Öneri Drop listesi ve diğer öneriler

ELYSIAN

Üye
1- Drop listesi paylaşılması oyuncular tarafından defalarca istenildi fakat oyun erken erişim de olduğu için yaratıklardan elde edilecek olan eşyaların oyuncular tarafından keşfedilmesi gerektiği söylenildi. Ekte sunmuş olduğum gibi bir tablo hazırlansa ve yaratıklardan kabaca ne attığı paylaşılsa güzel olur diye düşünüyorum. @Justice

2- Death Valley savaş haritasında orta bölge de tyrant ve scared rare adlı yaratıklar çıkmaktadır. Bu yaratıklardan Battle point - savaş puanı elde etmek mümkün. Solo bir oyuncu Tyrant kesimine yardımcı olduğunda 100 bp ve scared rare kesimine yardımcı olduğunda ise 25 bp elde edebilmektedir. Peki neden ortaya atılan BOSSlardan da bp elde etmek mümkün olmasın ? Onların kesimine yardımcı olan savaşçılar da 250 bp elde edebilir veya X bp elde edebilir.

3- Grup zindanlar da ekip içinde anlaşmazlık olduğunda zindanı bitirmek mümkün olmayabiliyor. Bazı oyuncuların İnci takma bölümünde incileri toplayıp çöpe attığını ve bölgeden ışınlanmaya engel olduğuna şahit oldum. Bunun önüne geçmek adına ve diğer parkurlar adına da Zindan bitiş süresi 20 dakika kaldığında tüm parkurlar otomatik tamamlanabilir olmalıdır diye düşünüyorum biraz daha açmak gerekirse örneğin inci takılması gereken bölüme 40 dakika kala tüm oyuncular geldi ve mavi inci ortada yok takılmadığı için de oyuncular geçemiyor. zindan bitmesine 20 dakika kala otomatik kapı aktifleşirse oyuncular geçiş sağlayabilir ve zindanı bitirebilir geriye kalan 3-4 oyuncu da hakkını kaybetmemiş olur.

4- Yine grup zindanlara çok fazla yan karakter ile giriş yapılmaktadır buna IP limiti getirmeniz çözüm olmayacaktır diye düşünüyorum kullanıcılar mobil internet ile bunu aşacaktır. Hem IP hem de MAC limiti getirilirse yani 1 bilgisayara sahip olan 1 oyuncu 1 zindan hakkını tamamlayabilir olmalıdır. Diğer oyuncular 1 bilgisayardan 10 tane hesap ile 10 zindan hakkı elde ederek öne geçmemelidir. Zindanların amacı oyunda ki karakterlerimizin gelişimini sağlamaktır.

5- Görev itemlerine süre getirilmelidir. Elde edildikten 10 gün sonra silinsin veya X gün sonra silinebilir.

6- Death valley haritasında Zombi axeman ve zombinin bir türü daha vardı onlar harita üzerinde gözükmektedir ama gösterildiği konuma gidildiğinde öyle bir yaratık yok ?

Ekli dosyalar

• EXCEL_1DWIJ7mP1B.png
    EXCEL_1DWIJ7mP1B.png
    20 KB · Görüntüleme: 217

zukcu

Üye
Dostum şahsen benim birden fazla çarım var. Hepsiyhle de giriyorum dungeona. Emek verdim kastım, bence dungeon girmek de bu emeğin sonucunda ortaya çıkan eylem. :)

jobulani

Üye
3 numaralı maddeye şiddetle katılıyorum. Grup zindanlarda beynine oksijen gitmeyen oyuncular peydah olmaya başladı. Bir tane troll tüm partyi esir ediyor. Aynı olay benim de başıma gelmişti.

Alkoer

Üye
Grup zindan 40 hesapla girenler sayesinde bazen ömür törpüsü oluyor. Beyfendiler atak yapmıyor, inci toplamıyor, son boss a gelince bakıyorum 65 warrior ezik skill vuruyor.

Platform yükseltilen bölümde adam drobu alınca hemen diğer odaya koşuyor, mekanizmaya tıklayan 2 arkadaş kutu alamıyor.

Toplum la yapılan bir etkinlikte oyuncuların davranışları topluma göre olmalı. Yada sert ceza olmalı ki caydırıcı olsun.

zukcu

Üye
Grup zindan 40 hesapla girenler sayesinde bazen ömür törpüsü oluyor. Beyfendiler atak yapmıyor, inci toplamıyor, son boss a gelince bakıyorum 65 warrior ezik skill vuruyor.

Platform yükseltilen bölümde adam drobu alınca hemen diğer odaya koşuyor, mekanizmaya tıklayan 2 arkadaş kutu alamıyor.

Toplum la yapılan bir etkinlikte oyuncuların davranışları topluma göre olmalı. Yada sert ceza olmalı ki caydırıcı olsun.
Çok şükür hiç öyle bir şey yapmıyorumn :D

JaxSui

J
MMO oyunlarda drop listesi diye bir şey olmamalı diye düşünüyorum. Oyuncular kendi deneyimleriyle bulmalı. Eğer böyle bir liste olursa herkes tek tip mob farmlar. Bu da çeşitliliğe zarar verir diye şahsi fikrimi sunmak istedim.

Aziz

Üye
3 ve 5 olursa oyunu kapatıp gitsinler. Son 20 dakika zindan tamamlanması ne? Öyle bir şey olabilir mi? Görev itemlarının silinmesi ne? Ben bu oyunu en son oynadığımda nisanın son haftasıydı. Bir daha oynamadım. Şimdi ben kasımda girdiğimde o item olmazsa nasıl ben tecrübe puanımı artıracağım?

Alkoer

Üye
MMO oyunlarda drop listesi diye bir şey olmamalı diye düşünüyorum. Oyuncular kendi deneyimleriyle bulmalı. Eğer böyle bir liste olursa herkes tek tip mob farmlar. Bu da çeşitliliğe zarar verir diye şahsi fikrimi sunmak istedim.
Gerçek MMO lar dropları oyun içi moblara dengeli dağıtır. Basit bir şekilde de olsa drop list açıklar. Boss yada etkinlik gibi özel durumlarda düşecek itemleri söylemez heyecan olsun diye.

Bizin sorun drop list değil bana sorarsanız item list. Kimse oyunda ne item olduğunu bilmiyor. Tüm itemlerin listesi olsaydı şuan pazar fiyatları alt üst olurdu. Kimse soulbound diye bağırmazdı.

Zbam

Üye
Geçen bir muhabbet vardı galiba yayında yöneticilerden biri demiş ki daha drobu bulunmamış item varmış.

ELYSIAN

Üye
3 ve 5 olursa oyunu kapatıp gitsinler. Son 20 dakika zindan tamamlanması ne? Öyle bir şey olabilir mi? Görev itemlarının silinmesi ne? Ben bu oyunu en son oynadığımda nisanın son haftasıydı. Bir daha oynamadım. Şimdi ben kasımda girdiğimde o item olmazsa nasıl ben tecrübe puanımı artıracağım?
dostum 20 dakika da zindan tamamlansın bitsin demiyorum. Zindanı sabote eden insanlar oluyor bu sebepten bellirli bir süre sonunda parkurlar otomatik açılmalıdır. Örneğimi anlamadınız galiba ? inci takma odasına geldiğiniz de bir kişi incileri çöpe atarsa ve o inci anahtar ise bir sonraki odaya geçmeniz mümkün olmuyor. buna bir çözüm getirmeleri gerekiyor. ya süre olacak süreyi bekleyeceğiz otomatik açılacak ya da sınırsız inci olacak dene dene dur yapacağız.
Görev itemi için de 10 gün bir örnek süreydi eğer siz 1 ay veya 3 ay görev itemi ile oyunu oynayıp elinize bir silah yapamıyorsanız burada yanlış giden bir durum vardır. ama mutlaka görev itemlerine bir süre koyulmalı ve silinmeli. hesabı tatil moduna al gibi bir seçenek koyulabilir. Böylelikle ara veren oyuncuların süre sayımı durabilir.

Son düzenleme:

ELYSIAN

Üye
Burada sizin demek istediğinizi şöyle anlıyorum.
Death Valley haritasında Undead King yaratığı mevcut bundan Vixen +1 , Arch Sword +1 atar gidin farmlayın gibisinden bir liste düşünüyorsunuz sanırım.
Benim yönetimden istediğim liste kapalı bir liste.
Death Valley haritasında Undead King yaratığı mevcut bundan Epik silah ve Epik armor elde edebilirsiniz. Hangi epik silah veya eşya bunu oyuncu keşfetmek zorunda olmalıdır. Neden böyle bir talepte bulunduğumu da açıklıyayım bazı slotları saatlerce farmlayın hiçbir şey elde edemeden slotu bırakıyorsunuz. Artık onun içinde bir şey olduğuna inancınız kalmıyor ve kimse de o yaratığı kesmiyor. En güzel örneği Hagard veya Haddar da bulunan Grawecrawler diye bir rock sınıfı yaratık var ne attığı ne verdiğini kimse bilmez ve denenmiyor da bu sebepten.

Aziz

Üye
dostum 20 dakika da zindan tamamlansın bitsin demiyorum. Zindanı sabote eden insanlar oluyor bu sebepten bellirli bir süre sonunda parkurlar otomatik açılmalıdır. Örneğimi anlamadınız galiba ? inci takma odasına geldiğiniz de bir kişi incileri çöpe atarsa ve o inci anahtar ise bir sonraki odaya geçmeniz mümkün olmuyor. buna bir çözüm getirmeleri gerekiyor. ya süre olacak süreyi bekleyeceğiz otomatik açılacak ya da sınırsız inci olacak dene dene dur yapacağız.
Görev itemi için de 10 gün bir örnek süreydi eğer siz 1 ay veya 3 ay görev itemi ile oyunu oynayıp elinize bir silah yapamıyorsanız burada yanlış giden bir durum vardır. ama mutlaka görev itemlerine bir süre koyulmalı ve silinmeli. hesabı tatil moduna al gibi bir seçenek koyulabilir. Böylelikle ara veren oyuncuların süre sayımı durabilir.
Keşke daha önce dungeon olan bir oyun oynasaydınız. Bu iş öyle olmaz. Herkes yaptığı dungeon sayısı ve süreleri kayıt altına tutulur. Partye girdiğinizde dungeon başlamadan kimin nasıl olduğuna dair bir rating skoru belirlenir. Buna göre o partye girersiniz ya da girmezsiniz. Ayrıca dungeonda görevlerini yapmayan kişiler için vote açılır. 3 gün dungeondan men edilir. Bakın o zaman nasıl oluyor. Sizin dediğiniz suistimale açık bir konu. Oyuna deli gibi item girişini görürsünüz.

KinyaSS

Üye
dg ye tek karakter tek ip ile girilsin abi aç karını doyurma yeri değil bu oyun 8 karakterle giren sabah akşam dg de takılan bir kitle var oyundaki pvp yi kapatın herkes dg girsin çıksın sabah akşam böyle saçmalık olmaz cw etkinliğide aynı adamlar giriyor alt f4 çekip çıkıyor crash telafisi olarak ayarlanan kutu verme sistemi bu adamlar tarafından istismar ediliyor bu gerizekalı kitle her oyunda var malesef . bu arkadaşların acilen önüne geçilmeli gerçek player isyan etmek üzere

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt