Bu pc'ye bu fps normal mi?

Balerion

Üye
Merhabalar, yeni bir bilgisayar aldim ve cok dusuk fps alıyorum.

geforce rtx3060
intel i5 12450
8 gb ram var bilgisayarda. Tüm performans özellikleri seçili durumda. Oyun very low grafiklerde. 25-30 fps aliyor. kalabalık yerlerde 15 tenha yerlerde max 60 fps.

Ayrıca şöyle bir durum var, bilgisayar nvidiayı sadece %4de kullaniyor, intel grafik kartına yükleniyor. Bu durum nornal mi? (tercihlerden rise online nvidia kullansin secenegi işaretli durumda)

Son olarak bir bilgisayarim daha var o da 8 gb ram i5 ve onda nvidia gtx 1600 var. O pc çok daha akıcı ve daha yuksek fps alıyor. en kalabalik yerde bile fps 40a düsmüyor. Tenha yerlerde 160 fps görüyor. Yeni pc daha iyi olmasına ragmen daha kotu fps veriyor ne yapmalıyım?

Son düzenleme:

RickSancheZz

Üye
very lowda oynayınca bendede fps düşüyor, mediumda oynayınca kalabalıkta yüksek fps alabiliyorum

RickSancheZz

Üye
Hocam mesele o değil, neden bu pc nvidia'yı %4de kulkanıyor ve neden kötü pcnin yarısı kadar fps veriyor.

mediuma alırsan fps artışı olaiblir demek istedim aslında,

normalde olması gereken, oyunun otomatik bi şekilde bilgisayarına uygun ayarları seçmesi ama öyle bi durum yok şuan.

Aynı bölgede aynı kalabalıkta aşağıdaki değerlerde fps alıyorsam bu ayarlardada bi sorun var demektir, mantıken daha düşük ayarlarda daha yüksek fps almayı bekleriz ama tam tersi ilerliyor.

very lowda 30
mediumda 60
high ayarda 50

Balerion

Üye
mediuma alırsan fps artışı olaiblir demek istedim aslında,

normalde olması gereken, oyunun otomatik bi şekilde bilgisayarına uygun ayarları seçmesi ama öyle bi durum yok şuan.

Aynı bölgede aynı kalabalıkta aşağıdaki değerlerde fps alıyorsam bu ayarlardada bi sorun var demektir, mantıken daha düşük ayarlarda daha yüksek fps almayı bekleriz ama tam tersi ilerliyor.

very lowda 30
mediumda 60
high ayarda 50
Denedim hocam sonuc alamadim

Balerion

Üye
Yardım edebilecek olan var mıdır? Veya başka bir fikir vermek isteyen olursa şimdiden teşekkürler
@Vision

Lady

Üye
Dediğinize göre pc inatla intel grafik yongasını kullanıyor gibi gözüküyor. Sadece Rise için değil tüm uygulamalar için nvidianın genel ayarlarında 3060ı seçmesini sağlayıp bir daha deneyebilir misin? Ayarları yaptıktan sonra restart atmayı unutmayın. Intel grafik yongasını bütünüyle saf dışı bırakmak gerekiyor. Bunun üzerine yoğunlaşmalısınız.

Balerion

Üye
Dediğinize göre pc inatla intel grafik yongasını kullanıyor gibi gözüküyor. Sadece Rise için değil tüm uygulamalar için nvidianın genel ayarlarında 3060ı seçmesini sağlayıp bir daha deneyebilir misin? Ayarları yaptıktan sonra restart atmayı unutmayın. Intel grafik yongasını bütünüyle saf dışı bırakmak gerekiyor. Bunun üzerine yoğunlaşmalısınız.
Hocam tüm uygulamalar için nvidia açık. İnteli devre dısı bırakmayı deneyeceğim. Bios'dan bypass etmeye çalıstim ama o ayari bulamadım. Başka bir yoldan deneyeceğim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-04-25-19-41-32-093_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2023-04-25-19-41-32-093_com.miui.gallery.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 25

Balerion

Üye
Hocam tüm uygulamalar için nvidia açık. İnteli devre dısı bırakmayı deneyeceğim. Bios'dan bypass etmeye çalıstim ama o ayari bulamadım. Başka bir yoldan deneyeceğim.

Son olarak oyun çalşken durum şu görseldeki gibi, bu değerler anormal dimi

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-04-25-19-41-32-093_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2023-04-25-19-41-32-093_com.miui.gallery.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 20

xRaw

Üye
Geforce experience, oyun ici yer paylasimi ayarindan FPS goruntuledigin yerden kaynak kullanimi izlemeyi de açabilirsin. Windows nedense cok dusuk kullanim gosteriyor bende de ama belirttiğim yerden %30 gibi nvidia gpu kullanimini gorebiliyorum. Msi afterburner ile de bakabilirsin.

Maalesef mevcut haliyle oyun cpu yu daha fazla kullaniyor.

Very low orta seviye ustu pclerde fps i düşürüyor, medium ve ustu denenmeli.

LifeReacT

Yönetici
Game Master
Selam,

Rise launcher'dan cpu power seçeneğini, "high performance" ve directx sürümünü "directx 11" olarak güncelleyip tekrar giriş yapabilir misin?

Sorunun çözülmezse,

Discord üzerinden benimle iletişime geçebilir misin?

Discord id: LifeReacT#9792

İyi oyunlar.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt