Craftı Beklerken Geldiğimiz Hal :)

Jacques

Üye
Allah korusun büyük bi bug dupe tarzı bir şey çıkmasın yoksa oyun 6 ay kapalı kalır gibi duruyor.

srreal59

Üye
Cooking'te 30 seviyeye ulaştı adamlar ya ben çok uzun sürer diye düşünüyodum ama dediğiniz mantıklı herhangi bir açık bulunmuşta olabilir :)

birol2003

Üye
Craft çok uzun süreli kapalı olması, önceden bir açığının olmasınında bir gösergesi olabilir, tekrar açıldığında herşeyi sil baştan almaları ve sııfrlamaları akıllardaki soru işaretlerini giderecektir.

Archantos

Üye
Craft çok uzun süreli kapalı olması, önceden bir açığının olmasınında bir gösergesi olabilir, tekrar açıldığında herşeyi sil baştan almaları ve sııfrlamaları akıllardaki soru işaretlerini giderecektir.
Açığı vardı herşeyi fullemişlerdi. Nasıl yaptılar nerden buldular bilmiyorum ama arkadaşları tebrik etmemek elde değil. Bu yüzden bu kadar uzaması bence aslında. Sıfırlama ihtimali aslında mantıklı gözüksede elle emek veren bir o kadar insanın da hakkına girmek demek. Bu olayın içinden nasıl çıkacaklar en büyük problem bu olabilir aslında

birol2003

Üye
Açığı vardı herşeyi fullemişlerdi. Nasıl yaptılar nerden buldular bilmiyorum ama arkadaşları tebrik etmemek elde değil. Bu yüzden bu kadar uzaması bence aslında. Sıfırlama ihtimali aslında mantıklı gözüksede elle emek veren bir o kadar insanın da hakkına girmek demek. Bu olayın içinden nasıl çıkacaklar en büyük problem bu olabilir aslında
Belkide o nedenle karar verip açamadılar, açsalar depolarında onbinlerce item biriktirmiş (artık nasıl biriktirdikleri muamma bazı kişilerin) oyuncular birden piyasayı çöp edecekler, açmasalar gördüğün gibi millet kazan kaldırıyor.

Sözüm meclisten dışarı, oyuna hepi topu 1 ay kadar geç başladım, adam hem onbinlerce itemi atmış kasaya (siz lvl kasarken ben craft malzemesi topladım diyor) hemde charı full dizmiş 65 yapmış birinden feagat ettiysen diğeri eksik olması gerekmez mi ?

Neyse bu mesaj içinde belli gurup gelip üstüme çullanacak ama doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar zaten.

EnesVeEnez

Üye
Belkide o nedenle karar verip açamadılar, açsalar depolarında onbinlerce item biriktirmiş (artık nasıl biriktirdikleri muamma bazı kişilerin) oyuncular birden piyasayı çöp edecekler, açmasalar gördüğün gibi millet kazan kaldırıyor.

Sözüm meclisten dışarı, oyuna hepi topu 1 ay kadar geç başladım, adam hem onbinlerce itemi atmış kasaya (siz lvl kasarken ben craft malzemesi topladım diyor) hemde charı full dizmiş 65 yapmış birinden feagat ettiysen diğeri eksik olması gerekmez mi ?

Neyse bu mesaj içinde belli gurup gelip üstüme çullanacak ama doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar zaten.
Sonun da seviyeli bir şekilde tartışacağım bir insan çıktı :) Tek tek yanıtlıyım aklında bir soru işareti kalmasın. Bahsettiğin kişilerden birisi benim, o yüzden cevap vermek istiyorum. Depolarda onbinlerce item biriktirmek oyunun 3. gününden itibaren yaklaşık 10 - 12 saat hammadde toplama ile yapılabiliyor, keşke deneme şansın olsaydı. Craft ile item üretmek bence sanılanın aksine çok zor olacak ve piyasayı çöp edebileceğimizi düşünmüyorum. 2 ay'a yaklaştı craftın kapalı kalması, kazan kaldırmamız bu yüzden. Başka bir açıdan bakalım olaya Pk atan adam için DV haritasının kaldırıldığını düşün veya Farmcılar için mobların haritalardan kaldırıldığını ?

1 ay geç başlamak seni çok geri atacak bir süre. Bu konuda da çok haklısın sen exp ve farm ile uğraşırken ben craft ile uğraşıyordum. Burada anlaşılmayın şey nedir gerçekten anlamıyorum. Toplamacılık ve Craft ile uğraşmaktan seni ne alıkoydu mesela ? Neden yapmadın. Charı 65 yapmak dediğin zorlasan 10 günlük iş. Oyunu hızlı oynamak suç olmuş :) Senin zamanın az olabilir ama benim var.

Bir açıktan yararlanıp, malzeme ve craft lwl'i kasmış gibi ima da bulunmuşsun. Karakterin her türlü bilgilerini, hareketlerini artık her ne ise oyun yönetimi inceyelebilir. Oyun içi Nick EnesVeEnez

Eğer söylediklerim ikna etmiyorsa seni Ciddi bir Bug'u yetkililere bildirdiğim SS ini paylaşırım. Yaklaşık 2 saat sonra bu açık giderildi.

Bence tam olarak hakim olmadığınız bir konuda fikir yürütüyorsunuz. Önemsemeyip ilgilenmediğiniz bir alanın değer kazandığını gördüğünüz için bu serzenişleriniz.

Ben söylediklerimi açtığım yayınlar ve youtube videoları ile ispatlarım. Peki siz kesin konuştuğunuz iddaaları ispatlayabilir misiniz ?

Unuttuğum ve sizlerle paylaşmadan edemiyeceğim bir konu var. Elinde 100 k 200 k malzemesi olanı çok sayıyorsanız yine bu piyasadan ne kadar uzak olduğunuzu anlıyorum.Daha hakim olduğunuz konular hakkında yorum yapmanız gerekir. Çünkü gerçekten tam olarak ne olduğunu bilmiyorsunuz.

Cevaplarını bekliyorum. İyi Forumlar

Son düzenleme:

Archantos

Üye
Sonun da seviyeli bir şekilde tartışacağım bir insan çıktı :) Tek tek yanıtlıyım aklında bir soru işareti kalmasın. Bahsettiğin kişilerden birisi benim, o yüzden cevap vermek istiyorum. Depolarda onbinlerce item biriktirmek oyunun 3. gününden itibaren yaklaşık 10 - 12 saat hammadde toplama ile yapılabiliyor, keşke deneme şansın olsaydı. Craft ile item üretmek bence sanılanın aksine çok zor olacak ve piyasayı çöp edebileceğimizi düşünmüyorum. 2 ay'a yaklaştı craftın kapalı kalması, kazan kaldırmamız bu yüzden. Başka bir açıdan bakalım olaya Pk atan adam için DV haritasının kaldırıldığını düşün veya Farmcılar için mobların haritalardan kaldırıldığını ?

1 ay geç başlamak seni çok geri atacak bir süre. Bu konuda da çok haklısın sen exp ve farm ile uğraşırken ben craft ile uğraşıyordum. Burada anlaşılmayın şey nedir gerçekten anlamıyorum. Toplamacılık ve Craft ile uğraşmaktan seni ne alıkoydu mesela ? Neden yapmadın. Charı 65 yapmak dediğin zorlasan 10 günlük iş. Oyunu hızlı oynamak suç olmuş :) Senin zamanın az olabilir ama benim var.

Bir açıktan yararlanıp, malzeme ve craft lwl'i kasmış gibi ima da bulunmuşsun. Karakterin her türlü bilgilerini, hareketlerini artık her ne ise oyun yönetimi inceyelebilir. Oyun içi Nick EnesVeEnez

Eğer söylediklerim ikna etmiyorsa seni Ciddi bir Bug'u yetkililere bildirdiğim SS ini paylaşırım. Yaklaşık 2 saat sonra bu açık giderildi.

Bence tam olarak hakim olmadığınız bir konuda fikir yürütüyorsunuz. Önemsemeyip ilgilenmediğiniz bir alanın değer kazandığını gördüğünüz için bu serzenişleriniz.

Ben söylediklerimi açtığım yayınlar ve youtube videoları ile ispatlarım. Peki siz kesin konuştuğunuz iddaaları ispatlayabilir misiniz ?

Unuttuğum ve sizlerle paylaşmadan edemiyeceğim bir konu var. Elinde 100 k 200 k malzemesi olanı çok sayıyorsanız yine bu piyasadan ne kadar uzak olduğunuzu anlıyorum.Daha hakim olduğunuz konular hakkında yorum yapmanız gerekir. Çünkü gerçekten tam olarak ne olduğunu bilmiyorsunuz.

Öncelikle Merhaba.

Yazdıklarımız da sizin gibi elle kasan zamanını bu crafta harcayanları es geçmeyecek şekilde belirttik. Oyunda bug bulunduğu seviye ve meslekleri fulleyenler olduğunu çoğu kişi biliyor. Aynı marketten alınan potların NPC ' ye yüksek coin karşılığı satılması gibi.

Craft olayının pazara etki etmesi ve etmemesi ile alakalı bir yazı yazdığımızı görmüyorum . Etki edip etmemesi çokta sorun değil aslında.Önemli olan bu işi elle emek veren ve bir bug sayesinde fulleyenlerin arasında ki farkı oluşturabilmek çok önemli. Sizin kastığınız emeklerin çöp olmasını bencil olmayanlar dışında kimsenin isteyeceğini düşünmüyorum.

Belkide bu yüzden bütün hesapların logları incelenip tek tek kontrol ediyor olabilirler. Sizde biliyorsunuz ki craftta yaşanabilecek bir bug sizin emeklerinizi de boşa çıkartacaktır. Bu yüzden en doğru ve düzgün şekilde gelmesi herkes adına daha iyi olacaktır.

birol2003

Üye

Ben yazımın bir kaç noktasında genel için değil bir takım kişiler için işaret etmiştim, eğer siz o kişiler arasında değilseniz herhangi bir problemin ne sizin ben benim açımdan olmadığını gösteriyor, lütfen siz üstünüze alınıp yanıt vermeyin çünkü sizi suçlamıyorum.

Bende vakit buldukça lvl de kasmam gerektiği için materyal tabiki topladım, ama öyle binlerce onbinlerce değil tabi ki.

Şu an balıkçılık kasmak ile 3 ay önce balıkçılık kasmak arasında nasıl bir fark var ise gathering içinde aynı fark oluşacak, sizler herhangi bir bug kullanmasanız dahi kendinizi de kabul ettiği gibi 12 saatte onbinlerce item toplayıp tüm gathering lvl lerinizi yükseltmişsiniz, ben dahi oyuna başladığım günlerde toplama işlemi oldukça yavaştı şimdi açılınca ne olacağı muamma, yani bu işe yeni başlayan birisinin sizin 12 saatte geldiğiniz seviye ye gelmesi, bir kaç ay mümkün olmayacaktır, crafting tamamen açıılacağı için toplanan itemler sarf olacağından ötürü toplayan sayısı da eskisi gibi olmayacak artacak, yani hem toplama hızının düşmesi hemde toplayan kişi artması süreci bizim açımızdan çok uzatacak. Umarım rahatsız olduğumuz bölümü bu şekilde anlamışsınızdır. Size hile/bug kullandınız demesek dahi, oyun idaresinin yaptığı bir hesapsızlık sizlerle bizlerin arasında bir uçurum oluşmasına sebep olmuş durumda. Bankalardaki hızlı hızlı toplanan onbinlerce itemin ilk günlerde değerli olacağı ve sonradan değerinin düşeceğinide göz önüne alacak olursak, maddi olarakta uçurum oluşmasına sebep olacak. Mesela sizin 12 saatte topladığınız 10.000 itemi siz ilk gün tanesi 10k dan koysanız 1gb para edecek, ama bizler 10k itemi belki 1 ayda ancak toplayabileceğiz (çünkü hem toplama hızı çok yavaş hem de toplayan kişi sayısı artmış olacağı için) ama piyasa ilk günkü gibi olmayacağı için fiyatlarda düşmüş olacak belki sizin 10k dan sattığınız itemi 1k dan satamayacağız.

Ayrıca materyallerin işlenmesi ve hammaddeden mamüle dönüşmesi, craftingte lvl kasılması konusuda materyalden farklı değil.

Yani neresinden bakarsan bak neresinden tutarsan tut elinde kalan bir yapı bu, her şeyi sıfırlarsan öncekilere haksızlık olacak sıfırlamazsan sonrakilere haksızlık olacak

Tek adil yol, sizin oniki saatte işi bitirmenize vesile olan ayarlarla bizleride başbaşa bırakmaları, yoksa belli bir kitleyi koruyup kolladıkları düşünülüyor.

Son düzenleme:

mrares

Üye
Vallahi craft konusu için yazdığım kelime sayısı 1 milyonu bulmuştur herhalde. Rehber yorum tartışma yama notları çeviriler vb. Yoruldum artık :D

serdar

Üye
Bence bugla level kasanları tek tek tespit edip levellerini sıfırlıyorlar,başka izahı yok.Aylar oldu.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt