Öneri Düşen Item'ların Değerli Olup Olmadığı Hakkında

bylegens

Üye
Merhaba,

Bir önerim var, BDO'da düşen item'ların fiyatı belli bu sayede oyuna yeni başlayan birisi kendisindeki item'ların hangisinin değerli olduğunu bilebiliyor, bu tarz bir özellik getirilirse güzel olur. Bu özellik illa bir item'ın minimum ve maksimum fiyatının belli olmasını gerektirmez, her item'ın bir fiyat geçmişi olabilir, mesela pazarda daha önce satılan item'ların fiyatları kontrol edilerek ve bir item'ın drop oranı ve kullanım sıklığı kontrol edilerek item için bu değerli veya değersiz item diye bir ibare koyulabilir.

Kısaca özetlemek gerekirse her item'da "Bu item pazarda değerli" veya bu item "Pazarda değerli değil" gibi bir ibare koyulabilir.

• Beğen
Tepkiler: Geo

ANGEL

Üye
Güzel bir öneri,yapılabilir. Mesela değer bakımından,10 derece grade belirlenir.Düşen itemin üzerinde grade yazar,örnek gr.1 ,gr.10 vb. gibi oradan itemin değeri hakkında en azından bir fikrimiz olur.Ama yapılacak o kadar mühim işler sırada beklerken,bununla uğraşırlarmı bilemem.Belki oyun officiale çıktıktan çok sonraları değerlendirilebilir bir konu.

bylegens

Üye
Zaten her şeyin bir anda yapılması imkansız, oyunun official sürümü çıktıktan 2-3 sene sonra anca sistem oturur.

Assassin

Üye
Merhaba,

Bir önerim var, BDO'da düşen item'ların fiyatı belli bu sayede oyuna yeni başlayan birisi kendisindeki item'ların hangisinin değerli olduğunu bilebiliyor, bu tarz bir özellik getirilirse güzel olur. Bu özellik illa bir item'ın minimum ve maksimum fiyatının belli olmasını gerektirmez, her item'ın bir fiyat geçmişi olabilir, mesela pazarda daha önce satılan item'ların fiyatları kontrol edilerek ve bir item'ın drop oranı ve kullanım sıklığı kontrol edilerek item için bu değerli veya değersiz item diye bir ibare koyulabilir.

Kısaca özetlemek gerekirse her item'da "Bu item pazarda değerli" veya bu item "Pazarda değerli değil" gibi bir ibare koyulabilir.
Albion online oyununda buna benzer bir sistem var. Düşen itemin ah fiyatı itemin üstünde yazıyor. Böylelikle itemin değerini anlayabiliyorsun.

bylegens

Üye
Item'ın fiyatının belli olması minimum ve maksimum fiyat belirlemeyi gerektirebilir, bu olay BDO'da da var. Açıkçası bir item'ın minimum ve maksimum fiyatının belli olmasının çokta iyi olacağını düşünmüyorum ben, ama istatistiksel olarak item'ınların değerleri üzerinden derecelendirme yapılırsa çok daha iyi bir sistem ortaya çıkabilir.

Assassin

Üye
Item'ın fiyatının belli olması minimum ve maksimum fiyat belirlemeyi gerektirebilir, bu olay BDO'da da var. Açıkçası bir item'ın minimum ve maksimum fiyatının belli olmasının çokta iyi olacağını düşünmüyorum ben, ama istatistiksel olarak item'ınların değerleri üzerinden derecelendirme yapılırsa çok daha iyi bir sistem ortaya çıkabilir.
Yok be öyle değil o anda merkezi pazarda kaçtan satılıyorsa en ucuz o yazıyor.

bylegens

Üye
Ya o anda biri sana düşen item'ı pazara çok ucuza koymuşsa ne olacak :)

Son düzenleme:

Assassin

Üye
Ya o anda biri sana düşen item'ı pazara çok ucuza koymuşsa ne olacak :)
Çok ucuza koymuş ise zaten direkt satılır onu geçtim itemin üstündeki değer sabit değil sürekli değişiyor. Pazara satmak için koyuncaya kadar sana ortalama bir değer belirtmiş oluyor.

Son düzenleme:

Geo

Üye
Gayet güzel öneri, örneğin steam market üzerinden dota skinleri satardık hala var mı bilmiyorum. Itemi markete koyarken geçmiş satış fiyat grafiği vs gözüküyordu. Ugraştırabilir ama uygulanabilir sanırım

Anilchan

Üye
Minimum pazar fiyatını görmek gerçekten çok güzel olur. WoW'da bunu addonlar ile sağlayabiliyorduk hatta tüm sunuculardaki fiyatın ortalamasını bile gösteriyordu, bunu oyununuza eklerseniz çok güzel olur. Hatta oyunun pazarını bir internet sitesine taşırsanız çok güzel olur bknz: https://oribos.exchange.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt