Cloud Game Ile Ilgili Sorularım Var.

GaSeu

Yeni Üye
Merhaba iyi forumlar.
8.nesil i5 pavilion gamer laptop kullanıyorum. 1050ti ekran kartı 8x2 gb ram var. Oyunu en son dv bölgesinde yoğun fps düşüşleri yaşadığım için bırakmıştım. Bulut işlemci oyun sisteminizi görünce oyunu oynayabilme ümidi ile geri döndüm. Bu konu üzerine internette bulamadığım bir kaç sorum var.
1- İş yerinde mobil internet ile oynamayı denedim ve başarılı buldum en azından günlük işlemleri yapabilirim ama ne kadar internet kullanıyor bu sistem. Yani ortalama 1 saatte telefonu hotspot olarak kullandığımda ne kadar mb harcar?
2- ilk hesabı oluşturduğum zaman hesabımda herhangi bir cash yokken cloud game ile oyuna bağlandım. Sonra tekrardan bağlanmak istediğim zaman bunun satılan bir hizmet olduğunu fark ettim. Anladığım kadarıyla 12 saatlik bir oyun oynayabilmek için bu gün ki şartlarda 45 tl gibi bir satın alım yapmamız gerekiyor. Bu ücreti çoklu hesap kullanımı ile ilgili düşündüğüm zaman makul geliyor. Oyunun dengesinin bozulmaması için bu bedelin belirlenmiş olması makul. Ama tek hesapla sadece oyunu sosyal olarak oynamak isteyen bir oyuncu olarak ayda yaklaşık 1500tl oyunu sadece oynamak için ödemem gerekiyor. Yaptığınız sistemi gerçekten çok başarılı bulsamda ödeme konusunda hayal kırıklığı yaşadım. Bu konu ile ilgili tabiri caizse kuru ile yaş odunu ayırmak için fikriniz çalışmanız var mı?
3- Cloud sistemini cep telefonu yada tabletten oynarken klavye mouse kullanmak zorunda mıyız? yoksa mobil oyun oynar gibi oynanıyor mu? İzlediğim kadarıyla herkes tarayıcı üzerinden deneme yapıp paylaşmış. İşin telefon yada tablet üzerine oyun içi kayıt bulamadım.
Konuyu toparlamak gerekirse şuan oyunu bıraktığım zamanki diz üstü bilgisayarımla ss slotunda xp kazanmaya çalışırken ilerleyen seviyelerde daha önce yaşadığım fps sorunlarını yaşamama ümidi ile devam ediyorum. Eğer tablet yada telefon ile oynanabilirliği el becerisi erişimi bilgisayara yakın olursa her yerden oyuna bağlanabilmek için diz üstü bilgisayarımı satarak tablete geçiş yapabilirim. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir. İyi forumlar iyi oyunlar dilerim.

MusTi

Rise Online World Mod Team
Senior Moderatör
1-) Bunu bizzat test etmediğim için tam yorum yapamayabilirim, sizi yanıltmış olabileceğimden dolayı özür dilerim.
2-) Evet, yeni oyuncuların deneyimlemesi için 12 saat ücretsizdi. Ücret konusuna gelince, şirket politikası gereği ücretlendiriliyor. Ancak şunu söylemeliyim ki, eğer oyun bilgisayarınız yanınızda yoksa ve sadece birkaç el dungeon oynamak isterseniz, bulut hizmeti işinize yarayabilir.
3-) Kendi deneyimime dayanarak, tabletden oynadım ve skilleri vurmak, yön vermekte rahattım; ancak verimli bir deneyim alamadım. Ayrıca, klavye ve fare kullanmak daha iyi olacaktır.

GaSeu

Yeni Üye
Cevap için teşekkür ederim. Misal olarak günlük zindan yapıp premium ile gelen row u kullanmak istersem her 12 saat için ödeme yapmam gerekecek. Sorun şu ki ben 12 saat oyunu oynamıyorum. İşin bir diğer tarafı bu sistemi Kullanabilmek için tablet aldım diyelim oynanışı bir şekilde hallettik ama ortalama Max 2 saat anca oyun sürem olacak. Acaba bu 12 saatlik süreyi row asistan gibi kullandıkça azalan bir sisteme çevirseler normal oyuncularda FPS sorunlarından kurtulur diye düşünüyorum. Sistemin art niyetli kullanımını önlemek için sadece 1. Kanallarda kullanilabilirse hem pazarda gereksiz yer kaplayan cloud gamer sorunu olmaz hemde slotlarda otomatik kasan insanlar. Ben hem zindanı yapabilirim hemde günlük işlerimi. Yada premium a özellik şeklinde ücretsiz row gibi eklenebilir her guns için 3 saat olsa sanırım sosyal oyuncular için yeterli olucaktir.

JohnPlane

Üye
Cevap için teşekkür ederim. Misal olarak günlük zindan yapıp premium ile gelen row u kullanmak istersem her 12 saat için ödeme yapmam gerekecek. Sorun şu ki ben 12 saat oyunu oynamıyorum. İşin bir diğer tarafı bu sistemi Kullanabilmek için tablet aldım diyelim oynanışı bir şekilde hallettik ama ortalama Max 2 saat anca oyun sürem olacak. Acaba bu 12 saatlik süreyi row asistan gibi kullandıkça azalan bir sisteme çevirseler normal oyuncularda FPS sorunlarından kurtulur diye düşünüyorum. Sistemin art niyetli kullanımını önlemek için sadece 1. Kanallarda kullanilabilirse hem pazarda gereksiz yer kaplayan cloud gamer sorunu olmaz hemde slotlarda otomatik kasan insanlar. Ben hem zindanı yapabilirim hemde günlük işlerimi. Yada premium a özellik şeklinde ücretsiz row gibi eklenebilir her guns için 3 saat olsa sanırım sosyal oyuncular için yeterli olucaktir.
%100 katılıyorum row asistant gibi kullandıkça azalan bir sistem olursa çok daha fazla kullanan kişi olacaktır muhtemelen

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt