İtem upg. olayı böyle olmasaydı keşke +30 a kadar item basılabilseydi +1 den +30 a kadar her kademede şans %50 arcana ile %60 olsaydı böyle olunca çok fazla upgrade döneceği için droplarıda bu kadar öldürmeye gerek kalmazdı ayrıca adam itemi +13 e kadar getirdi diyelim +14 de yaktığında +4 +5 de yaktığı kadar ağlamayacaktı sonuçta belli bi yol kat etmiş zevkini almış olacaktı diğer taraftan herkes aynı itemi kullanmayacaktı herkes +7 vixen +7 war scyt +7 mino kullanıyor benim dediğim sistemde +14 vixen kullananda olacaktı +16 da +20 de herkeste random item olacaktı demirciye gitmeye korkmayacaktık hobi olarak item basabilecektik vs.vs.
Bu sistemi Last Chaos oyununda yapıyorlardı. Hatta oyunda item basmak için gereken taşı, diğer silahları kırdırarak alıyordun. +15 ya da 20 sondu tam hatırlamıyorum. Gerçekten item kırdırma ve basma olayı keyifliydi. Her item kırınca taş veriyordu belki onu arada kırılınca taş vermeyecek şekilde yapılabilir. İlk seviyelerde kastığınız para ile NPC'den aldığınız silahları rahatlıkla +10 civarına basabiliyordunuz.
Videoda +15'e basıyor. Ayrıca +30 videosu gördüm ama PVP'de olabilir bilmiyorum. Arkadaş slotlardan düşen o sarı taş ile basıyor ve galiba bu taş sayesinde daha iyi basıyor ve yanmıyor. Aşağıdaki görseldeki itemlerin hepsi slotlardan düşüyordu. Hepsi de çoğu oyunun mağazada sattığı tarzdan itemler. Eldiven ne işe yarıyordu hatırlamıyorum. Ama en soldaki tohum gibi şey para kazanımını artırıyordu(30 ya da 60 dakika olması lazım ve istediğin zaman kullan), sağındaki tecrübe artırıyor. Üstteki kırmızı taş da silaha delik açıyordun galiba onu da tam hatırlamıyorum.
Bu itemlerin hepsi slotlardan düşerdi. Düşerken böyle garip efekt ve ses verirdi. Öyle Çin oyunları gibi değil ve bu itemleri düşürmek slot kesmeyi aşırı tatmin ederdi.
Bu oyunda hem + basmak zor hem de oyuncuyu slot keserken mutlu edecek farklı işlere yarayan item sayısı az. Bunu oyun Alpha ya da kapalı betasında da söylediğim ihatırlıyorum. Artık telefon oyunları gibi ödüllendirme sistemi olmayan MMOPRG'lerin yaşama ihtimali çok zor. Bu ödüllendirme sistemi yukarıda belirttiğim + basma eşyası gibi nadir şeyler(çok nadir olmasın) ve item basma olayı olabilir.
İtem basmayı da loot oyunlarındaki gibi gri, mavi, yeşil, mor itemler ya da aynı itemin farklı skinli, adlandırılmış ve atıyorum ateş hasarı 5, dondurma hasarı 5 gibi türevleri olabilir.
Bir de bence eşya basma olayında, insanları şu en güçlüdür sadece onu basmaya zorla yapılmamalı. Bu yüzden eşya basmak için gerekeyen eşyalar, para gibi şeyler de uygun tutulmalı. Rastgele yerden bulduğu ya da görevden düşen ve atıyorum 10 seviye gibi eşyaları da +10 basmaya teşvik edilmeli. Seviye yükseldikçe isterseniz artırın ama kasılma evresinde, oyuncuya + basma olayını zor yaptırıp o şevkle ilerleyişini baltalamayın.
Aslında MMO'yu yaptıkları dönemde, bir sürü denenmiş sistem var. Aralarında çok faydalı, oyuncuyu mutlu edecek sistemler var. Bu tarz sistemlerioyunlarına ekleseler muazzam bir şey olacak.