Öneri Bossların drop mekaniği hk.

TheHexer

Üye
Merhaba,

Bu konu bir çok oyuncunun canını sıkıyor. Death valley de kenardan bir ok atıp bossun %0.05 gibi çok az oranda canını götürerek kutu alan dürümcülerle doldu. Bu mekaniği oyun dinamiklerini bozmayacak şekilde düzenleyebiliriz. Benim aklıma şuan için iki çözüm geliyor. Konu altında daha farklı çözüm önerileri de olacaktır onları da dikkate alabilirsiniz ancak biran önce bu durumu düzeltmeniz gerekiyor.

1-) Bosslara vurulan % kadar şans olur. Mesela 1. pt bossun %30 canını azalttı %30 oranda kutu o party ye açılır , 2. pt bossun %20 canını azalttı %20 oranda o party ye açılır, tek başına vuran birisi de %0.05 canını azalttı diyelim %0.05 oranda kutu ona açılır. Ancak şunu da göz ardı etmemek lazım damage biriktirme gibi bir durum olmaması gerekir. Partynin toplam vurduğu damage değil bossun ne kadar canını götürdüğü önemli olmalı bunu da şu şekilde çözebilirsiniz; "X" Bossunun 10sn de 1k hp doldurduğunu var sayalım 1. pt bu 10sn içinde 5000 damage vurdu 2. pt 15000 damage vurdu diyelim boss canını doldurduğu zaman bu partylerin damageleri 5000 e 15000 yerine 1k hp bu ptlere vurdukları oranlara göre geri yansıtılarak vuran pt nin vurduğu damage azaltılır. 5000 -250 = 4750, 15000 - 750 = 14250 gibi bir algoritma kurulabilir. Bu da bossa damage biriktirip başkasının kesmesini bekleme problemini çözecektir.

2-) Bu daha basit bir çözüm drop şansı için bir alt limit koyulabilir %10-15-20 vs. oyun dinamiklerini bozmayacak şekilde bir olan belirlenir ve belirlenen orandan daha az vuranların drop hakkı olmaz. Kenardan ok atıp stealth basıp bekleyen dürümcüleri de boss altından çıkartmış oluruz.

CaesaR

Üye
öyle olursa ittifak ortaya çıkar engelleyemezler biz kendimizi düzeltmedikçe oyundan birşey bekleyemeyiz.

VoltreMtv

Üye
öyle olursa ittifak ortaya çıkar engelleyemezler biz kendimizi düzeltmedikçe oyundan birşey bekleyemeyiz.
Kimse bu konuda ittifak yapabilecek durumda değil herkes kendi gücünün ekmeğini yer 1 tane boss olur çok zor düşer anlarım ama zaten bosslarda kolay düşüyor bu konuda güncelleme gelmeli adam sıfır itemle bi damage vurup yanımızda oturup kutu alıyor üstüne garip garip konuşmalar yapıyorlar biz çalışıyoruz ekmeğini başkası yiyiyor

IamMaNWe

Üye
Kesinlikle katılıyorum. Yandan geçen birisi R vursa bile ona kalabiliyor. Bu konuda bir düzenleme olması şart. Hem ittifak olayına sebep verilmeyecek hem de boss keserken emek harcayanların kutu alabileceği bir sistem şart.

Doggyz

Üye
kesin yakın zamanda biri kestiğiniz 100 tane bostan birini aldı içinden güzelde drop aldı ona canınız sıkıldı demi bu kadar aç gözlü olmayın bırakın 1-2 tanede insanlar kazansın yazık valla

VoltreMtv

Üye
kesin yakın zamanda biri kestiğiniz 100 tane bostan birini aldı içinden güzelde drop aldı ona canınız sıkıldı demi bu kadar aç gözlü olmayın bırakın 1-2 tanede insanlar kazansın yazık valla
Bu sadece bizim problemimiz değil tüm clanların problemi biz dile getiriyoruz her bossta olmamalı böyle bi durum gel seni bir gün boss ptye alayım 50 tane bosstan 3 kutu düşerse hak vereceğim sana. Solo oyuncular içinde sadece Lizard Dragon bu sistem içinde olabilir ama her bossun bu şekilde olması adil değil bossun canını %20 ye kadar bekleyip sonra bossa iki vurup oturup kutu aldıktan sonrada aferin siz çalışcaksınız biz yicez derlerse solo oyuncuyu düşüncek bi tarafı kalmıyor.

zuccerwate

Üye
arkadaşlar derdimiz kutuların bize düşmesi değil. derdimiz herkesin o boss a emek vermesi altına 1 party yatıp kesiyor yanda 3 tane kansız hem oturuyor dalga geçiyor hemde kutuyu alıyor bu sistemi bu yanlışı düzeltmek ben hak veriyorum herkesin verdiği damage kadar şansı olmalı

Frox

Üye
arkadaşlar derdimiz kutuların bize düşmesi değil. derdimiz herkesin o boss a emek vermesi altına 1 party yatıp kesiyor yanda 3 tane kansız hem oturuyor dalga geçiyor hemde kutuyu alıyor bu sistemi bu yanlışı düzeltmek ben hak veriyorum herkesin verdiği damage kadar şansı olmalı
ayn knk

GNOL

Üye
Dürümcü, daha önce olan sistemin değişmesiyle bizim bi alakamız yok senin gibi bi itin bu şekilde bi sisteme karşı gelmesi çok doğal bi boka yaramazsın bizim dediğimiz sistem gelirse

Senin dediğin sistemede gelse bu kafayla sen yine kimseden kutu alamazsın, ağlamayı bırak artık boz o clanını tek başına git ok at

Zbam

Üye
Değişen şeylere neden ağlıyosunuz sürekli biraz uyum sağlamayı deneyin

HADİSE

Üye
şimdi iyi kötü 1 2 kutu alıosun şansla eski haline gelse onuda alamıcaksın niye eski ağlıyorsunuz anlamadım

zuccerwate

Üye
herkes 8-12 oyun oynuyor oyunun patronu kesiliyor ben anlamış değilim geceleri yaşanan pisligi bilen yok anca konuşuyorsunuz

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt