Bunları Unutmayacağım.

BlessingDagger

Üye
Açık betadayken yazmıştım ve tekrar yazma ihtiyacı hissediyorum çünkü içimdeki aldatılmışlık hissini hâla atamadım.

1- İlk beta başladığında dediniz ki oyunda şu sayıda hata bildirim edenlere "big_tester" gibi ünvanlar vereceğiz ama sonra bunun bahsi bile açılmadı. Anladığım kadarıyla iptal edildi.
2- Şu kadar süre online olanlara pet-binek gibi sadece görünüm veren eşyaları offical'de vereceğiz. Sonra iptal edildi.
3- Açık betada herkes eşit olacak dediniz ki en büyük yanlışı burda yaptınız. Açık betayı açtınız, ilk 2-3 gün herkes rünlü itemlerini düşürdü, o itemlerle pk'ya çıktı. O itemler silinmedi, ama 2-3 gün sonra rün droplarını kaldırdınız. Açık betanın ilk 2-3 günü oyuna girmeyenler veya rünlü item yapmayanlar buna bir daha ulaşamadı. Tabi oyunda bazı kişiler de itemlere battle point rünü getirerek haksız bp elde etti ve kolay yoldan pelerin sahibi oldu.
4- Karakterlerin özellikleri sc'lerden üstün olacak diye bangır bangır bağırdınız ama siz en basit örneğiyle attack sc getirdiniz. Rogue'nin adrenaline skilli %20 ap artırırken bu sc de %20 artırıyordu. Ws'lerde warrior roguelerden daha üstündü. Oyundaki job dengesini kaydırdınız. (Rogue güçlü olsun demiyorum, sadece örnek)

Hadi 4. madde tamamen sizin yanlış politikalarınız ama ilk 3 madde tamamen yalancılık politikası sayın Rise Online Ekibi. Şimdi oyun açılacak ya, benim böyle konuştuğuma bakmayın, yine oynayacağım. Premium da alacağım, size para da kazandıracağım ama unutmayacağım.

Aylarca discord adresinizde bulundum, sayısız hata reportladım, o kadar emek verdim ama siz ödül için pvp serverlerden gelen insanlara ödülleri vermeyi layık gördünüz. Beni bilen bilir zaten pelerin zamanında 1 hafta ya oynadım ya da oynamadım, sonra sildim zaten. Maksat pelerin değildi, eğlenceydi ama böyle değil.

Bu bir içimi dökme yazısıydı, teşekkürler.

morganlefay

Üye
Haksız olduğun ya da bilginin kısıtlı olduğu bir çok konu var. Ancak doğrudan yaşadığım için 3. maddeye cevap vermek istiyorum.
Sanırım kapalı betada etkinlikteki rune olayını söylüyorsun. Etkinlikten önce rune kalkacak, rune yasak olacak, yapan ceza alacak vs gibi resmi bir açıklama yapılmadı. Oyun açıldığında rune lü kıyafetlerin drobu vardı, sonradan kalkmadı. Sadece doriondaki moblardan çıkan droplar kalktı, dungeonda oyunun 12 13. günü bile rune lü item dropları vardı. Detayını bilmeyip koşulsuz yargıladığın konu için arka planda neler olmuş aşağıdaki konumu okuyarak detaylara ulaşabilirsin.

Vision

Senior Moderatör
Merhabalar, sırayla cevap versem daha iyi olur sanırım.

1-) İptal edilmedi, ilerleyen süreçlerde duyurusu yapılacaktır.
2-) İptal edilmedi, ilerleyen süreçlerde duyurusu yapılacaktır.
3-) Açık beta değil, Kapalı beta etkinlik sürecinden bahsediyorsunuz. Rünlü eşyalara sahip olan oyuncuların kazandığı battle point miktarı silindi. Herhangi bir adaletsizlik yaşanmadı.
4-) Kapalı beta etkinliğinde karakter dengelerinde sorunlar yaşandığı için attack scroll %20 olarak ayarlandı ve tüm oyunculara ücretsiz şekilde sunuldu. Erken erişim süreciyle birlikte attack scroll'un verdiği değer %15'e çekildi.

Ek olarak Rise Online World, Rokosoft firmasının ilk oyunu. Bu konular dışında süreç boyunca mutlaka bazı hatalar yapılmıştır, önemli olan hatalardan ders çıkarmak ve hataları tekrarlamamak olduğunu düşünüyorum.

BlessingDagger

Üye
Merhabalar, sırayla cevap versem daha iyi olur sanırım.

1-) İptal edilmedi, ilerleyen süreçlerde duyurusu yapılacaktır.
2-) İptal edilmedi, ilerleyen süreçlerde duyurusu yapılacaktır.
3-) Açık beta değil, Kapalı beta etkinlik sürecinden bahsediyorsunuz. Rünlü eşyalara sahip olan oyuncuların kazandığı battle point miktarı silindi. Herhangi bir adaletsizlik yaşanmadı.
4-) Kapalı beta etkinliğinde karakter dengelerinde sorunlar yaşandığı için attack scroll %20 olarak ayarlandı ve tüm oyunculara ücretsiz şekilde sunuldu. Erken erişim süreciyle birlikte attack scroll'un verdiği değer %15'e çekildi.

Ek olarak Rise Online World, Rokosoft firmasının ilk oyunu. Bu konular dışında süreç boyunca mutlaka bazı hatalar yapılmıştır, önemli olan hatalardan ders çıkarmak ve hataları tekrarlamamak olduğunu düşünüyorum.
Ah be hocam... 1 ve 2. maddeyi 3 ay önce Discord'dan o kadar çok sormuştum ki... Kimse yazmamıştı, arada bir de yazıyodum en son iptal edildiği kanısına varmıştım.

Pelerin etkinliği zamanında oyunda rünlü itemler olduğunu duyunca oyunu silmiştim.

Scroll'un ap'sinin %15'e çekilmesi de ayriyeten rahatlattı.

Boşu boşuna ben de içimde tutuyodum sanki neye patlayacaksam...

Oh be rahatladım, Offical'de görüşmek üzere :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt