Bu Pc Ile Pk Atabilirmiyim Yada Değiştirmem Gereken Parça Var Mı?

BenGeldim

Üye
Intel Core i3 12100F 4.30 Ghz 4 Çekirdek 12MB 1700p 10nm İşlemci

MSI PRO B760M-P Intel B760 Soket 1700 DDR5 6800MHz (OC) M.2 Anakart

MSI GTX 1660 SUPER VENTUS XS OC 6GB 192 Bit

GSKILL 32 GB (2x16GB) Ripjaws S5 Siyah DDR5 5600MHz CL36 1.2V PC Ram

Samsung 1TB 980 PRO NVMe M.2 SSD (Okuma Hızı 7000MB / Yazma Hızı 5000MB)

bu sistemle oyunu rahat oynarmıyım yoksa değiştirmem gereken var mı?

Kenshin

Üye
Merhaba,

Sistem gereksinimleriniz yeterli görünüyor, tüm Windows ve sürücü güncelleştirmeleriniz tam olduğunda sorunsuz oynayabilmeniz gerekli.

BEARFACT

Yönetici
Game Master
Merhaba,

Bana sorarsanız yeterli düzeyde oynarsınız. Ancak oyuncuların ısrarla kabul etmediği, kabul ettiremediğimiz bir olay var, oyun içerisinde yaşanan Crash - Donma gibi sorunların çoğu oyuncu kaynaklı, yani PC kaynaklı. Oyunun başlarında oyun yani biz taraflı sorun çok fazlaydı ve kısa zaman içerisinde bu oran neredeyse 0 a çekildi. Kaldık PC sorunlarıyla baş başa maalesef. Örnek vermem gerekirse adını vermeyeceğim tabii ki ama neredeyse 1 gün boyunca gel git Discorddan yardım isteyen bir arkadaşa yardımcı olduk ve en son olarak güncel olmayan(korsan) bir işletim sistemi nedeniyle başka oyunlarda da zaman zaman sorun yaşadığını öğrendik. Kendisi bu sorununu çözdükten sonra çok çok az hata yaşamakta şu an. Parçalarınızda bir sorun olabilir bu sorunla Rise Online'da karşılaşmış olabilirsiniz, normal.

Lafı çok uzattım sadede gelirsem, bilgisayar parçalarınız iyi düzeyde ancak temizlikleri, sorunlarına, güncel tutulmalarına özen gösterin lütfen.

levbom

Üye
Akşam yoğun zamanlar dışında rahat pk atarsın ama akşam yoğun saatlerde bilgisayarla çok alakası olmayan kasmalar ve lag yaşanabiliyor. özellikle 23:00 bossunda çok yoğun olduğu için fps in 20ve altına kadar düşecektir.
boss kesildikten sonra rahatlıyor.

GrejuwalTRl

Üye
Merhaba,

Bana sorarsanız yeterli düzeyde oynarsınız. Ancak oyuncuların ısrarla kabul etmediği, kabul ettiremediğimiz bir olay var, oyun içerisinde yaşanan Crash - Donma gibi sorunların çoğu oyuncu kaynaklı, yani PC kaynaklı. Oyunun başlarında oyun yani biz taraflı sorun çok fazlaydı ve kısa zaman içerisinde bu oran neredeyse 0 a çekildi. Kaldık PC sorunlarıyla baş başa maalesef. Örnek vermem gerekirse adını vermeyeceğim tabii ki ama neredeyse 1 gün boyunca gel git Discorddan yardım isteyen bir arkadaşa yardımcı olduk ve en son olarak güncel olmayan(korsan) bir işletim sistemi nedeniyle başka oyunlarda da zaman zaman sorun yaşadığını öğrendik. Kendisi bu sorununu çözdükten sonra çok çok az hata yaşamakta şu an. Parçalarınızda bir sorun olabilir bu sorunla Rise Online'da karşılaşmış olabilirsiniz, normal.

Lafı çok uzattım sadede gelirsem, bilgisayar parçalarınız iyi düzeyde ancak temizlikleri, sorunlarına, güncel tutulmalarına özen gösterin lütfen.
Hocam madem bir arkadaşa yardımcı oldunuz müsait bir zamanda size ulaşşam banada yardımcı olurmusunuz. Monster abra5 serisi leptop kullanıyorum. i7 10'uncu nesil işlemci var 16 gb ram var geforce gtx 1650 ti var fakat death valley orta monuya gelince kalabalıkta 10 fps lere düşüyor kasıntı yapıyor sorunu çözemedim bilgisayarım güncel bakımları da yeni benim sorunum nedir peki bu pc ile performans alamıyorum sebebi leptopların genelinde yapıyor diyorlar :)

Zafer1991

Üye
Hocam madem bir arkadaşa yardımcı oldunuz müsait bir zamanda size ulaşşam banada yardımcı olurmusunuz. Monster abra5 serisi leptop kullanıyorum. i7 10'uncu nesil işlemci var 16 gb ram var geforce gtx 1650 ti var fakat death valley orta monuya gelince kalabalıkta 10 fps lere düşüyor kasıntı yapıyor sorunu çözemedim bilgisayarım güncel bakımları da yeni benim sorunum nedir peki bu pc ile performans alamıyorum sebebi leptopların genelinde yapıyor diyorlar :)
Hocam i7 13700hx işlemci 4060 ekran kartı 32gb ddr5 ram gen4 ssd 1tb var laptop msi bende de dusuyor 30-40 lara diz üstülerin en iyiside olsa o fps 60 ı gecmez gece 23.00 bosunda oyunla alakalı fps optimizasyon sorunu baya sürücek gibi gözüküyor da

BEARFACT

Yönetici
Game Master

Monster Abra A5 - 3050 Ekran kartlı olan modeli kullanıyorum. Yaklaşık 1 yıldır hiç sorun yaşamadım oyun içerisinde, çok kalabalık alanlarda 25-30 FPS değerlerine düşebiliyor geçici olarak.

GrejuwalTRl

Üye
Monster Abra A5 - 3050 Ekran kartlı olan modeli kullanıyorum. Yaklaşık 1 yıldır hiç sorun yaşamadım oyun içerisinde, çok kalabalık alanlarda 25-30 FPS değerlerine düşebiliyor geçici olarak.
1650 Tİ benimde işte 10 fps altına düştügü oluyor ekran kartını mı değiştireyim ne yapayım anlamadım :)

JohnPlane

Üye
Merhaba,

Ryzen 7 7700x - Rtx 4070 kullanıyorum ve dungeon giriş çıkış ve channel değiştirirken çok fazla crash oluyor. Son client değişmeden önce pek fazla crash aldığım olmamıştı ama bu client değiştiğinden beri sürekli crash sorunu oluyor. Bütün sürücülerim güncel w10 pro orjinal kullanıyorum.

keshapone

Üye
3060 ti ile bowlda 6 FPS i gördüm oyun çöktü, böyle bir oyun için 4090 mı lazım da sorun bizde olmamış olsun, şaka gibi cevaplar

fstab

Üye
3060 ti ile bowlda 6 FPS i gördüm oyun çöktü, böyle bir oyun için 4090 mı lazım da sorun bizde olmamış olsun, şaka gibi cevaplar
4090 var 11 bosunda 25-30 fps görüyorum , kalabalık alanlarda 70 80 görüyor bos alanda 300 lere kadar cıkabiliyor
inanmayanlar için anlık
1698990653709.png

egehansr123

Üye
Bu oyunun ekran kartıyla pek alakası yok. Sağlam cpu yoksa kalabalık alanda rtx4090 da 10 fps verir.

Konu sahibinin sistemine yorumumda
Anakart ve ram o sisteme gitmez, fazla gelir o parçaları değiştirip işlemcini yükseltmek daha mantıklı olur. Soruların varsa yardımcı olurum burdan.

Burtto

Üye
Merhaba,

Ben rise online oynayana kadar çok oyun oynadım hatta aynı oyun motoru olan oyunlarda oynadım ama hiçbirinde bu oyunda yaşadığım sorunları yaşamadım Crahin ne olduğunu bile bilmiyordum öyle diyim :)

gumuskaya

Üye
bu grafiklerle bu fpsler komik gerçekten boşa masraf etmeyin sisteminiz ne olursa olsun kalabalık ortamda perte cıkacaktır

N3v3N

Üye
Intel 13700k üzeri veya ryzen x3d serisi almanızı tavsiye ederim. Hatta en garantisi sağlam bir sıvı soğutma ile 7800x3d almanız.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt