Cookink Craft Özeti Toplayıcılık yap Para kazan

Mitraileusse

Üye
Bi gaza gelip cookinge başladım toplayıcılık seviyem 30 şuan Cooking seviyemide binbir zorluklarla 24 levele çıkardım .
Fakat Dorion halkından öyle tiksindim ki arkadaşım yemek yapıcak malzemeyi toplamakta ciddi anlamda güçlük çekiyorum 1 mahsüle 3 kişi ks atıyor
Corn domates gibi metaryelleri bulmak imkansız bulsan bile akbabalar direk üşüşüyor !
Zaten bu levele kadar bir çok metaryeli mecburen gold ile almak durumunda kaldık ve üretilen yemekler çöp seviyesinde
Artık müfakatlandırılıcağımız yemeklerdeyiz yemek başına 5 k kar kalıyor oda ks yemezsen ks ye bile tamam olduk şaka gibi .
Craft yapmak pişmanlıkmı ? Hata bendemi? Toplayıcılık yapan arkadaşlar meslek kasanlardan çok çok daha önde buna nasıl bir çözüm gerekir bilmiyorum

Mitraileusse

Üye
Ben jewelcratf ile ilgili kasmak istiyorum ama taşlar nedir nerden düşer hiç bilgi yok ...

Dorion haritasından başlayacaksın 10 level olduktan sonra Lunaskar yada Protean haritalarından devam ediceksin random atıyor ama genellikle aynı bölgelere atıor .

Witch_King

Üye
Ben craftı bıraktım. Her toplayıcılıkta 20 lvl civarı yaptım. Fakat craft kısmına baktığımda para edecek ve bu kadar emeğin karşılığını alabileceğim bir ürün göremedim. Dediğin gibi 24 lvlde çıkan yemekleri al aşağı edecek bir sc getirdiler. Ben mage olarak alchemy tarafına odaklanayım dedim. Arkadaş en son seviyedeki ürün bile rezalet. Bir potun 1dk cooldown süresi olabilir mi? Kim neden alacak o potu peki ? Hem de aylarımı harcayıp boş bir karşılık. Kendim bile kullanmam. Sorun sende değil kısacası arkadaşım. Aylarca düşünüp berbat bir craft yelpazesi çıkardılar.

Mitraileusse

Üye
Ben craftı bıraktım. Her toplayıcılıkta 20 lvl civarı yaptım. Fakat craft kısmına baktığımda para edecek ve bu kadar emeğin karşılığını alabileceğim bir ürün göremedim. Dediğin gibi 24 lvlde çıkan yemekleri al aşağı edecek bir sc getirdiler. Ben mage olarak alchemy tarafına odaklanayım dedim. Arkadaş en son seviyedeki ürün bile rezalet. Bir potun 1dk cooldown süresi olabilir mi? Kim neden alacak o potu peki ? Hem de aylarımı harcayıp boş bir karşılık. Kendim bile kullanmam. Sorun sende değil kısacası arkadaşım. Aylarca düşünüp berbat bir craft yelpazesi çıkardılar.

Kanka ben ona bir buf geleceğini düsünüyorum bence pes etme . Bu oyunu ilk açıldığı günden beri oynuyorum az çok gözlemlediğim konuların tümü malesef aynı yola çıkıyo oda şu bu oyuna bağlanmayıp sürekli oyunun her açığını kullanıp ceplerini dolduran bi kitle var . adam eline item almıyo senden benden iyi farm atıo yada adam craft yapmıyo senden benden çok para kazanıyo cebine çalışıyo ve bunları yaparken asla oyuna mahkum kalmıyo mahkum derken bi oyuna bağlanırsın sahiplenirsin oyunla ilgili uzun planlar yaparsın ama yok nerde . Valla benim zoruma gidiyo açıkçası bu durumlar yönetim açılan bu konuları okuyormu bilmem ama oyunu sahiplenen risk alan insanların durumu şekil A . Ben'im gibi olmamalı diye düşünüyorum .

HazyShade

Üye
Bi gaza gelip cookinge başladım toplayıcılık seviyem 30 şuan Cooking seviyemide binbir zorluklarla 24 levele çıkardım .
Fakat Dorion halkından öyle tiksindim ki arkadaşım yemek yapıcak malzemeyi toplamakta ciddi anlamda güçlük çekiyorum 1 mahsüle 3 kişi ks atıyor
Corn domates gibi metaryelleri bulmak imkansız bulsan bile akbabalar direk üşüşüyor !
Zaten bu levele kadar bir çok metaryeli mecburen gold ile almak durumunda kaldık ve üretilen yemekler çöp seviyesinde
Artık müfakatlandırılıcağımız yemeklerdeyiz yemek başına 5 k kar kalıyor oda ks yemezsen ks ye bile tamam olduk şaka gibi .
Craft yapmak pişmanlıkmı ? Hata bendemi? Toplayıcılık yapan arkadaşlar meslek kasanlardan çok çok daha önde buna nasıl bir çözüm gerekir bilmiyorum

Olay nerde bozuldu biliyor musun ? Senin cooking'i seviye 10 yapman için yaklaşık 60k mısır toplaman lazımdı. Muhtemelen büyük bir kısmını toplamayıp satın aldın. Senin gibi yüzlerce insan öyle yaptı. Bu da mısır'a olan talebi artırdı. Günü birlik 3-5 m kasma derdinde olan adamlar da dedi ki, haaa bu mısır(corn) tanesi 7k, 1-2 saate 500 tane toplasam 3.5m güzel ekmek kapısı... Nasıl olsa alıcısı (talep) var, o zaman bende toplar satarım (arz)
Aynı şey şu anda domates için yaşanıyor. tanesi 13k dan rahat satılıyor.
Tüm bu olaylar Dorion haritasını çekilmez yapıyor.
Değişmesini istermisin diye sorarsan, şu noktada nereye dokunsalar birileri üzülecek. Balıkçılık kastım elimde 30k HorseMackerel isimli en kolay tutulan balıktan var, neden cooking 1-2-3-4. seviyelerinden birinde kullanılabilir olmadığını hala anlamıyorum. Neden 60k mısır toplamak zorunda bırakıldık. Şimdi değiştirilse, diyeceksin ki ben 60k mısır/yumurta satın aldım, olmaz öyle şey kolaylaştırmayın.

En makul çözüm bir kaç ay daha bekleyip ilgilisinin ekmeğini yediğinden emin olduktan sonra meslekleri/toplayıcılığı biraz daha kolaylaştırcı günlük görevler vs getirmek, hatta belki Klanlar için özel bir alan olabilir. Sonrasında mevcut meslek ürünlerinin daha iyilerinin eklenmesi, atıyorum %7 gold yemeğinden daha iyi bir gold yemeği, yada yalnızca üzerindeki değil, çantandaki silahları da tamir eden yemek... Böylelikle erken başlayanların avantajını kaybetmeden, geriden gelenlerin de gayri insani bir şekilde 300k malzeme toplatmadan son seviyelere gelebileceği bir sistem bulunabilir. Blacksmith 10 yapmak için 50k (20k odun + 30 k bakır) toplama yapmak gerekiyor. en az 5bin dakika... Kim kime 80 saatini ayırmış... bildiğin ameliye...

Witch_King

Üye
Olay nerde bozuldu biliyor musun ? Senin cooking'i seviye 10 yapman için yaklaşık 60k mısır toplaman lazımdı. Muhtemelen büyük bir kısmını toplamayıp satın aldın. Senin gibi yüzlerce insan öyle yaptı. Bu da mısır'a olan talebi artırdı. Günü birlik 3-5 m kasma derdinde olan adamlar da dedi ki, haaa bu mısır(corn) tanesi 7k, 1-2 saate 500 tane toplasam 3.5m güzel ekmek kapısı... Nasıl olsa alıcısı (talep) var, o zaman bende toplar satarım (arz)
Aynı şey şu anda domates için yaşanıyor. tanesi 13k dan rahat satılıyor.
Tüm bu olaylar Dorion haritasını çekilmez yapıyor.
Değişmesini istermisin diye sorarsan, şu noktada nereye dokunsalar birileri üzülecek. Balıkçılık kastım elimde 30k HorseMackerel isimli en kolay tutulan balıktan var, neden cooking 1-2-3-4. seviyelerinden birinde kullanılabilir olmadığını hala anlamıyorum. Neden 60k mısır toplamak zorunda bırakıldık. Şimdi değiştirilse, diyeceksin ki ben 60k mısır/yumurta satın aldım, olmaz öyle şey kolaylaştırmayın.

En makul çözüm bir kaç ay daha bekleyip ilgilisinin ekmeğini yediğinden emin olduktan sonra meslekleri/toplayıcılığı biraz daha kolaylaştırcı günlük görevler vs getirmek, hatta belki Klanlar için özel bir alan olabilir. Sonrasında mevcut meslek ürünlerinin daha iyilerinin eklenmesi, atıyorum %7 gold yemeğinden daha iyi bir gold yemeği, yada yalnızca üzerindeki değil, çantandaki silahları da tamir eden yemek... Böylelikle erken başlayanların avantajını kaybetmeden, geriden gelenlerin de gayri insani bir şekilde 300k malzeme toplatmadan son seviyelere gelebileceği bir sistem bulunabilir. Blacksmith 10 yapmak için 50k (20k odun + 30 k bakır) toplama yapmak gerekiyor. en az 5bin dakika... Kim kime 80 saatini ayırmış... bildiğin ameliye...
Güzel bir konuya değinmişsin. Dediğin gibi neden en basic balıklar ilk etaptaki yemeklerde kullanılıp lvl alınamıyor. Veya bunun gibi başka materyaller. Neden sırf mısır toplamak zorundayım ben arkadaş. Ya o kadar çok yazacak şey var ki hakikatten aylarca düşünüp uğraşıp böyle bir craft mantığı getirmelerine inanamıyorum. Hangi akla hizmet şuan ki craft için kafalarında okey oldu da hadi başlatalım dediler. Düşündükleri neyi göremiyoruz valla anlayamadım.

kimyasal

Üye
Oyun ilk zamanlarında exp kasarken ne çileler çekmiştim, sonra bi baktık lvl için istenilen expe %30 düşüş gelmiş haydaaaa :)
sonra yemek işi ilk başta çok kolaydı kasan kastı lvl aldı, şimdi ölüm oldu daha zor halde. Şimdi kendimi yırtsam lvl alsam bir güncelleme ile bunu da kolaylaştırcaklar belkide nasıl güveneyim :D

Mitraileusse

Üye
Emekler hiç edilmesin die leveller bile sıfırlanmadı reis sana nasıl bir piyango vurmuş gerçekten üzücü ..
+ Ben oyunun uzun bi süre yeni sunucu veya yeni server çıkartacağını düşünmüyorum intihar olur bu

Alkoer

Üye
Emekler hiç edilmesin die leveller bile sıfırlanmadı reis sana nasıl bir piyango vurmuş gerçekten üzücü ..
+ Ben oyunun uzun bi süre yeni sunucu veya yeni server çıkartacağını düşünmüyorum intihar olur bu
Erken erişim bittiği anda yeni sunucu %100.

Mitraileusse

Üye
Erken erişim bittiği anda yeni sunucu %100.

Akıllardaki soru Erken erişim ne zaman bitecek ?

• Böyle bir düşünce varsa craft neden açıldı
  • İtem kitleme neden var
  • Buraya emek veren insanlar buna n tepki vericek

Eğer yakın tarihlerde böyle birşey olursa ne vizyon kalır ne misyon çok yazık ederler ( bnm görüşüm uzun bi süre gelmemeli )

Alkoer

Üye
Akıllardaki soru Erken erişim ne zaman bitecek ?

• Böyle bir düşünce varsa craft neden açıldı
  • İtem kitleme neden var
  • Buraya emek veren insanlar buna n tepki vericek

Eğer yakın tarihlerde böyle birşey olursa ne vizyon kalır ne misyon çok yazık ederler ( bnm görüşüm uzun bi süre gelmemeli )
Yeni sunucu demek canlılık demektir. Hangi oyun olduğu fatketmez yeni bir başlangıç hep oyuncu çeker.

HazyShade

Üye
Yeni sunucu açma mantığı 2000 li yılların başında geliştirilen ve çoğunlukla fiziksel sunucu mimarisinde düşünülmüş oyunlar için geçerli.
Yatay olarak genişleyemediği için yeni server açarak dikey genişliyordu. ( anlık 10-15k oyuncu kapasite sınırlı)
RiseOnline için böyle bir kısıt olmadığını düşünüyorum. Sanallaştırmanın yanında konteyner mimarisi kullanıldıysa oyuncu sayısı kısıtları olmayacağından yeni server 2 yıldan erken gereksiz... ( oyunun başlarında gördüğümüz gibi 16 kamp açar yine oyuncu kapasitesini taşır.)
Eğer gelecekse 80-90 lvl cap gelmeden, oyun sonu eşya ve haritaları tamamlanmadan açılması yine anlamsız.

Yeni server için yüzbinlerin akın akın Rise Online oynamaya başlaması ya da Global bir servera geçiş planının olmasıyla olur... :) (İngilizce/almanca/Rusça server ya da PvE PvP server gibi ) yine pek yakın gelecek değil.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt