Cooking Fiyatlarının Saçmalığı

Raymond

Üye
Herkese selam,

Cooking kasan arkadaşlara sesleniyorum zararına sattığınız bir çok üründen nasıl geri dönüş alıyorsunuz. Örneğin ; Carrot Soup maliyeti en az 10k'yı bulurken bunu nasıl 2k ya satabiliyorsunuz ? Daha üst level yemeklerde de benzer durumla karşılaşan var mı bilmiyorum ama fiyatlandırmaların saçma olduğunu düşünüyorum.

Crafter DendroctonuS

Üye
Herkese selam,

Cooking kasan arkadaşlara sesleniyorum zararına sattığınız bir çok üründen nasıl geri dönüş alıyorsunuz. Örneğin ; Carrot Soup maliyeti en az 10k'yı bulurken bunu nasıl 2k ya satabiliyorsunuz ? Daha üst level yemeklerde de benzer durumla karşılaşan var mı bilmiyorum ama fiyatlandırmaların saçma olduğunu düşünüyorum.
:D evet o durumlarda ben mesela ürünü satmıom :D o arkadaşlarda sonra çıkıp ağlıyor köşe köşe her yerde ben zarar ettim ben kazanamıom vs vs diye

Raymond

Üye
:D evet o durumlarda ben mesela ürünü satmıom :D o arkadaşlarda sonra çıkıp ağlıyor köşe köşe her yerde ben zarar ettim ben kazanamıom vs vs diye
Doğru olan o bence beklemek lazım ama bunu yapacaklarına yapmasalar daha iyi zarar ediyor ve tüm oyunda o meslekle ilgilenenleride bitiriyor. Bu söylediğim diğer meslekler içinde geçerli. En kötü şartlarda maliyetine ya da %10-15 aşağısına satılsa anlarım ama 10k maliyeti olan bir ürünün 2k'ya satılması akıl alır gibi değil.

Crafter DendroctonuS

Üye
Doğru olan o bence beklemek lazım ama bunu yapacaklarına yapmasalar daha iyi zarar ediyor ve tüm oyunda o meslekle ilgilenenleride bitiriyor. Bu söylediğim diğer meslekler içinde geçerli. En kötü şartlarda maliyetine ya da %10-15 aşağısına satılsa anlarım ama 10k maliyeti olan bir ürünün 2k'ya satılması akıl alır gibi değil.
zihniyet değişmedikçe çare yok kanka :D

kimyasal

Üye
Bazıları da ürünlerin toplamamasını kendi yaptığı için topladığı ürünleri yok fiyata hesaplayıp yemeği satıyor, neymiş ben kendim topladığımdan bedavaya geliyor misali. Adama derler sen PC başında bot gibi nasıl zaman geçiriyorsun topladığın ürünü piyasaya fiyatından hesaplasana.

Raymond

Üye
Bazıları da ürünlerin toplamamasını kendi yaptığı için topladığı ürünleri yok fiyata hesaplayıp yemeği satıyor, neymiş ben kendim topladığımdan bedavaya geliyor misali. Adama derler sen PC başında bot gibi nasıl zaman geçiriyorsun topladığın ürünü piyasaya fiyatından hesaplasana.
Hay ağzın bal yesin be hacım.

takosta

Üye
cooking tam bir hayal kırıklığı malesef ki.
mantık şu şekilde tüm tanıdıgım cookingcılerde. işe yarar yemeklere ulasabılmek ıcın ne varsa basıyorum. gereksızlerı satayımda nasıl satarsam satayım. 2k da olsa 3 k da olsa geri dönüş olsunda, en azından bır sonrakı yapacagım yemegın malıyetını dusururum.
cookıngde 1-2 yemek harici hıcbır urune talep olmadıgı ıcın halıylen bu durumda.
aynısı herbalısm ıcınde gecerlı. ondada bı levele ulasana kadar yok fıyata satılıyor.
bır dıgerı mınıngdekı copper stick iron stick. ne ıse yarıyor bellı degıl alan yok nerdeyse.
bır dıger ornek oak ve pıne planklar malıyetı 50 60 k satısı 40 k. hala bır clan kalesınde ıhtıyac olacagı garantısı yok. belkı alan cıkarsa dıye haftalardır pazarda duruyor charım.
mesleklerden jevel, weapon harici 5 para etmez gibi. çok alternatif uretmelerı lazım. boşa kasıyor insanlar ortada hıcbırsey yok. doldur boşalt sistemi ile levelini kasıyolar.

the0fear

Üye
Bir çok meslek malesef böyle ne üretirsen üret zarar. Hatta belli bir süre sonra oyuncular toplama kasmayı bıraksa bu toplanan ürünler para etmeyecek komple life skill ölecek ama sıkıntı yok drop oranlarını %10 düşürürler rowlu farmer arkadaşların gönlü alınır

Rosalindaa

Üye
Ben oyun başından beri oynayan ve meslekle uğraşan biri olarak şunu anladım yönetim mesleklerden gelir elde etmenizi istemiyor,üretip kendiniz kullanmanızı istiyor.

the0fear

Üye
Ben oyun başından beri oynayan ve meslekle uğraşan biri olarak şunu anladım yönetim mesleklerden gelir elde etmenizi istemiyor,üretip kendiniz kullanmanızı istiyor.
oda çok mantıksız ben gidicem o kadar kimya toplama kasıcam mana potu yapıcam emek vericem. 1 saat slotta afk farm atan adam, benim bilmem kaç aylık emek sonrası saatlerce topladığım, otla ürettiğim mana potu sayısından fazla mana potu alacak parayı kasacak :D

kimyasal

Üye
yönetim oyundaki pus satışını engelleyecek cratfta izin vermez, yoksa oyuncuların yarısı alchemy yada diğer mesleklere abanır.

the0fear

Üye
yönetim oyundaki pus satışını engelleyecek cratfta izin vermez, yoksa oyuncuların yarısı alchemy yada diğer mesleklere abanır.
Ozaman bdo gibi bir sistem getirsin. Örnek yemek pişiriyorsun günlük sınır var bu yemeği gidip npc ye satıyorsun ama bu durumda da millet 1000 hesapla yapar bunu

CreatorAvalanche

Üye
İnsanlar günlerce uğraşıp mesleklerini son seviye yapsa idi sıkılıp oyunu bırakacaktı. Şimdi 3 ay uğraştığınız bir meslekten yeter ya bıktım diyerek uzaklaşamıyorsunuz. 3 aylık emek heba olcak diyerek bi 3 ay daha oyuna bağlı kalmaya ve hatta kazançsız bir şekilde son seviyeye getirmeye gayret ediyorsunuz. Bu tarz taklit oyunlar taklit ettikleri oyundan daha zor bir sistem çıkarır ki başta merakla gelen insanlar hemen son seviyeye ulaşıp sıkılmasın oyunu bırakmasın. Birçok mobil oyun da bu sistemle büyük kazançlar elde ediyor. Bu sebeple oynadığınız oyun size ne vaat ediyor, siz zevk alıyor musunuz ona bakın. Ayrıca oyuncu kitlesi türk olan bir oyunda herhangi bir emek harcanan eylemden kazanç beklemeyin, zevk almayı hiç beklemeyin.

ClyDeBorrow

Üye
Şahsi fikrim mesleklerin tamamı çöp, üzerine düşünülmemiş bile ha pardon tek düşünülen kısım “bu meslek benim getirimi ne kadar düşürür” acilen row yönetiminin bu düşünceden çıkması gerektiğini düşünüyorum. Bu oyunda pve yi öldürürseniz ki gözüken o pvp de ölü kalmaya devam edecektir. 3-5 Asas dv de farmer kesmeye devam eder :)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt