Öneri Cpu, fps, sıkıntılar.

IMJOLNNİR-FURKAN

Üye
İlk video yayınlandığından beri takip ediyor ve sabirsizlikla bekledim. İlgi alaka vb konular da iyisiniz ama Türkiye şartlar belli oyun bu durumla oynanacak gibi degil yanı pc'si iyi olan da da fps sorunu var kötü olanda da bu konuda Bi calişma yapılmalı ve herkes giriş yapıp oynayıp sorunlari hızlıca bulabilmeli. Türkiye standart'i belli, asgari ücret belli, kişilerin kazandıkları az cok ortalaması belli suan ki bu durumda 15 bin'e kimse pc alıp oynayamaz. Acilen bu konuya çözüm gerekli.

Pk alanında karakter çıplak hali arkadan koşarken zırhlı hali önde oluyor

Bazi karakterlere zaman zaman vurulmuyor bug oluyor.

Jawss

Üye
Dün bu konu hakkında başka bir sayfada yorum yaptım beni taş'a tuttular resmen.. Kesinlikle haklısın dostum.

anil

Üye
Optimizasyon sıkıntılı bu bir gerçek ama sektör gerçekleri de var. Ya eski, çağ dışı bir motor kullanılacak ve eski sistemlerle de oyun açılacaktı (bu vizyonsuzluk ve geleceği çöpe atmak olurdu), ya da böyle bir motor kullanılıp optimizasyonla uğraşılacaktı.

Her ne kadar optimizasyon sıkıntıları olsa da, ikinci tercih olması gerekendi. Bazı arkadaşlar 10 yıllık PC'lerle bu oyunu oynamayı ümit ediyordu ama bunun olmayacağı maalesef başından belliydi.

Burada suçlanacak bir taraf yok bence. Hem yapımcı haklı, hem oyuncu ama oyun sektöründe bazen 1 yıl bile çok ciddi süre oluyor. 1 yıl içinde yeni bir teknoloji çıkıyor ve eski bilgisayarlar kullanılamaz hale gelebiliyor. Haliyle 5-10 yıllık bilgisayarlarla da UE4 motorlu bir oyunun açılmayacagi malumdu.

IMJOLNNİR-FURKAN

Üye
Optimizasyon sıkıntılı bu bir gerçek ama sektör gerçekleri de var. Ya eski, çağ dışı bir motor kullanılacak ve eski sistemlerle de oyun açılacaktı (bu vizyonsuzluk ve geleceği çöpe atmak olurdu), ya da böyle bir motor kullanılıp optimizasyonla uğraşılacaktı.

Her ne kadar optimizasyon sıkıntıları olsa da, ikinci tercih olması gerekendi. Bazı arkadaşlar 10 yıllık PC'lerle bu oyunu oynamayı ümit ediyordu ama bunun olmayacağı maalesef başından belliydi.

Burada suçlanacak bir taraf yok bence. Hem yapımcı haklı, hem oyuncu ama oyun sektöründe bazen 1 yıl bile çok ciddi süre oluyor. 1 yıl içinde yeni bir teknoloji çıkıyor ve eski bilgisayarlar kullanılamaz hale gelebiliyor. Haliyle 5-10 yıllık bilgisayarlarla da UE4 motorlu bir oyunun açılmayacagi malumdu.
Bak şimdi söyle diyeyim, oyun sektörü vb bunlari useri ilgilendirmez, i5 pc var zor acıyor i7 var zor acıyor ben sunu demıyorum 200 tllik pc acsın demiyoruz ama bu kadar da olmaz ülkenin durumu belli 15bin TL felan verip kimse buraya pc dizemez. Elmanın diger yarısına da bakmak lazım. Benım pc acsrsa oynarım acmazsa bu dönemde 15 10 bin verip pc almam ve benım givi bircok kişide bu durumda

anil

Üye
Bak şimdi söyle diyeyim, oyun sektörü vb bunlari useri ilgilendirmez, i5 pc var zor acıyor i7 var zor acıyor ben sunu demıyorum 200 tllik pc acsın demiyoruz ama bu kadar da olmaz ülkenin durumu belli 15bin TL felan verip kimse buraya pc dizemez. Elmanın diger yarısına da bakmak lazım. Benım pc acsrsa oynarım acmazsa bu dönemde 15 10 bin verip pc almam ve benım givi bircok kişide bu durumda
Ben de zaten onu demeye çalışmıştım. Burada ne oyuncu kabahatli, ne yapımcı. Ülkenin ekonomik şartları ve fiyatlar ortada, alım gücü ortada, e bir yandan teknolojik gerçekler de ortada. O yüzden cidden yapacak bir şey yok şu durumda.

Bu arada 10-15 bin abartılı oldu, 6-7 bin liralık bir sistemle sorun yaşamazsın oynarken.

BARBARR0SSA

Üye
Herşey grafik değil bir oyunda çünkü bu bir single player oyun değil online bir oyun oyunda bunu ta en başta eleştirdiler bu oyun motoru online bir oyun için uygun olmaz diye yapabilirseler optmizasyonu iyi olur şuan minimum sistem gereksinimleri i7 GTX 1050 bu oyunda ondada donarak oynadık hangi oyun minimum sistem gereksinimleri 1050 grafik kartı kadar yüksek RTX 2080 ile yer yer 30 fps alan var herşeyin grafik olmadığını öğretti bu oyun bize bence

Monarchy

Üye
Arkadaşlar merhaba donanım konusu açıldığı için yazmak istedim ve dün akşam tek seferde kurup tek seferde oyunun içine girerek yaklaşık 1 saat oyunu deneyimleyebildim, şuan iş yerindeyim evde olsam performans ile alakalı size görsel atardım eve gidince unutmazsam buradan eklerim.. Aşağıda imzamda belirtilen sistemimle oyuna girdim en yüksek ultra ayarlarda town merkezde yaklaşık 50 fps aldım en düşük ayara çekince de 170 fps leri gösterdi makina.. Pc win 10 home 64 bit kurulu ve içi boş program vs kurulmadı win rar bile mevcut değil office programları yok sadece driverları yüklü ve ek olarak valorant ve Pubg yüklü. 2 hafta kadar önce aldım Pc yi yaklaşık 5.850 tl ye mal oldu bilginize...

xRuLing

Üye
optimizasyon yapılacak dert etmeyin 2-3 yıl boyunca sürecek optimizsyon

Siyah34

Üye
Optimizasyon her oyunda önemli. Şunu söylemek gerek optimizasyon hemen acele ile yapılan bişey değil gözlemlerime göre yavaş yavaş dokuya dokuya bunun örnekleri gördüm. Pubg olsun Hunt olsun hepsi bu evrelerden geçti. Oyun çıkacağı zamanda demiştim bilgisayar larin alev alacak arkadaşlar şimdiden sucuklari hazırlayın :)

Siyah34

Üye
Optimizasyon her oyunda önemli. Şunu söylemek gerek optimizasyon hemen acele ile yapılan bişey değil gözlemlerime göre yavaş yavaş dokuya dokuya bunun örnekleri gördüm. Pubg olsun Hunt olsun hepsi bu evrelerden geçti. Oyun çıkacağı zamanda demiştim bilgisayar larin alev alacak arkadaşlar şimdiden sucuklari hazırlayın :)

beckett

Üye
Arkadaslar benim gibi 20 - 30 fps alanlar icin yazayim. 60-70 e cikti benim. Cozunurluk 720 texture high ve geri kalan her sey low. Texture high olduktan sonra camura donmuyor. Grafik pek onemli degil benim icin. Efekt hic degil. Akici oynayabiliyorum. Pc 1050- i7 7700 16 ram (8 kullaniyor) ssd

mimolog

Üye
Bahsedilen çoğu hatanın çözümü için gerekli çalışmalar hala yapıldığına canı gönülden inanıyorum ben. Ki yama notlarında zaten çözümü için çalışıldığı belirtilmiştir. Foruma hesap açtım çünkü yapılan yorumların çoğu yapıcı eleştirilerden oluşmamaktadır. Her yamadan sonra oynanışın biraz daha düzeldiği gözle görünür şekilde bariz. Alfa sürecinde olduğunu unutmayalım.

ciggysmoke

Üye
Herşey grafik değil bir oyunda çünkü bu bir single player oyun değil online bir oyun oyunda bunu ta en başta eleştirdiler bu oyun motoru online bir oyun için uygun olmaz diye yapabilirseler optmizasyonu iyi olur şuan minimum sistem gereksinimleri i7 GTX 1050 bu oyunda ondada donarak oynadık hangi oyun minimum sistem gereksinimleri 1050 grafik kartı kadar yüksek RTX 2080 ile yer yer 30 fps alan var herşeyin grafik olmadığını öğretti bu oyun bize bence
Mmorpg serüvenine "Ultima Online" ile 2000 yılında başlamış ve piyasada bulunmuş ve bulunan çoğu mmorpg oyununu oynamış biri olarak şunu söyleyebilirim ki Unreal Engine ile mmorpg büyük bir köklü değişik olmadıkça optimizasyon sorunu yaşayacak.. Daha önce bu grafik motoruyla denenen mmorpglerin sonuna hepiniz bakabilirsiniz.. Kendilerince haritaya limitli sayıda oyuncu girebilmesi , yüzlerce servera bölme gibi çözümler getirdiler. Bu durumsa şuna sebep oldu oyunun kitlesinin yok olmasına.. Sorun rise onlinelık değil kimse kötü eleştiri gibi algılamasın. Bu grafik motoruyla yapılmış mmorpg oyunlarda fps droplar optimizasyon sıkıntıları hat safhada. Yeni kurulmuş bir şirketin , yıllardır piyasada var olan büyüklerinin çözemediği bir şeyi çözmesine inancım gerçekten az hatta yok.. Benim için başlamadan bitti.

ciggysmoke

Üye
pubg neden 99 kişi hiç düşündün mü ? :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt