Drop oranları hakkında

SeaThorn

Üye
Öncelikle tüm yönetim ekibi ve oyunculara selamlar.

Oyunu biraz farm ağırlıklı birisi olarak dile getirmek istediğim drop oranları hakkında kendimi ifade etmek istedim. Açıkcası oyunda tanıyan ya da görenler beni genellikle farmda haftada bir belki youtube da yeni video olaylarına başladığım için pkda görebilir. Fakat drop oranlarındaki aşırı düşüş diyebilirim ki biraz can sıkıcı olmaya başladı. Bu şu anlamda değil bana kestiğim 10 yaratıktan 1 tane drop atsın kesinlikle değil. Örnek vermem gerekirse 3 Hafta Sabah 8:00 öğlenn 14:00 a kadar arch demon sonrasında da günün dv nin yoğunluğuna göre haggardda grim reaper kesiyorum. Genellikle 3 kişi farm yapıyoruz. Fakat 3 haftanın droplarını söylemem gerekirse 3x Hatred Blade - 1x War sch - 3x anni (chitin epic sc sayısını bilmiyorum) fakat demek istedidğim 3 hafta gün bazında baktığımızda 21 günlük süreçte sadece 7 droptan bahsediyoruz ve ortalama 3 günde 1 droba denk gelmekte. Peki neden bu durum böyle Death Valleyin en güçlü yaratığı olan arcch demon u günde 6 saat kesip drop almamak bence çok saçma ve insanları farmdan iyice uzaklaştırmakda. Dv orta alan farmı hep hareketliliği hemde userlerin dişini kamaştırırkenn row ekibi sanki bunu hiç istemiyor gibi. Kesinlike yadırgamak ya da işinizi kötü yaptığınız anlamında bir ibare değil fakat bazı konularda gereken özenin gösterilmediğini düşünüyorum. Açıkcası mmo oyununu bırakalı çok uzun zaman olmuştu ve rise online a yeni bir heycanla başlamışken böyle olumsuz deneyimler cidden biz userler için üzücü oluyor. Sizlerden ricam death valley bölgesindeki yaratıklarda drop oranlarının gözden geçirilmesidir. Bu durum özelliklede etkinliklerle gelen chestlerden sonra başladı. Bir yandan da şöyle düşünüyorum günlük 10 arch sword slota giricekse kutudan 6 çıktığında slotlara 4 mü kalıyor. Açıkcası böyle bir algoritma var mı emin değilim.

Tekrar belirttiğim gibi konu tamamen kendi düşüncem olup katılan ve ya katılmayan arkadaşlar varsa bu durumu netleştirmek adına tatlı yorumlarınızı isterim. Bazen gudubetlik bende mi diye düşünüyorum :)

Tanerrr

Üye
Drop atsa ne olacak cikan esyalar para etmiyor. Baska sorunlarin cozulmesi gerekli once

Jacques

Üye
Drop atsa ne olacak cikan esyalar para etmiyor. Baska sorunlarin cozulmesi gerekli once

Çünkü + basma sistemi leş 10 oyuncudan 7 si asla upgrade yapmıyor oyunda ekosistem namına hiçbir şey yok.

Drop düşer oyuncu bunu demirciye götürür + basar normal şartlarda

ama burada upgrade sistemi o kadar kötü ki kimse + basmak istemiyor sonucunda ise pazarda itemler birikiyor yönetim bakıyor item yığılması var dropları kısıyor. Yanlış abi dropları bu kadar kısarsan o slotların hepsi böyle boş kalır işte kim kasıyor deathvalleyde git tüm 70 mob slotları boş yazık günah. Oyuncuyu demirciye gitmeye teşvik etmelisin oyundan item çıksın istiyorsan. 100 item girer oyuna demircide 80 tanesi yok olur +7ye kadar şuan ki sistemde 20 item giriyor oyuna 18 i demircide yok oluyor bunu gören oyuncularda ne farma gidiyor ne demirciye bonus olarak pazarda can çekişiyor bu sisteminleri sayesinde oyunda acilci bile kalmadı.

sanne2

Üye
Çünkü + basma sistemi leş 10 oyuncudan 7 si asla upgrade yapmıyor oyunda ekosistem namına hiçbir şey yok.

Drop düşer oyuncu bunu demirciye götürür + basar normal şartlarda

ama burada upgrade sistemi o kadar kötü ki kimse + basmak istemiyor sonucunda ise pazarda itemler birikiyor yönetim bakıyor item yığılması var dropları kısıyor. Yanlış abi dropları bu kadar kısarsan o slotların hepsi böyle boş kalır işte kim kasıyor deathvalleyde git tüm 70 mob slotları boş yazık günah. Oyuncuyu demirciye gitmeye teşvik etmelisin oyundan item çıksın istiyorsan. 100 item girer oyuna demircide 80 tanesi yok olur +7ye kadar şuan ki sistemde 20 item giriyor oyuna 18 i demircide yok oluyor bunu gören oyuncularda ne farma gidiyor ne demirciye bonus olarak pazarda can çekişiyor bu sisteminleri sayesinde oyunda acilci bile kalmadı.
Diğer oyunda çıkan wbleri gidip basardım 3 tane çıkarsa biri +6 olsa çok ufakta olsa bir kar ediyordum ve genelde oluyordu, gerci onlarda baya zorlaştırmıştı son zamanlarda :D, ama cidden demircinin yanına yaklaşmıyorum bile ben, item düşürmek zaten zor bir de gidip orada yakarsan deli yaparsın kendini. :D

SeaThorn

Üye
Drop oranları asla değiltirilmemiştir...
bu açıklamaya hep gülmüşümdür. Normalde archdemondan günde 1 earth alırken ya da 1 takı şuan öyle olsun demiyorum ama 3 haftada bi tane atsın dimi :D:D ya da grimreaper 6 saatlik farm da 1 item vermelidir diye düşünüyorum

theTitan

Üye
drop havuzundna bahsedip duruyor yönetim demekki hepsi kutulara gidiyor zindan droplarıda bundan farksız. eskiden 3 saatte kastığını işidi 10 saatte kasamazsın

Alkoer

Üye
bu açıklamaya hep gülmüşümdür. Normalde archdemondan günde 1 earth alırken ya da 1 takı şuan öyle olsun demiyorum ama 3 haftada bi tane atsın dimi :D:D ya da grimreaper 6 saatlik farm da 1 item vermelidir diye düşünüyorum
Kesinlikle benimde en güldüğüm cevap bu :D

Oyuncular farm atıp dk-saat hesap tutuyor ama inatla drop oranı değiştirilmedi diye cevap geliyor.

Hatta iftira atanlara mahkeme muhabbeti filan olmuştu.

MaRaKeSH

Üye
sistem oyuncuları bu konuda endişeye sevk ediyor. Farmcılar oyun içerisinde olmazsa olmaz. Ama birbirine bağlı ekosistemde drop u silen bir mekanizma olmaması da ayrı bir konu. 8 kişilik ekip farm atmıyor düşen item para etmiyor diye para edenleride 2 kişi 3 kişi dönüyor ondada drop yok. bu çelişki yüzünden oyun dv de sıkıştı kaldı. oyuncuların servera dağılımını sağlamak lazım. Buda farmın etkin kullanımını sağlamayla olur. bu konu bir kez daha gözden geçirilmeli. Şimdi craft açılacak farmcıların taammı neredeyse toplayıcılığa yönlenecek hop ortalık bayram yeri. bir ağaç kesmek için küfür kıyamet olacak. acil set bonus ve takı artılama gelmeli drop oranlarıda gözden geçirilmeli. Düşen her item değerli olur slot bulamıyorum kafasından bir nevzede çıkılmış olur

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt