Crystal Event

Stupendous

Üye
Selamlar,

Sevgili arkadaşlar ve Değerli Yönetim elemanları

Bu eventlerde hala ciddi anlamda sıkıntı yaşanmaktadır. Ekran görüntüsü aldığım görsellerde görebileceğiniz üzere, 8 kişi girdiğimiz oyunda, 2 kişi bir şekilde ortalarda yer almamaktadır. Hatta görselde göreceğiniz üzere, gitmiş sağ arka platformda afk bırakmıştır. Benim naçizane görüşüm, bunların denetlenip, bu tarz evente uygunsuz davranış gösterenlerin kalıcı olarak 1 aylığına uzaklaştırılması yönündedir. Buna ilaveten, Blood Walley'de olduğu gibi np sınırlaması getirilmesidir. 50k veya 30k fena olmaz. En azından ne için burada olduğunu bilenlerle oynamak oyundan ve eventten keyif almayı kolaylaştırır. Bunlara ilaveten, sc basmayan arkadaşlar ısrarla partilerimizde yer almaktadır. Benim anlam veremediğim, 50 tane sc 200 rc istiyor, TL'ye oranladığımızda ki burada oranlamaya bile gerek duymuyorum 1 TL bile yapmayan bir şeyi, hala ve ısrarla neden basmamakta diretirler, bunu anlamakta güçlük çekmekteyim. Kaldı ki, eventlerin kendi içerisindeki job dağılımı da dengeli olmasına ve buna paralel her jobun ne yapacağı önceden bilinmesine rağmen( Eventler başlayalı kaç hafta oldu) mütemadiyen aynı sorunlar devam ediyor olması da düşündürücü.

Trollemeye mi geliyorlar, kasıtlı bir davranışın, yönetime karşı bir sitemimidir anlam verememekle birlikte, Protean ırkında bu sorunların çok daha yayın olduğunu, tecrübeme dayanarak rahatlıkla söyleyebilirim.

Kısa bir özet geçmek gerekirse,

Yapılması gerekenler,

1-Denetim ve denetime bağlı olarak uygunsuz davranış gösterenlerin 1 ay uzaklaştırılması.
2-Np sınırlaması,
3-Sc basamıyorlarsa bile, 30dk aktif scli basılmış bir şekilde evente başlanması ki bunu önermiyorum. Np sınırlaması bu sorunu çözecektir.

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

• Afk.jpg
    Afk.jpg
    842.1 KB · Görüntüleme: 109
  • afk 2.jpg
    afk 2.jpg
    759 KB · Görüntüleme: 109

HeaveN

Üye
Ben Lunaskar geçtim 1200 cash vererek iyide yaptım protean hep kaybediyoz.
Kurtuldum artık proteandan.

Stupendous

Üye
Selamlar,

Az önce gene girdik event. Bütün etkinlik boyunca 7 kişiydik. 50'ye 39 mu ne kaybettik. Sen doğru olanı yapmışsın. Yani bunu istiyorlar. 600 RC'ye ırk değiştireceksin, bakacaksın keyfine. Hatta Protean 5 bin kişi diyelim Lunaskar da 5 bin. Proteandan geçecek arkadaş 4 bini bu tarafa. Oynasınlar oyun nasıl oluyor. Bu kadar olmaz. Boşa bekliyoruz, boşa vakit kaybediyoruz. Yani 30 tane crystal girdiysem 25'i wooden. Nedeni ne, takımlarda yaşanan bu anormallikler. Sanki Lunaskarların hepsi faceit 10 lvl oyunculardan oluşma, Proteanlarda 3 5 6 lvl. Arada bazıları var 10 lvl. Sayıca kötüler.

Saygılarımla,

mmtakiff06

Üye
Selamlar,

Sevgili arkadaşlar ve Değerli Yönetim elemanları

Bu eventlerde hala ciddi anlamda sıkıntı yaşanmaktadır. Ekran görüntüsü aldığım görsellerde görebileceğiniz üzere, 8 kişi girdiğimiz oyunda, 2 kişi bir şekilde ortalarda yer almamaktadır. Hatta görselde göreceğiniz üzere, gitmiş sağ arka platformda afk bırakmıştır. Benim naçizane görüşüm, bunların denetlenip, bu tarz evente uygunsuz davranış gösterenlerin kalıcı olarak 1 aylığına uzaklaştırılması yönündedir. Buna ilaveten, Blood Walley'de olduğu gibi np sınırlaması getirilmesidir. 50k veya 30k fena olmaz. En azından ne için burada olduğunu bilenlerle oynamak oyundan ve eventten keyif almayı kolaylaştırır. Bunlara ilaveten, sc basmayan arkadaşlar ısrarla partilerimizde yer almaktadır. Benim anlam veremediğim, 50 tane sc 200 rc istiyor, TL'ye oranladığımızda ki burada oranlamaya bile gerek duymuyorum 1 TL bile yapmayan bir şeyi, hala ve ısrarla neden basmamakta diretirler, bunu anlamakta güçlük çekmekteyim. Kaldı ki, eventlerin kendi içerisindeki job dağılımı da dengeli olmasına ve buna paralel her jobun ne yapacağı önceden bilinmesine rağmen( Eventler başlayalı kaç hafta oldu) mütemadiyen aynı sorunlar devam ediyor olması da düşündürücü.

Trollemeye mi geliyorlar, kasıtlı bir davranışın, yönetime karşı bir sitemimidir anlam verememekle birlikte, Protean ırkında bu sorunların çok daha yayın olduğunu, tecrübeme dayanarak rahatlıkla söyleyebilirim.

Kısa bir özet geçmek gerekirse,

Yapılması gerekenler,

1-Denetim ve denetime bağlı olarak uygunsuz davranış gösterenlerin 1 ay uzaklaştırılması.
2-Np sınırlaması,
3-Sc basamıyorlarsa bile, 30dk aktif scli basılmış bir şekilde evente başlanması ki bunu önermiyorum. Np sınırlaması bu sorunu çözecektir.

Saygılarımla,
aynı sorun 1 aydır var ve devam ediyor. +65 sınırlandırılması blood valleye geldi fakat Cristalde sınırlandırılma gelmesede başka çözüm lazım afk kalanlar Party protesto edenmi dersin neler neler ! kesinlikle ceza ağır olmalı.

Stupendous

Üye
Selamlar,

Al az önce gene kaybettik. Harbi bir cacık olmaz Proteandan. Her kaybettiğimde gelip yazacağım.

D.N= Baştan beridir Lunaskar olsaymışım, Blood Walley'ler dahil, karakteri şimdiye 2737659273724575 kez gelen kutulardan çıkabilecek droplarla veya satarak elde edeceğim para ile dizmiştim. Protean ırkı bir başka dostum. Devam böyle.

Saygılarımla,

Archantos

Üye
Selamlar,

Al az önce gene kaybettik. Harbi bir cacık olmaz Proteandan. Her kaybettiğimde gelip yazacağım.

D.N= Baştan beridir Lunaskar olsaymışım, Blood Walley'ler dahil, karakteri şimdiye 2737659273724575 kez gelen kutulardan çıkabilecek droplarla veya satarak elde edeceğim para ile dizmiştim. Protean ırkı bir başka dostum. Devam böyle.

Saygılarımla,
Selamlar

Protean konusunda haksız sayılmazsınız ama ilginçtir ki son 5-6 Crystal Event kazanmaktayım Protean olarak ve Clanımdanda arkadaşlar bir kaç gündür kazanıyorlar

Stupendous

Üye
Selamlar

Protean konusunda haksız sayılmazsınız ama ilginçtir ki son 5-6 Crystal Event kazanmaktayım Protean olarak ve Clanımdanda arkadaşlar bir kaç gündür kazanıyorlar
Yukarıda da söylediğim gibi, kaybettikçe yazacağım buraya. Bakalım nasıl bir istatistik çıkacak ortaya.

Saygılarımla,

Alkoer

Üye
İnsanlar o kadar laf söyledi sc basma olayına. Bende dün gece saat 2 etkinliğine bp priesti int çevirdim sc bastım. Skillerde 60heal.

10dk öndeydik. 2 partide sadece priest ve okçu. Sonra baktım 2 kişi afk. Adamlar yüklendi az farkla kaybettik.

Tahta kutu geldi. 350pot ve 1 takım sc karşılığında.

Bence şikayet sistemi gibi bir olay olmalı. Afk kalan adam mesela 10 şikayet alınca 1 hafta crystal giremesin. Çünkü paryiden atma faydasız. Adamı atınca eksik oynuyorsunuz.

DiabIo

Üye
Bu sorun tamamen doğru eşleşmenin olmamasından kaynaklanıyor. Bir sınır getirmek yerine np puanları, lvl ve daha önceki maçlardaki istatistiklerine (şuan tutulduğunu hiç sanmıyorum) bakarak bir eşleşme puanı hesaplansa ve puan eşleşirken party bazında total olarak değil karakter bazında eşleştirse çok büyük ölçüde sorun giderilir. Ama evet haklısınız afk kalanlar trolleyenler için bir yaptırım olması konusuna ben de sonuna kadar katılıyorum.

Stupendous

Üye
Selamlar

Sevgili Arkadaşlar

Yine bir kaybın öyküsü ile beraberiz. Oyuna başladık, bir süre geri planda sürdürmemize rağmen bir ara 28-26 öne geçtik ortadaki monununda yardımı ile. Oyunun başından beri defalarca kez Say'den yazmama rağmen, karşı taraftaki okçu olan kn1femaster mıdır her kimse, Malice atın diyorum. Adam Scsiz, acsiz. Tek ok atıyorum direkt Master'ı aktif oluyor. Malice atsalar o kişiye, düzenli olarak free kill gelecek. Adam bir ölecek, iki ölecek, üç ölecek, bir daha da kolay kolay adım atmayacak. Ya da paraya bile kıyamadığı scsine basıp oynayacak. Zaten utanmasa haritanın dışından oynayacaktı. O kadar çaresiz durumdaydı. Yok bir türlü denk getiremedik. Ben okçu halimle, peşine takılıp koşturup dibine girip 3'lü 5'li ile vurup, ölmeyi bile göze aldım. Yeri geliyor ön hat savunmasında "Warrior" gibi durmaya çalışıyorum. Ben demiyorum ki Endgame itemlerine sahibim, beni kimse öldüremez, ben ölümsüzüm. Yalnız oynamasını bilmek, seçtiğin jobun hakkını vermek diye bir işlevsellik var. Okçunun yapacağı basit bir kaç işe örnek vermek gerekirse.

1-Event başladığı gibi, farklı oyunculara tek tek ok atıp, kimin en zayıf halka olduğunu tespit etmesi. Varsa öyle bir halka, onun üzerinden skor etmeye çalışması.

2-Karşı tarafta "Pay to Win" hesaba sahip bir "Asas" varsa şayet ki, daha önce ismi lazım değil, karşıma geldiğinde tüm oyun boyunca onu darlayıp durdum. Görünmezlik basıyor, bozuyorum, yakına giriyor, kitliyorum ya da sürekli ensesinde olduğum için rahat adım atmasına olanak sağlamıyorum. Böyle böyle bir yerden sonra oyundan koptu. Neden, çünkü karşı tarafın "Priest"ı defans kırıcı atsa, magemize ya da roguemize tek atabilecek ya da ikileyecek. Tabi bunları yapabilmek için ön savunma hattı dediğimiz Warriorların ve Priestların sağlam durabilmesi şart. Yoksa geriye püskürtüldüğümüzde, hepsi boşa çıkar.

3- Çok riskli durumda bir warrior varsa ya da Priest, alt tarafı 1 saniye sürecek Cure'e skillini kullanacaksın.
Alacağımız maçlar hep bir şekilde koordine olamamamızdan ya da ön savunma hattının zayıf olması sebebiyle yitip gidiyor. Çıldırmamak elde değil.

Not: Büyük Etkinlik ile ilgili bir konu başlığı açacağım, oraya lütfen townda afk kalan kimler varsa, ekran görüntüleri ile ya da duruma göre videoları ile paylaşım yapabilirseniz o konu altında, yetkililer de şayet bu yazdıklarımızı okuyorsa, belki bir yaptırım uygulayabilirler. Aslında yaptırıma da gerek yok, vereceğim çok basit bir metot ile, bunların hiç birisine gerek dahi kalmayacaktır.

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

• Lanet gelsin.jpg
    Lanet gelsin.jpg
    883.3 KB · Görüntüleme: 27

Stupendous

Üye
Selamlar

Sevgili Arkadaşlar

Az önce gene bir Eventi kaybetmiş bulunuyorum hem de 30'a 10'dan kaybettik. Yüz bin defa yazmama rağmen karşı da tek bir warriorun ön cephede savaşıp bizi geriye püskürterek aldıkları bir mağlubiyetimiz oldu. Çok az kaldı sinirden monitörü yumruklayacağım. Durduk yere masraf çıkacak. Tek bir warrioru oynatıp arkadan destekle oyunu kazandırdılar. Neden Proteanlarda düzgün, oynamasını bilen, az buçuk itemi olan warrior yok. Aslında var da, buradaki sitemim benim takımıma denk gelmiyor. Neredeyse mübalağa yaparak söylemem gerekirse, günde 2 defadan ayda 60 Eventin hepsinde var olmaya çalışıyorum. Yani mümkün değil oyunun sistemli bir şekilde beni kaybeden takımların içerisine yerleştirmesi.

Demek ki, ırk olarak Lunaskarlara göre çok daha pasif ve güçsüzüz. Ya bütün traderlar bu tarafta toplandı, eline geçen her türlü item ve nakiti satıp TL'ye dönüp, karakterlerini geliştirmiyorlar ya da bilişsel anlamda rekabetçi modun yeterliliğine haiz olmayan büyük bir kitle bu ırk tarafında toplanmış, başlangıçta var olan diğer bireyler de Lunaskar bastıklarından, geriye pek bir şey kalmamış.

Aklım almıyor, bu kadar evente girip, doğru düzgün kutu alamamak, kazanırken kaybetmek. Ya Faceit'te bile kazanma oranım %60, Valve'de MM'de %56. Hemen hemen hangi tarz tür oyun olursa olsun, ortalama kazanma oranı %50'lerdeyken, 2 maçın 1'ini alabiliyorken. Burada 10 maçın 1 ya da 2 tanesini anca alabiliyorum.

Benim mevcut bilgi birikimim, idrak kapasitem, algılama yeteneğim, analizle sonuca varma çabalarım, bu dengelemeyi ve takım vs takım rekabetçi modundaki eşleşmelerden çıkan mağlubiyet kazanç oranını anlamaya yetmiyor. Anlayabilen biri varsa, biri bana izah etsin rica ederim.

Şu an nasıl bir öfke ile doluyum anlatamam. Bu kadar emek verip, boşa çıkması kadar sinir bozucu hiç bir şey yok.

Saygılarımla

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt