Blood Valley Savaşındaki Irklar Arasındaki Dengesizlik

priesttt

Üye
Bu konuya değindiğimiz de proteanlar daha güçlü deniliyor ancak ne hikmektse çevremdeki herkesin bu savaşı kaybettiği söylüyorlar ve doğal olarak 20m değerindeki kutuyu kazanmak için Lunarskara geçiyorlar bunu dile getirdiğimizde timeout yiyoruz veya böyle birşey olmadığını söylüyorlar

Pazar günü 13.11.22 Blood valley odasında olanlar yazabilir mi
16003 Blood valley haritası savaş sonucu Protean - Lost * Lunarskar - Won

-Edit: 16001, 16002 odalarında Lunarskar öndeyken odalar kapanmış.

Çarşamba günü 16.11.22 tarihinde yeni veriler girilecek.
Edit:
protean ırkı bir oda hariç diğer blood valley odalarında savaşını kaybetmiştir.

Son düzenleme:

presto_86

Üye
Buna önlem alamazlar bro keşke bir denge olsa ama yok ve olmayacak

RickSancheZz

Üye
Lunaskarım nadiren blody kaybediyoruz, çok zevksiz geçiyor maçlar. Proteanlarda çok afk var sanırım her blodyde ortayı zorlayan 2-3 party anca var.

dünkü blodyde 16001-16002 ikiside lunaskar win iken odalar patladı

priesttt

Üye
Buna önlem alamazlar bro keşke bir denge olsa ama yok ve olmayacak
16001, 16002, 16003 Lunarskar winlemiş, gördüğün üzere. Önlem şöyle alınabilir ırk bazında değil direk oyuncu bazında karma takıp oluşturulabilir. Farmcı tayfa direk Lunarskar tarafına geçiyor dengesizlik katlanarak devam ediyor.

birol2003

Üye
Eskiden oynadığım bir oyunda adı tam aklımda değil, ırklar arası böyle bir dengesizlik var ise, örn. protean sürekli kaybediyorsa ona bir takım bonuslar verilebilir, atak bonusu olabilir, bp bonusu olabilir, speed bonusu olabilir, artık bunu yönetim belirler sanırım, neticede zayıf olan ırkı bir şekilde pompalarsa en azından bu tip etkinliklerde bir taraf sabit kazanmaz kazanan sürekli değişebilir, ve kesinlikle her iki tarafta bundan memnun olur, bu şekilde sürekli güçlü olan yere transfer olmak yerine, arkadaşları ile birlikte oynamak isteyecektir insanlar.

Bu söylediğim bu tip dengesizliğin önüne geçebilecek tek çözümdür, alternatif düşüncesi olan paylaşabilir. (Gerek yönetim gerek oyuncu olarak)
Irk değişimi oyuncunun kesesine zarar bir çözümdür.

priesttt

Üye
Eskiden oynadığım bir oyunda adı tam aklımda değil, ırklar arası böyle bir dengesizlik var ise, örn. protean sürekli kaybediyorsa ona bir takım bonuslar verilebilir, atak bonusu olabilir, bp bonusu olabilir, speed bonusu olabilir, artık bunu yönetim belirler sanırım, neticede zayıf olan ırkı bir şekilde pompalarsa en azından bu tip etkinliklerde bir taraf sabit kazanmaz kazanan sürekli değişebilir, ve kesinlikle her iki tarafta bundan memnun olur, bu şekilde sürekli güçlü olan yere transfer olmak yerine, arkadaşları ile birlikte oynamak isteyecektir insanlar.

Bu söylediğim bu tip dengesizliğin önüne geçebilecek tek çözümdür, alternatif düşüncesi olan paylaşabilir. (Gerek yönetim gerek oyuncu olarak)
Irk değişimi oyuncunun kesesine zarar bir çözümdür.
Savaşı ırklar arasında değil oyuncuları karma şekilde dağıtarak yapabilir. Bu sayede etkinliğe giremeyen oyuncu da kalmaz. Yani ırk savaşı değil sistemin otomatik ayırdığı oyuncu arasında yapılabilir

birol2003

Üye
Savaşı ırklar arasında değil oyuncuları karma şekilde dağıtarak yapabilir. Bu sayede etkinliğe giremeyen oyuncu da kalmaz. Yani ırk savaşı değil sistemin otomatik ayırdığı oyuncu arasında yapılabilir
evet buda bir çözüm, hatta savaş odaları lvl cap a göre de dağıtılabilir, orada puan sistemini bozacağı düşünüldüğünden veya puan ayrımı yapılamadığından dolayı böyle bir çözüme gidilmemiş olabilir, neticede 20 senelik bir oyunun skin giydirilmiş hali gibi oynuyoruz oyunu, sisteme aynı ırktan iki kişinin birbirini kill etmesi sonucunu puan olarak çeviremiyor olabilirler. Oyununun kurgusuna veya hikaye yapısına ters olduğu içinde yapılmamış olabilir tabiki.

RickSancheZz

Üye
evet buda bir çözüm, hatta savaş odaları lvl cap a göre de dağıtılabilir, orada puan sistemini bozacağı düşünüldüğünden veya puan ayrımı yapılamadığından dolayı böyle bir çözüme gidilmemiş olabilir, neticede 20 senelik bir oyunun skin giydirilmiş hali gibi oynuyoruz oyunu, sisteme aynı ırktan iki kişinin birbirini kill etmesi sonucunu puan olarak çeviremiyor olabilirler. Oyununun kurgusuna veya hikaye yapısına ters olduğu içinde yapılmamış olabilir tabiki.

kırmızı takım mavi takım olarak bölünebilir, bir takımda protean lunaskar karışık olacak şekilde

birol2003

Üye
kırmızı takım mavi takım olarak bölünebilir, bir takımda protean lunaskar karışık olacak şekilde
demesi kolay yapması zor bence, protean kill protean veya lunaskar kill lunaskar sonucu bp nasıl olacak, normal şartlarda dediğin gibi olmalı hatta isimler yerine numaralar görünebilir (ki ismin ve ırkın bağımsız olduğu anlaşılsın) heleki parti ye bunun dağılımı v.s., bilmiyorum emin değilim ama bizim puantaj sistemini bu dediğiniz sisteme entegre edemezler diye tahmin ediyorum.

:NaturoN:

Üye
Oyun yönetimi bazı doğru eleştirilere gereksiz sansür uyguluyor. Bu onların sonu olur. Malum online olmadan daha kötüsü olurlar

Stupendous

Üye
Selam

Sevgili priesttt,

Blood Walley etkinliği için maatteessüf yetkililer, adil bir dağılımı sağlayamazlar. Bunun mümkün olmasını istesek de, imkan dahilinde değildir. Çok fazla kombinasyon, olasılık içerisinden seçilim yapmak, halihazırda bunun gereksinimi sağlayan bir kodlama veyahut yazılım ile tercihlerin belirlenmesi de kıstas dahilinde değildir. Örneğin geçtiğimiz Cuma, bugüne dek karşılaştığım en iyi Protean ırkı dağılımına ev sahipliği yapıyordu. Birden fazla oda açıldığı için, şans faktörü de devreye giriyor.

Crystal Event için bunu sağlamaları daha olasılık kapsamındadır. Az önce girdiğim event'teki dağılımı ekran görüntüsü ile paylaşayım. Tek Rogue ben, diğer herkes "Priest" idi. Karşı tarafta da herkes "Priest" idi. Bunların düzeltilmesi daha öncelikli ve kolay. Tabi ki geliştirici ekip sanmıyorum ki sadece bunlarla ilgileniyor olsun lakin; ısrarla üzerinde durduğum bir husus. Karşılıklı zevk almaya dayalı bir konsept barındırmayı arzu ediyorsa "Rise" oyunu, bunu da listeye eklemeliler. Ben sanmıyorum ki eventten çıkan karşı taraf oyundan zevk aldılar. Şahsen ben de bu etkinlikte gram zevk almadım. Çünkü etkili bir kapışma olmadı. Bazı zamanlar çok güzel bir dağılım ile, kafa kafaya giden kapışmalarda, herkes elinden geleni yaparak, ortaya çok güzel görseller çıkartabiliyor. Geride o anları hatırlayıp, güzel sohbetlerin dönmesini sağlamak da Değerli Geliştirici Ekibe kalıyor. Umarım kısa vadede bu tarz sorunlar tamamen ortadan kalkar.

Saygılarımla

Ekli dosyalar

• Rise.jpg
    Rise.jpg
    891 KB · Görüntüleme: 45

birol2003

Üye
Oyun yönetimi bazı doğru eleştirilere gereksiz sansür uyguluyor. Bu onların sonu olur. Malum online olmadan daha kötüsü olurlar
Cümleleri kurarken aynen senin dediğin gibi korka korka yazıyorum, her an bir dm gelip, yönetimi ve yapımcıyı küçük gösteren mesajlardan ötürü uzaklaştırıldınız diye bir mesaj her an gelebilir. Bazen mevcut siyasi iktidar geliyor aklıma nasıl karşı görüş herkesi paket yaptılar bizim sonumuzda aynı olmasa bari :)

RickSancheZz

Üye
demesi kolay yapması zor bence, protean kill protean veya lunaskar kill lunaskar sonucu bp nasıl olacak, normal şartlarda dediğin gibi olmalı hatta isimler yerine numaralar görünebilir (ki ismin ve ırkın bağımsız olduğu anlaşılsın) heleki parti ye bunun dağılımı v.s., bilmiyorum emin değilim ama bizim puantaj sistemini bu dediğiniz sisteme entegre edemezler diye tahmin ediyorum.

kolay diye bi iddiam yok tabiki, ama yapılamayacak birşeyde değil.

Pitou

Üye
Blood valley ve Crystal fortnes etkinliğinde monu savaşları olması gerekiyor. Monu çıktığı tek yiyor. Monu etrafında savaş dönmesi gerekiyor .

BEARFACT

Yönetici
Game Master
Merhaba,

Blood Valley ve Crystal Fortress War etkinlikleri için düzenlemeler devam etmektedir.

Blood Valley için ekstra olarak iki ırkın ortak olarak savaşacağı, bahsettiğiniz dengesizliğin önüne geçecek bir çözüm üzerinde duruluyor.
Yakın zamanda detayları ortaya çıkacaktır.

priesttt

Üye
Bugün ki savaşta bir oda hariç protean ırkı diğer tüm odalarda savaşı kaybetmiştir.

Son düzenleme:

DendroctonuS

Üye
ahhhh ahhhh keşke girebilsem 1 ay 4 gün oldu hala giremedim :D yetkililerden tek cevap sayı sınırlaması var :D oldu olacak deftere isim yazdıralım sadece onlar girsin :D yani alınacak çözümler çok basit ama alabilecek kişi var mı dersen tam bir Muamma

presto_86

Üye
ahhhh ahhhh keşke girebilsem 1 ay 4 gün oldu hala giremedim :D yetkililerden tek cevap sayı sınırlaması var :D oldu olacak deftere isim yazdıralım sadece onlar girsin :D yani alınacak çözümler çok basit ama alabilecek kişi var mı dersen tam bir Muamma
Eğer lunaskarsaniz çok beklersiniz.bir an önce proteana gecmenizden yanayim

birol2003

Üye
Konu başlığı yalnış olmuş , Irklarda bir dengesizlik yok her ırk aynı koşullara sahip, dengesizlik oyuncular sebebi ile, güçlü tarafa eğilim sebebi ile her yeni gelen Lunaskar hesabı açıyor, çoğunluğun olduğu yerde iyi ekip çıkma olasılığı daha fazla oluyor.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt