Öneri Craft sistemi ve toplayıcılık hakkında

morganlefay

Üye
Birkaç gündür crafting yapısını deniyorum. Cooking 3 level de craft edilen 500 HP veren bir materyali almak için uğraşıyorum.
2 level olmak için 144 bin exp istiyor. 1 levelde craft yapılan learned kısmındaki kombinasyonlarda tek toplayıcılık yapman gerekmeyen görev omlet görevi. Supply merchanttan 2 yumurta 1 tereyağı yaparak 1 adet omlet alıyorsunuz. Maliyeti 8000 coin. (Diğer 1 level cooking görevleri patates, domates gibi şeyler istiyor yapmak için ayrıca toplayıcılık yapmak gerekiyor.)

Herneyse sadece supply merchantta alıp craft yapabileceğim eşyalarla 2 level olmam neredeyse bilgisayar sürekli açık halde 3-4 gün ümü aldı. (Max butonunda bug olduğu için sürekli craft tuşuna tıklayan makro ile yaptım)

Her crafting 16 exp veriyor, bazen buga giriyo exp vermiyo. 144 bin i toparlamak çok zor oldu, şimdi 3 levele 336 bin exp istiyor. Aynı tempoda min 7-10 gün sürekli açık olarak ancak 3 level olabileceğim.

Ayrıca supply merchanttan aldığım materyallerin maliyeti şimdiye kadar 150 m ye yaklaştı. 3 level olana kafar min 300 400 daha gidecek gibi görünüyor.

Sonuç olarak crafting toplama hiç yapmadan bile çok zor ve değecek ödül vermiyor. Omlet görevine toplayıcılıkla elde edilen bir materyal eklendiğinde ya da supply merchantta yumurtayı tereyağını kaldırdığınızda elle toplama yapıp 2 levele 3 levele ulaşmak imkansız olur.

Cezbedici kılmak için Crafting materyallerinin ödüllerini artırıp çok değerli bir şey verildiğini varsayıyorum, officialde başka hiçbir şey yapmadan 4 5 ay uğraşıp bir meslekte 3-4 level olan bir kişi ömür boyu seri seri craftını yapabileceği bir karakteri olmuş oluyor ki bu da çok sıkıntı yaratabilecek bir durum.

Burada zorluk derecesinin çok zorlayıcı olmamasını, ödüllerin de bir tık daha cezbedici olmasını daha mantıklı buluyorum. Bu zorluk haliyle officialda olursa haritalarda gereksiz yer kaplayan, ınventory de kimsenin açmadığı bir craft butonundan ileriye gitmeyeceğini düşünüyorum bu sistemin.

Eg0isTa

Üye
napacaksınız craft yapıp 2000 3000 tane yapıp pazarımı kapatacaksınız herşeye isyan etmeyin 2 kişi günlerdir craft yapıyoruz bi sıkıntı yok craft sisteminde :D:D:D:D:D

morganlefay

Üye
napacaksınız craft yapıp 2000 3000 tane yapıp pazarımı kapatacaksınız herşeye isyan etmeyin 2 kişi günlerdir craft yapıyoruz bi sıkıntı yok craft sisteminde :D:D:D:D:D
Dostum yazdığımı okudun mu? Öneri verdim sadece, kendi fikrimi belirttim. Sıkıntı yok derken neyde sıkıntı yok mesela? Evet çalışan bir sistem var ama Bu craft sistemi varken Exp kasmayı, dungeon yapmayı, boss dönmeyi, pk atmayı bırakıp günlerce haftalarca yerden soğan patates toplayıp oynamayı tercih eder misin? Ya da bunu tercih eden olur mu sence? Günlerdir craft yapıyom diyon çalışıyo diyon herhangi bir meslekte 2 level olabildin mi?

Eg0isTa

Üye
Dostum yazdığımı okudun mu? Öneri verdim sadece, kendi fikrimi belirttim. Sıkıntı yok derken neyde sıkıntı yok mesela? Evet çalışan bir sistem var ama Bu craft sistemi varken Exp kasmayı, dungeon yapmayı, boss dönmeyi, pk atmayı bırakıp günlerce haftalarca yerden soğan patates toplayıp oynamayı tercih eder misin? Ya da bunu tercih eden olur mu sence? Günlerdir craft yapıyom diyon çalışıyo diyon herhangi bir meslekte 2 level olabildin mi?
evet kazıcılıkta 2 levelim problem tınne

morganlefay

Üye
evet kazıcılıkta 2 levelim problem tınne
Senin yaptığın toplayıcılık kısmına giriyor, orada gelen expler daha fazla. Crafting dediğim şey inventoryde craft butonuna bastığında materyaller toplayıp bir şeyler aldığın kısım. Oradaki expler çok daha az ve maliyetli. Asıl ödüllerin alındığı kısımda orası zaten.
Neyse çok uzatmaya gerek yok ilk mesajda fikrimi söyledim, ilgili görevliler okur mantıklı bulursa bir şeyler yapar. Bu şekilde zor olacak derlerse elimi sürmem ben official de crafting e

BlessingDagger

Üye
Craft sistemini detaylı olarak anlatan bir yazı vs. var mı ? Ben de incelemek istiyorum fakat yeterli bilgiye ulaşamadım.

HERO

Üye
Sana katiliyodum, gereksiz cok zor hem crafting hemde toplmama.

Cocking de 1 lv den 2 lv olmak icin 9.000 kere craft yapmak gerekiyor yani toplam 750 dakkika/ 12,5 saat sadece crqfting sürior. Omelett ile yaparsak 63.000.000m para gerekiyor.
Lvl 2 Deki exp yada gold verenler yemekler 5% veriyor 20 dakkika icin.

Önerim: hepsini yari yari olsa daha mantikli olur, yani 9.000 den 4.500 kere craft yapmak.
  • craft deki veren bonuslarida ikiye katlamak, yani lvl 1 deki 3% deyl 5% exp yada gold versin, lvl 2 de 10% ve lvl 3 de 15%. Ozaman gercekden deyeeli olur crafting.
  • yemekleri başka scrollar ile ve bufflar ile ayni andana kulanilmasi gerekiyor! Bunu mutlukaka gözün önünüze alin. Yani hem exp scroll kullanip 20% hemde yemek ayni anda kulanmak 5%.
Toplam 25% exp Bonus verir 20 dakkika icin.

MusTi

Rise Online World Mod Team
Senior Moderatör
Şuanda Oyun kapalı beta sürecinde sadece test amaçlı oyuna eklemiştir. Offical da bütün crafting levelleri , vereceği itemler düzenlenecektir.
Öneri ve şikayetiniz varsa oyun içinden bildirirsiniz

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt