Chat Bugu Alanı Oyundan Soğutuyor

:NaturoN:

Üye
Her 10 denemeden 5 tanesinde kesinlikte mesaj gönderemiyorum. Ve bu oyundan soğutuyor.
Yazmam gereken anlarda partiden veya klandan veya bölgeden veya hepsi alanından yazamıyor olmak çok saçma.
Bunca zaman onlarca mmorpg oynadım gördüğüm en kötü ve buglu chat ekranı bu.
Düzeltin artık bunu kaç aydır böyle. Malum Online'nın sorunları gibi oldu sonsuza kadar kalacak mı bu böyle.

bigHead

Üye
Kesinlikle katılıyorum normal bölgelerde bazen partiye yazamıyorum partide olduğum halde. Zaten parti zindanları veya parti etkinliklerinde partiden daha yazabildiğimi hatırlamıyorum.

Porteur

Üye
Bu olay benimde başıma geliyor. Gerçekten çok can sıkıcı bir durum..
Bu olaya acilen odaklanılması gerek

Lady

Üye
Her yamada chat alanının görselliği ile ilgili bir şeyler yapıyorlar. Tamam güzel görsellikte önemli de.
Yahu chat çalışmıyor
ÇALIŞMIYOR.

RickSancheZz

Üye
chat kısmı baştan ele alınmalı, benim için önem sırasına göre chat bar sıkıntıları şöyle ;

genelden yazıyorsun yazdığını 2 satır olarak yazarsa 2.si blocka takılıyor. 10 sn bekletiyor.
party chat ayda 1 gn çalışıyor 29 gün çalışmıyor, çalışmayınca eşya linkleyip yazıyorsun onuda partyde 3 kişiye gidiyor 4 kişiye gitmiyor
genellikle group dungeondan çıktıktan sonra başka clanda yapılan yazışmalar benim clan chat kısmına geliyor.
map ve kanal değişiminde chat kısmı sıfırlanıyor, önceki yazışmaların silinmemesi gerekiyor çok ihtiyaç oluyor.
yine map ve kanal değişim esnasında birisi bize clan chattan yada pmde yazarsa map ve kanal değişim sonrası yazı bize gelmiyor, kişiyi cevapsız bırakmış oluyoruz

Üye
Chat alanınına yazdığınız ve görmeniz gereken renkler bile buglu aynı görünmüyor :D

Alkoer

Üye
Chat in stabil çalışması çok önemli ama malesef bir türlü iş sırasında gerekli yeri alamıyor.

Kusursuz çalışan bir chat oyuna çok katkı sağlar. Global oyunlardaki gibi oyuncuların chat kanalı kurabilmesi gerekiyor. Mesela bulmakta zorluk çekilen 63 zindan için bir oyuncu kanal açar zindan girmek isteyen bu kanala girer daha rahat parti bulur.

Şuan malesef 3ncü parti yazılım olan dc üzerinden irtibat kuruluyor daha çok. Neden bizim oyunda buna benzer chat ve sesli sohbet entegre olmasın?

Üye
Chat in stabil çalışması çok önemli ama malesef bir türlü iş sırasında gerekli yeri alamıyor.

Kusursuz çalışan bir chat oyuna çok katkı sağlar. Global oyunlardaki gibi oyuncuların chat kanalı kurabilmesi gerekiyor. Mesela bulmakta zorluk çekilen 63 zindan için bir oyuncu kanal açar zindan girmek isteyen bu kanala girer daha rahat parti bulur.

Şuan malesef 3ncü parti yazılım olan dc üzerinden irtibat kuruluyor daha çok. Neden bizim oyunda buna benzer chat ve sesli sohbet entegre olmasın?
Sesli sohbete gerek var mı bilmiyorum ama normal chat çalışsın yeter bence :D

bRT E

Üye
Özellikle dediğiniz gibi etkinliklerde çalışmaması tadımızı çok kaçırıyor. 150-160 kişi bir savaşa giriyor. Yazıyoruz yok 10 saniye block geçiyor. Yazıyoruz gitmiyor. Birde adama sağ tıklayıp mesaj atmak istiyoruz sağ tıkta buga giriyor. Adama birşey söyleyemiyoruz veya uyum sağlayamıyoruz. Chatten /w nick olayı çok zor geliyor.
İlk olarak Chat olayının tamamiyle düzgün çalışması lazım..
İkinci olarakta karakterler buga giriyor sağ tık çalışmıyor ne pm ne trade ne party atılmıyor. Bu da çok can sıkıcı bir durum.

DuncanBlake

Üye
yazdığım şeyi artık shift+end yapıp kopyalıyorum yazmadan önce :D aynı şeyi 3-4 kere yazdığım da oluyor...

RickSancheZz

Üye
Özellikle dediğiniz gibi etkinliklerde çalışmaması tadımızı çok kaçırıyor. 150-160 kişi bir savaşa giriyor. Yazıyoruz yok 10 saniye block geçiyor. Yazıyoruz gitmiyor. Birde adama sağ tıklayıp mesaj atmak istiyoruz sağ tıkta buga giriyor. Adama birşey söyleyemiyoruz veya uyum sağlayamıyoruz. Chatten /w nick olayı çok zor geliyor.
İlk olarak Chat olayının tamamiyle düzgün çalışması lazım..
İkinci olarakta karakterler buga giriyor sağ tık çalışmıyor ne pm ne trade ne party atılmıyor. Bu da çok can sıkıcı bir durum.

Çözüm bu değil tabi ama zor geliyor dediğin için yazıyorum, sağ tıklayamadığın adama normal tıklayıp /w F10 yapınca nicki otomatik çıkıyor, bu buglar düzelene kadar idareten :D

Bstrafe

Üye
Çözüm bu değil tabi ama zor geliyor dediğin için yazıyorum, sağ tıklayamadığın adama normal tıklayıp /w F10 yapınca nicki otomatik çıkıyor, bu buglar düzelene kadar idareten :D
karakterler içiçe ise sağ tıklamaması normal , ha normal tıkladığın adam açıktadır yalnızca kendisi varken sağ tıklayamıyorsan bilemiyorm ben hiç yaşamadım.

RickSancheZz

Üye
karakterler içiçe ise sağ tıklamaması normal , ha normal tıkladığın adam açıktadır yalnızca kendisi varken sağ tıklayamıyorsan bilemiyorm ben hiç yaşamadım.

sen eziyet görmemişsin o zaman, her gün yaşıyorum bunu, bazı günler dungeon party toplamaktan vazgeçiyorum kimseye sağ tık atılmıyor

BEARFACT

Yönetici
Game Master
Sohbet penceresinde oluşan sorunun ilgili ekip farkında, daha stabil hale gelmesi için arka planda düzenleme çalışmasına devam ediliyor.

Bstrafe

Üye
screen overlayın ne olduğunu bile bilmiyorum bilgisayarda format sonrası driverler, rise ve steamdan bi kaç oyun yüklü haricinde hiç uygulama yüklü değil
karakterlerin biraz daha göğsüne doğru basmaya çalışın, eğer yalnız başına duran ve kımıldamayan birine dahi sağ tıklamada sorun yaşıyorsanız problem var demektir.
Oyunu da yeni yüklediğinizi söylüyorsunuz , tüm driverları son sürüme güncellemeyi deneyebilirsiniz.
Bir de kablosuz fare kullanıyorsanız şarjı yada pili azalmış olabilir mi ?

RickSancheZz

Üye
karakterlerin biraz daha göğsüne doğru basmaya çalışın, eğer yalnız başına duran ve kımıldamayan birine dahi sağ tıklamada sorun yaşıyorsanız problem var demektir.
Oyunu da yeni yüklediğinizi söylüyorsunuz , tüm driverları son sürüme güncellemeyi deneyebilirsiniz.
Bir de kablosuz fare kullanıyorsanız şarjı yada pili azalmış olabilir mi ?
reis sorunu hiç yaşamadığın bu önerilerden belli oluyor :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt