İstek death valleyde çeteleşme.. ve taksi olayları

VirtualHUB

Üye
Hocam burada kanunu yanlış yorumlamışsınız. Burda kanun oyundaki karakter ve gold gibi eşyaların gerçek para değeri olup alım-satımının illegal olduğu yazıyor. Ama devletin sizi oyun içinde kanunlar çerçevesinde koruma yükümlülüğü gibi bir durum yok.

Devletin yada borsa-banka gibi resmi kurumların nezdinde oyun içi eşyanın bir değeri yoktur. Burda illegal alım-satım yapanın nezdinde değeri vardır denilmiş.
Hayır öyle birşey demiyor,
Kararın tamamı paylaşılmamış ancak tahminim şöyle;
Bir karakter çalınmış ve sonradan 3 . Kişilere satışı gerçekleştirilmiş;
Yargıtay oyun karakterinin maddi değeri vardır suça konu olabilir demiş,
Tck 244 2.fıkra gereği oyun içi verileri başkalarına aktarmak bir suçtur demis ve
Aynı zamanda bunun satışı ile maddi kazanç elde edilmesi 244 4. Fıkrası gereği ayrı bir suçtur diyor
Yani Ortada 2 suç var diyor Yargıtay,
Hukuk bilgisi olmadan nasıl kesin yorumlar yapıyorsunuz o da ayrı mesele

Mutchee

Üye
Tck 244 2.fıkra gereği oyun içi verileri başkalarına aktarmak bir suçtur demis ve
Aynı zamanda bunun satışı ile maddi kazanç elde edilmesi 244 4. Fıkrası gereği ayrı bir suçtur diyor
Sonuç olarak bu bir yasa değil.Oyun karakteriyle ilgili bir yasa da yok. Bir mahkemede öyle kabul etmesinden ziyade, kullanıcı sözleşmesinde açık açık hiç bir hakkınız bulunmamaktadır yazdığından, bütün hakların Rokosoft'a ait olduğundan ötürü hesaplarınız sizin değildir. Olması gereken de budur.

Alberia

Üye
Taksi olayina oyunun başından beri bir tepki var bende saçma buluyorum kimseye 10m veripte saatlik char kastırmam zaten kendi charımda 62 level günde %10 15 kasmaya çalışıyorum. Yönetim bu konu hakkında sessiz herhangi bi açıklama yok fakat gördügüm kadarıyla Death Valley'de oyuncular arasinda bu durum savaşa çevrilmiş şu anda 10 11 saattir taksicileri kovalayan 5 6 tane birlikte hareket eden human clanlar var. Oyuncular kendileride çözüm bulabiliyor demek istediğim fakat lunaskar ve proteanda bu iş yapılıyorsa oraya nasıl bir çözüm olabilir bilmiyorum.

Alkoer

Üye
tebrik ederim yazdığım yazıdan mesleğimi nasıl tahmin ettiniz .

heralde siz avukatsınız daha iyisini bilirsiniz. lütfen gerekli makama suç duyurusunda bulunup davanızı açın.

Alkoer

Üye
Sonuç olarak bu bir yasa değil.Oyun karakteriyle ilgili bir yasa da yok. Bir mahkemede öyle kabul etmesinden ziyade, kullanıcı sözleşmesinde açık açık hiç bir hakkınız bulunmamaktadır yazdığından, bütün hakların Rokosoft'a ait olduğundan ötürü hesaplarınız sizin değildir. Olması gereken de budur.
zaten ben arkadaşa izah etmeye çalıştım ama arkadaş avukatmış o daha iyi biliyor. mahkemenin burda davacı taraflar arasında maddi değeri olan oyun eşyaları diyor. tabiki kanunda hiçbir oyun içi veri maddi değer e karşılık gelmez. 2 taraf arasında oluyor olay T.C. anayasısı senin oyundaki gb ni tanımaz. tanıyor olsa zaten GB satan site ve şahısların tepesine adalet bakanlığı ve maliye çöker 1dk da.

bu devlet paypal ı yasaklayan ilk devletlerden. sıfır masraflı bir ödeme yönteminde vergi istedi adamlar. ama gb satıp zengin olan adamdan vergi almak aklına gelmiyor :D

Makarov

Üye
Benim gördüğüm oyun gm'lerinin çoğu yeni geldiği için alfada ve yayınlarda oyun kurallarının ne olduğu konusunda bir bilgileri olmadığı ve şirketteki çalışanların hiçbirinin birbirinden haberi olmadığı yönünde. Bu kendi fikrim bunu daha önce de yaşamıştık. Bir GM İttifakın yasak olduğunu belirtiyorken şuan başka bir GM İttifakı görmezden gelip herkes herkese vurmakta özgürdür diyebilecek kadar yanlış yapıyor.

Acil olarak oyundaki herkesin her şeye belli bir zorlukta ulaşabileceği bir drop sitemi ve Oyuna girişte oyun içerisinde herkesin uyması zorunlu olan bir kurallar silsilesi yazısı getirmeleri yönünde.
Bu ikisinin bütün problemleri çözeceğini düşünüyorum.

RogueLorD

Üye
dostum bildiğim ve başıma gelenler ( gerçek yaşamda işten ayrılma vs. durumlarında ) hiç bir sözleşme yasadan üstün olamaz kabul etmiş olmaz sonrasında itiraz etme hakkın olmadığı anlamına gelmez yapılan sözleşmeler haklarını olması gerekenden fazla veriyorsa tamamiyle kabul edilebilir olup hakkından azını sunuyorsa tamamiyle geçersizdir. Orneğin heryerde yazan çalınan eşyalardan müessesemiz sorumlu değildir yazısı tamamiyle geçersizdir. yada işe girerken ve ayrılırken bağlayıcılığı bulunan sözleşmelerde sözleşmedeki işçinin yararına olan maddeler geçerli olup zararına olan maddeler tamamiyle geçersiz bırakılır... her ne kadar bu sözleşmeyi imzalamış olsanda işçi hakları kanunundan azını hiç bir firma imzalı sözleşmede olsa dayatamaz gibi.

RogueLorD

Üye
Bahsedilen konu güçlü olan slota otururdan ziyade haksız rekabete giriyor. Biraz yanlış anlamışsın. Gerçek hayattan verdiğin örnek biraz sapmış. Satılan 50 parsel şu anda sadece belli kesime satılıyor. Atıyorum 10 lira parsel 11 lira versende alamıyosun alıcı çoktan belli gibi düşünebilirsin. Protean ile lunaskar ırklarının herhangi bir iş birliği söz konusu olamaz böyle bir oyunda, özellikle . Rakiple iş birliğine girer. Moba oyunlarda yada FPS oyunlarda karşı takıma yer söylemekten farkı yok durumun. Oyunun amacı ve hikayesi bu iki ırkın savaşından ibaret zaten. Sistem buna izin veriyor diye yapılamaz.

Al sana gerçek hayattan örnek:

1 kg etin ortalama 50 lira olduğu bir evrende. Sınırsız et sahibi olup hunharca fiyat kırıp 10 liradan satarsan mahkeme celbi kapına gelir. Rekabeti öldürdüğün için. Ya da gündemde biliyorsun Türkiye'de ayçiçek yağı sıkıntısı var. 5 litresi 200 lira(sallıyorum). Git 220 den topla her şeyi al eline. Tekelleşmeden gene mahkeme celbi kapına gelir. Haksız rekabetin olduğu yerde yönetim devreye girer ve cezayı keser hocam. Yapılabiliyor sistem buna izin veriyor diye bir şey yok.
dediğin mantıklı dostum umarım bu şekilde düşünülüp haksız rekabet olarak algılar ve işlem yaparlar.

RogueLorD

Üye
Hocam burada kanunu yanlış yorumlamışsınız. Burda kanun oyundaki karakter ve gold gibi eşyaların gerçek para değeri olup alım-satımının illegal olduğu yazıyor. Ama devletin sizi oyun içinde kanunlar çerçevesinde koruma yükümlülüğü gibi bir durum yok.

Devletin yada borsa-banka gibi resmi kurumların nezdinde oyun içi eşyanın bir değeri yoktur. Burda illegal alım-satım yapanın nezdinde değeri vardır denilmiş.
dostum sanırsam burda seninde bir yanlışın var benim anlatmaya çalıştığım örnek teşkil eden bir karar alınması kanunun kendisi değil. yanlş anlatım olduysa kusura bakma . anlatmak istediğim şudur mahkeme daha önce görülen davaların birinde örnek teşkil eden bir karar vermiş ve diyorki oyundaki sahip olduğunuz gold ve eşyların gerçek hayatta bir değeri vardır ve alınıp satılabilir. mahkeme kararlarının kanun olması zorunluluğu yoktur bu karar bir başka durumda emsal olarak gösterilip değerlendirilebilir. yargıtayın bu kararı vermiş ve haklı çıkarmış olması başka ilgisiz bir davada bile bunla ilgili bir durum var ise emsal gösterilebilir diye biliyorum.

RogueLorD

Üye
en başta belirttiğim gibi "yorum" yapıyorum ve hep beraber bunla ilgili konuşuyoruz üstat. anlatmak istediğim genel olarak şudur konu dediğin gibi hırsızlık benzeri bir olaydan alıntı olmakla beraber kararın içerisinde oyundaki eşya ve goldların maddi bir değeri olduğunun kabul edilmesi üzerinedir.

tabiki yanlışlarım olabilir ama şunuda bilmek lazımki hukuk bilgisi ve yorumlamak farklı şeylerdir ki bir çok makkemede hukukta ve yasalarda yeri olmayan yorum üzerine verilen kararlar mevcuttur. Hatta bu kararlar ileriki dönemlerde emsal teşkil etmiş ve yasaların çıkmasına sebep olmuştur. Yasa ve yargı gelişen bir süreçtir sürekli kendini günceller ve yeniler. Yarın öbür gün online oyunlar yasası getirilip tamamen bunlara ilgin yaptırımlar uygulanmasıda gerçek dışı değil bana göre çünkü nasılki bir uğraş ve emek harcamanın sonunda maaş kazanıyorsak aynı şekilde saatlerce uğraşmanın sonucundada oyun içerisinde kazanımlar gerçekleştirip bunları nakit kazanca çevirebiliyor ve buna ek olarak belirli sitelerde yaptığımız satışlarda faturalandırılabiliiyoruz.

Alkoer

Üye
dostum sanırsam burda seninde bir yanlışın var benim anlatmaya çalıştığım örnek teşkil eden bir karar alınması kanunun kendisi değil. yanlş anlatım olduysa kusura bakma . anlatmak istediğim şudur mahkeme daha önce görülen davaların birinde örnek teşkil eden bir karar vermiş ve diyorki oyundaki sahip olduğunuz gold ve eşyların gerçek hayatta bir değeri vardır ve alınıp satılabilir. mahkeme kararlarının kanun olması zorunluluğu yoktur bu karar bir başka durumda emsal olarak gösterilip değerlendirilebilir. yargıtayın bu kararı vermiş ve haklı çıkarmış olması başka ilgisiz bir davada bile bunla ilgili bir durum var ise emsal gösterilebilir diye biliyorum.
Dostum aynı olaydan bahsediyoruz ama Türkçenin lastik gibi bir dil olması tabiki burda birbirimizi anlamamızı zorlaştırdı.

Tabiki dediğiniz olay emsal teşkil ediyor. Ama bu emsal olaylar kanunu değiştirmiyor malesef. Kanun değişikliği ile ilgili meclis çalışması gerekiyor.

Bu sizin örnek verdiğiniz dava gibi olaylarda oyun içi item ile dolandırıcılık maduru olup TL kaybettiğinizde emsal burda devreyegiriyor. Ama oyun içi itemlerin anayasada kabul edilmeyip satışının illegal olması devam ediyor.

Zaten şöyle bir durum var emsaller kanunu değiştirmediği için halen Gb satışı herhangi bir vergi sistemine tabi tutulmuyor.

Davalık vir duruma düşünce emsal sayesinde hakkınızı alabilirsiniz ama dava kaç kişi açıyorki.

Sizde kusura bakmayın yanlış anlaşılma için.

testimatol

Üye
Bugün bi Death Valley çıkayım dedim, burada "ittfak" diye şikayetçi olan klanların tamamı 7 8 parti ittifak kurup Death Valleyde terör estiriyor :D Şikayetçi olduğu şeyi yapamadığı için şikayet ediyor :D

testimatol

Üye
Kendisinden güçlü oyuncuya vurmamayı seçebilir. Örn ; sigfraidler boss un altına yattığı zaman biz arkada ki çerezlik magelere yöneliyoruz biz bir anlaşma yapmadık free bp ye koşuyoruz ama kafa kafaya sigfraidlere çok vurmuşluğumuz var bizden güçlüler bilgililer ve tecrübeliler bizi yeniyorlar.

Ama kasti olarak bir tarafın diğerine vurmadığını düşünüyorsan düşman ırk üstünüze geldiğinde ittifak yaptıklarını düşündüğünüz grubun içerisine sürün ve kayda alın.
Eğer içlerinden geçip gidiyorlarsa bunları kanıt olarak sunabilirsiniz.

Ama kimin kiminle ittifak yaptığını iki taraftan birisi itiraf etmezse yönetim bunu anlayamaz. Güçlü olduğu için veya önümde başka bp kazanabileceğim daha kırılgan bir grup olduğu için veya varsayımı ile geçip gidebilirim bu ve benzeri sebeplerden ne yazık ki bir şey yapabileceklerini sanmıyorum.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gelelim taksi olayına. Arkadaşlar taksi olayı illegal değildir gizlemeye saklamaya gerek yoktur.
Her iki taraf anlaşmalı bir şekilde M alışverişi yaparlar ve kişi istediğine M vermekte özgür olduğu gibi isteyen kişi istediği partiye girebilir veya çıkartabilir :)
Zira harita üzerinde gördüğün hiç bir mob bir kişi veya gruba ait değildir herkes atak yapabilir.
Knight güruhunun KS diye ağlayıp zırladığı durum KillSteal dir. MMORPG oyunlarının hepsi böyledir en azından benim oynadığım oyunlarda bu şekildeydi.
Kim daha çok vurursa kutu ve exp ( experince ) onundur.

Gelelim diğer yaranıza insanlar sitelere gb satıyor. Bu ve benzeri oyunlara para kazandıran ve oyunda bir çok kişiden daha çok vakit geçiren bir ekip var adları knight online da '' Dönerci '' olarak geçmekte sanırım sipariş ettikleri tavuk dönerin parasını oyundan kazandıkları para ile ödedikleri için böyle deniyor.
Bu dönerci tayfa gb yi nasıl satıyor biliyor musunuz sitelerin oyunda ki karakterleri dorion da gate arkası banka önüne pazar kurarak ok satıyorlar bu şekilde gb çıkışı oluyor. Siz sanırım yöneticilerin bir şey bilmediğini sanıyorsunuz ama arkadaşlar önce bilip sustuğunuz sineye çektiğiniz veya sesinizi çıkaramadığınız olayları sindirerek sonra kendinizi toplayıp derdinizi anlatarak sanırım bu ve benzeri olayları çözebilirsiniz :) Şimdi buraya kadar okuduğuna göre gidip zırlamaya devam edebilirsin dostum hoşgeldin MMORPG oyununa.
bu şikayet eden klanların tamamı aynı discordda takılıp bossların saatlerini kendi aralarında paylaşmışlar. seiglere helal olsun bu 10 partilik ittifakla mücadele ediyorlar. seiglerde olmasa bu 10 partilik ittifak tüm oyunu domine eder rekabet biter oyunda.

platoon0x

Üye
bu konu neden görmezden geliniyor anlamıyorum bence channel değiştirme problemlerinden vs çok daha büyük bir sıkıntı bu, adamlar günlerdir bowldaki bosslardan çatır çatır dropları alıyor herkes kafasını gömmüş gibi

Nikniyme

Üye
Vay arkadaş. Ne kadar çok bilgili insan var aramızda. Hayret ediyorum.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt