Craft yaparken neden hep sabit bölgeler çıkıyor!

HeaveN

Üye
Selam Arkadaşlar Craft ilgili bahsetmek istiyorum.

Toplama yaparken hep aynı bölgelerden çıktını gördüm, Dorion harita her tarafına normal dağılım yapılabilirdi.
Örnek Dorion Hemen sol sağ taraf gittinizde oralarda hep çıkıyor mazeme ama şöyle birşey var 1 ağaç 10 kişi topluyoruz.

Harita Etrafında 10 saat deli gibi gezmenize gerek yok ben çok gezdim her yer boş, gezmeniz sadece zaman kaybı olcaktır.
Dorion sağ sol köşeler uzanan patika yollarda bulunmakta ama onuda toplamanız zor 50 kişi bekliyor.

Craft geldi güzel ama yapılcak gibi deil, Kolay olsun demiyoruz ama böyle çok saçma gibi geldi.
10 saat 150 ağaç topladım dorion lvl kasıp kurtulmak için 1 ay uğraşcağız haliba.

jrxql12

Üye
kardeş sadece 4x spawn süresi 4x de fazla cıksa talebi karşılayacak

Aziz

Üye
Selam Arkadaşlar Craft ilgili bahsetmek istiyorum.

Toplama yaparken hep aynı bölgelerden çıktını gördüm, Dorion harita her tarafına normal dağılım yapılabilirdi.
Örnek Dorion Hemen sol sağ taraf gittinizde oralarda hep çıkıyor mazeme ama şöyle birşey var 1 ağaç 10 kişi topluyoruz.

Harita Etrafında 10 saat deli gibi gezmenize gerek yok ben çok gezdim her yer boş, gezmeniz sadece zaman kaybı olcaktır.
Dorion sağ sol köşeler uzanan patika yollarda bulunmakta ama onuda toplamanız zor 50 kişi bekliyor.

Craft geldi güzel ama yapılcak gibi deil, Kolay olsun demiyoruz ama böyle çok saçma gibi geldi.
10 saat 150 ağaç topladım dorion lvl kasıp kurtulmak için 1 ay uğraşcağız haliba.
Normalde farklı alanlarda çıkacağı söylenmişti. Yapım da o şekilde biliyorum. Ancak bu durum dediğiniz gibiyse ilgili kaynakların koordinatlarıyla birlikte iletin.

HeaveN

Üye
@jrxql12 harita craft dağılım kötü yani gezmenin anlamı yok onu demek istedim aynı yerde çıkıyo orda 10 kişi bekliyo rahat

HeaveN

Üye
@Aziz Normal tabi harita çevresi bi dağılım olur ama hep aynı bölgede çıkıyo , millet çözmüş işi dolanmıyo aynı yerde bekliyo alıyo topluyo hemen.
1 ağaç 10 kişi kesiyoz :)

Witch_King

Üye
Rezalet bir durum var şuan. Dediğin gibi saatlerce dolaştım bom boş. Sonra bahsettiğin yerlerde baktım ki herkes koşturuyor. Bir domates çıkıyor başında 10 kişi. Zaten zorlaştırmışsınız. Bari materyal toplama kısmını biraz dengeli yapsaydınız. Aklım almıyor vallahi bunlar bu oyunu hiç mi oynamıyor denemiyor diye. Herkes şuan bankada birikenleri craftladı. Onlar bitince herkesin eli boş olacak. Çünkü etrafa toplanacak materyal koymamışsınız sayın oyun yetkilileri !

HeaveN

Üye
@Witch_King dediğim gibi dorion ön kısımları çıkıyo herşey çok gezmek zaman kaybı araziler hep boş

Aziz

Üye
@Aziz Normal tabi harita çevresi bi dağılım olur ama hep aynı bölgede çıkıyo , millet çözmüş işi dolanmıyo aynı yerde bekliyo alıyo topluyo hemen.
1 ağaç 10 kişi kesiyoz :)
Az önce chatte Burhan Bey oak tree için 150 bölge seçildiği söylendi ve bunlar random respawm oluyor. Elbette aynı yerde çıkacaktır. Ancak toplananın tekrar aynı çıkması ve diğer yerlerde ise random aralığında atıyorsa o bölgede sorun var demektirZ bildirmek gerekiyor

HeaveN

Üye
Dorion yetersiz kaynak var 2 ırk dorionda kaynak craft mazemesi bulunmuyo millet nasıl gelişcek ?

KarinRiverside

Üye
Merhaba! Dorion bölgesinde toplama için gereken objelerin miktarı arttırılacak ve zaman içerisinde gerekli dengelemeler yapılacak,

İyi forumlar dilerim.

redhorn

Üye
Merhaba! Dorion bölgesinde toplama için gereken objelerin miktarı arttırılacak ve zaman içerisinde gerekli dengelemeler yapılacak,

İyi forumlar dilerim.
yanlış anlamyın beni lütfen ama bunun bir oyun olduğunun farkındasınız umarım anlık 5 bin oyuncu bile olsa çıkartılan veya camplara göre bölünen toplama mazelemeri şuan yine yetersiz olucagını biliyor olmanız lazım hiç analiz etmenidiniz mi? Ben toplamasının kolay olması zor olması taraftarı değilim elbet emek verilsin ama 5 saat 10 saat toplaycılık yapılmasın veya craft her neyse bu insanı bıktırır sürekli aynı şeyleri yapmak bukadar imkansız olmasına gerek yok analistinizmi oluyor oran orantıcınızmı işinde çok kötü kimse artık o büyük hevesle oyuna girip bukadar vur diyip öldüren başka bir oyun görmedim nerfleme veya bufflamada eliniz ayarı yok aşırı amatörce kalıyorsunuz

Larcade

Üye
Günlerce bekledik craft sistemi geliyor , geldi ,gelecek ve işte sizinle büyük gün reklamı yapıldı ümitlendik.Merak ettiğim nokta bu aşamada 'tester' , 'analiz','uygulama test uzmanı','yazılım test uzmanı' gibi ünvanlar ile şirketinizde çalışan yada bu üvanların çağrıştırdığı işlere bakan yapan farklı ünvanlarda uzmanlarınız var ise bu süreçte nereye baktı ? Ne iş yaptı ? oyuncu sayısı elinizde var , aktif oyuncu sayısı elinizde var , craftı 4 gözle bekleyen tahmini oyuncu sayısı elinizde var.

Peki yaptığı iş esnasında şu soruları sormadı mı ? Sormasına engel bir durum mu vardı ?En korkuncu ise bu soruları soracak görev tanımlı birinin hiç olmaması ...

1)E mübarek hiç demedin mi örnek 300 oyuncu 8 birim craft metaryel objesini 5 dakikada bir nasıl toplayacak.Toplayamaz toplanması gereken craft metaryel obejesini spawm olma süresini ve spawm olacak adet sayısını arttıralım.
2)1 birim craft meteryal objesini toplamak 60 exp lwl almak için XXXX xp gerekli bu durumda bunu yapmak çok çok zor burada düzenleme yapalım.
3)İlk 2 maddeyi yaptığımda oyuna olumsuz etkisi olur mu fps , ping vs...(bu aşamayı bundan sonrada kontrol etmesi gerek lütfen not alsın o yetkili arkadaşlar sonra tekrar düzenleme yapıp gelince bu tarz bir sorun var onuda düzeltmeye çalışıyoruz olmasın)
4)Her craft türünü başarılı olarak son seviyeye ulaştırabildimi.Craftlama esnasında herhangi bir eksik craftlama gibi bir durum oldumu.Craftlanan ürünler karakterlere giyildiğinde statları bonusları vs.. karaktere eklendimi.
5)Craftlanan ürünleri karaktere giy / çıkar yaptığında karakterin statları vs.. olumsuz bir durum gözlendimi...
6)Craftlanan eşlayar pazara konulup satılabiliyoor mu ? soulbond oluyor ise oluyor mu vs..
7)Daha önce toplayıcılık yapanlar var ve 40 lwl'e kastılar.Sistem bu hali başladığında sıfırdan başlayan bir oyuncu 40 lwl olması 'aylar' alacak oyun içi rekabete etkisini değerlendirmek gerekir.Örneği bu kısmı hiç düşündümü yukarıda tanımı saydıgım yada o tanıma yakın görevi olan yetkili arkadaşlarımız.(Bu maddeyi neden bu şekilde yazdım .Balıkçılık için haksız rekabet olduğunu söyleyen oyun yönetimi olduğu için.Eğer balıkçılık haksız rekabet ise craft sisteminin bu şekilde olması adil rekabet ise oyuncular neden tabiri yerindeyse çıldırmış gibi size yükleniyor.)

Daha fazla madde yazıp kimseyi sıkmak istemedim bu süreçte daha detaya girilip yaklaşık 100 madde çıkartılabilirdi , şuan benim gördüğüm en temel olan maddelerin bile test edilmediği için geliştirme süreci sınıfta kaldığı görüldüğü için burada maddelere bir son vermek istedim.

Tüm bu yazının ana fikri günlerdir beklediğimiz craft sistemi geldikten sonra hem craftla ilgili hemde oyunun genel anlamda durumuyla ilgili (sürekli olmaması gereken anda ve yerde yaşanılan oyunun bariz hatası olan bitmek bilmeyen sorun silsilesi)biz oyuncuların en azından belkide sadece benim hayal kırıklığına uğramamdır.

Ne kimseyi yargılamak nede ben biliyorum siz bilmiyorsunuz demek değildir.
Lütfen en kısa sürede bu can sıkıcı tüm sorunların kesin ve net bir çözüme ulaştırılması dileğiyle.

Saygılarımla,
Larcade.

MaRaKeSH

Üye
işin kötü yanı aslında dorion da toplamacılık. Zaten az olan materyal karşı ırklada bölüşülünce ister istemez yoka dönüşüyor. proteanda materyal gayet var mesela onuda biz toplayamıyoruz. Şu anda doriandaki materyallerin 8x olması gerektiğini düşünüyorum. hatta dorianda toplayıcılığın asgari seviyede tutulması gerektiğini düşünüyorum (lvl bazında). 10 lvl e kadar bir şekilde dorionda kasmak gerekiyor.

KarinRiverside

Üye
yanlış anlamyın beni lütfen ama bunun bir oyun olduğunun farkındasınız umarım anlık 5 bin oyuncu bile olsa çıkartılan veya camplara göre bölünen toplama mazelemeri şuan yine yetersiz olucagını biliyor olmanız lazım hiç analiz etmenidiniz mi? Ben toplamasının kolay olması zor olması taraftarı değilim elbet emek verilsin ama 5 saat 10 saat toplaycılık yapılmasın veya craft her neyse bu insanı bıktırır sürekli aynı şeyleri yapmak bukadar imkansız olmasına gerek yok analistinizmi oluyor oran orantıcınızmı işinde çok kötü kimse artık o büyük hevesle oyuna girip bukadar vur diyip öldüren başka bir oyun görmedim nerfleme veya bufflamada eliniz ayarı yok aşırı amatörce kalıyorsunuz
Merhaba! Dün bu konu ile ilgili detaylı bir açıklama yapıldı discord mecrası üzerinden yaklaşık 2 saat boyunca ve bahsettiğiniz konular ile ilgili düzenleme geleceği bildirildi. Ayrıca, bu aşamada sizlerin geri bildirimlerinin çok önem arz ettiği söylendi,

Saygılarımla.

birol2003

Üye
Helebi elinde stoğu olanlar stoklarını eritsin piyasa bir doysun zamanla çoğaltacaklar arkadaşlar ne bu aceleniz pazarda malzememi aradınızda bulamadınız allah allah

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt