Deathvalley'deki R.o.w. Meselesi

kedimiyedim

Yeni Üye
Güzel bir konu , ama içi nedense boş.
Sorunlar bilinen sorunlar, çözümler nerde? Şimdi mahallemizde 2 dönerci var birinin verdiği ürünler vasat kalitesi düşük bir kez yedik ve beğenmedik artık bir diğer dönerciye gitmeye başladık aa evet bunun eti daha kaliteli, ürünleri temiz harika artık buradan tüketiyoruz! İlk başta gittiğimiz dönerciye dönüp kardeşim sen bizim dönercimizsin hebele hübele diyerek ürünlerini düzeltmesi konusunda baskımı yapıyoruz hayır. Bu bizim oyunumuz yaklaşımı tamamen Türk insanının işsiz yaklaşımıdır. Oyun bizim filan değil, oyun bir takım haline gelmiş bir grup geliştirici kişiye ait , bu kişilerin altında çalışan belirli bir personel ekibi mevcut, gel gelelim bu ekibin ssk, maaş, yemek, yol parası giderleri mevcut. Dolayısıyla dükkanın işlemesi gerekiyor. Profesyonel hayat ile OYUN BİZİM HÜÜÜGGGBEEEELEEE yaklaşımı arasında ne yazık ki çok fark var. Dönerciye ille bir fırsat daha vermek istiyorsan bir kez daha denersin yok ürünlerini düzeltmiyorsa başka bir dükkan ararsın. Dönercide kendine yeni müşteriler bulur, bulmak zorundadır yoksa işletmesi batabilir. Umarım konuyu açan arkadaş işin kısa özetini anlamıştır.
İyi forumlar.

MakeRiseGreatAgain

Yeni Üye
Güzel bir konu , ama içi nedense boş.
Sorunlar bilinen sorunlar, çözümler nerde? Şimdi mahallemizde 2 dönerci var birinin verdiği ürünler vasat kalitesi düşük bir kez yedik ve beğenmedik artık bir diğer dönerciye gitmeye başladık aa evet bunun eti daha kaliteli, ürünleri temiz harika artık buradan tüketiyoruz! İlk başta gittiğimiz dönerciye dönüp kardeşim sen bizim dönercimizsin hebele hübele diyerek ürünlerini düzeltmesi konusunda baskımı yapıyoruz hayır. Bu bizim oyunumuz yaklaşımı tamamen Türk insanının işsiz yaklaşımıdır. Oyun bizim filan değil, oyun bir takım haline gelmiş bir grup geliştirici kişiye ait , bu kişilerin altında çalışan belirli bir personel ekibi mevcut, gel gelelim bu ekibin ssk, maaş, yemek, yol parası giderleri mevcut. Dolayısıyla dükkanın işlemesi gerekiyor. Profesyonel hayat ile OYUN BİZİM HÜÜÜGGGBEEEELEEE yaklaşımı arasında ne yazık ki çok fark var. Dönerciye ille bir fırsat daha vermek istiyorsan bir kez daha denersin yok ürünlerini düzeltmiyorsa başka bir dükkan ararsın. Dönercide kendine yeni müşteriler bulur, bulmak zorundadır yoksa işletmesi batabilir. Umarım konuyu açan arkadaş işin kısa özetini anlamıştır.
İyi forumlar.
Merhaba,

Öncelikle yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Ancak yazdıklarınızı okuduktan sonra bazı şeylere açıklık getirmek gerektiğini düşünüyorum.

Evet, bu oyun bir şirketin ürünü olabilir. Ama bir oyunu “oyun” yapan şey sadece geliştirici ekibi değildir. Eğer bir topluluk olmazsa, eğer oynayan insanlar olmazsa o şirketin de, o sunucuların da, o maaşların da hiçbir anlamı kalmaz. Tıpkı boş bir dükkanda dönerin kokup kalması gibi. Bu oyun bugüne kadar, bizim gibi binlerce kişinin emeğiyle, vaktiyle, yatırımıyla bugünlere geldi.

Benim yazdığım şey bir “ağlama” değil, oyunun gidişatına dair bir farkındalık çağrısıydı. Çünkü hepimiz görüyoruz ki R.O.W. sistemi artık amacı dışında kullanılmakta ve bu durum oyuncular arasındaki adaleti ciddi şekilde zedeliyor, oyunun geleceğini tehdit ediyor. Bu sorunun çözümü yalnızca yetkililerin değil, aynı zamanda oyuncu topluluğunun da ses çıkarmasına bağlı. Çünkü bu tür sistemler, ancak sessizlik içinde suistimal edilmeye devam eder. Dolayısıyla, asıl garip olan şey; hem bu durumu eleştirip hem de ses çıkaranlara laf etmek. Farkında olmadan eleştirdiğin şeyi senin de yapıyor olman oldukça çelişkili.

"Profesyonellik"ten bahsediyorsunuz ama bu profesyonellik, oyuncuyu göz ardı eden bir bakış açısıyla olmaz. Dönerci örneğiniz hoş ama konuyla örtüşmüyor. Çünkü biz burada sadece bir ürün tüketicisi değiliz; aynı zamanda bu oyunu yıllardır ayakta tutan topluluğuz. Dönerci kötü ürün sunarsa alternatif çoktur, başka dükkana geçersin. Ama Rise Online gibi uzun süredir yatırım yaptığımız, emek verdiğimiz, dostluklar kurduğumuz bir oyunun alternatifi bir dükkân kadar kolay değiştirilemez. Biz ‘oyun bizim’ derken kastettiğimiz şey; bu topluluğun, bu emeğin, bu ortamın sahibi olduğumuzdur. Eleştirmek de sahip çıkmanın bir parçasıdır. Yoksa herkes sessiz kalırsa, kimse dönerciye ‘senin etin kokuyor’ demezse, o dönerci bir gün kepenk indirir. Oyunun da sonu aynen böyle olur.

Sizin yaklaşımınız “beğenmiyorsan oyna başka oyun” mantığı. Bu da sadece sessiz kalıp oyunun yavaş yavaş yok olmasını izlemek anlamına gelir. Bizim gibi oyuncular ise bu oyunun yok olmaması için çabalayan insanlar.

Benim niyetim; kavga, kaos ya da şikayet değil. Oyuna katkı sağlamak. Umarım siz de sadece eleştirmek yerine, bu oyunun gerçekten daha iyi olması için fikir sunarsınız.

Saygılar.

MAKE RISE ONLINE GREAT AGAIN!

Porteur

Üye
Bunları forumda değilde, özelden PoineMaia ile görüşsen daha faydalı olabilir. Rise Online'da herhangi bir yönetimin kaldığını sanmıyorum. Başıboş avare bir oyuna dönüştü..

mmtakiff06

Üye
Eski haritanında gelmesi iyi olacaktır. Söylenenlerin eksisi yok tamamen katılıyorum.

kedimiyedim

Yeni Üye
@MakeRiseGreatAgain
Güzel kankam,
Ben sana ağlıyorsun demedim. Etin durumu belli şöyle izah edeyim mi kısaca, tek tip pre olacak mottosundan bu güne kadar gelen süreçte neler olduğunu sanıyorum ikimizde biliyoruz, farkındayız? Oyun içindeki durumundan, hangi sunucuda oynadığından yada diğer özelliklerinden haberim yok. Ama ben mantiste'yim hatrı sayılır bir klanın sahibiyim ve söylediğin her şeye katılıyorum amacım bunca sorunun düzelmediğini gördüğün halde TEK KALSAMDA SAVAŞACAM ULEN modunda olmanın farkındalığını yaratmaktı, beğenmiyorsan oynama değil.
iyi forumlar.

MakeRiseGreatAgain

Yeni Üye
@MakeRiseGreatAgain
Güzel kankam,
Ben sana ağlıyorsun demedim. Etin durumu belli şöyle izah edeyim mi kısaca, tek tip pre olacak mottosundan bu güne kadar gelen süreçte neler olduğunu sanıyorum ikimizde biliyoruz, farkındayız? Oyun içindeki durumundan, hangi sunucuda oynadığından yada diğer özelliklerinden haberim yok. Ama ben mantiste'yim hatrı sayılır bir klanın sahibiyim ve söylediğin her şeye katılıyorum amacım bunca sorunun düzelmediğini gördüğün halde TEK KALSAMDA SAVAŞACAM ULEN modunda olmanın farkındalığını yaratmaktı, beğenmiyorsan oynama değil.
iyi forumlar.
Eyvallah dostum, açıklaman için teşekkür ederim.

Yazdıklarından anladığım kadarıyla aslında birçok noktada hemfikiriz. Zaten mesele de bu: sorunların farkında olan, yıllardır bu oyunun içindeyiz diyen insanların artık "sorunlar biliniyor" deyip susmak yerine bir şeyler söylemesi, sesini duyurması gerekiyor. Benim de yaptığım tam olarak buydu.

"Tek kalsam da savaşırım" kısmı sana fazla romantik gelmiş olabilir ama bu oyunun daha iyi olması için çaba göstermekten utanacak değilim. Eğer herkes "böyle gelmiş böyle gider" derse, bu oyun gerçekten de gider.

Senin de bu kadar süredir oyunda aktif biri olarak bunları görüp yazmamı desteklemen sevindirici. Dilerim ki bu tarz konularda daha çok kişi fikirlerini açıkça ortaya koyar. Sessizlik bu tür sorunların devam etmesine neden oluyor.

Tekrar teşekkür ederim, iyi forumlar.

MAKE RISE ONLINE GREAT AGAIN!

sadece1oyuncu

Yeni Üye
Race
Protean
Job
Priest
Bir metafor örneği vermek istiyorum. Her oyunda olduğu gibi bu oyunda da oyuncular ile yönetimin arasında olan köprünün sağlam olması gerekir. Bu köprünün bakımı ve onarımı yapılmazsa o köprü zamanla çürümeye ve en son olarak yıkılmaya doğru gider. Sonuç olarak biz oyuncular olarak fikirlerimizi, düşüncelerimizi ve yapıcı eleştirilerimizi gerek oyun içi destek sisteminden, gerek forum platformundan ve gerekse oyunun Discord sunucusu üzerinden söylüyoruz. Daha iyi bir oyun deneyimi yaşamak bizim en doğal hakkımız ve oyunun yönetimi de bize iyi bir oyun deneyimi yaşatması da onların sorumluluk alanıdır. Elbette her önerinin yönetim tarafından değerlendirme süreci vardır. Oyuncuların yaptığı her öneri oyuna eklenseydi çürük yumurtanın bir yemeği mahvedeceği gibi oyunu mahvedebilirdi. Fakat içinde yaşadığımız bu teknoloji çağında geçmişte ve şuan yaşanılan sorunların azalması gerektiğini düşünüyorum. Elbette sorunların tamamı çözülmeyebilir. Fakat sorunların en az seviyeye indirilmesi yönünde bir engel görmüyorum. Yeni bir oyuncu olabilirim. Bende düşüncelerimi ve gözlemlerimi yazmak istedim. Umarım sorunların çözümü uzun bir zaman almaz. Konuyu destekliyorum. Saygılar.:cool:

Helles_Pontos

Üye
Merhaba bu konuyu beğendim ve destekliyorum ama ;
Bence DeathValley'de ROW'u yasaklamak yerine sınırlamak daha iyi olur.. Günde sadece 120 dakika :)) Bu uygulamada orada farm yapmak isteyen adamların ihtiyaçlarını karşılaması için fazlasıyla yeter.. İki tarafında gönlü olur orta yol bulunur :)

r3try

Yeni Üye
Oyundaki üstte bahsedilen ve bahsedilmeyen hemen her problemin temelinde oyunu para kazanmak için oynayanlar yatıyor. Yönetim bu kişilerin önüne geçemese de en azından işlerini kolaylaştırmaması hatta mümkün oldukça zorlaştırması lazım. Adamlar kanserli hücre gibi engel olmak zayıflatmak yerine güçlendirirsen her yere yayılıp bir süre sonra oyunu öldürecek. Normal oynayıp karakteri geliştirenler git gide oyundan uzaklaşıyor. Etkinlik bazlı oynayan büyük bir grup var onlar da etkinlikteki yine oyunu para kaynağı görenler yüzünden iyice soğuyup oyunu bırakacak. Ben de bu kategorideyim. Keyif almak stres atmak için oynadığım oyunda sinir oluyorsam devam etmek saçma oluyor. Hep bi umut bir şeyler düzelecek diye bekliyoruz ama sonuç hep yetersiz. Bana göre çözüm oyunu gelir kaynağı olarak görenlerin işlerini kolaylaştırmak yerine zorlaştırmak. Daha önce etkinlik ödülleri gs bazlı olacak denilmişti para için oynayan multileri azaltmak için ama o da yalan olmuş gibi gözüküyor.

Oppai

Üye
Tam olarak 8 MAyıs'ta Öneriler başlığında ilk bahsettiğim konu buydu ; https://forum.riseonlineworld.com/k...er-icin-oneriler-manifesto-niteliginde.21479/

Tam olarak yazdığımın başlangıç kısmı şu şekilde ;
''
* ROWA Problemi
Birçoğunun dert yanma sebebi. Şirketin tek sabit gelir kaynağı. Ancak oyuncuları en çok bıktıran durum. Birilerini zengin ederken diğerlerinin lanet okuduğu ( %80 - %20 lanet okuyan %80 bu arada ) sistem. Oyun başlarında göze batmayan ancak - belli süre geçtikten sonra tiksindiren oyun problemi. Çoklu PC'lere sahip olan vatandaşların slotlara çökerek mafyalık yapıp - Araba - ev aldıran durumdur. Level kasarken herkesin şükrettiği ancak belli seviyeden sonra sadece evinde işletme gibi PC'lere oturan vatandaşların para kasma yönetimidir.

Evet çalışan bir birey olarak ROWA'dan exp kasarken belli miktarda faydalanıyorum ancak ilerleyen zamanlarda işime hiç yaramayan - yeni oyuncuların bile exp kasarken slotlara çöküldüğü exp kasamayıp görev yapamadığı için kullanmadığı sistemdir. ''

2.5 Ay geçmiş - aynı tas aynı hamam. Şunu görmek istemiyorlar.

1 Clan adam ( 50 kişi ) Yeni başlayan yada aktif olarak oynayan (500 kişiden ) daha değerli.
50 kişi kaybedip 500 kişi kazanmak istemiyorlar. Almayanyadan ''Türkiye Cennet cennet'' diyen dayılar gibi gel diyince '' kurulu düzenimiz var '' diyenler gibi kurulu düzen bozulmak istenmiyor.

PK clanı olarak aktif oynuyorduk - 2 PT mage ekibimiz ve 1 PT melee ekibimiz direk bu olaylar yüzünden bıraktık oyunu -
İttifak mantığı bitmedikçe - ROW olayı bitmedikçe tekrar dönmeyi düşünmüyoruz. Oyuncular ile yürümesi gerekiyor böyle güzel bir oyunun. Yazdığın konuya 1 tane itiraz eden yok ama oyuncuların bu kadar tepkili olduğu bir konuda bile oyuncuları dinlemeyen yönetim olması garip.
Anket açsan ROW kapanmalı diyen %95 lik bir kesim var. Ama bu yönetimin kararını sorgulamasına yetmiyor gibi.

cebe

Üye
Tam olarak 8 MAyıs'ta Öneriler başlığında ilk bahsettiğim konu buydu ; https://forum.riseonlineworld.com/k...er-icin-oneriler-manifesto-niteliginde.21479/

Tam olarak yazdığımın başlangıç kısmı şu şekilde ;
''
* ROWA Problemi
Birçoğunun dert yanma sebebi. Şirketin tek sabit gelir kaynağı. Ancak oyuncuları en çok bıktıran durum. Birilerini zengin ederken diğerlerinin lanet okuduğu ( %80 - %20 lanet okuyan %80 bu arada ) sistem. Oyun başlarında göze batmayan ancak - belli süre geçtikten sonra tiksindiren oyun problemi. Çoklu PC'lere sahip olan vatandaşların slotlara çökerek mafyalık yapıp - Araba - ev aldıran durumdur. Level kasarken herkesin şükrettiği ancak belli seviyeden sonra sadece evinde işletme gibi PC'lere oturan vatandaşların para kasma yönetimidir.

Evet çalışan bir birey olarak ROWA'dan exp kasarken belli miktarda faydalanıyorum ancak ilerleyen zamanlarda işime hiç yaramayan - yeni oyuncuların bile exp kasarken slotlara çöküldüğü exp kasamayıp görev yapamadığı için kullanmadığı sistemdir. ''

2.5 Ay geçmiş - aynı tas aynı hamam. Şunu görmek istemiyorlar.

1 Clan adam ( 50 kişi ) Yeni başlayan yada aktif olarak oynayan (500 kişiden ) daha değerli.
50 kişi kaybedip 500 kişi kazanmak istemiyorlar. Almayanyadan ''Türkiye Cennet cennet'' diyen dayılar gibi gel diyince '' kurulu düzenimiz var '' diyenler gibi kurulu düzen bozulmak istenmiyor.

PK clanı olarak aktif oynuyorduk - 2 PT mage ekibimiz ve 1 PT melee ekibimiz direk bu olaylar yüzünden bıraktık oyunu -
İttifak mantığı bitmedikçe - ROW olayı bitmedikçe tekrar dönmeyi düşünmüyoruz. Oyuncular ile yürümesi gerekiyor böyle güzel bir oyunun. Yazdığın konuya 1 tane itiraz eden yok ama oyuncuların bu kadar tepkili olduğu bir konuda bile oyuncuları dinlemeyen yönetim olması garip.
Anket açsan ROW kapanmalı diyen %95 lik bir kesim var. Ama bu yönetimin kararını sorgulamasına yetmiyor gibi.
oyunu kötülüyorsun diye silinecek yorum

Oppai

Üye
Eleştiriyi dozunda yapınca - silinmiyor cevaplar. Hukuk okuduğum için sınırlarda gezerek yazıyorum cevapları - bir adım ilerisi yazının silinmesi şeklinde devam ediyorum :)

Eleştiriyi dozunda yapınca - silinmiyor cevaplar. Hukuk okuduğum için sınırlarda gezerek yazıyorum cevapları - bir adım ilerisi yazının silinmesi şeklinde devam ediyorum :)

panaremas

Üye
Row kalksa yine aynı kişiler dönecek slotları. En başından beri ekip olarak rowa karşıydık dv haritasında ama sonuç yine aynı olur emin olabilirsin.

Oppai

Üye
Row kalksa yine aynı kişiler dönecek slotları. En başından beri ekip olarak rowa karşıydık dv haritasında ama sonuç yine aynı olur emin olabilirsin.
Dönsün dönsün ancak 1 tane poke 8 chara uzaktan bağlanarak dönemesin. 8 kişi gelip elle oynasın o zaman hakkıdır. Ancak şuan olan 1 tane poke 8 charı uzaktan bağlanarak döndürüyor slotu. Alttan da dizi izliyor - gelen giden yok ittifak var diye kimse ellemiyor.

panaremas

Üye
Dönsün dönsün ancak 1 tane poke 8 chara uzaktan bağlanarak dönemesin. 8 kişi gelip elle oynasın o zaman hakkıdır. Ancak şuan olan 1 tane poke 8 charı uzaktan bağlanarak döndürüyor slotu. Alttan da dizi izliyor - gelen giden yok ittifak var diye kimse ellemiyor.
Doğru bende bu konudan rahatsızım malesef.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt