Öneri Default Ayarlarda V-Sync açık gelsin

Muti

Üye
Birçok arkadaşımız v-sync'in ne işe yaradığını bilmiyor. Oyun default ayarlarda v-sync kapalı geldiği için gtx 750 kullanan birinin bile bilgisayarı 70-80 fps vermek için kendini yırtıyor, bilgisayar alev alıyor. Default ayarlarda v-sync açık gelirse şu an optimizasyondan, fazla ısınmadan şikayet eden oyuncuların çoğu rahatlayacaktır.

Etzhel

Üye
Vsync daha cok yormuyor mu karti? 60 fps sabitliyor fakat yirtilmalari engellemek icin daha cok islem yapiyor yoksa 60fps de akici bir goruntu elde etmek basit bisey degil

Muti

Üye
Vsync daha cok yormuyor mu karti? 60 fps sabitliyor fakat yirtilmalari engellemek icin daha cok islem yapiyor yoksa 60fps de akici bir goruntu elde etmek basit bisey degil
Hayır, yırtılmaları engellemek için ekstra bir çaba sarf etmiyor. Yırtılmaları engellemesinin sırrı zaten monitörün gösterebildiği kadar görüntüyü yollaması.

Etzhel

Üye
Hayır, yırtılmaları engellemek için ekstra bir çaba sarf etmiyor. Yırtılmaları engellemesinin sırrı zaten monitörün gösterebildiği kadar görüntüyü yollaması.
Peki vysn acmadan 60hz bir monitorde direk 60fps sabitleyince neden vysnc gibi yirtilmasiz bir goruntu vermiyor? Unlostun vsync videosunu izlersen anlatmak istedigimi anlarsin. Unlost takip etmiyorum bir ara denk gelmisti basit bir sekilde anlatiyor. Yuzde yuz hakliyim demiyorum gordugumu soyluyorum sadece :)

huseyin35

Üye
Rivatuner ile kolayca fps sabitleyebilirsiniz. Exp kasarken vs 29 fps kadar ayarlıyorum. Gtx 1060 6gb, 73 derecelerden 43 derecelere düşüyor. Herkese yayın perişan olmasınlar :)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt