Cpu Sorunu Yaşıyorum Öneri Istiyorum

ibrahimbey

Yeni Üye
acer nitro 5 cihazım var i5 7 nesil işlemci 1050 ekran kartı 8 gb ram ve ssd mevcut oyunda grafik kalitesi ve performans çok kötü durumda şuan yapabileceğim sadece ram takviye etmek olabilir. Ram almak sizce faydalı olurmu ?
Bu tarz bir sistem ile oyunu oynayan varmı merak ediyorum

BEARFACT

Yönetici
Game Master
Laptop olduğu için bir tık sorun yaşayabilirsiniz ancak ram takviyesi de yine bir tık iş görür gibi.

gamion596

Üye
acer nitro 5 cihazım var i5 7 nesil işlemci 1050 ekran kartı 8 gb ram ve ssd mevcut oyunda grafik kalitesi ve performans çok kötü durumda şuan yapabileceğim sadece ram takviye etmek olabilir. Ram almak sizce faydalı olurmu ?
Bu tarz bir sistem ile oyunu oynayan varmı merak ediyorum
Arkadaşımın işlemcisini hatırlamıyorum ama 1050ti ve 8gb ram ile oynayamamıştım masaüstü olmasına rağmen aşırı donma ve düşük fpsti haberin olsun ram ekleme sonrası da kasma ihtimali var çünkü daha iyi ekran kartı istiyor olabilir ramdense

N3v3N

Üye
Uyumlu +8gb ram takarsan memory hatasıni almazsın. Oyunu açar PC. Fakat akıcı bir şekilde oynayamazsin.
Yeni nesil işlemci lazım...

ibrahimbey

Yeni Üye
Hight grafikte ekran kartı kullanımı %20 civarında arkadaşlar ekran kartında bir yük yok işlemcim çok fazla sıkışıyor. Oyunu oynarken sabit 25 fps alıyorum fakat cpu nun %90 kullanımı beni rahatsız ediyor yeni bir ram siparişi verdim alacağım sonuca göre konuya güncelleme yapacağım

N3v3N

Üye
Hight grafikte ekran kartı kullanımı %20 civarında arkadaşlar ekran kartında bir yük yok işlemcim çok fazla sıkışıyor. Oyunu oynarken sabit 25 fps alıyorum fakat cpu nun %90 kullanımı beni rahatsız ediyor yeni bir ram siparişi verdim alacağım sonuca göre konuya güncelleme yapacağım
Ram takınca 30-35 FPS rahat görürsun. İşlemci kullanımı aynı veya daha fazla olur. Ekran kartına yük yine binmez. Denedikten sonra yazarsin.

ibrahimbey

Yeni Üye
Merhabalar mevcut sistemim üzerine 8gb daha ram ekleyip 16 gb olarak oyunu çalıştırdığımda fps im 30 civarında geziyor fakat yine anlamadığım şey grafikleri hight olarak seçtiğimde hala:
cpu kullanımı %80-90 ram %40 gpu %10-20 arasında seyrediyor cpu bazen %100 leri buluyor oyunu aralıksız oynayabiliyorum sorun yaşamıyorum fakat cpu nun kullanımının bu kadar yüksek olması sizcede mantıksız değilmi

N3v3N

Üye
Merhabalar mevcut sistemim üzerine 8gb daha ram ekleyip 16 gb olarak oyunu çalıştırdığımda fps im 30 civarında geziyor fakat yine anlamadığım şey grafikleri hight olarak seçtiğimde hala:
cpu kullanımı %80-90 ram %40 gpu %10-20 arasında seyrediyor cpu bazen %100 leri buluyor oyunu aralıksız oynayabiliyorum sorun yaşamıyorum fakat cpu nun kullanımının bu kadar yüksek olması sizcede mantıksız değilmi
Oyun CPUya abaniyor. %90-100 e ulaşması normal. Grafikleri yukseltirsen %5-10 gpu kullanımı artar fakat CPU aynı şekilde devam eder. Yeni nesil işlemci almak lazim.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt