Bu legal mi ?

Alkoer

Üye
bu mekanik cihaz teknik olarak yasak olmamalı,

bilgisayara 3. parti bir yazılım yüklemiyorsun yada bilgisayara takılan makro özelliği olan klavye,mouse yada pedal gibi bir donanım da değil.

Ha senin yerine girip birisi oynamış ha bunu koymuşsun, bilgisayar ve donanımından bağımsız bir cihaz bu, o zaman tuşlara sizden başka kimsenin elinin değmemesi, sizden başka kimsenin oynamaması (hesap paylaşımı zaten yasak ben evdeki pokelerden bahsediyorum) v.s. v.s. şartlarda getirilmesi lazım.
Oyun kurallarında " oyunu otomasyona bağlayacak yazılım yada donanım yasak" yazıyordu sanırsam. Bu cihazıda kapsıyor gibi.

Ben daha önceki postta teknik olarak algılanırmı diye düşünmüştüm. Sonuç olarak oyunun size sağladığı rowa hariç her türlü otomasyon illegal.

birol2003

Üye
Oyun kurallarında " oyunu otomasyona bağlayacak yazılım yada donanım yasak" yazıyordu sanırsam. Bu cihazıda kapsıyor gibi.

Ben daha önceki postta teknik olarak algılanırmı diye düşünmüştüm. Sonuç olarak oyunun size sağladığı rowa hariç her türlü otomasyon illegal.
Hesap paylaşımı da yasak :)

BEARFACT

Yönetici
Game Master
Merhaba,

B) 3. Parti Program Yasaklı Yazılım / Makro / Oyun Dosyalarını Değiştirmeye Çalışmak

1. Belirli bir fare, klavye veya başka bir donanım cihazı kullanımından oyunda adil olmayan avantajlar elde edilmesini sağlayan, Rise Online World tarafından izin verilmeyen veya yetkisiz olan programları ya da cihazlarının kullanımı.
1. Ceza - 2 Gün Atak Kısıtlama Cezası
2. Ceza - 7 Gün Atak Kısıtlama Cezası
3. Ceza - Kalıcı Hesap Yasaklanması

Kurallarımızda bu durum zaten açık bir şekilde mevcut.

Makro neden yasak? Bunu şöyle düşünebilirsiniz, bir her konuda herkese eşit seviyede olmaya çalışıyoruz. X bir oyuncu kendisi eliyle oracle slotunda kasıyor 30-35 dakikanın sonunda yorularak biraz dinlenmek istiyor, internette vakit geçiriyor vs.
Makro ile aynısını yapan bir oyuncu yorulmuyor, hatta PC başında bile olmuyor dolayısıyla bu oyuncunun direkt önüne geçebiliyor, biz bunu istemediğimiz için kurallarımız ve yaptırımlarımız var.

Bir başka konu, yaptığınız bildirimlerin işleme alınmadığını düşünmek ;

Atılmış olan her destek bileti tek tek inceleniyor ve buna göre yaptırımlar uygulanıyor. Anlaşamadığımız nokta şurası, her bildirdiğiniz kullanıcı 3. Parti yazılım / Makro vs kullanmıyor. Kullanıcı diyor ki ama yazdım cevap vermedi, kesin makro, böyle bir durum da çok tecrübe edildi. Oyuncu sadece konuşmak istemiyor, kapatıyor bu kadar basit aslında ama insanların çoğunluk kısmına bu durum garip gelebiliyor.

washigo

Üye
Merhaba,

B) 3. Parti Program Yasaklı Yazılım / Makro / Oyun Dosyalarını Değiştirmeye Çalışmak

1. Belirli bir fare, klavye veya başka bir donanım cihazı kullanımından oyunda adil olmayan avantajlar elde edilmesini sağlayan, Rise Online World tarafından izin verilmeyen veya yetkisiz olan programları ya da cihazlarının kullanımı.
1. Ceza - 2 Gün Atak Kısıtlama Cezası
2. Ceza - 7 Gün Atak Kısıtlama Cezası
3. Ceza - Kalıcı Hesap Yasaklanması

Kurallarımızda bu durum zaten açık bir şekilde mevcut.

Merhaba, ben daha bu CAPTCHA gelmeden önce priest leather basıyordum. Çok fazla upgrade yaptığım için makro zannedildim ve sınırsız ban yedim. Sadece 1 sayfa +1 priest leatheri +7 ye kadar basmak için bile 150 defa upgrade yapmak gerekiyor. Bunu 20 defa yapsam 3000 defa upgrade yapmak gerekiyor.... Sizin de belirttiğiniz gibi 1. Ceza 2 gün atak kısıtlaması. Hadi ben atak yapmıyordum direkt olarak hesabım kısıtlansın. İlk seferde ve makro kullanmıyorken sınırsız ban yedim. Kaç kere destek bileti oluşturdum, discorddan Digital e bile yönlendirildim doğru düzgün cevap alamadım.
Size zahmet bi ilgilenirseniz banımı kaldırın. Bi daha upgrade yapmayacam.

BEARFACT

Yönetici
Game Master
Merhaba, ben daha bu CAPTCHA gelmeden önce priest leather basıyordum. Çok fazla upgrade yaptığım için makro zannedildim ve sınırsız ban yedim. Sadece 1 sayfa +1 priest leatheri +7 ye kadar basmak için bile 150 defa upgrade yapmak gerekiyor. Bunu 20 defa yapsam 3000 defa upgrade yapmak gerekiyor.... Sizin de belirttiğiniz gibi 1. Ceza 2 gün atak kısıtlaması. Hadi ben atak yapmıyordum direkt olarak hesabım kısıtlansın. İlk seferde ve makro kullanmıyorken sınırsız ban yedim. Kaç kere destek bileti oluşturdum, discorddan Digital e bile yönlendirildim doğru düzgün cevap alamadım.
Size zahmet bi ilgilenirseniz banımı kaldırın. Bi daha upgrade yapmayacam.

Merhaba,

Eşya yükseltme işlemi yapılırken bazı oyuncuların bu durumu kötüye kullanarak, farklı yollarla işlem yaptıkları tespit edilip cezalar verilmiştir.
Bu cezalar verilmeden önce, birden fazla kontrol işleminden geçiyor ardından cezai işlem uygulanıyor.
Cezanızın neden yüksek olduğunu değerlendirmeye gelince, Oyun Kuralları ve Ceza Sistemi kısmında en altta ;

''Not: Yukarıda belirtilen davranış kurallarının uygulanması, uygulanma derecesi ile ilgili takdir oyun yöneticilerine aittir.'' İbaresi yer almaktadır.

RickSancheZz

Üye
Merhaba,

Eşya yükseltme işlemi yapılırken bazı oyuncuların bu durumu kötüye kullanarak, farklı yollarla işlem yaptıkları tespit edilip cezalar verilmiştir.
Bu cezalar verilmeden önce, birden fazla kontrol işleminden geçiyor ardından cezai işlem uygulanıyor.
Cezanızın neden yüksek olduğunu değerlendirmeye gelince, Oyun Kuralları ve Ceza Sistemi kısmında en altta ;

''Not: Yukarıda belirtilen davranış kurallarının uygulanması, uygulanma derecesi ile ilgili takdir oyun yöneticilerine aittir.'' İbaresi yer almaktadır.

Merhaba
bu insiyatif meselesi olmaması gereken birşey bence ya
beyaz yada siyah olalım, insiyatif işin içine girince gri oluyoruz

BEARFACT

Yönetici
Game Master
Merhaba
bu insiyatif meselesi olmaması gereken birşey bence ya
beyaz yada siyah olalım, insiyatif işin içine girince gri oluyoruz

Merhaba,

Büyük bir topluluğa hitap ederken maalesef olmak zorundasınız. Ben de sevmiyorum 3 seçenek olmasını ancak zorunlu bir durum bu :)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt