Öneri Bossların drop mekaniği hk.

zuccerwate

Üye
şimdi iyi kötü 1 2 kutu alıosun şansla eski haline gelse onuda alamıcaksın niye eski ağlıyorsunuz anlamadım
burda konusan arkadaşlar kim oldugu belli oldu hadise bossların yanında bizimle dalga geçenlerden birisi 1 party bossu kesiyoruz uzaktan ok sıkıp kutu alıyor burada tuzu kuru konuşuyorsun komik olmayın emek vermeden ödül almaya ne açmışsınız düşmanımız çok diye eğriyi doğruyuda saptırır oldunuz yanlış bişey savunmuyoruz

HADİSE

Üye
burda konusan arkadaşlar kim oldugu belli oldu hadise bossların yanında bizimle dalga geçenlerden birisi 1 party bossu kesiyoruz uzaktan ok sıkıp kutu alıyor burada tuzu kuru konuşuyorsun komik olmayın emek vermeden ödül almaya ne açmışsınız düşmanımız çok diye eğriyi doğruyuda saptırır oldunuz yanlış bişey savunmuyoruz
hayır beni yanlış anladın inş eski haline döner daha cok kutu alırız elinizden

Frox

Üye
kesme zorla mı kestiriyoruz

Zbam

Üye
hocam sistemin bi hatası eksigi var 1 party adam keserken diger insanlar oturup dalga geçerken bile kutu alabiliyor nasıl güzel oluyor anlamıyorum ya
Kanka overlor ve phonix dışındaki tüm bosslar çok kolay kesiliyor her vuran kutu alır dışındaki sistemlerde ittifdaklar olucak mecburi çünkü belli bir miktar vurmak lazım ve bu karşı ırk tarafından engellenebilir ne eklenemilir bossa vuran herkese 1 boss taşı gelir misal 100 tane toplayınca bossun droplarından birini alırsın rastgele partiyle kestiğinde taşlar hızlı birikmiş olur

zuccerwate

Üye
oynadığın bütün oyunlarda hep ağladığına yemin edebilirim
peki sen oynadığın bütün oyunlarda boş adammıydın ? milletin emeğini çalıp çalarken dalga mı geçersin 2 3 drop aldın diye burda herkes bi yanlışı düzeltmeye çalışırken yanlışımı savunurdun ? ya dostum solo oyuncu olabilirsin bu sistemin herkes için iyi olabilicegine inanıyorum zaten ama o bossun yanında geldiginde oturursan benden az şansın olmalı anlıyormusun beni ?

SSKEmeklisiBuffer

Üye
Malum klan tüm kutuların sahibiyken bu hale getirildi. Mafyalaşmanın önüne geçildi. Artık bir ton adam unique satıyor. Yakında fiyatları da düşer. Bu arada bu kadar küfürleşme bu forumda kabul ediliyor mu? Gayet samimi bir muhabbet dönüyor maşallah.

Pitou

Üye
Şuan ki bos şans durumu daha güzel bence . Solo oyuncularında drop alabilmesi bowlu daha canlı tutuyor. Herkes gelsin şansını denesin. Senin dediğin öneri olursa ittifak tekrar başlar.Bu sistem daha güzel böyle kalmalı. Zaten 8 kişilik bir partyde drop şans oranı solo oyuncuya göre daha yüksek. Bırakın solo oyuncularda bazen bir şeyler kazanabilsin.

Son düzenleme:

wultrox

Üye
Merhaba,

Bu konu bir çok oyuncunun canını sıkıyor. Death valley de kenardan bir ok atıp bossun %0.05 gibi çok az oranda canını götürerek kutu alan dürümcülerle doldu. Bu mekaniği oyun dinamiklerini bozmayacak şekilde düzenleyebiliriz. Benim aklıma şuan için iki çözüm geliyor. Konu altında daha farklı çözüm önerileri de olacaktır onları da dikkate alabilirsiniz ancak biran önce bu durumu düzeltmeniz gerekiyor.

1-) Bosslara vurulan % kadar şans olur. Mesela 1. pt bossun %30 canını azalttı %30 oranda kutu o party ye açılır , 2. pt bossun %20 canını azalttı %20 oranda o party ye açılır, tek başına vuran birisi de %0.05 canını azalttı diyelim %0.05 oranda kutu ona açılır. Ancak şunu da göz ardı etmemek lazım damage biriktirme gibi bir durum olmaması gerekir. Partynin toplam vurduğu damage değil bossun ne kadar canını götürdüğü önemli olmalı bunu da şu şekilde çözebilirsiniz; "X" Bossunun 10sn de 1k hp doldurduğunu var sayalım 1. pt bu 10sn içinde 5000 damage vurdu 2. pt 15000 damage vurdu diyelim boss canını doldurduğu zaman bu partylerin damageleri 5000 e 15000 yerine 1k hp bu ptlere vurdukları oranlara göre geri yansıtılarak vuran pt nin vurduğu damage azaltılır. 5000 -250 = 4750, 15000 - 750 = 14250 gibi bir algoritma kurulabilir. Bu da bossa damage biriktirip başkasının kesmesini bekleme problemini çözecektir.

2-) Bu daha basit bir çözüm drop şansı için bir alt limit koyulabilir %10-15-20 vs. oyun dinamiklerini bozmayacak şekilde bir olan belirlenir ve belirlenen orandan daha az vuranların drop hakkı olmaz. Kenardan ok atıp stealth basıp bekleyen dürümcüleri de boss altından çıkartmış oluruz.
tam o noktada ittifaklar devreye girer ve hiçbir hesabın önemi kalmaz

TheHexer

Üye
Herkesin tek damage ile şansı olması saçma bossun kesilmesine hiç bir faydası olmayan insanlar ok atıp kenarda bekleyip drop almaya çalışıyorlar. Bu durumu savunmanızı anlayamıyorum. Birinci önerimin mantıksız olduğunu düşünüyorsanız ikinci önerim de değerlendirilebilir. Herkesin yine şansı olur ama en azından tek ok atıp kutu alma devri biter herkes bossun kesilmesine destek vermek zorunda olur. Bu durumun nasıl bir soruna yol açacağını düşünüyorsunuz?

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt