Karakter dengesini geçtim bir günde bir item fiyatı 3 -4 gb oynuyor zarar yapıp duruyoruz itemlerin dengesi değişip duruyor.
Birincisi kendimize şunu soralım. Nasıl bir pk istiyoruz?
Herkes herkese tek atsın kimse refleks vermesin ilk skillde ölsün mü? yoksa Bir mage party ile bir warrior party karşılaştığında bu iki party kendisini 1 dakikalık bir kapışmanın içinde bulmalı mı? Hata yapanın kaybedeceği bir oyun mu olmalı?
2. olarak yaptığımız kıyaslama farklı joblar üzerinden dengesizlik tabi ki olacak ama ister misiniz 1 warrior party 7 magenin çıkardığı damageyi çıkartabilmek için 7 warrior 1 priest oynasın? Bence eşit kıyaslama burada başlıyor. Benim bir numaralı isyanım oyundaki 7 Mage (ellerini kaldırma süresi var) 3 warriorun vurduğu (efekt yok) toplu skill damagesini elde edemiyor. Ben mageler herkesi kessin demiyorum. Ben de isterim 3 priest 1 Lr mage 4 fr mage partyde oynayayım 4 Mage 14 k hpli warrioru düşürsün ama kimse bana şu anki warriorun abartı dayanıklılığı ve damagesini savunmasın. Abartılı bir şekilde dayanıklı ve çok vuruyor. Bi charda 2si birden olmalı mı sizce? Oldu olacak bir de görünmezlik ve hızlı koşma ekleyin onlar oynasın..
Oyunda her mage görünce teklenecek karakter olarak bakılıyor sonra infernonuza ya da cfnize etkinliğinize gelince ağlanıyor. Her jobun 2 şer olduğu partyde herkesin kabul ettiği tek şey mage güçsüz ne hasarı var ne dayanıklılığı... Haksız mıyım?
Mage oyuncusu olarak ben statlarımı 3 e bölmek zorunda kalıyorum. Int - hp- mp ve oyunumu şekillendiriyorum bir şekilde denge kurarak. Warrior ya da assas ne yapiyor? 255 str dex kalan hp... eee Ben bir mage oyuncusu olarak neden 255 mp kalan hp verip oyunun en üst zırhı olan armoru giyemiyorum???? Warriorlar ve assaslar de int versin. Üstelik int verince mana artiyor ben manamı 7k yapiyorum ama warrior hiç int vermeden bu manaya ulaşıyor. Alın size bir dengesizlik daha.
Oyundaki bütün itemler % üzerinden fiziksel attack verirken neden hiç % üzerine büyü hasarı yok?
Eee ne yaparsak yapalım bir taraf mutsuz olacak o zaman inferno gibi etkinlikten bahsedelim. O zaman mageler priler ayrı bir inferno, warriorlar priler ayrı bir inferno, rogueler priler ayrı bir inferno oynayalım çünkü hiç bir şartta eşit değiliz. Hatta DV haritalarını da bölelim ne güzel 3 tane DV kampı olsun
Ya da yaparsınız oyun mekaniğini komple değiştirerek bir partye bir jobtan örnek veriyorum en fazla 5 ya da 6 tane alirsin gibi solo oyuncuyu da oyunda tutarsın çeşitliliği eklersin job dengesini tutmaya çalişirsin misal.
PVE bölümü dışında attack oynayan warrior var mı? Hepsi berkerker mi? Çünkü çok kolay Blink - Des - 1 Tuşu adamın derdi yok mana potu mu çevirsem hp potu mu skilim kaçacak mı havada ölecek miyim falan da filan...
PK'da bir mage partyde Fr 1 tane de Lr dışında oynayan var mı? Ice mage neden hasar olarak efektif değil. Her iteme eşit seviyede resist koyuyorsunuz. Bazı itemlerden kaldırdığımızı varsayalım. E belki Lr jobu işlevselliği dolayısı ile en az vuran hasara sahip olsun. Fr jobu roguelere fazla vururken warriora vurmasın. Burda partyi bölebilirsiniz ice jobu için warriordaki item resistlerini kaldırırsın oyuna item de girer para da çeşitlilik de artar. (zaten hiç bir skill tutmuyor rahat olun) ice jobu warriora fazla vursun örnek veriyorum.
Ben farklı düşünüyorum siz fosil mmorpg kafasında ne diyor bu diyebilirsiniz. Problem yok. Bence 4 job birleştiğinde daha efektif bir combo çıkmalı klasik partylerden kaçınmaya çalışılmalı. Oyunun mekaniğini komple değiştirecektir kabul ediyorum.
Ama ne istiyorsunuz?
Ben şahsen bir mageyi de solo oynayabilmeyi isterdim asas gibi dolaşabileyim vs atabileyim ama önüne geçemiyoruz karma etkinliklerde tek yiyecek ve hasarı yetersiz olan job olaraktan. Üzgünüm.