Dolar sizce düşer mi?

Muti

Üye
yıl 2007 olması lazım, bir abimize sormuştum, "dolar düşer mi abi?" diye, o zaman 1.7 olmuştu dolar. "Dolar artık hiç düşmeyecek" demişti. 3-4 ay önce Mesut Çevik'e sorulmuştu, "düşmez, ne alacaksanız hemen alın, daha da artacak" demişti, fiyatlar cidden katlandı. Kişisel görüşüm de artık düşmeyeceği yönünde, biliyosunuz bi ülkenin parasının değeri merkez bankasındaki döviz rezervine oranıyla belirleniyor ve merkez bankasının eksilerde olduğu konuşuluyor. Yani velhasıl bilgisayar mı toplayacaksın, hemen topla, araba mı alacaksın, hemen al. Yoksa 3-4 ay sonra yine %20-30 daha pahalı olabilir. Ha, ne zaman düşer dersen, köklü bir değişim olmadan imkansız.

May Payne

Üye
Düşmesi zor gözüküyor maalesef ki. 5.000$ lık pcye 50.000 - 60.000 TL vermek istemiyorum. En sonunda ben üreteceğim ekran kartını, işlemciyi, anakartı, rami, her bir parçayı. :mad:

guney

Üye
Simdiki anlayisla zor, reformlar bile kurtarmayacak cunku su anki yonetime guven kalmadi yatirimci gelmiyor. Yepyeni bi sayfa acilmasi lazim siz anladiniz.

anil

Üye
İhtiyacım olan her şeyi hemen satın alıyorum. Daha sonra fiyatına baktığımda istisnasız her seferinde fiyatının arttığını görüyorum. Kullanmadığım tüm fazla parayla da dolar aldım duruyor.

Maalesef tablo bu, pandemi, cari açık kara deliğinin giderek büyümesi ve yeni yaptırım sinyalleri vs. derken dolarla ilgili kimsenin umutlu şeyler söyleyebileceğini zannetmiyorum :)

SbY

Üye
asıl sorulması gereken şu: Türkiye'de ne çıkmış ve tekrar düşmüş ki? :)

SHIJIN

Üye
Bir ülkeyi insan vücuduna benzetirsek ülkenin eğtim seviyesi beyin gücünü, askeri gücü bir kolundaki kasları, ekonomik gücüde diğer kollundaki kasları, diğer yerler ise halkın yaşayış biçimi ve alım gücünü temsil ettiğini düşünürsek türkiye bir kolunun üzerinde duruyor diyebiliriz. beyni ise alzheimer olmuş ne geçmişini hatırlıyor ne de geleceği görebiliyor. Ha dolarmı zor be gülüm...

Nart

Üye
Türkiye libya ve akdenizde geri adım atmaz ve siyasi olarak da reformlara öncelik vermezse doların düşmesini bir yana bırakın bu günleri dahi arayacağımızı düşünüyorum. Libya meselesi gerçek bir kazanca dönüşecek mi çok merak ediyorum gerçekten. Tabi kazanca dönüştüğü görmemiz de yıllar alabilir. O yüzden cefasını biz sefasını bizden sonraki nesiller sürebilir :) Tabi bu yorum meselenin doğru yönetilip kazanca döndüğü şartlarda geçerli.

May Payne

Üye
İHA'lar ve SİHA'lar 6 yıl gibi kısa bir sürede yapıldıysa pc parçaları neden yapılmasın? Devasa bir silikon vadisi kurar isek, bizde %100 yerli ve milli elektronik eşyalarımızı üretebiliriz. Bir daha Intel'e, AMD'ye, Nvidia'ya, ASUS'a vs. ihtiyacımız kalmaz. Döviz kuruda umurumuzda olmaz. Bunu her alanda geliştirmemiz lazım tabi. Sadece elektronik alanında değil.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt