2 adımlı doğrulama site üzerinden hesabınıza girdikten sonra aktif edilebilen, basitçe temel mantığı şifreden sonra size ait bir mobil cihaz ile girenin kendiniz olduğunu 2. defa doğruladığınız bir sistem. Kısacası şifreniz ele geçirilse ya da başkası tarafından bilinse dahi telefonunuzdaki kodu girmeden hesabınıza giriş yapılamaz.
Hesap güvenliği konusuna gelecek olursak, hesap parolamızı kendimiz belirlediğimiz ve güvenliği ile ilgili sorumluluk da bize ait olduğu için ekibin yapabileceği pek de birşey kalmıyor açıkçası.
Aklınızdaki soru işaretini gidermek için açıklamam gerekirse, bu tarz hesaplarda parolalar database üzerinde şifrelenmiş biçimde saklanır. Yani sizin oluşturduğunuz şifreyi database admin dışında kimsenin kolay kolay ulaşamayacağı güvenli bir kasada saklanıyor olduğunu düşünebilirsiniz.
Elbette şirketin politikaları ve bu konuda yaptıkları konfigürasyonu bilmeden bu detayları iletiyorum. Ama bu şartları sağlamaları bir gereklilik olduğu için ve normal şartlarda yapılması gerekenin bu olması sebebi ile konunun içindeymiş gibi yapıldığını varsayarak detay verebiliyorum.
Varsayıyorum tabiri size biraz hafif gelebilir. Yanlış anlaşılmaması açısından onu da izah edeyim. Sektör olarak farklı bir alanda da çalışıyor olsam da bu işlerin içinde biri olarak net bir şekilde söyleyebilirim ki; Hesap bilgilerinin içeriden sızması konusunun hukuki süreçler neticesinde geleceği noktaların çok ciddi yaptırımlar doğuracağı ve hiçbir şirketin böyle bir riske girmek istemeyeceğine eminim. Bu sebeple bimediğim bir konu hakkında neredeyse emin olduğum bir varsayımda bulunabiliyorum.
Umarım paylaştıklarım size ve sizin nezdinizde henüz hesaplarını 2 adım doğrulama ile koruma altına almamış diğer oyuncu arkadaşlara bir nebze olsun faydalı olmuştur.
Tekrar çok geçmiş olsun.