Daha ne kadar bekleyeceğiz?

hizeN

Üye
Sevgili hizeN,

Yamaları genelde birçok düzenleme ve eklentiyi sunmak için kullanıyoruz. Sunduğumuz yamalar bahsettiğiniz türdeki basit çalışmalar için bekletilmiyor. Klan çalışması var, envanter genişletme çalışması var, sizler tarafından bildirilen önemli teknik sorunlar var. Zaten yama notlarını dikkatle okursanız tümüyle basit çalışmaları içermediğini göreceksiniz. Başka güncellemelerin çalışmasını ise yarım bırakıp veya geri alıp küçük düzenlemeleri vermek yerine hepsini birden sunuyoruz. Örneğin; dün discord sunucusundan maden toplama veya üretim seviyesi ile ilgili bir hata bildirildi, hemen düzeltilerek yamaya eklendi. Erken erişim aşaması hem ekip için hem de oyuncular için sıkıntılı bir aşamadır, elbette daha sorunsuz bir oyun oynamak hakkınız ama bizim de gayretimiz bu yönde. Gayemiz size nihayetinde keyifli ve stabil bir oyun sunmaktır. Bu süreçte biraz daha anlayışlı olmanızı rica ediyorum.

Bunun da düzeltildiği raporlandı, yamadan sonra herhangi bir hata tespit ederseniz bildirin lütfen.

Geçen hafta Çin'de oyun sektöründe 10 yılı aşkın süreyle çalışmış ve Avrupa ofislerini açan bir bağlantımız ile 1 saate yakın konuştum. Oyunumuzu genel bir değerlendirdik ancak bu şartlarda gerçekten çok iyi bir iş çıkarıldığını, özellikle oyunda aynı bölgede 500-600'den fazla oyuncuyu bir araya getirebilmemize çok şaşırdığını dile getirdi. Optimizasyon ve genel oyun sektörü üzerine konuştuk. Dışarıdan da bakıldığında oyunumuzun bir değeri var ve bu gün geçtikçe artıyor. Lütfen bu çalışmayı veya ekibi çok değersizmiş gibi gösterecek söylemlerden uzak duralım. Zira hyper casual oyunlarla çok daha basit gelir elde etme yolu varken bu ekip ilk projesinde size arzu ettiğiniz ve arzu ettikleri oyunu sunmak için çaba sarf ediyor. Yine discord ve forumdaki görevli arkadaşların neredeyse tamamı gönüllü olarak bulunuyor ve ellerinden geldiği kadar sizlere ve bize yardımcı olmaya çalışıyorlar. Lütfen onların da motivasyonunu kıracak söylemlerden uzak duralım. Ortada potansiyeli olan güzel bir oyun ve ekip var. Bunu daha iyiye götürmek için yapıcı söylemlerde bulunalım. Bazen çok canınız sıkılırsa veya aklınıza takılan sorular olursa forum üzerinden özel mesaj göndererek dilediğiniz üslup ile bana yazabilirsiniz, ben de vakit buldukça ve bildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışırım. Hem böylece diğer arkadaşlarımızın motivasyonu kırılmamış olur. Anlayışınız ve sabrınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Siz ilgi göstermeseydiniz bu oyun buralara kadar da gelmezdi.

Sevgiler

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Siz oyun ekibinde yer alan biri olarak ne kadar bu söylemlerden rahatsız olup kırgınlık yaşıyorsanız, bizler de emek ve değer verdiğimiz oyunun içler acısı halinde olmasına kırgınlık yaşıyoruz ve üzülüyoruz. Dediğiniz gibi oyunumuzun potansiyeli yüksek. Elinizde bu koz varken oyuncuları daha çok oyuna bağlamak üzerine çalışmalısınız. Bunu da oyuncuyu dinleyerek yapabilirsiniz. Kendi ağzınızla "sorunların farkındayız fixleyip önümüzdeki patch'e ekliyoruz" diyorsunuz... Peki sorunları bu denli hızlı fixleyebiliyorsanız neden küçük bir patch atıp saat 14:00 res zamanında küçük bir güncelleme ile bunu çözmüyorsunuz? Kırılma noktası işte burada başlıyor. İnanın ben şuanda oyuna girmiyorum. Premium da almıyorum. Pazara da bırakmıyorum. Çünkü külliyen zarar.

Öte yandan yönetimin biz oyuncular için neler planladığını da bilmiyoruz. Örneğin World of Warships oynadığım dönemlerde oyunun Youtube kanalında DEV Talks diye bir serisi vardı. Oyuncuların raporladığı problemler, oyuncuların verdiği fikirler ve yönetimin oyun ile ilgili gelecek planlarını ÇOK AMA ÇOK DETAYLI bir şekilde anlattıkları harika bir video serisiydi. Biz tabiki oturun neler yapacaksınız diye video çekin demiyoruz. En azından haftalık düzenli olarak bir konu açıp forumda ilerleyen planlarınızı ve yapacaklarınızı, mevcut olarak üzerinde çalıştığınız durumları açıklayın ki oyuncular bu yardım çığlıklarının boşa gitmediğini anlasın.

Her problem gördüğümde foruma detaylıca konu açıp durumu açıklıyorum. Ortada bir problem varsa bunun çözülmesi beklenir. Yani inanın yazmaya çok yoruldum.

Mod arkadaşlar hakkında bahsettiğiniz duruma asla katılmıyorum. Görevini layığıyla yerine getiremeyen ceketini alıp çıksın. Ben bu oyuna emek veren bir oyuncuyum. Saatlerce uğraşıp derlediğim konuya mod gelip "destek bileti atabilirsiniz" derse orada haliyle benim bütün sinirim patlayacaktır. Modlar oyuncunun yanında değil. Oyuna körü körüne bağlılar. Oysa ki modlar oyuncu ve yönetim arasındaki köprüdür. Bir nevi oyuncunun temsilcisidir. Oyuncuyu temsil ettiği gibi forum düzenini de sağlar. Oyuncuyu anlayan, fikirlerine ve önerilerine saygı gösteren bir mod emin olun forumda tertip ve düzeni sağlamak için çok çaba sarf etmez çünkü karşılıklı saygı düzenini çoktan oturtmuştur. Bunun örneğini görmek isterseniz ben bizzat kendim modluk görevini büyük bir zevk ile üstlenirim. Bunu lütfen düşünün.

İlerleyen problem konularında görüşmek dileğiyle saygılarımla.

chrys591

Üye
bu oyunu insana beklemesi patchleri bugları değil modları bıraktırır o kadar diyorum.Burası özgür bir platform sohbet etmek için var diyip bir derdinizi sadece tartışmak için yazdığınızda ya birisi destek bileti atın diye atlar ya da şu patchte çözülcek niye yazıyosun halen gibi tavırlarda direkt yorumunuzu siler.Benim destek bileti atmayı düşünecek aklım ya da patchleri takip edebilecek vaktim var.Hepsinden haberdarım.Bırak yorumumu orda dursun sırf canın istemiyor diye silemezsin.Sonra da bir şekline uydurup tabi ki "Kurallarımıza aykırı" oluyor ya neyse

Bu arkadaşlar göreve kimin arkadaşı olarak geldiyse şapkasını önüne bi koysun düşünsün buna değer mi diye yönetim lütfen

hele_hele

Üye
destek biletine ayrı sinir oluyorum da. destek bileti atıyorum alcemyle ilgili pot üretilmiyor çünkü dediler ki ''kanal değiştir'' değiştirdim olmadı. sonra ''map değiştir'' dediler değiştirdim olmadı. birdaha yazdım ''map değişitir sonra her kanalında gez'' dediler yaptım gene olmadı. işte destek bileti ve çözümü :D ben bu sorunu yazıyorum soyluyorum 2 yamadır birşeyde yapılmıyor. insaf ya 2 aydır bir sorunu düzeltemez misiniz? sanki destek bileti bir işe yarıyormuş gibi. burda mafyacılık yapan klanları yazdım sildiler adlarını yazamazmışım. rencide olur gururları kırılırmış :D destek biletine bildirin dediler. bildirdim fotolu kanıtlı. birşey yapamayız dediler :D işte destek biletinin dahiyane çözümleri askldhlakjsdhkla ama takmıyorum ya sizi çözdüm yani birşey derimde silersiniz gene uğraşamam hiç :D

birol2003

Üye
Sabırla bekledik, bazen ses çıkararak bazen ses çıkarmayarak bekledik, drop yok dedik craft yapalım dedik, craft kasılması imkansız pk yapalım dedik orada karakterler çok dengesiz bir gün denge gelecek diye bekleyelim dedik, biz hep sabrettik. Yerli dedik bizim dedik sonuna kadar destek olacağız dedik ama bir türlü ilerleme kaydedilmedi, çevremdeki tüm merhaba dediğim insanlar oyunu bıraktı inat ettim bırakmadım, abartmadan her akşam dv de minimum 1 saat parti seek açık bekliyorum partiye alan bile yok, harcadığım paraya, elektriğe değil de zamana üzülmeye başladım artık, belki bir gün 20 yıllık oyunun yansımalarından kurtulur, kendine öz bir mmorpg olur bilemeyeceğim, ama bu bekleyişleri artık içerde değil de dışarda yapmaya karar verdim, benimkisi bıkkınlığın yılgınlığa dönüşmüş hali, belki ilerde vaadler yerine gelir, bizlerde trailer da görür sevinir geri döner kaldığımız yerden devam ederiz kim bilir.

HazyShade

Üye
Mod arkadaş prosedüre uymuş, ama prosedürü şöyle güncellemek gerekiyor; Forumun müdavimi olan kişilere konu hakkında mod ekibinin bilgisi yok, yönetimden bilgi vermesi için rica edeceğiz şeklinde açık şeyler yazmaları gerekiyor.

Geçen hafta Çin'de oyun sektöründe 10 yılı aşkın süreyle çalışmış ve Avrupa ofislerini açan bir bağlantımız ile 1 saate yakın konuştum.
Budur işte anahtar cümle. Görsel ekibe diyeceğimiz yok ama kodlama ekibiniz çok geride kalıyor. Saati 2$ a Çinden 100 adam tutarsınız oyun geliştirme uzmanı. Sadece doğru kişilerle iletişim kurun gerisi gelecektir. Siz farkında olmayabilirsiniz sürekli birşeylerle uğraştığınız için ama oyunda 1-2 aydır hiç bir ilerleme yok, sürekli bir geriye gidiş var.

Powerslave

Üye
Sevgili hizeN,

Yamaları genelde birçok düzenleme ve eklentiyi sunmak için kullanıyoruz. Sunduğumuz yamalar bahsettiğiniz türdeki basit çalışmalar için bekletilmiyor. Klan çalışması var, envanter genişletme çalışması var, sizler tarafından bildirilen önemli teknik sorunlar var. Zaten yama notlarını dikkatle okursanız tümüyle basit çalışmaları içermediğini göreceksiniz. Başka güncellemelerin çalışmasını ise yarım bırakıp veya geri alıp küçük düzenlemeleri vermek yerine hepsini birden sunuyoruz. Örneğin; dün discord sunucusundan maden toplama veya üretim seviyesi ile ilgili bir hata bildirildi, hemen düzeltilerek yamaya eklendi. Erken erişim aşaması hem ekip için hem de oyuncular için sıkıntılı bir aşamadır, elbette daha sorunsuz bir oyun oynamak hakkınız ama bizim de gayretimiz bu yönde. Gayemiz size nihayetinde keyifli ve stabil bir oyun sunmaktır. Bu süreçte biraz daha anlayışlı olmanızı rica ediyorum.

Bunun da düzeltildiği raporlandı, yamadan sonra herhangi bir hata tespit ederseniz bildirin lütfen.

Geçen hafta Çin'de oyun sektöründe 10 yılı aşkın süreyle çalışmış ve Avrupa ofislerini açan bir bağlantımız ile 1 saate yakın konuştum. Oyunumuzu genel bir değerlendirdik ancak bu şartlarda gerçekten çok iyi bir iş çıkarıldığını, özellikle oyunda aynı bölgede 500-600'den fazla oyuncuyu bir araya getirebilmemize çok şaşırdığını dile getirdi. Optimizasyon ve genel oyun sektörü üzerine konuştuk. Dışarıdan da bakıldığında oyunumuzun bir değeri var ve bu gün geçtikçe artıyor. Lütfen bu çalışmayı veya ekibi çok değersizmiş gibi gösterecek söylemlerden uzak duralım. Zira hyper casual oyunlarla çok daha basit gelir elde etme yolu varken bu ekip ilk projesinde size arzu ettiğiniz ve arzu ettikleri oyunu sunmak için çaba sarf ediyor. Yine discord ve forumdaki görevli arkadaşların neredeyse tamamı gönüllü olarak bulunuyor ve ellerinden geldiği kadar sizlere ve bize yardımcı olmaya çalışıyorlar. Lütfen onların da motivasyonunu kıracak söylemlerden uzak duralım. Ortada potansiyeli olan güzel bir oyun ve ekip var. Bunu daha iyiye götürmek için yapıcı söylemlerde bulunalım. Bazen çok canınız sıkılırsa veya aklınıza takılan sorular olursa forum üzerinden özel mesaj göndererek dilediğiniz üslup ile bana yazabilirsiniz, ben de vakit buldukça ve bildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışırım. Hem böylece diğer arkadaşlarımızın motivasyonu kırılmamış olur. Anlayışınız ve sabrınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Siz ilgi göstermeseydiniz bu oyun buralara kadar da gelmezdi.

Sevgiler
ticketdan yazdım zaten de red box düşmüyor ve rusty anchor tuttuğumuzda her seferinde swordfish gelmesi normal mi?

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt