Öneri Bossların drop mekaniği hk.

BenGeldim

Üye
Kardeşim okumaktan aciz misin sen? İlk postu bi oku bakalım eski sisteme mi dönelim demişim. Benim 2 önerim var diyip iki farklı öneride bulundum sonra da dedim ki konu altında başka önerisi olan varsa daha güzel bir sistem varsa o da değerlendirilsin dedim. Sizin işiniz gücünüz polemik bari okuyup yazın da insanlar saygı duysun
Kardeşim asıl sen bir düşün. Sen ne yazdığını anlamıyorsun. Adam full çakılı item 1 human parti 1 karus parti ittifak yaomış sence sen bosun yanına yaklaşabilecekmisin önce cevap ver buna? Unuttunmu adamların ne yaptığını? İlk 1 ay bosun yanına yaklaşamadık adam direk kesiyor biz görev itemi takarken +7 mino vardı 1.haftanın sonunda siegfieldlerde. Vurduğun hasara bağlı diyorsun hala yaklaşamazsın bile ne hasarı ne vurması ya. Adam hayatsız hayatsız işe gitmiyor. İşi oyunlardan para kazanmak. Sen kimle dans etmek istediğinin farkında değilsin. Ya öbür oyunda bahçe farmı vardı adamlar robokop olmuştu ya oynamadın bu oyunları yada cok cahilsin. Ben rise yönetimini tebrik ediyorum yapılabilrcek en iyi şeyi yaptılar bowl boss u konusunda.

webali

Üye
Bossa vurulan % kadar kutu şansının olması en mantıklı çözüm olacaktır.

Jastreb

Üye
Yine her konuda olduğu gibi buradada ne yazılırsa yazılsın muhalefet olan bir tayfa var. Burada söylenen olay solo oyuncuya drop atmasın değil. 1 Adet vurup kenara çekilen insanlara drop atmasın. Belli bir damage ihtiyacı olsun bossların bunun çok fazla olmasına gerek yok amaç boss kesilirken 1tane vurup kenarda afk beklemesin. Bosslar çoğu zaman tek atıyor böyle bir durumda o şahıslarda az birşey item yapma gereksinimi duyacak.

lol

Üye
En temizi vurduğun damage kadar kutu yüzden artsin. 7/24 emek veren adamla söyle bi dolaniyim diye cz cikan adam ayni sansa sahip olmamalı. Emek hirsizligidir bu kimse adaletten bahsetmesin

JohnPlane

Üye
En temizi vurduğun damage kadar kutu yüzden artsin. 7/24 emek veren adamla söyle bi dolaniyim diye cz cikan adam ayni sansa sahip olmamalı. Emek hirsizligidir bu kimse adaletten bahsetmesin
Bu konunun adaletle ne ilgisi var dostum o zaman ben 5-6 Saat dread cyclops kesiyorum drop atmıyor arkamdan gelen adam 3 tane kesiyor ona atıyor buna da mı şikayet edelim o zaman bu oyun bir şans işi ve bu şansını insanlardan alamazsınız 1 ok atıp kutu alıyorsa alsın helal olsun bu süper birşey piyango vuruyor ve oyuna bağlanıyor adam .

cebraaa

Üye
Merhaba,

Bu konu bir çok oyuncunun canını sıkıyor. Death valley de kenardan bir ok atıp bossun %0.05 gibi çok az oranda canını götürerek kutu alan dürümcülerle doldu. Bu mekaniği oyun dinamiklerini bozmayacak şekilde düzenleyebiliriz. Benim aklıma şuan için iki çözüm geliyor. Konu altında daha farklı çözüm önerileri de olacaktır onları da dikkate alabilirsiniz ancak biran önce bu durumu düzeltmeniz gerekiyor.

1-) Bosslara vurulan % kadar şans olur. Mesela 1. pt bossun %30 canını azalttı %30 oranda kutu o party ye açılır , 2. pt bossun %20 canını azalttı %20 oranda o party ye açılır, tek başına vuran birisi de %0.05 canını azalttı diyelim %0.05 oranda kutu ona açılır. Ancak şunu da göz ardı etmemek lazım damage biriktirme gibi bir durum olmaması gerekir. Partynin toplam vurduğu damage değil bossun ne kadar canını götürdüğü önemli olmalı bunu da şu şekilde çözebilirsiniz; "X" Bossunun 10sn de 1k hp doldurduğunu var sayalım 1. pt bu 10sn içinde 5000 damage vurdu 2. pt 15000 damage vurdu diyelim boss canını doldurduğu zaman bu partylerin damageleri 5000 e 15000 yerine 1k hp bu ptlere vurdukları oranlara göre geri yansıtılarak vuran pt nin vurduğu damage azaltılır. 5000 -250 = 4750, 15000 - 750 = 14250 gibi bir algoritma kurulabilir. Bu da bossa damage biriktirip başkasının kesmesini bekleme problemini çözecektir.

2-) Bu daha basit bir çözüm drop şansı için bir alt limit koyulabilir %10-15-20 vs. oyun dinamiklerini bozmayacak şekilde bir olan belirlenir ve belirlenen orandan daha az vuranların drop hakkı olmaz. Kenardan ok atıp stealth basıp bekleyen dürümcüleri de boss altından çıkartmış oluruz.
selam ben dürümcü , adana yapıyımmı abime ?
Bu sistem güzel bence ,neden ? Ekipler hep kazanacak o şekilde mage ekipler ve bp ekipler bütün kutuları alacak olmaaaaaaşşşşşş

PAPATYAM_

Üye
oyun yönetimi çözüm buldu halen öneride bulunuyorsunuz. seigfreid isimli şahıslardan (gücünüz yetse idi) cz de tokatlayıp kutuyu alacaktınız. buraya gelip kimse bu konuları açmasın. Herşey normalken neredeydiniz. ? neden adamları kesemediniz ? Neden herkes ittifak ittifak diye konular açtı ? Adamlar 1 pt serveri kesiyordu. Ben bu konu neden açıldı anlayamadım. (İlk 5 clan oyuncusuyum)

Return4HalloW

Üye
Kesinlikle haksız bir konudur.Asla böyle birşey söz konusu olmamalıdır.İttifaklar ağlasın dursun.

DraeThyN

Üye
Noldu?? İlk başlarda herkes çok iyi diyordu? ittifak demekten başka bir şey bilmediniz ki öyle birşey olmadığı halde.. Bu bir MMO daha çok emek veren daha güçlü olur daha çok gücü olan daha iyi şeyler alır bunun aksine yapılan her şey emek hırsızlığıdır.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt