
Selamlar

Sevgili Arkadaşlar,

Upgrade sistemine dair şöyle bir konu var forumda. https://forum.riseonlineworld.com/konular/rise-online-world-basarili-upgrade-oranlari.11847/

Yalnız bu konudan bağımsız yaşadığım bir tecrübeyi paylaşmak isterim.

Oyunun sanıyorum 2.ci ya da 3.cü haftasında, can sıkıntısından item upgrade yapacaktım. Swift Shooter'ı 6'ya basacaktım. Öncesinde bir şeyler yakayım diye yeşil dediğim en "Basic" itemi +1'den 2'ye geçirirken yaktım. Paylaştığım konuda bunun imkansız olduğunu görebilirsiniz. Belki de o tarihlerde belli bir sistem oturtulmamıştı. Ama bunu yaşayıp o esnada çevremdeki arkadaşlarıma da anlattığım için epey gülmüştük. O gün bugündür (Tek bir istisna Hariç) Upgrade ile hiç ilgilenmiyorum.

Saygılarımla

MaRaKeSH

Üye
çevremdeki arkadaşlarından duyduğum kadarıyla arcane ile +4 e kadar 100/100 müş bence çok saçma ve garip bir iş. bu piyasayı yükselmekten başka bir işe yaramıyor.

HeaveN

Üye
Yanar çok doğal uniq item +3 bile yanar +4 yap öp başına koy

Marduk

Üye
Ne oran ne var ne bir sayı. Neye göre bu ihtimal ?
Merhaba,
Konuda göreselin altında şöyle bir yazı mevcuttur.

Certain: Kesin (%100)
Very High: Çok yüksek
High: Yüksek
Medium: Orta
Low: Düşük
Very Low: Çok düşük

Certain değil ise yapacağınız yükseltme işlemi yanma olasılığı mevcuttur Very Low da çok yüksek yanma olasılığı Very High de ise çok düşüktür gibi değerlendirebilirsiniz.

İyi forumlar.

Son düzenleme:

DiabIo

Üye
Bence +2ye de yanmalı neden +3 e kadar yanmıyor ki bunun mantığı ne madem yanmıyor direkt +3 ten başlasın
+2 ye de kesin geçecek diye bir kaide yok uniqler için (tabi arcana kullanmazsanız) Düşük olasılık da olsa +2 ye bile yanabiliyor uniqler

zukcu

Üye
Ben de ykatım bir tane avenger +3 geçerken bizim değilmiş demek ki dedim oyuna devam ettim :D

Awareness

Üye
Merhaba,
Eşyaların yükseltme oranları hakkında bilgiler bu forum konumuzda mevcut incelediğinizde gerekli bilgilere erişmiş olacaksınız.

İyi Forumlar.
Şimdi gönderdiğiniz linkteki bilgilere göre şunu diyebilirmiyiz ;

Rare , Epic yada Unique bir itemi +8'e basarken ARCANA'sız yada ARCANA'lı basmak arasında bir fark yoktur. (İki tabloda da very low yazdığından ötürü)

DiabIo

Üye
Şimdi gönderdiğiniz linkteki bilgilere göre şunu diyebilirmiyiz ;

Rare , Epic yada Unique bir itemi +8'e basarken ARCANA'sız yada ARCANA'lı basmak arasında bir fark yoktur. (İki tabloda da very low yazdığından ötürü)
Merhabalar, bahsettiğiniz gibi aralık değişmemiş görünse de şöyle düşünmek gerekiyor;
Very low aralığı %0.001 - % %5 ise (bu aralığı tamamen örnek vermek için sallıyorum)
Bir epic itemi +8 atma olasılığınız da %2 ise ( bunu da salladım) arcana sc mevcut upgrade şansının %50 si kadar ekstra bir başarı oranı verdiği senaryoda ki bu + %1 demek, sonuç şöyle olur :
Arcana ile epic item +8 e %3
Arcana olmadan epic item +8 e %2
İhtimal ile geçecektir. Bu iki değer de %5 altı olduğundan very low olarak değerlendirilebilir.
Sorunuzda bir fark yok mu derseniz doğru değil. Ama sorunuz da pek bir fark yok mu derseniz kesinlikle haklısınız ve sizinle aynı fikirdeyim.
Bu konuları sallama değerler yerine yönetim tarafından verilen gerçek değerler ile tartışmak en sağlıklısı olacaktı. Bence oyun sektöründe en önemli unsurlardan biri Şeffaflık. Ama malesef RoW evreninde buna sahip değiliz.

Saygılar.

Awareness

Üye
Merhabalar, bahsettiğiniz gibi aralık değişmemiş görünse de şöyle düşünmek gerekiyor;
Very low aralığı %0.001 - % %5 ise (bu aralığı tamamen örnek vermek için sallıyorum)
Bir epic itemi +8 atma olasılığınız da %2 ise ( bunu da salladım) arcana sc mevcut upgrade şansının %50 si kadar ekstra bir başarı oranı verdiği senaryoda ki bu + %1 demek, sonuç şöyle olur :
Arcana ile epic item +8 e %3
Arcana olmadan epic item +8 e %2
İhtimal ile geçecektir. Bu iki değer de %5 altı olduğundan very low olarak değerlendirilebilir.
Sorunuzda bir fark yok mu derseniz doğru değil. Ama sorunuz da pek bir fark yok mu derseniz kesinlikle haklısınız ve sizinle aynı fikirdeyim.
Bu konuları sallama değerler yerine yönetim tarafından verilen gerçek değerler ile tartışmak en sağlıklısı olacaktı. Bence oyun sektöründe en önemli unsurlardan biri Şeffaflık. Ama malesef RoW evreninde buna sahip değiliz.

Saygılar.
Eyv gayet açıklayıcı ve anlaşılır teşekkür ederim yalnız bi sorum var bunun böyle olduğunu yöneticiler mi açıkladı eminmiyiz yani ?

DiabIo

Üye
Eyv gayet açıklayıcı ve anlaşılır teşekkür ederim yalnız bi sorum var bunun böyle olduğunu yöneticiler mi açıkladı eminmiyiz yani ?
Rica ederim hocam. Yardımı olduysa ne mutlu. Bir yayın esnasında bu oranların belirli bir aralığı kapsayacağını Burhan Bey söylemişti. Elbette belirttiğim aralıklar ve oranlar tamamen örnek vermek adına uydurduğum rakamlar. Bahsi geçen very low aralığı %10 a kadar da olabilir, %5 e de, %15 e kadar da... Bu konuda oyuncular olarak herhangi bir bilgiye maalesef sahip değiliz.

Hedvein

Üye
Kanka denk gelmemen imkansız gibi bir şey ya, baya bahsettik bu konudan. Arcana'dan kaçınmayın diye :( G.o Bu arada.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt