ANGEL
Üye

dostum bu oyunun deneme sürümü,olur böyle şeyler,bu oyunun varoluşuna sevinmelisin aslında,bizi büyük kore işkencesinden kurtaracak.Yazıklar olsun.Ne diyebilirim ki baska?
dostum bu oyunun deneme sürümü,olur böyle şeyler,bu oyunun varoluşuna sevinmelisin aslında,bizi büyük kore işkencesinden kurtaracak.Yazıklar olsun.Ne diyebilirim ki baska?
dostum bu oyunun deneme sürümü,olur böyle şeyler,bu oyunun varoluşuna sevinmelisin aslında,bizi büyük kore işkencesinden kurtaracak.
dayıcım, free to play demek, pay to win demek. burda hepimiz aynı fikirdeyiz. fakat bu işlerde normalde parayı firma yer, bu oyunlarda oyuncular yiyor parayı. Emek ve karşılık olayını bu kadar abartmanın lüzmu yok. sonuçta bu bir oyun. oyun idi. fakat artık o kitlenin %90ı için ticaret kapısı,para kaynağı. e tabi böyle bi para söz konusu olunca,klan dediklerimiz aslında bildiğin mafya oluyor. knight mafyası yedirmiyor kimseye o parayı, solo oyuncuları geçtim,para basmayan klanları bile yanaştırmıyor. e bu şekilde nasıl bi rekabetçi ortam bekliyosun? nasıl bundan haz alabiliyosun? bunuda benim kafam almıyor. geçen 5 yaşında çocuk ko oynuyor videosuna denk geldim. çocuk full item wariorla önüne geleni kesiyor. 5 yaşında. parayı basınca 5 yaşındaki çocuk bile oynayabiliyor. bu oyuncuların nasıl ağrına gitmiyor ? ama işte oyun öyle bir hal almış durumda ki, bu durum standart olmuş,mecburiyet olmuş,para bas-mak zo-run-da-sıııın. ben gireyim,farm yapayım,ticaret yapayım,en iyiler arasına gireyim,güçlü olayım diye bi durum yok. adam diyor ki (murodan bahsediyorum) önce diyo bi 10-15bin basacaksın chara ki char bi şekil alsın,ondan sonra kazanmaya başlıyacaksın diyor. 15 binle oyuna mı başlanır amk, bu nasıl oyun?Şöyle düşünebilirsin; Hangi mmo kapattıysa,user'ı kalmadı,ya da çok azaldı.
Mesela WOW.İtemlerin çok bir değeri olmasada adamlar o kadar güzel bir sistem kurmuşlar ki,oyun içi gold inanılmaz değerli.Oyun içi parayı hem tradeden kullanıcılara satabiliyorsun '' yasak olsada trade açık '' hem de oyun içi goldu oyun saatine,bizim bildiğimiz şekilde premiuma çevirebiliyorsun.
Mesela BDO ilk açıldığında trade açıktı ve oyun inanılmaz derecede oynanıyordu.Sonra trade kapatmak gibi bir cahillik yaptılar ve o dönem BDO nun başını çeken biz dahil bir çok kişi bıraktı oyunu.MMO tam olarak emek verilen bir oyun türü.Aylar-Yıllar hatta on yıllar veriliyor.İnsan karşılığını görmek istiyor.Şahsen ben öyle.Şuan özellikle WOW-KO ve Metin2 ayaktaysa,bunun sebebi inan ki emeğinin maddi olarakta bir karşılığı olmasıdır.16 yıllık bir KO playeri olarak,ben en son 2000li yılların başında KO'yu bukadar kalabalık hatırlıyorum.Ne kadar TL değeri varsa bir MMO'nun o kadar popüler olur.
Sahsen bende para yatıramayacagım mmo oynamam.Yani her fikre saygı duyuyorum ama suan siriusta 30k lık itemim var.Ne bileyim,eski kafa,eski alıskanlıklar heralde.dayıcım, free to play demek, pay to win demek. burda hepimiz aynı fikirdeyiz. fakat bu işlerde normalde parayı firma yer, bu oyunlarda oyuncular yiyor parayı. Emek ve karşılık olayını bu kadar abartmanın lüzmu yok. sonuçta bu bir oyun. oyun idi. fakat artık o kitlenin %90ı için ticaret kapısı,para kaynağı. e tabi böyle bi para söz konusu olunca,klan dediklerimiz aslında bildiğin mafya oluyor. knight mafyası yedirmiyor kimseye o parayı, solo oyuncuları geçtim,para basmayan klanları bile yanaştırmıyor. e bu şekilde nasıl bi rekabetçi ortam bekliyosun? nasıl bundan haz alabiliyosun? bunuda benim kafam almıyor. geçen 5 yaşında çocuk ko oynuyor videosuna denk geldim. çocuk full item wariorla önüne geleni kesiyor. 5 yaşında. parayı basınca 5 yaşındaki çocuk bile oynayabiliyor. bu oyuncuların nasıl ağrına gitmiyor ? ama işte oyun öyle bir hal almış durumda ki, bu durum standart olmuş,mecburiyet olmuş,para bas-mak zo-run-da-sıııın. ben gireyim,farm yapayım,ticaret yapayım,en iyiler arasına gireyim,güçlü olayım diye bi durum yok. adam diyor ki (murodan bahsediyorum) önce diyo bi 10-15bin basacaksın chara ki char bi şekil alsın,ondan sonra kazanmaya başlıyacaksın diyor. 15 binle oyuna mı başlanır amk, bu nasıl oyun?