Öneri DPSmeter ve Rehber sayfası

HazyShade

Üye
Merhabalar, herkese iyi oyunlar...
Forumdaki yeni açılan konu başlıklarından oyun içeriğinin artık birçok oyuncu için bittiği / tıkandığı ve yeni içeriklerin gelmesi gerektiği anlaşılıyor.
  • Aktif ya da yarı aktif olan craft özelliklerinin tamamlanması
  • Solo/party zindanların açılması
  • Yeni zırh ve silah eşyalarının gelmesi (bazı sınıflar için silah ve özellik çeşitliliği çok az)
zaten çalışma planınızda olan şeyler ve size acele edin felan demek pek de anlamlı gelmiyor açıkçası.

Önerilerim bu büyük güncellemelerin çalışmaları devam ederken bir kaç kişinin 5-10 adam-gün de hazırlayabileceği iki konu hakkında
1. DPSmeter ( HasarÖlçer ) Party hasar dağılımı grafiği.

Recount_1.jpg

Şu anda sıkılarak zr2zr3 yapan kullanıcıların oldukça ilgisini çekeceğini, party sohbet muhabbetlerini de artıracağını, uyanıkları meydana çıkacağını ve insanların birbirlerine tavsiye vereceğini düşünüyorum. ( Bu karakterin kendi hasarlarının skillere göre dağılımı değil, partydeki oyuncuların ne kadar hasar vurduğuna dairdir) Party üyelerindne birisi değiştiğinde veya çıktığında sıfırlanabilir ya da party başkanı sıfırlama yetkisine sahip olabilir. Party oyuncalarını listeleyen kısımda açma/kapama özelliği ile gelebilir. belirli periyodlarda sıfırlanabilir ya da son 5 dakika verisini baz alıyor olabilir. Eğer bu sorunsuz çözülebilirse, ne kadar hasar yediği veya ne kadar iyileştirme yaptığı da eklenebilir.

2. Gerçek bir Rehber Sayfası/Sistemi/sitesi... Şu anda oyunun Rehber Linkinde forum sayfasına bir yönlendirme var, 10-20 sabit rehber gönderisi, bir kaç oyuncu paylaşımı .. bu kadar.
Oyunun henüz dahil edilmiş veya edilmemiş yaratık, silah, zırh, craft itemları vs olduğu, özelliklerinin ve bilgilerinin detaylı olarak yazdığı (knowledgebase ile oyun içi eşyaların listesi arasında)
Sınıf ve Eşya kombinasyonları için rehberlerin olduğu ( oyuncuların forumda oluşturdukları aktarılabilir veya oyuncuya düzenleme yetkisi verilebilir)
ya şu silahın +8i kaç atak, şu statları verdiğimde AP kaç olur acaba dediğinde bakabileceği(stat, skill, upgrade calculator gibi )
WikiPedi tarzında gerçek bir REHBER sayfasının gelmesi.

Geliştirici ekibin yan odasına 2-3 çaylak ekleseniz ve bu görevleri verseniz dahi olacak birşey. Hem oyun güncellemeleri gelene kadar oyuncuların bıkmasını engeller hem de geliştirme ekibinin acele ederek daha fazla hatalı güncelleme getirmesini engellemiş olur.

wultrox

Üye
1-Dpsmeter güzel fikir
2-güzel

Öncesi için biz hala level kasıyoruz :)

HazyShade

Üye
Bu iki öneri, hem yeni başlayan hem eski oyuncular için güzel. Halen level de kasıyor olsanız faydalanabilirsiniz.
Asıl önemli olan bu iki geliştirme/özelliğin yapımcı ekibe çok büyük yük getirmeden hızlıca yapılabilecek olması. ( Zaten sistem ekranına bu veriler akıyor, ne kadar dmg vurdun, ne kadar heal gitti vs.. sadece party için olması ve yatay çubuk grafik eklenecek. (Belki de geliştirmesi çok zordur bilemiyoruz...)

King_OF__Archer

Üye
1 party bar daha tam düzgün çalışmıyor bu nasıl istekler böyle :) oyunun kitlesi zaten toksik iyice toksikleşirler sen atak yapmadın sen şunu yapmadın diye

2 item listesine katılıyorum ne zaman böyle bir konu açılsa yapacaz edecez diyorlar bekliyoruz bakalım bana sorarsanız ilk olarak item listesi verilmeliydi herkes alfasından başlamadı oyuna

HazyShade

Üye
1 party bar daha tam düzgün çalışmıyor bu nasıl istekler böyle :) oyunun kitlesi zaten toksik iyice toksikleşirler sen atak yapmadın sen şunu yapmadın diye
Party Bar çalışmıyor değil de, bug/hata var. Parti lideri değiştirilince Can değeri yazısı düzeliyor. Düzeltme listesindedir diye düşünüyorum, el atmışken bunu da düzeltirler.
Oyuncu kitlesi toksik olabilir, en azından ağzına yapıştırırsın "hem adam akıllı atak yapmıyon hem konuşuyon" diye :)

King_OF__Archer

Üye
Party Bar çalışmıyor değil de, bug/hata var. Parti lideri değiştirilince Can değeri yazısı düzeliyor. Düzeltme listesindedir diye düşünüyorum, el atmışken bunu da düzeltirler.
Oyuncu kitlesi toksik olabilir, en azından ağzına yapıştırırsın "hem adam akıllı atak yapmıyon hem konuşuyon" diye :)
dah bu gün bşıma geldi mgeler toplu harpy kesiyoruz yatışta afk da kimse yok party lideri priest
geride bekleyen ice mageye bir sardı görmen lazsım lure yap yapmıyorsan oturma mana iç yoksa buff atmam falan dedi ve atmadı da :)

ben çıktım partyden sonra ne yaptılar bilmem

HazyShade

Üye
lure yap yapmıyorsan oturma mana iç yoksa buff atmam falan dedi ve atmadı da :)

Muhtemelen partiyi Mana kullanımlarına bakarak değerlendirme hatasına düşmüş. Az mana harcıyor diye iş yapmıyor olarak görmüş. Belki de adam o partideki en yüksek hasarı çıkartıyor. DPSmeter olsa onu da görürdü.

mrares

Üye
Bu konunun az talep görmesi çok şaşırtıcı bir durum. DPS-Meter çok çok büyük bir zevk ve +++ haline gelebilir. Death Valley XP Partilerde Skill sallamak istemeyen 3 5 level skilli atıp mana harcamak istemeyen arkadaşların tespit edilmesinde de büyük bir rol oynayabilir. Gerçi o zaten mana gidişatından belli oluyor da işte. Kısa sürede olmasa bile bir tık uzun vadede gelmesi çok güzel olacak bir şey. Tebrik ederim güzel bir konu ve tespit olmuş.
Böyle bir adımları varsa ben de destek olurum ancak böyle bir adımlarının oluşabilmesi için öncelikle yöneticilerin "Oyuncuların kendilerinin bulmasını istiyoruz." kalıbından çıkmaları lazım. Ki şu an için böyle bir şey düşünmüyorlar bildiğim kadarıyla. Fakat oluşturma niyetleri olursa 41 dilde çevirisi de benden o sayfanın.

vroslav

Üye
DPS'ye ek olarak heal ölçer de bir çok MMORPG'de mevcut. Ayrıca moba tıkladığın zaman o mobun atak yaptığı oyuncu da mobun can barının altında görünür. Ek olarak, partydeki oyunculara uygulanan bufflar da party listesinde görünür. Bunlar büyük eksiklik zamanla düzelir umarım.

soulgrisman

Üye
Merhabalar, herkese iyi oyunlar...
Forumdaki yeni açılan konu başlıklarından oyun içeriğinin artık birçok oyuncu için bittiği / tıkandığı ve yeni içeriklerin gelmesi gerektiği anlaşılıyor.
  • Aktif ya da yarı aktif olan craft özelliklerinin tamamlanması
  • Solo/party zindanların açılması
  • Yeni zırh ve silah eşyalarının gelmesi (bazı sınıflar için silah ve özellik çeşitliliği çok az)
zaten çalışma planınızda olan şeyler ve size acele edin felan demek pek de anlamlı gelmiyor açıkçası.

Önerilerim bu büyük güncellemelerin çalışmaları devam ederken bir kaç kişinin 5-10 adam-gün de hazırlayabileceği iki konu hakkında
1. DPSmeter ( HasarÖlçer ) Party hasar dağılımı grafiği.

Ekli dosyayı görüntüle 6582
Şu anda sıkılarak zr2zr3 yapan kullanıcıların oldukça ilgisini çekeceğini, party sohbet muhabbetlerini de artıracağını, uyanıkları meydana çıkacağını ve insanların birbirlerine tavsiye vereceğini düşünüyorum. ( Bu karakterin kendi hasarlarının skillere göre dağılımı değil, partydeki oyuncuların ne kadar hasar vurduğuna dairdir) Party üyelerindne birisi değiştiğinde veya çıktığında sıfırlanabilir ya da party başkanı sıfırlama yetkisine sahip olabilir. Party oyuncalarını listeleyen kısımda açma/kapama özelliği ile gelebilir. belirli periyodlarda sıfırlanabilir ya da son 5 dakika verisini baz alıyor olabilir. Eğer bu sorunsuz çözülebilirse, ne kadar hasar yediği veya ne kadar iyileştirme yaptığı da eklenebilir.

2. Gerçek bir Rehber Sayfası/Sistemi/sitesi... Şu anda oyunun Rehber Linkinde forum sayfasına bir yönlendirme var, 10-20 sabit rehber gönderisi, bir kaç oyuncu paylaşımı .. bu kadar.
Oyunun henüz dahil edilmiş veya edilmemiş yaratık, silah, zırh, craft itemları vs olduğu, özelliklerinin ve bilgilerinin detaylı olarak yazdığı (knowledgebase ile oyun içi eşyaların listesi arasında)
Sınıf ve Eşya kombinasyonları için rehberlerin olduğu ( oyuncuların forumda oluşturdukları aktarılabilir veya oyuncuya düzenleme yetkisi verilebilir)
ya şu silahın +8i kaç atak, şu statları verdiğimde AP kaç olur acaba dediğinde bakabileceği(stat, skill, upgrade calculator gibi )

Geliştirici ekibin yan odasına 2-3 çaylak ekleseniz ve bu görevleri verseniz dahi olacak birşey. Hem oyun güncellemeleri gelene kadar oyuncuların bıkmasını engeller hem de geliştirme ekibinin acele ederek daha fazla hatalı güncelleme getirmesini engellemiş olur.
katılıyorum. güzel bir düşünce. buna ek priestler için tıkladığımız kişinin hp barında buff+ac+resist,dash gibi bufları gösteren bir sey de olabilir.

nightfall94

Üye
Kesinlikle oyunda dps meter olmalı ve guide içeren bir site kurulmalı(Wow'daki wowhead gibi) yeni başlayan oyuncular bossların yerini hangi item neyden düşüyor bunları hiç bir şekilde bilemez. Bunlar devlet sırrı olmamalı.

Anthelior

Üye
Böyle bir adımları varsa ben de destek olurum ancak böyle bir adımlarının oluşabilmesi için öncelikle yöneticilerin "Oyuncuların kendilerinin bulmasını istiyoruz." kalıbından çıkmaları lazım. Ki şu an için böyle bir şey düşünmüyorlar bildiğim kadarıyla. Fakat oluşturma niyetleri olursa 41 dilde çevirisi de benden o sayfanın.
Bu konuda bir süre önce böyle bir girişimim oldu, şuan içerik girmeye devam ediyorum. Konu hakkında forumdan birkaç arkadaşa fikir almak için mesaj attım ancak dönüş alamadım. Tanıtım yapabilir miyim diye yöneticilere de yazdım yine dönüş yok ama böyle bir wiki şuan mevcut diyebilirim hocam.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt