İstek Charım soyuldu.Forumda okudugumda kadarıyla yalnız değilim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yurdall17

Üye
Charım soyuldu ve dedğim gibi bu durum tek benm başıma gelmemiş.gerekli önlemleri almıstım ve pc tertemiz hatta bu oyunu oynamak için daha yeni alınmış sıfır bir pc.kendmizce güvenliğimizi saglasak da demekki sistemde de bazı sıkıntılar var.

DiabIo

Üye
Öncelikle çok geçmiş olsun. Yanlış anlaşılmasın merak ettiğim için soruyorum, hesabınızda 2 adımlı doğrulamayı altif etmişmiydiniz hocam?

yurdall17

Üye
Öncelikle çok geçmiş olsun. Yanlış anlaşılmasın merak ettiğim için soruyorum, hesabınızda 2 adımlı doğrulamayı altif etmişmiydiniz hocam?
Mail olarak doğrulama yaptım baska birşey bilmiyorum o kadar da cok anlamıyorum açıkcası

DiabIo

Üye
2 adımlı doğrulama site üzerinden hesabınıza girdikten sonra aktif edilebilen, basitçe temel mantığı şifreden sonra size ait bir mobil cihaz ile girenin kendiniz olduğunu 2. defa doğruladığınız bir sistem. Kısacası şifreniz ele geçirilse ya da başkası tarafından bilinse dahi telefonunuzdaki kodu girmeden hesabınıza giriş yapılamaz.

Hesap güvenliği konusuna gelecek olursak, hesap parolamızı kendimiz belirlediğimiz ve güvenliği ile ilgili sorumluluk da bize ait olduğu için ekibin yapabileceği pek de birşey kalmıyor açıkçası.

Aklınızdaki soru işaretini gidermek için açıklamam gerekirse, bu tarz hesaplarda parolalar database üzerinde şifrelenmiş biçimde saklanır. Yani sizin oluşturduğunuz şifreyi database admin dışında kimsenin kolay kolay ulaşamayacağı güvenli bir kasada saklanıyor olduğunu düşünebilirsiniz.

Elbette şirketin politikaları ve bu konuda yaptıkları konfigürasyonu bilmeden bu detayları iletiyorum. Ama bu şartları sağlamaları bir gereklilik olduğu için ve normal şartlarda yapılması gerekenin bu olması sebebi ile konunun içindeymiş gibi yapıldığını varsayarak detay verebiliyorum.

Varsayıyorum tabiri size biraz hafif gelebilir. Yanlış anlaşılmaması açısından onu da izah edeyim. Sektör olarak farklı bir alanda da çalışıyor olsam da bu işlerin içinde biri olarak net bir şekilde söyleyebilirim ki; Hesap bilgilerinin içeriden sızması konusunun hukuki süreçler neticesinde geleceği noktaların çok ciddi yaptırımlar doğuracağı ve hiçbir şirketin böyle bir riske girmek istemeyeceğine eminim. Bu sebeple bimediğim bir konu hakkında neredeyse emin olduğum bir varsayımda bulunabiliyorum.

Umarım paylaştıklarım size ve sizin nezdinizde henüz hesaplarını 2 adım doğrulama ile koruma altına almamış diğer oyuncu arkadaşlara bir nebze olsun faydalı olmuştur.

Tekrar çok geçmiş olsun.

yurdall17

Üye
İlgine alakana teşekkürler ama yönetimin umrunda dğil otomatik cevabı gönderip duruyorlar.
Hiç öenmli değil charda 1 gb para 1 gb de item vardı.
sorun o degil bunları yapan adam veya adamlar var suan tek madur da ben değilimdir.
Ben 2 gb ve işte bu zamana kadar giden zamanımı kaybettim ama oyun ben ve sırada benim gibi olan bir sürü arkadaşı kaybedecek otomatik cevap vermeye devam etsinler.

Digital

Yönetici
Game Master
Merhaba,

Oyun taraflı herhangi bir güvenlik zafiyeti oluşmamıştır.Hesabınızı güvende tutmak için sürekli kullandığınız mail adresi, id ve passwordlar ile hesap oluşturmayın,3.parti programlardan uzak durun ve hesabınızı kimse ile paylaşmayın.

İyi forumlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt